Dog Pound (2010)
Geregisseerd door: Kim Chapiron
Met onder meer: Adam Butcher, Shane Kippel en Mateo Morales
Bekijk via CineMember
Plot Dog Pound
"Fighting Back Is The Only Way Out"
De drie jonge wetsovertreders Butch, Davis en Angel arriveren in de jeugdgevangenis Maplewood, onder het toeziend oog van Goodyear, een strenge maar meelevende bewaker. Butch, overgeplaatst uit een andere instelling voor mishandeling, wacht zijn tijd af tot hij naar een normale gevangenis wordt gestuurd. Hij en Davis worden al vrij snel het slachtoffer van Banks, de meest gevreesde jongen van het instituut. Beiden willen niets over de gebeurtenis kwijt, en belanden daarom in de isoleercel. Eenmaal terug verslaat Butch Banks en claimt de positie van "Top Dog".
Delta65
Deze film kijkt heerlijk weg. Zeker bij de opstand heb ik erg genoten! Maar dan is t opeens voorbij, wel jammer. Dit had overigens prima een 2 uur durende film kunnen zijn.
vago
echt een vette film zeker een aanrader alleen beetje jammer van het einde
maar ja ieder einde op zo n film is meestal minder
leuke film kijken met die hap
SnakeDoc
Er zijn films met vele vreemdere eindes. Voor mij kwam dit einde ook een beetje als een verrassing, maar ik vind hem eigenlijk bijzonder toepasselijk. Wat had men dan verwacht? Dat Butch zou ontsnappen en in Mexico ergens een anoniem bestaan kon leven? Een soort einde als de Shawshank Redemption?
Nee, ... ik vind dit wel realistisch! Stoor me er totaal niet aan!
NoControl
Vette film met zeer realistische beelden. Het is overigens ook nog gebaseerd op ware gebeurtenissen. Veel knok werk. harde film. zeker een aanrader. alleen 1 ding waar ik me aan ergerde. Die kop van die vent. Oer Oer Oerlelijk!
SnakeDoc
Dat is een soort van kunst
Butch is gewoon tot de orde geroepen en zal zijn straf uit moeten zitten.
Vrij simpel opzich!
vago
echt een vette film zeker de moeite waard had van mij nog langer mogen duren deze film
Actarus
Ijzersterk en realistische film met een fantastische Adam 'Butcher', die een oscarwaardig personage neerzet!
Echt een puike productie dit!
leucomelas
Hmmm deze film krijgt wel erg veel credits ....
Heb me zeker niet verveeld, maar vond hem toch erg teleurstellend.
Naar mijn mening een film die je zeker niet gezien hoeft te hebben ......
olbo
Aardig filmpje, meer niet. Niet zo super als hier wordt geschetst...
NLjoeri_30
Toch anders een zeer indrukwekkende film, vind de hoge rating niet meer dan logisch na het zien van. Prachtig akteerwerk, realistisch weerspiegeling van de harde realiteit, grauw grimmig en bijzonder hard, de opstand was van een hoog hooligan gehalte en een fantastische scene , dramatisch tot en met dus je voelt oprecht en intens mee in het relaas van de jongens en op zijn tijd de nodige humor waardoor ook de nodige lucht maken de film uiterst reëel , boeiend van het begin tot het eind en ik zou ´m zo aanraden als iemand me belt hey ik sta hier met Dog Pound in mijn handen...yeah , die kun je gerust huren, zult er geen spijt van krijgen, een 4 is hier op zijn plaats.
Mooi redelijk realistisch drama wat op het einde volledig uit de hand loopt. Ik moet zeggen de onbekende cast deed het zeer goed en overtuigend. Geweldig vond ik het toen twee van de drie etters halverwege hun verdiende loon kregen. Het verhaal is gewoon goed en wordt ook mooi opgebouwd, verwacht echter niets positiefs van dit drama.
Line Pelletier met haar enorme grote boezem zag er overigens sexy uit. Dat stukje was overigens ook het meest grappige stukje in de film.
Stephanovic
Deze film was geweldig interessant. Onbekende maar erg sterke cast, waarbij de rollen van Butch en Davis er toch echt uitspringen. Af en toe een wat grauwe en harde film, maar het wordt erg mooi verteld. Ook de rol van Goodyear in de film springt eruit. Aanradertje.
Simoensk
Sterke film, maar naar mijn mening veel te kort. Ik wou meer nadat het gedaan was en dit plotse einde was dan ook een teleurstelling. Acteurs deden het echt wel goed en elk personage was interessant. Ik had het verhaal wel liever wat dieper zien gaan.
Zeker aanrader om eens te bekijken.
david bohm
Weinig opzienbarend gevangenisdrama, slappe hap. Gemiste kans, acteerwerk is redelijk maar het verhaal vind ik weinig interessant.
swenbos
Sinds tijden weer een film die me echt geraakt heeft. Mooie film met goede humor en drama op z'n best.
nightbreed
Goede film met een lekker sobere regie en basic camerawerk (in de stijl van een gemiddelde Amerikaanse TV-film). Alleen jammer dat de film op het einde ontspoord.
