• 9.375.099 stemmen

Geregisseerd door: Kim Chapiron

Met onder meer: Adam Butcher, Shane Kippel en Mateo Morales

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Dog Pound

"Fighting Back Is The Only Way Out"

De drie jonge wetsovertreders Butch, Davis en Angel arriveren in de jeugdgevangenis Maplewood, onder het toeziend oog van Goodyear, een strenge maar meelevende bewaker. Butch, overgeplaatst uit een andere instelling voor mishandeling, wacht zijn tijd af tot hij naar een normale gevangenis wordt gestuurd. Hij en Davis worden al vrij snel het slachtoffer van Banks, de meest gevreesde jongen van het instituut. Beiden willen niets over de gebeurtenis kwijt, en belanden daarom in de isoleercel. Eenmaal terug verslaat Butch Banks en claimt de positie van "Top Dog".

avatar van Zinema

Werkende clichés.

Ondanks dat in deze rauwe gevangenisfilm alle clichés voorbij komen en voorspelbaarheid hoogtij viert, werkt een en ander wel. Dit hangt samen met de sterke acteerprestaties en de juiste snaar die onder andere wordt beroerd door degelijk camerawerk, maar vooral vanwege het dik gesneden onderbuikniveau.

Zeer goed.

avatar van xanquin

xanquin

Inderdaad een film die veel belooft maar het niet helemaal waar maakt. De verhaal lijnen worden net niet voldoende uitgewerkt en ik heb het gevoel dat de film nog niet afgelopen zou moeten zijn.

Prima acteer prestaties en geloofwaardige personages. Misschien dat een deel 2 de film kompleet kan maken.

avatar van james_cameron

Niet zonder de nodige cliché's verteld, maar wel bijzonder overtuigend in beeld gebracht. Rauw, zeer geweldddadig drama dat de onvermijdelijke neerwaartse spiraal toont van een drietal jongeren die in een jeugdgevangenis terechtkomen. Geen vals sentiment; wel rauwe emoties en een bikkelharde sfeer in een grimmige, realistische setting. Passend ongepolijst in beeld gebracht en uitstekend gespeeld door de jonge cast.

avatar van Dalliance

Dalliance

Een kick in the face. Letterlijk. Meeslepend, agressief, en hard. Dog Pound toont met welke realiteit veel jeugddelinquenten zich geconfronteerd zien. Het overtuigende spel van vooral Adam Butcher zorgt ervoor dat de film je bij de lurven grijpt en niet meer loslaat. Je voelt zijn innerlijke woede wanneer hij op het punt staat te exploderen in razernij. Het liet me niet los en geeft te denken. Drieënhalve ster.

avatar van Tomzan

Tomzan

Ik heb genoten van deze film!

Filmwerk was naar mijn mening goed, acteerwerk vond ik ook erg goed

met name Butch vond ik erg sterk. Het einde is een kwestie van smaak, ik

vond hem sterk (Met name de dichtslaande deur:)

Kortom, top film! 4 sterren!

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een prima film die bij vlagen erg hard is, maar ook een geweldige spanning weet op te bouwen. Acteerwerk is ook dik in orde. Het einde vond ik niet geheel geslaagd.

avatar van patrick17

patrick17

Dog Pound

Een realtistische film idd maar niets voor niets berust op een waargebeurd
verhaal. Er zit een rauwe grimmige en harde sfeer in de film.
Al geeft de film in sommige momenten ook een enorme lach.
Onder andere het verhaal van David over de moeder van zijn toenmalige vriendin Geweldig te noemen.
Ook heeft de film een keerzijde met een treurige kant in de film.
Het einde had beter uitgewerkt kunnen worden vind ik.
Vond het maar een merkwaardig en vooral (open) eind..
Of dit moet zo maar lijken uiteraard.
De acteurs lieten een goede indruk achter. Je had in de film door hun
acteren het idee dat wij hetzelfde zouden doen in hun positie.

3.5 *

avatar van karilem

karilem

Een film die ik niet snel zal vergeten. Ook heel goed gespeeld.

avatar van Theunissen

Mooi redelijk realistisch drama wat op het einde volledig uit de hand loopt. Ik moet zeggen de onbekende cast deed het zeer goed en overtuigend. Geweldig vond ik het toen twee van de drie etters halverwege hun verdiende loon kregen. Het verhaal is gewoon goed en wordt ook mooi opgebouwd, verwacht echter niets positiefs van dit drama.

