• 9.374.662 stemmen

Geregisseerd door: Kim Chapiron

Met onder meer: Adam Butcher, Shane Kippel en Mateo Morales

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Dog Pound

"Fighting Back Is The Only Way Out"

De drie jonge wetsovertreders Butch, Davis en Angel arriveren in de jeugdgevangenis Maplewood, onder het toeziend oog van Goodyear, een strenge maar meelevende bewaker. Butch, overgeplaatst uit een andere instelling voor mishandeling, wacht zijn tijd af tot hij naar een normale gevangenis wordt gestuurd. Hij en Davis worden al vrij snel het slachtoffer van Banks, de meest gevreesde jongen van het instituut. Beiden willen niets over de gebeurtenis kwijt, en belanden daarom in de isoleercel. Eenmaal terug verslaat Butch Banks en claimt de positie van "Top Dog".

kinjutsu

Kim probeert d.m.v. deze film zijn mening te geven over de pas geïntroduceerde "maximum security prisons" voor minderjarigen in Frankrijk.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

in Frankrijk? Waarom zijn het dan Engelse acteurs, karakters met Engelse namen en is de film ook Engels gesproken?

kinjutsu

Film speelt zich bovendien ook in Amerika af.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Dat is nog geen antwoord op mijn vraag.. Maar waarschijnlijk stelt Chapiron het dan als voorbeeld voor de in Frankrijk (afgekeken van de VS) gelegen jillas.

kinjutsu

Oef... Ik keek al erg uit naar de nieuwe Chapiron. Na het zien van deze trailer nog meer!

Trailer.

avatar van schram101

schram101

Wow..! Die trailer is erg vet!

avatar van Mustard

Mustard

Het is een boeiende film. Zeer degelijk uitgewerkt, niet een must-see, maar kijkt wel lekker weg op de saaie avonden.

avatar van Re73

Re73

rauwe film over een jeugdgevangenis, goed geacteerd en als je er van houd zeker de moeite waard.

avatar van f2sputnik

f2sputnik

Chuck Taylor schreef:

Kijk eens wie hem geregiseerd heeft.

Dat is zeer zeker geen Fransman, een vietnamees.

Het is waarschijnlijk onder de franse vlag gemaakt.

Maar, daar gaat het niet om.

Een rauwe film zoals al wordt gezegd, maar kijkt goed weg.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

eindelijk weer eens een goeie bajesfilm, goed geacteerd , het is wel weer het typische verhaaltje zoals het er in de gevangenis aan toe gaat maar toch best leuk filmpje. alleen het eind kwam wat onverwachts. toch 3,5 ster

avatar van papaEd

papaEd

goed onderhoudende film heb me vermaakt en het verveelde me niet.

Verhaal was goed acteurs waren ook niet verkeerd. Al met al een aardige zondagmiddag film.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ik had verwacht dat er nog iets zat aan te komen, maar niet dus.

Als je goed nadenkt, is ie gewoon afgelopen.

Zoals f2sputnik al vermeldde, hij kijkt goed weg.

Butcher speelt het heethoofd Butch prima.

Heeft wel weg van BAD BOYS en de vroegere film SCUM 1979 ( Kon wel eens een remake zijn. )

Goeie rauwe gevangenisfilm, met een paar extreme scenes.

f2sputnik schreef:

Kijk eens wie hem geregiseerd heeft.

Dat is zeer zeker geen Fransman, een vietnamees.

Het is waarschijnlijk onder de franse vlag gemaakt.

Chapiron mag misschien in Vietnam geboren zijn, maar is al op zeer jonge leeftijd naar Frankrijk verhuist. Hij is inmiddels zeker wel een Fransman.

avatar van mixmaster

mixmaster

harde en rauwe film over een jeugdgevangenis.

de film heeft een aantal ruwe en harde scenes , maar dat kan je ook wel verwachten als het een franse productie is .

acteerwerk is prima en alles komt realistisch over .

avatar van Waku

Waku

schram101 schreef:

Wow..! Die trailer is erg vet!

