• 9.376.162 stemmen

Geregisseerd door: Kim Chapiron

Met onder meer: Adam Butcher, Shane Kippel en Mateo Morales

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Dog Pound

"Fighting Back Is The Only Way Out"

De drie jonge wetsovertreders Butch, Davis en Angel arriveren in de jeugdgevangenis Maplewood, onder het toeziend oog van Goodyear, een strenge maar meelevende bewaker. Butch, overgeplaatst uit een andere instelling voor mishandeling, wacht zijn tijd af tot hij naar een normale gevangenis wordt gestuurd. Hij en Davis worden al vrij snel het slachtoffer van Banks, de meest gevreesde jongen van het instituut. Beiden willen niets over de gebeurtenis kwijt, en belanden daarom in de isoleercel. Eenmaal terug verslaat Butch Banks en claimt de positie van "Top Dog".

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Een hele goede harde realistische film met een wel erg abrubt einde.

Ik ben nogal nieuwsgierig van aard en kan niet zo goed tegen dit soort eindes.

Maar heb de hele film lang genoten.

avatar van Awake78

Awake78

Ja mij lijkt het op zich vanzelfsprekend wat er na het einde gebeurd, ik hoef dat niet per sé te zien hij wordt gewoon opgepakt en weer in een isoleercel gegooid en zijn verlof of vrijlating wordt voorlopig ingetrokken. Wat er daarna verder met hem gebeurd is niet zo heel relevant voor de film.
Ik blijf erbij dat ik dit een perfect einde vind maar kan me ook wel voorstellen dat mensen het anders hadden gezien of wellicht iets langer. Maar nu was het een echte climax.

avatar van sjonnie40

sjonnie40

zeer goede film in zijn genre

avatar van lexiepexie

lexiepexie

topper

avatar van MNV2

MNV2

Er bestaan al zoveel van dit soort films dat ze weinig nieuws te bieden hebben. Alle clichés worden nog eens van onder het stof gehaald, van de moeilijkheden die de 'nieuwelingen' in de gevangenis moeten ondergaan tot de rellen die er kunnen ontstaan. Maar wat de uitwerking betreft weet de film toch nog één en ander goed te maken. De harde, rauwe realiteit komt hier beter uit de verf dan in de doorsnee-film over dit onderwerp wat ook te maken heeft met het soms afstandelijke camerawerk. Opvallend is dat ondanks de gebeurtenissen die soms vrolijk en soms treurig zijn, de film geen vals sentiment oproept. Al bij al toch een rauwe, bescheiden film over het harde leven dat drie jeugddelinquenten lijden.

3.0 sterren

avatar van fcdenhaag

fcdenhaag

Kicke film! Rauw, hard, je leeft echt mee met de personages en voelt hun irritaties en woede! Eén van de beste in dit genre.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Aangezien er al behoorlijk wat films in dit genre zijn, geeft deze film eigenlijk niks vernieuwends, maar de uitwerking van deze film is gewoon erg sterk. Sterke acteerprestaties van de relatief jonge cast en het beeld dat de film geeft is gewoon erg overtuigend. Één van de meest onderschatte films in dit genre.

avatar van Awake78

Awake78

Door wie wordt deze film dan ondergewaardeerd? Hij staat op 3,50 en dat is precies wat jij hem geeft

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Agressie van Butch is heel overtuigend gedaan.

avatar van Salto

Salto

Heel goede gevangenisfilm. deze film gaat over een jeugdgevangenis wat alles nog erger maakt, want de jongens gaan als pubers de gevangenis is en komen er als harde, boze en agressieve kerels uit.

Adam Butcher als Butch was geweldig trouwens.

De eindscene vond ik briljant!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een harde en naar mijn idee realistische film die het grimmige leven in een dergelijke gevangenis weergeeft. Vooral het acteerwerk helpt er aan mee dat deze film veel indruk op me heeft gemaakt. Vooral Butch, die als een lopende tijdbom rondliep, kwam erg indrukwekkend op me over.

Nergens word het verhaal zoetsappig wat ik zeker kan waarderen. Het blijft gewoon een hard en rauw geheel. Ik snap alleen niet dat die bewaarder nog zijn werk mocht uitvoeren nadat hij een jongen zo hard tegen de muur had gegooid dat hij overleed. Er zal hem uiteindelijk toch wel de hand boven het hoofd gehouden zijn, ook al zei die ene bewaker tegen hem dat hij beter een goed financieel plan klaar kon hebben (of iets in die trant).

Kortom, een indrukwekkende film. Aanrader !

avatar van Pestiis

Pestiis

Ik zat 'm gister te kijken en bij de laatste scene merkte ik dat ik zelf ook met gebalde vuisten naar de tv zat te staren...

De film weet de rauwe sfeer erg goed over te brengen op de kijker...
Valt me trouwens wel op dat: vanaf het moment dat Butch die Banks op zn flikker geeft, je die Banks naderhand niet meer in die film langs ziet komen...

ERG sterke film dit en daarom krijgt ie van mij 4*

avatar van adso

adso

Vette adrenaline… maar wat jammer van het stompzinnige einde…

avatar van starbright boy

Een aaneenschakeling van cliché's. Wel ontzettend sterk geacteerd, met name door die Butch en ergens was de no-nonsense aanpak van de film ook nog wel aardig. Maar echt veel indruk heeft het verder niet gemaakt.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Prima film, zeker een aanrader, lekker ruig en hard, genoten van Butch:4,0

avatar van Elineloves

Elineloves

Fijn om weer eens een film te zien met zulk overtuigend acteerwerk. Vrijwel elke scène voelt realistisch aan en de film in zijn geheel wist indruk te maken en me regelmatig bij je strot te grijpen. Zo'n film had ik nu net weer even nodig.