Line Pelletier met haar enorme grote boezem zag er overigens sexy uit. Dat stukje was overigens ook het meest grappige stukje in de film.

avatar van david bohm

david bohm

Weinig opzienbarend gevangenisdrama, slappe hap. Gemiste kans, acteerwerk is redelijk maar het verhaal vind ik weinig interessant.

avatar van DeCol

DeCol

Om stil van te worden.

Net als toen de aftiteling begon, weet ik nu niet wat ik moet zeggen. Echt een hele puike film die mij echt wat deed, dat sowieso. Het oogt allemaal niet zo speciaal, maar het is wel realistisch. De film is heel rauw en hard, de regisseur houdt zich niet in qua geweld. Maar er zitten ook genoeg scenes in waar je om kunt lachen. Ik ging ook echt meeleven met de drie jonge wetsovertreders, alhoewel het voornamelijk om Butch en Davis gaat. Geweldig hoe ze wraak namen op het vervelende trio. Het acteerwerk van met name Adam Butcher en Shane Kippel was echt heel sterk. Het einde was best gruwelijk, maar sowieso had de film van mij nog een half uurtje langer mogen duren.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Kijkbaar, maar niets nieuws gezien. Dit soort verhalen heb je al zo vaak gezien....

avatar van Aapje81

Aapje81

Degelijk maar oninteressant drama. De acteurs doen het niet onaardig en Adam Butcher is zelfs overtuigend maar het scenario heeft niets te bieden. Voor de liefhebbers van gevangenisfilms is dit misschien een must see.

Voor mij was het een deprimerende en lege film die op den duur gaat vervelen. Het belachelijke einde maakt het er helaas niet beter op.

Matig.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede film...

Prima onbekende acteerwerk...

Maar geen vette film...

Zeker indrukwekkend verhaal...

Prima aanrader...

avatar van Awake78

Awake78

Een dikke slap-in-the-face deze film.....was echt totaal knock-out toen de aftiteling begon.

In het begin vond ik het jammer dat de introductie van het trio wat snel ging, maar de film gaat over het (jeugd-)gevangenis leven op zich en dus niet wat zich daarbuiten allemaal afspeelt. Zoals de bewaker ook bij binnenkomst zegt; 'wat zich in het verleden heeft voorgedaan telt hier niet'. Dus die keuze van de regisseur snap ik.

Nog een keuze van de regie: het tussenstuk waarin Davis het verhaal vertelt over z'n escapade met zijn schoonmoeder. Op zich een raar stukje in zo'n rauwe film, maar o zo knap in elkaar gedraaid en dankzij het taalgebruik, de reactie van de andere jongens en de stemoverlapping een heerlijke zijspan in verder zo'n spannende en harde film.

Ook het einde was prima zo. Toen het beeld op zwart sprong hoopte ik stilletjes al dat dit het einde was en dat de aftiteling begon, en gelukkig was dat ook zo. Een beter einde had ik eigenlijk niet kunnen voorstellen.

Verder heerlijke geluiden, als je de speakers goed hard hebt staan klinkt alles zo helder en degelijk. Dit is echt een zeer strakke productie en op werkelijk alle vlakken verdient deze film een ruime voldoende. Acteerwerk, regie etc etc. Verhaal misschien niet zo heel diep maar whatever, dat hoeft bij sommige films ook niet.

Een must see en bij herziening misschien verhoging naar 5*. Hele vette film.

avatar van MNV2

MNV2

Er bestaan al zoveel van dit soort films dat ze weinig nieuws te bieden hebben. Alle clichés worden nog eens van onder het stof gehaald, van de moeilijkheden die de 'nieuwelingen' in de gevangenis moeten ondergaan tot de rellen die er kunnen ontstaan. Maar wat de uitwerking betreft weet de film toch nog één en ander goed te maken. De harde, rauwe realiteit komt hier beter uit de verf dan in de doorsnee-film over dit onderwerp wat ook te maken heeft met het soms afstandelijke camerawerk. Opvallend is dat ondanks de gebeurtenissen die soms vrolijk en soms treurig zijn, de film geen vals sentiment oproept. Al bij al toch een rauwe, bescheiden film over het harde leven dat drie jeugddelinquenten lijden.

3.0 sterren

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een harde en naar mijn idee realistische film die het grimmige leven in een dergelijke gevangenis weergeeft. Vooral het acteerwerk helpt er aan mee dat deze film veel indruk op me heeft gemaakt. Vooral Butch, die als een lopende tijdbom rondliep, kwam erg indrukwekkend op me over.