DeCol
Om stil van te worden.
Net als toen de aftiteling begon, weet ik nu niet wat ik moet zeggen. Echt een hele puike film die mij echt wat deed, dat sowieso. Het oogt allemaal niet zo speciaal, maar het is wel realistisch. De film is heel rauw en hard, de regisseur houdt zich niet in qua geweld. Maar er zitten ook genoeg scenes in waar je om kunt lachen. Ik ging ook echt meeleven met de drie jonge wetsovertreders, alhoewel het voornamelijk om Butch en Davis gaat. Geweldig hoe ze wraak namen op het vervelende trio. Het acteerwerk van met name Adam Butcher en Shane Kippel was echt heel sterk. Het einde was best gruwelijk, maar sowieso had de film van mij nog een half uurtje langer mogen duren.
Mars4i
Goede film gebaseerd op een bekend dilemma. Je komt in de gevangenis en je wilt je netjes gedragen, maar als je dat doet wordt je de pispaal van de groep. Je moet dus iets terug doen, waardoor je weer langer in de bak moet blijven zitten. Wat dat betreft is het einde zeer toepasbaar.
Geen hogere score omdat de karakters niet echt uitgewerkt worden. De introductie van Butch, Davis en Angel is binnen ~5 min klaar en van Banks weet je helemaal niets (hij weigert zelfs te vertellen waarom hij in de bak zit
Zoals hier meer gemeld, de film had 15 min extra kunnen gebruiken om de karakters beter uit te werken.
Dennissssss
Kijkbaar, maar niets nieuws gezien. Dit soort verhalen heb je al zo vaak gezien....
Aapje81
Degelijk maar oninteressant drama. De acteurs doen het niet onaardig en Adam Butcher is zelfs overtuigend maar het scenario heeft niets te bieden. Voor de liefhebbers van gevangenisfilms is dit misschien een must see.
Voor mij was het een deprimerende en lege film die op den duur gaat vervelen. Het belachelijke einde maakt het er helaas niet beter op.
Matig.
raizeredge
Vond dit een hele goede film. Ik vond het eind juist wel passend bij de film.
jonathantjeuuh
echt een goeie film super ze mogen er een 2de van maken echt kopen rot geameseerd erin berreeeuh
Decec
Ik vond een goede film...
Prima onbekende acteerwerk...
Maar geen vette film...
Zeker indrukwekkend verhaal...
Prima aanrader...
Awake78
Een dikke slap-in-the-face deze film.....was echt totaal knock-out toen de aftiteling begon.
In het begin vond ik het jammer dat de introductie van het trio wat snel ging, maar de film gaat over het (jeugd-)gevangenis leven op zich en dus niet wat zich daarbuiten allemaal afspeelt. Zoals de bewaker ook bij binnenkomst zegt; 'wat zich in het verleden heeft voorgedaan telt hier niet'. Dus die keuze van de regisseur snap ik.
Nog een keuze van de regie: het tussenstuk waarin Davis het verhaal vertelt over z'n escapade met zijn schoonmoeder. Op zich een raar stukje in zo'n rauwe film, maar o zo knap in elkaar gedraaid en dankzij het taalgebruik, de reactie van de andere jongens en de stemoverlapping een heerlijke zijspan in verder zo'n spannende en harde film.
Ook het einde was prima zo. Toen het beeld op zwart sprong hoopte ik stilletjes al dat dit het einde was en dat de aftiteling begon, en gelukkig was dat ook zo. Een beter einde had ik eigenlijk niet kunnen voorstellen.
Verder heerlijke geluiden, als je de speakers goed hard hebt staan klinkt alles zo helder en degelijk. Dit is echt een zeer strakke productie en op werkelijk alle vlakken verdient deze film een ruime voldoende. Acteerwerk, regie etc etc. Verhaal misschien niet zo heel diep maar whatever, dat hoeft bij sommige films ook niet.
Een must see en bij herziening misschien verhoging naar 5*. Hele vette film.
Mooi omschreven Awake,
Ik moet deze echt even op Blu-Ray hebben! Ligt hij al in de Nederlandse schappen?
Awake78
Geen idee eigenlijk. Zou wel vet zijn ja. Ik had hem via de On Demand van UPC. Had niks van MovieMeter gelezen over deze film. Na afloop wilde ik het alsnog opzoeken op m'n telefoon maar op de één of andere manier trilden m'n vingers zo dat het niet lukte haha. Toch indruk gemaakt hoor deze film.
Die laatste 10 minuten pfffff....misschien wat té inderdaad maar toch paste het wel bij de film vond ik. Ook weer eens wat anders dat het dit keer over jongeren ging.

Metro Manila
Drama / Misdaad, 2013