Paul (2011)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Speelduur: 104 minuten / 109 minuten (unrated version)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Greg Mottola
Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Seth Rogen
Releasedatum: 14 april 2011
Vanaf 28 februari op Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Paul
"Who's up for a close encounter?"
Graham en Clive (Simon Pegg & Nick Frost) zijn twee vrienden die enorm gek zijn op stripboeken en vooral interesse hebben in science-fiction verhalen. Samen gaan ze op reis naar het UFO-centrum van Amerika, namelijk het beruchte ''Area 51'' in Nevada. Als ze midden in de woestijn zijn komen ze een voortvluchtige Alien tegen, genaamd Paul (Seth Rogen). Ze gaan samen met Paul verder op een reis die zowel hun levens als die van iedereen, die op hun pad komt, zal veranderen.
Paul (stemrol)
O'Reilly
Moses Buggs
Pat Stevenson
ledenjes
In tegenstelling tot de zogenaamde critici, wereldverbeteraars, etc. (oftewel de zeurpieten, hiero), heb ik me kapot gelachen tijdens deze film. De film steekt goed in elkaar (qua verhaallijn en chronologie). De acteerprestaties zijn goed, de special effects ook. Maar vooral de humor in de film sprak me bijzonder aan. Dit soort films mogen wel wat vaker voorbij komen. Een film zonder boodschap, zonder serieus gedoe, zonder heilige boontjes erin, zonder politieke intriges, etc. etc. Gewoon heerlijk wegkijken, even afschakelen van het serieuze leven en je even afzonderen van alles wat zogenaamd belangrijk is, met deze film. Daarom een 4 van mijn kant. Maar, eerlijk is eerlijk, je moet er wel van houden.
deja
een leuke film
goede acteurs vooral Simon Pegg
de animatie Paul vind ik hilarisch
een verdiende 3.0
MBSL
Fijne film en knap hoe de alien een eigen persoonlijkheid wordt. Na een rustig begin kwam de film op stoom en was uiterst prettig om naar te kijken. De stem van Paul door Seth Rogen doet ook een hoop voor het karakter.
Corcicus
Na herziening nog een punt afgetrokken van mijn toch al vrij macabere 2.5.
Deze film is feitelijk veel te flauw, die Paul is een irritante trol en geeneen van de nevenpersonages heeft ook maar één interessante eigenschap. De aanvallen op het christendom vond ik ook vrij gratuit want de enige christenen die je te zien krijgt op het scherm zijn een getormenteerde trut en haar moordzuchtige redneck van een vader. Misschien dat de hardcore atheïsmefundamentalisten schuddebuiken van het lachen wanneer de confrontaties elkaar opvolgen, maar ik voelde enkel plaatsvervangende schaamte voor de makers. Raar dat ik mij daar bij mijn eerste kijkbeurt niet zo aan gestoord heb, maar misschien kwam dat wel omdat ik toen halverwege in slaap ben gevallen. Want inderdaad, deze film is ook nog eens saai.
Voor Sigourney Weaver voel ik bovenal medelijden. Haar in deze prent zien spelen doet mij denken aan die oude Flamencodanseres die ik onlangs zag ik een Spaans restaurant ergens in het Gentse. Vroeger vulde ze hele zalen in Las Vegas, maar nu moest ze genoegen nemen met een derderangsoptreden in een bouwvallige taverne in één of andere verlepte havenstad.
erik1677
Af en toe ijzersterk, maar soms ook gewoon een chaos deze film.
gelukkig overheerst het ijzersterke zo dat je de slappe momenten gauw vergeten bent.
Een lekker tussendoortje.
cloffie
Toffe film met het duo Pegg - Frost. Het verhaal over een coole alien die obveral schijt aan heeft is prima gevonden. 3,5*
Vinokourov