Nergens word het verhaal zoetsappig wat ik zeker kan waarderen. Het blijft gewoon een hard en rauw geheel. Ik snap alleen niet dat die bewaarder nog zijn werk mocht uitvoeren nadat hij een jongen zo hard tegen de muur had gegooid dat hij overleed. Er zal hem uiteindelijk toch wel de hand boven het hoofd gehouden zijn, ook al zei die ene bewaker tegen hem dat hij beter een goed financieel plan klaar kon hebben (of iets in die trant).

Kortom, een indrukwekkende film. Aanrader !

avatar van starbright boy

Een aaneenschakeling van cliché's. Wel ontzettend sterk geacteerd, met name door die Butch en ergens was de no-nonsense aanpak van de film ook nog wel aardig. Maar echt veel indruk heeft het verder niet gemaakt.

avatar van Elineloves

Elineloves

Fijn om weer eens een film te zien met zulk overtuigend acteerwerk. Vrijwel elke scène voelt realistisch aan en de film in zijn geheel wist indruk te maken en me regelmatig bij je strot te grijpen. Zo'n film had ik nu net weer even nodig.

Vanaf de eerste minuut heb ik geboeid gekeken en intrigeerden de personages me. Butch was inderdaad het grote pluspunt.

Voor mij was de voorspelbaarheid geen punt, ik stoorde me er niet aan en af en toe werd ik zelfs verrast. De manier van filmen werkt hier goed aan mee, op momenten waan je jezelf in de jeugdgevangenis.

Fijn.

avatar van zxstyle

zxstyle

ik wist niet goed welke sterren ik deze film moest geven.

persoonlijk zijn dit soort films 'not my cup of tea'.

waarschijnlijk komt dit door de grote hoeveelheid agressie en geweld die in deze film zit.

Wat je weer een opgefokt gevoel geeft. volgens mij hebben de makers ook een moralistisch ondertoontje in de film aangebracht, wat me ook al niet zint.

Houdt je van rauwe films, met veel realistisch geweld(behalve het geluid, wat aardig fake klonk)

En je vind het leuk om naar zinloos rebellerende jongeren te kijken, is deze film een aanrader.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Yes! Toffe film.

Rauwe in-your-face gevangenisfilm die het geweld niet schuwt. Dat het leven in een (jeugd)gevangenis geen pretje is wordt hier nogmaals onderstreept. De bewoners gedragen zich als een bende jonge honden en zoals elke bende heeft ook deze een leider nodig. Dat deze weinig benijdenswaardige positie even snel weer afgenomen kan worden als ze verkregen wordt, bewijst deze film ook.

Uitstekend.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Opnieuw weer een ijzersterke gevangenisfilm. Weer niet eentje waarbij het alleen maar om vechten draait, maar gewoon een bloedserieus verhaal en je mag als kijker weer even aanvoelen hoe het er aan toe gaat in een (Jeugd)gevangenis. Net zoals met de films Un Prophete en R. De opbouw van deze film is om te beginnen echt erg goed en zeer realistisch. Vooral de ontbreking van de soundtracks en muziek maakt de film erg realistisch. We volgen 3 jongeren die net de gevangenis inkomen. Ieder zijn misdaad, ieder zijn karakter, en dan merk je het wel: als groentje is het zeker het ergst om in een gevangenis te belanden.

De film is gewoon een soort van achtbaanrit die je gewoon met de neus op de feiten drukt. Alles is zo rauw en grauw mogenlijk (wat ook met de Deense R. gelukt is) en het sfeertje is natuurlijk alles behalve prettig. Alles staat hier bol van bedrog, machtsmisbruik, meedogenloosheid, en overleven natuurlijk. Je kan ook zien dat als je een iel groentje bent, dat je op een erg gemene wijze speelbal kan zijn van de grote jongens (zoals die vuillak van een Butch en zijn meelopertjes) en krijg je te maken met gefrustreerde bewakers die familieproblemen heeft. Dat zie je zeker wanneer die bewaker per ongeluk Angel doodt Vanaf dat moment barst de bom helemaal.

Een schitterende film die in je gaat kruipen. Erg vaag dat deze niet in de bioscoop/filmhuis is geweest.

een realistische film warin je je echt gaat inleven.

maar het gebeurt allemaal wat snel en op sommige momenten kan je niet goed volgen.

het einde is hard maar ik dacht dat er nog iets ging komen want het stopt zo plots en je weet niet hoe het ('echt') is afgelopen met hem.

