• 9.381.526 stemmen

Paul (2011)

Komedie / Sciencefiction | 104 minuten / 109 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Sciencefiction

Speelduur: 104 minuten / 109 minuten (unrated version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Greg Mottola

Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Seth Rogen

Releasedatum: 14 april 2011

Plot Paul

"Who's up for a close encounter?"

Graham en Clive (Simon Pegg & Nick Frost) zijn twee vrienden die enorm gek zijn op stripboeken en vooral interesse hebben in science-fiction verhalen. Samen gaan ze op reis naar het UFO-centrum van Amerika, namelijk het beruchte ''Area 51'' in Nevada. Als ze midden in de woestijn zijn komen ze een voortvluchtige Alien tegen, genaamd Paul (Seth Rogen). Ze gaan samen met Paul verder op een reis die zowel hun levens als die van iedereen, die op hun pad komt, zal veranderen.

Paul (stemrol)

Tara Walton

Pat Stevenson

avatar van edoij2

edoij2

Leuke film, leuke humor, leuk gemaakt!

Topper!

avatar van corleone26

corleone26

Leuke film maar Simon Pegg en Nick Frost functioneren toch het best onder leiding van Edgar Wright. En Seth Rogen steelt gewoon elke scene waarin hij zit. De grappigste alien ooit op scherm gezet.

avatar van erwku

erwku

Soms grappig, soms erg flauw.

Simon Pegg en Nick Frost blijven een leuk duo en ook in deze film als SF nerds is er genoeg om van te genieten. Van mij mogen ze zeker vaker in middelmatige Amerikaanse comedy films spelen.

Paul vind ik niet altijd even geslaagd en de twee agenten in de achtervolging een beetje overbodig.

Hoogtepunt: De Star Wars muziek in de bar.

Leuke Cameo van Miss SF herself overigens.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

De film kwam me een beetje te traag op gang, het 'nerdie' gedoe tot ze Paul onmoetten duurde me net wat te lang.

Daarna is het gewoon een fijne film om weg te kijken met een paar briljante scene's, de vogelscene etc.

Hoop fijne verwijzingen naar andere films van E.T. tot Titanic aan toe.

Al met al toch prima vermaak en briljant met Sigouney Weaver als 'Alien Hunter'.

Minder als SOTD maar beter als Hot Fuzz.

avatar van wwelover

wwelover

Zeer geslaagde komedie, lekker flauw maar origineel. Het verhaal is erg geestig en de grappen vond ik ook vaak erg geestig. Leuke karakters ook, Paul sowieso is geniaal en met de stem van Seth Rogen hebben ze dat goed gecast. En Pegg en Frost zijn een goed duo. Leuke bijrollen ook van Sigourney Weaver, Bill Hader en natuurlijk Jason Bateman.

avatar van eppy

eppy

leuke film !!

avatar van DV1984

DV1984

Waarschijnlijk de slechtste film ooit!

Vreselijk die Amerikaans ingebakken humor, ik snap niet dat mensen daar van kunnen houden!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

DV1984 schreef:

Waarschijnlijk de slechtste film ooit!

Soms werkt het, maar dan niet als de twee hoofdrolspelers al bewezen hebben dat het ook anders kan.

avatar van koiboy

koiboy

Was al een grote fan van Shaun of the dead en Hot fuzz was ook super maar deze is ook were lache. De onder en boven buren zullen wel hebben moeten denken wat gebeurt daar?

Natuurlijk zitten er wat overdreven en flauwe stukken in maar dat bederft voor mij de pret niet. Erg komische film als je van de ook heb gehouden.

avatar van vranque

vranque

Zeer vermakelijk maar wat eigenlijk net zo belangrijk is: zeer verzorgd. Verrassend.

3.5 *

avatar van Betamax

Betamax

Was wat voorspelbaar maar wel erg leuk.

Echt een aanrader.

avatar van tommiew

tommiew

Ik ben fan van SF en een goede komedie vind ik ook leuk. Deze combinatie is errug geslaagd. De verschillende karakters zijn goed uitgewerkt.

Heerlijke droge humor, hoe ze zich elke keer uit de problemen redden en weer in de problemen komen. Soms inderdaad een beetje voorspelbaar, maar erg leuk.

avatar van dennislaport

dennislaport

Ik heb me echt een paar keer rot gelachen....

dikke 4.0

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een werkelijk leuke komedie. In het begin dacht ik dat het zwak zou uitvallen. Ik rook al de flauwe seks en poep moppen van ver. Ik ben blij dat het veel meer dan dat was. Paul is een leuke alien... een echte buddy zoals iedereen zou willen, die rookt en vloekt en er bijzonder gaaf uitziet met zijn korte broek en teenslippers. Dan komt ook nog de nodige actie erbij en een lading knipogen naar de SF film zoals Close Encounters of the Third Kind, E.T., Mac & Me, The Ewok Adventure enz. Ook leuk om Sigourney Weaver een cameo aan te bieden. Kortom : Paul is een luchtige komedie geworden met feelgood momenten en goede special effects ... Tegen alle verwachtingen in een 3,5* want ik heb er een leuke filmavond mee beleefd.

avatar van onemanorgy

onemanorgy

Ik heb me met deze film uitstekend vermaakt. Hij haalt het dan wel niet bij shaun of the dead, maar toch erg leuk. Ik begon met enige scepsis welke gevoed was door sommige reacties maar toen ik paul zag, en dit geen goedkoop animatietje was maar een zeer verzorgd geheel heb ik er enorm van genoten.