Een grappige versie van E.T. voor volwassenen! Lachsalvo's bleven bij mij uit, maar dit is wel zo'n film die je met een big smile kunt kijken. Het zit tof in elkaar, beetje nerdy ook, maar dan wel met een jolige insteek.
benni
Zit je beetje melig te zappen en zie je vanavond deze film weer op Film1. En weer lach ik om dezelfde scènes als vorig jaar, ga dus gauw weer de hele film eens kijken! Wat een duo, en wat een maffe humor. Ideaal voor een leuk avondje met drankje oid er bij, en gewoon genieten! Sommige films zijn gemaakt voor deze momenten en dan moet je niet te veel willen nadenken; nee, dan moet je op zo'n serieuze avond een andere film kijken. Ben je nooit in een vrolijke/melige bui, tja, dan heb ik medelijden met U.... En laat je veel plezier liggen. Jammer.
Leno
Met name dankzij de cast is het een geslaagde film. Echt heel grappig wordt het nooit, maar het tempo is goed en er valt regelmatig wel wat te lachen. Het einde is vrij voorspelbaar uiteraard maar echt inkakken doet de film niet, wat op zich best knap is.
Aapje81
Een van de mindere films van Simon Pegg maar desondanks viel er nog voldoende te genieten. De bijrolletjes zijn goed ingevuld en voor de liefhebbers zitten er voldoende inside jokes in. Wat er zo goed is aan Seth Rogan blijft voor mij echter een raadsel.
Redelijk.
helleke
Af en toe zaten er grappige momenten tussen, maar over het algemeen was het toch geen hoogvlieger.
2,5 sterren.
Humphrey
Prima film. Snedige humor en leuke scènes. Aangename familiefilm. 3,5*.
danny61
een mooie avond vullende film niet veel speciaals maar toch de moeite ,af en toe toch heerlijk gelachen
MaffePauluZ
Ik zette de film op met een gevoel van; "dit kan nooit echt grappig zijn", maar dat viel mee.
De humor in de film vind ik echt geweldig; lekker droog en onverwacht.
Die eikelige alien lijkt wel erg veel op mijn innerlijk, zelfs de naam klopt. Creepy.
Goeie film waarin twee Engelse sci-fi fans in Amerika in contact komen met een echte alien. In navolging van Shaun of the Dead en Hot fuzz zijn nu de alien-films aan de beurt, en opnieuw is dit niet slechts een parodie. Het verhaal van deze roadmovie is vrij simpel, maar bevat genoeg leuke vondsten en grappige momenten. Ook een leuke cast waarbij de stem van Seth Rogen als de alien even wennen is, maar uiteindelijk wel werkt.
soom
Jason Bateman blijft hoe dan ook de zwakste schakel, hoe cool hij er ook uit ziet. Eigenlijk skip ik het liefst alles waarin hij speelt, maar de narigheid is natuurlijk wel dat een film meestal om meerdere personen draait. Helaas.
Simon Pegg, Nick Frost, Kristen Wiig, Bill Hader daarentegen zijn heel tof, en Blythe Danner is gewoon een top actrice, net als dochter Gwyneth. Seth Rogen als Paul is best grappig. Lekker maf natuurlijk, met enkele momenten die net iets leuker zijn dan de rest, zoals het moment dat Paul die vogel tot leven wekt, en vervolgens hem levend opeet. Prachtig, kon er al lachen toen ik de trailer bekeek via Youtube (of wellicht ook eens in de bios?). Lekker droog moment in elk geval, en er zitten wel meer van die lekker droge momenten in waarvan ik genoot. Wel zeker niet beter dan Superbad, wel iets beter dan Adventureland.
4*.
kuk
Wie nimmer vermoeid raakt van puberale grappen zal zich goed kunnen vermaken met Paul. Persoonlijk wachtte ik ruim anderhalf uur op enige nuance of iets scherpzinnigs. Dat bleef uit waardoor de shit- en fuckgrapjes na de eerste paar keer hun lol rap verloren. Makkelijk scoren allemaal.
davincstyle