De film zelf ook

avatar van Waku

Waku

Deze "Dog Pound"heeft mij zeker verrast.

Het vertelt het verhaal over de onderlinge verstandhouding van een aantal jeugd gedetineerden in een "jeugdgevangenis".

Zoals al meer gezegd op dit forum is de film soms hard en kil maar vooral realistisch. Het is dat naar mijn smaak het einde nogal abrupt was en een beetje wrange ontevreden naasmaak achterlaat anders zou ik hem zeker een 5* hebben gegeven.

Nu blijft er een dikke 4.5* over.....

Aanrader!!

avatar van kissy

kissy

Super film! Een aanrader. Vrij heftig. Zo zie je maar dat de bwakers in een gevangenis helemaal niet doorhebben wat er nou eigenlijk echt afspeelt binnen de gevangenis, tussen de gevangenen.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Sterk geacteerd gevangenisdrama met veel verrassende wendingen die je niet zo een, twee, drie aan ziet komen. De film heeft mij zeker verrast. Ik heb de gehele film gekluisterd aan de buis gezeten. En ik ben het met Waku eens; het einde is te abrupt. Het had mij niet uitgemaakt hoe de film was geeindigd, maar dit is wel een zeer onbevredigend einde. Daarom: 4 *, maar zeker een aanrader.

avatar van BlackBurn

BlackBurn

De film kijkt aardig weg en verveelt niet. Maar ik mis wel een beetje een doel in de film. Ondanks de mooi geschoten beelden de soms ruwe realiteit.

avatar van cees72

cees72

Tsja,

dat einde...wat moet je ermee. Heel erg vervelend, het haalt de hele film omlaag. Ik zat me nog af te vragen of de film een boodschap had. Geweld leidt tot geweld? Zoiets?

of is er eigenlijk geen boodschap? Wat voor mij de film de film maakt is het zeer hoge gehalte van acteren. Heel erg overtuigent!

avatar van _Casper_

_Casper_

damn vond dit een hele indrukwekkende film, Sterk geacteerd en inderdaad eng gevangenisdrama. Ik vond wel het middenstuk een tikkie traag maar het sterke en spannende einde maakt dat zeker goed.

avatar van ikkie01

ikkie01

Beetje simpel gevangenis drama. dit is al te vaak vertoond.

Maar goed acteren was ok dus best prettig weg gekeken. End is waardeloos.

avatar van usr14112

usr14112

Vrij standaard gevangenisverhaal. Niet bijzonder. Wel onderhoudend.

avatar van Raffael77

Raffael77

BlackBurn schreef:

mee eens

avatar van Pistons

Pistons

Zeer puike, bij vlagen aangrijpende film dankzij een combinatie van goede regie, montage, sound en scenario.

Het acteerwerk en het einde konden wel iets beter.

avatar van willemfilm

willemfilm

Best een aardige film.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima film, met uitzondering van het einde.

Te over de top. Verder goed in beeld gebracht..

Zeker een aanrader, om te kijken.

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede harde en grauwe gevangenisfilm die me deed denken aan Bad Boys met Sean Penn.

En ook al spelen in deze film geen sterren zoals Sean Penn, wordt er toch zeer overtuigend geakteerd.

Vooaral Davis en Banks maakten indruk.

Erg goed gecast ook.

Kortom een prima film die me van begin tot eind wist te boeien.

En ook al was het einde wat abrubt heeft me dit niet echt gestoord.

avatar van tboezem

tboezem

Niet veel films hebben een grotere impact op mij gehad dan deze. Pff, wat een geweldig goede, rauwe, zelfs shockerende gevangenisfilm is dit.

Prachtig uitgewerkt met een zeer goede stijl. Komt niet altijd even realistisch over, maar de boodschap van de film is duidelijk. Héél duidelijk.

De prima acteerprestaties helpen eveneens mee om dit een topper van een film te maken. Voor de mensen die dit genre enigszins interessant vinden een must-see!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Volgens IMDB is dit een film uit 2010! Dus moet denk ik even gewijzigd worden!