Van mij mogen beide heren nog veel meer van dit soort films maken. ruim 4 sterren voor mij!

avatar van b00ts

b00ts

Eindelijk weer eens kunnen lachen met een 'kinderfilm'...... Prima humor !

avatar van dwid

dwid

Leuke vermakelijke film. Ging er in met het idee dat die te flauw/kinderachtig zou zijn, maar hij is gewoon prettig te kijken, met lekkere flauwe humor.

Prima voor tussendoor... 3*

avatar van zorro

zorro

Leuk film even wennen in het begin hier zat alles in actie humor

avatar van Theunissen

Deze film kreeg best goede recensies maar eerlijk gezegd vond ik niet zo bijzonder. De film kijkt zich lekker weg en Paul is ook best grappig en schattig maar al met al is de film best soms flauw en had men er meer mee kunnen doen. Het einde was best goed en de wending had ik eerlijk gezegd niet zien aankomen. Wat me ook tegenviel is dat de beide hoofdrolspelers Simon Pegg en Nick Frost niet echt uit de verf komen en ook niet echt grappig zijn. Maar al met al is hij wel aardig om eens gezien te hebben en sommige momenten zijn best leuk en dan vooral door Paul.

avatar van Justinw

Justinw

Een misser toch wel.

Tuurlijk de film kijkt lekker weg en er zit een goed tempo in maar waar Pegg en Frost normaal een film dragen doet Paul dat. Die gebeurt nog best aardig maar er zijn geniale grappen. Meer een aardig feel good sfeertje met een mix van meerdere genre's.

Als komedie dus niet echt geslaagd. Kijkt desalniettemin lekker weg.

avatar van nakada

nakada

Justinw schreef:

Die gebeurt nog best aardig maar er zijn geniale grappen. Als komedie dus niet echt geslaagd.

Het was laat zeker?

avatar van Oor Tje

Oor Tje

Film had mijn aandacht; lachen ! Geestige verwijzingen naar andere films.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Erg leuke nerd-film! Simon Pegg is sowieso een held en Seth Rogen is als Alien ook wel goed te doen. Aanrader! Het eerste halfuur had beter gekund. Ik weet niet precies waarom, maar daar moest ik nog even doorheen komen. De rest van de film maakte veel goed. Daarom nog altijd 4 verdiende sterren.

avatar van vrossi

vrossi

Geweldig ge noten, erg leuke humor niks op aan te merken.

avatar van benni

benni

Dik in orde, echt mijn humor. Mooie combinatie weer, deze 2 boys. En dan dat verschil van Frost met karakter , en vooral face met Hot Fuzz! Biertje er bij, en je hebt een top zaterdagavond!

avatar van Justinw

Justinw

nakada schreef:
Het was laat zeker?

Ja, weer een woord vergeten geen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Het idee is erg leuk en deze film begint ook op een positieve manier.

Toch waren de karakters wel erg plat gespeeld, de 2 nerds waren vooral in het begin leuk maar door de film heen werd dit vrij leuke en originele verhaal toch weer te standaard.

Seth Rogen doet het wel erg leuk als Paul maar weet jammer genoeg ook niet de hele film even boeiend en grappig te blijven.

Kristen Wiig is ronduit slecht gecast in haar rol, ze maakt zich wel erg schuldig aan over acting en weet van de hele cast het minste te overtuigen.

Kortom: Paul is een aardig vermakelijk filmpje, die jammer genoeg wel vrij platte personages heeft en op een paar leuke grappen na te standaard is uitgewerkt, jammer!

2,5 voor het vermaak, maar een half puntje aftrek voor de ongepaste rol van Kristen Wiig.

avatar van barcam

barcam

Een wietrokende, bierdrinkende, vuilbekkende alien met de naam Paul (stem Seth Rogen) die samen met twee nerds op een soort roadtrip gaat. Op zich een goed idee. Probleem is echter dat ondanks dat dit geen kinderfilm is het soms veel te kinderachtig is. Persoonlijk had ik alles liever nog wat grover en over de top gezien. (Alien in striptent of zo ) Wat wel leuk gevonden is het kakken op het christendom, leuke oneliners en verwijzingen naar andere films.

avatar van Ninto

Ninto

Well, that was good, wasn't it?

Ja, zeker. Vermakelijk filmpje.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik heb niet zoveel met nerds, stripboeken of sci-fi verhalen, maar als er een filmpje gemaakt wordt waarin we op avontuur gaan met een zuipende, rokende, vloekende Alien, die ook nog eens een goed gevoel voor humor heeft ben ik van de partij. Leuke film, toffe gozert die Mottola... flikt het weer.

Loopt-ie op z'n slippertjes hoor, geweldig! Voordat ik aan de film begon wist ik niet eens dat deze een R-rating had. Nooit op gelet, doet de film érg goed. Lekker veel dom praat en dat komende van zo'n Alien. Gaat nergens over, leuk is het wel. Seth Rogen spreekt 't bijzonder leuk in allemaal.

De film moet even op gang komen in het begin (Pegg en Frost zijn vreemd genoeg niet echt grappig), maar wanneer we kennis maken met Paul komt deze Paul ( ) in een stroomversnelling terecht. Veel hilarische situaties, leuke vondsten en klasse bijpersonages. Dikke voldoende fucknuts!