Vanaf de eerste minuut heb ik geboeid gekeken en intrigeerden de personages me. Butch was inderdaad het grote pluspunt.

Voor mij was de voorspelbaarheid geen punt, ik stoorde me er niet aan en af en toe werd ik zelfs verrast. De manier van filmen werkt hier goed aan mee, op momenten waan je jezelf in de jeugdgevangenis.

Fijn.

avatar van b00ts

b00ts

Toppertje.... geweldige rol van Adam Butcher. Of er hier nu clichés uit de kast worden gehaald of niet, het is prima geacteerd en wat mij betreft niet over de top. Vier sterren.

avatar van Markpsv15

Markpsv15

Goede film, alleen zo'n raar einde. 3 sterren van mij

avatar van boemboem27

boemboem27

behoorlijk heftig gevangenisdrama,goed geacteerd.

geloof ook best wel dat het daar vaak heftig aantoe gaat.

allemaal natuurlijk heel cliché,maar toch echt wel een goede film met een abrupt maar goed einde...

avatar van zxstyle

zxstyle

ik wist niet goed welke sterren ik deze film moest geven.

persoonlijk zijn dit soort films 'not my cup of tea'.

waarschijnlijk komt dit door de grote hoeveelheid agressie en geweld die in deze film zit.

Wat je weer een opgefokt gevoel geeft. volgens mij hebben de makers ook een moralistisch ondertoontje in de film aangebracht, wat me ook al niet zint.

Houdt je van rauwe films, met veel realistisch geweld(behalve het geluid, wat aardig fake klonk)

En je vind het leuk om naar zinloos rebellerende jongeren te kijken, is deze film een aanrader.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

weer 1 van die goeie nieuwe regiseurs die kwalieteitsprenten afleverd waar ik van genoten heb.

fascinerend drama.

kijken dus

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Een aangrijpende film die me positief verrast heeft.

Ik moet zeggen dat ik wel benieuwd was naar wat er met Banks gebeurd was nadat hij op zijn plaats gezet werd door Butch.

KORTOM:

Een schitterende film met sterke achteerprestaties!

avatar van Raycensie

Raycensie

Wat mij betreft de beste film van het jaar 2010!!

avatar van Anjin

Anjin

Vond er niet veel aan..

Zat telkens te wachten tot er iets echt wat ging gebeuren..

Wat er in zat was wel een clichematige optreden.

En dan het einde,zeer slecht afgewerkt..

Ook te softe optreden van die bewakers..

avatar van Nickske1912

Nickske1912

Heftige film zeg!

Prima film waarin de personages op zo'n manier worden gebracht dat je wel met ze mee moet leven, ondanks hun criminele achtergrond.

Ik heb 91 minuten geboeid gekeken, en dat had ik van te voren niet verwacht. Aanrader deze film.

avatar van Hense

Hense

Ik vond dit echt een fantastische film, van de eerste tot de laatste seconde zat ik aan mijn beeldscherm gekluisterd.. Rauwe scènes worden afgewisseld met humoristische.. De drie hoofdacteurs spelen hun rol met verve..

Briljant!

avatar van espa joe

espa joe

een filmpje dat lekker weg kijkt. Goed acteerwerk van die rauwe gasten. Ik hou wel van zulke films!

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Yes! Toffe film.

Rauwe in-your-face gevangenisfilm die het geweld niet schuwt. Dat het leven in een (jeugd)gevangenis geen pretje is wordt hier nogmaals onderstreept. De bewoners gedragen zich als een bende jonge honden en zoals elke bende heeft ook deze een leider nodig. Dat deze weinig benijdenswaardige positie even snel weer afgenomen kan worden als ze verkregen wordt, bewijst deze film ook.

Uitstekend.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Zeer goede film, goed verhaal en goed geacteerd. Je blijft hier en daar wel met wat vragen zitten. Het einde was abrupt en had wat beter uitgewerkt moeten worden 0,5 ster eraf daarvoor. Desalniettemin heb ik wel genoten van deze film. 3,5 ster van mij

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Opnieuw weer een ijzersterke gevangenisfilm. Weer niet eentje waarbij het alleen maar om vechten draait, maar gewoon een bloedserieus verhaal en je mag als kijker weer even aanvoelen hoe het er aan toe gaat in een (Jeugd)gevangenis. Net zoals met de films Un Prophete en R. De opbouw van deze film is om te beginnen echt erg goed en zeer realistisch. Vooral de ontbreking van de soundtracks en muziek maakt de film erg realistisch. We volgen 3 jongeren die net de gevangenis inkomen. Ieder zijn misdaad, ieder zijn karakter, en dan merk je het wel: als groentje is het zeker het ergst om in een gevangenis te belanden.

De film is gewoon een soort van achtbaanrit die je gewoon met de neus op de feiten drukt. Alles is zo rauw en grauw mogenlijk (wat ook met de Deense R. gelukt is) en het sfeertje is natuurlijk alles behalve prettig. Alles staat hier bol van bedrog, machtsmisbruik, meedogenloosheid, en overleven natuurlijk. Je kan ook zien dat als je een iel groentje bent, dat je op een erg gemene wijze speelbal kan zijn van de grote jongens (zoals die vuillak van een Butch en zijn meelopertjes) en krijg je te maken met gefrustreerde bewakers die familieproblemen heeft. Dat zie je zeker wanneer die bewaker per ongeluk Angel doodt Vanaf dat moment barst de bom helemaal.

Een schitterende film die in je gaat kruipen. Erg vaag dat deze niet in de bioscoop/filmhuis is geweest.