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Niet wat je zou verwachten van Chapiron na een debuut als Sheitan.

De film is een opeenstapeling van gevangenisclichés. De groep van oneerlijke badguys, de goedaardige bewaker, de kid die er niet thuishoort, het ongeluk met de bewaker en Angel, Butch die nog 2 weken zich moet gedragen om vrij te komen, de verkrachting, etc. etc. Toch blijken al deze conventies Dog Pound niet al te veel te schaden, want de film kijkt aardig weg. Maar al met al is het allemaal net wat te slap en onrealistisch, zijn de acteerprestaties niet altijd even goed, het sounddesign nogal nep (bijv. die deuren met geautomatiseerde sloten, of de klappen die iemand uitdeelt) en zijn de decors niet heel overtuigend.

Ondanks al deze minpunten is het best een aardige film, maar kan niet echt op tegen de betere gevangenisfilms en is overigens een grote stap terug voor Chapiron.

avatar van Brabants

Brabants

Zeer goede remake van scum. De gevoelens van de jongens zijn sterk neergezet, waarbij onzekerheid op jonge leeftijd een grote rol speelt. Jezelf sterk etaleren binnen deze muren gaat niet iedereen goed af. Het verhaal werkt clichématige situaties af, maar door het goede acteerwerk is het toch een geslaagd stukje drama.

avatar van Insignificance

Insignificance

Merkwaardige opvolger voor Chapiron. Was z'n eerste nog een eigenaardig horrorwerkje, hier slaat hij een meer conventioneel pad in. Als je al een aantal gevangenisfilms, of in welke soortgelijke instelling dan ook, achter de kiezen hebt, zul je hier niet veel nieuws aantreffen. Wellicht het algehele sfeertje.

Tamelijk kil, met een gooi naar intens en authentiek, maar net daar loopt de film al vrij snel de nodige averij op. Het spul staat al niet bepaald aantrekkelijk te acteren en via de grote bully, Banks, krijg je een wel erg uitgemolken draadje voor de kiezen. Goed, met een remake kan je ook niet veel kanten op.

Toch mag je dan best wat geraffineerder voor de dag komen dan hier het geval is. De film herstelt zich een beetje wanneer Butch de aandacht gaat opeisen, maar zelfs wanneer de film op z'n hardst is, weet het dat gevoel niet over te brengen. Dat merk je dan het meest als de verkrachting aan bod komt.

Een aantal muziekkeuzes pakken wat dat betreft ook niet echt geweldig uit. Alsof je in een lief indie filmpje verzeild bent geraakt. Via een dealtje en Goodyear, twee armetierig opgezette scènes, krijgt het verhaaltje nog wel een wending naar iets meer en een op zich aardig slot. Verder is deze thee te lauw.

avatar van scorsese

Redelijke film over drie jongens die terecht komen in een jeugdgevangenis. Een vrij standaard gevangenisfilm waarbij de clichématige personages ook maar matig uitgewerkt zijn. Wel is de film onderhoudend en redelijk realistisch in beeld gebracht, maar weet verder nergens in uit te blinken.

avatar van leatherhead

leatherhead

Conventionele gevangenisfilm waarin Chapiron het niet schuwt om met een clichétje of twee uit te pakken. Opmerkelijk is dat deze wat belegen film van de regisseur van Sheitan is. Die Chapiron is zijn wilde haren klaarblijkelijk snel verloren. Wederom een eigenzinnige regisseur down the drain zullen we maar zeggen.

Enfin, Dog Pound is geen geheel onaardige film. Het waant zich weliswaar nergens buiten de geijkte paden, maar het tempo zit er goed in, Adam Butcher zet een sterke prestatie neer, en de turbulente finale mocht er wel wezen. Maar wederom blijkt ook deze gevangenisfilm zich niet aan clichématigheid en conventies te kunnen ontworstelen. Mijn queeste naar originele gevangenisfilms is dus nog niet ten einde. 2,5*.

avatar van jippie2010

jippie2010

De beschreven synopsis dekt wat mij betreft de lading niet.

Maar goed, ik kan net aan meegaan met de gemiddelde beoordeling.

Soms realistisch, vaak ook niet, en clichés worden niet geschuwd.

Maar door sommigen sterk geacteerd met een passend einde. *3,5