De film ga ik gewoon hoog beoordelen want dit is echt weer een geweldig avontuur. De film sleept je mee in een spannend verhaal met een hoop geweldige humor. Ik had ook niet anders verwacht door het geschreven script van Simon Pegg en Nick Frost. Hun twee blijven een geweldig duo en kunnen uitstekend acteren, maar dat doen ze al jaren. Na Shaun of the Dead en Hot Fuzz is dit mijn derde film met die twee en ik blijf genieten!
Paul is een leuk karakter, leuk neergezet alleen een echte grote omschrijving over hem kan ik niet echt plaatsen. Hij is apart, kan wonderen verrichten, en...Kijk de film maar gewoon zelf!
missl
makkelijke film, niet echt humor waar ik van houd maar het is redelijk onderhoudend.
Leuke onderhouden film. Die agenten hebben helaas het niveau van de boeven uit Bassie & Adriaan en dat doet de film geen deugd. Wel aangenaam om te zien is dat hier wel degelijk een verhaaltje aanwezig is (geen al te sterk, maar toch nog een verhaal) en de grappen en verwijzingen naar SF-films best wel werken. Ze zijn niet van het niveau van Scary Movie. De humor blijft toch één van de sterkhouders van Pegg en Frost. Geen topper, maar heb me toch best geamuseerd.
K. V.
Dit was nog eens een aangename verrassing. 'k wist niet direct wat te verwachten bij deze film, maar 'k vond het een leuke film.
Het personage Paul vond 'k, ondanks dat het een computeranimatie is, erg "realistisch" gemaakt en kwam overtuigend over. Toch wel belangrijk, aangezien het toch een belangrijke rol speelt.
De rest van de cast was ook wel een leuke toevoeging.
Het verhaal zelf was goed en keek vlot weg. Verder zaten er ook nog knipoogjes naar andere science-fiction films en dit is toch ook altijd tof meegenomen.
Toch wel een te bekijken film die zeker niet verveeld.
John Lee Hooker
Ik zou zeggen dat je met een buitenaards wezen, twee nerds en een camper al een geschikte basis hebt om iets interessants neer te zetten. Jammer genoeg zijn het alleen de agenten die het groepje bezig blijven houden en zelf maken ze niet echt iets bijzonders mee. Paul heeft het karakter van een normaal, assertief mens en zo valt er weinig te ontdekken en hadden de dialogen niet veel te bieden. Daarnaast was de spanning ver te zoeken omdat Paul zichzelf ieder moment onzichtbaar kon maken. Ook erg vervelend dat die meid steeds aan het schelden was met woorden als 'harige tieten', 'karnepik' en 'mannenballen'. Daar heb ik me norm aan geërgerd. Ik vond de bijdrage van Kristen Wiig sowieso vrij matig (bij het kampvuur bijvoorbeeld lag ze na één hijsje van de joint al buiten westen) en sexy was ze evenmin. Dan had je nog de opdrachtgever van de politie die in de auto via de handsfree-telefoon allerlei misplaatste opmerkingen maake. Zwak uitgewerkt, tegenvaller.
Pelagatti
Film 2 maanden geleden gekeken en er is me eerlijk gezegd weinig bijgebleven
Misschien ook maar niet nog een keer kijken...
tattoobob
Leuke,heerlijke feelgood movie!!!
En die twee engelse mafketels zijn zo wie zo altijd leuk om naar te kijken...
De alien paul,leuk gedaan....leuke humor...
Simez
Slappe echt Amerikaanse komedie. Voorspelbaar en nergens verrassend. Ik had er niet veel van verwacht, maar vond hem toch nog teleurstellend. 1 Ster.

'Heated Rivalry' verbreekt records voor HBO Max: 'Waanzinnig'

De western 'Horizon: An American Saga - Chapter 1' verdwijnt binnenkort van Netflix

De Argentijnse dramafilm 'Goyo' van Marcos Carnavale is een kijktip op Netflix

Waargebeurde misdaadthriller 'City of Lies' met Johnny Depp morgenavond op televisie

Kick-Ass

Mao's Last Dancer
Biografie / Drama, 2009

127 Hours
Drama / Avontuur, 2010
san diego, californiabuitenaards wezenarea 51alien space craft duringcreditsstingerjaren 80