Paul (2011)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Speelduur: 104 minuten / 109 minuten (unrated version)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Greg Mottola
Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Seth Rogen
Releasedatum: 14 april 2011
Vanaf 28 februari op Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Paul
"Who's up for a close encounter?"
Graham en Clive (Simon Pegg & Nick Frost) zijn twee vrienden die enorm gek zijn op stripboeken en vooral interesse hebben in science-fiction verhalen. Samen gaan ze op reis naar het UFO-centrum van Amerika, namelijk het beruchte ''Area 51'' in Nevada. Als ze midden in de woestijn zijn komen ze een voortvluchtige Alien tegen, genaamd Paul (Seth Rogen). Ze gaan samen met Paul verder op een reis die zowel hun levens als die van iedereen, die op hun pad komt, zal veranderen.
Paul (stemrol)
O'Reilly
Moses Buggs
Pat Stevenson
jadolino
Een film met grappige humor, leuk om sigourney weaver er in te zien.
JohanWolfs
Wel jammer dat ze voor het minst originele ontwerp voor een alien zijn gegaan.
Er wordt in de film uitgelegd waarom hij deze vorm heeft. Ik weet niet of je de film gezien hebt, maar kijk hem anders maar eens.
Film is de moeite waard. Hoge grapdichtheid met een paar zeer goede grappen zorgen ervoor dat je de hele film met een glimlach/schaterlach bekijkt
Mister Movie
Ik heb hem gezien in de Sneak in Eindhoven.
Ik Vond em echt heel erg grappig net als de rest van de zaal overgens.
Een veel betere Comedie als Bv Hall pass.
gnoebe
Gisteren gezien. Erg grappige film die natuurlijk van de clichés aan elkaar hangt. Toch is dat geen belemmering om in rap tempo de humor over het doek te knallen. Geen bulderende lachsalvo's maar zorgvuldig getimede grappen. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die deze stijl niet goed kunnen handelen en het een flauwe film vinden. Ik heb me echter kostelijk vermaakt. Dikke 3,5
jollyjoker
leuke film en leuk idee, paul is grafisch en als typetje goed neergezet. Ook z'n Engelse vrienden zijn goed gecast. Toch heb ik het idee dat het geen film is die als toppertje de geschiedenis in zal gaan. Mijn inziens hebben ze op een aantal punten toch een paar kansen laten liggen, door diverse grappen en gebaren is het geen kinderfilm en dat is denk ik ook zeker niet het idee geweest van de regisseur. Toch doet de film wel vaak kinderlijk (metname verhaal) aan. De film moet het vooral hebben van de one liners van Paul en de achterlijke (wederom beetje kinderlijke) humor van clive en graham. Ook wat betreft setting had ik liever wat meer variatie gezien (ondanks dat ze op de vlucht waren/met bestemming) deed het een beetje roadtrip-achtig aan. Conclusie: leuke film en paul een fantasisch personage, hierboven alleen een paar aspecten die mij opvielen en/of tegen vielen. Zeker moeite vh kijken waard
eppy
ik wil deze zeker zien, maar ik ken dit verhaal ergens van.
kwa verhaallijn lijkt paul wel heel erg op roger van american dad, iets minder fatsig en waarschijnlijk iets minder gay, maar toch.
Toch een lichte tegenvaller, wat vooral komt doordat er niet bijster veel te lachen valt. Toegegeven, de momenten met Rogen zijn erg leuk(al moet je in het begin wel nadrukkelijk proberen te vergeten dat hij het is, omdat hij zo bekend is) en af en toe valt er een lacher te bespeuren. Ook ziet Paul er echt fenomenaal uit, mooie CGI, soms echt levensecht. Sowieso is het zoals ik al zei dat het vooral zijn droge personage is die de show steelt met droge en vunzige opmerkingen. Ook die joint in zijn bek de hele tijd is geweldig. Verder nog wat geinige filmreferenties en een bandje dat muziek speelt uit de eerste Star Wars film(barscene waarin Obi Wan Kenobi Han Solo voor het eerst ontmoet).
Over de algehele linie is de film ook vermakelijk en ziet het er gewoon goed uit. Toch mis je de x-factor waardoor je de hele film dubbel ligt.
Xx_se7en_xX
Paul: leuk en grappig karakter. Simon Pegg en Nick Frost: tja, aan de ene kant meer van verwacht aan de andere kant spelen ze gewoon de flauwe rol die ze moeten spelen goed. Het verhaal is leuk bedacht, maar de twists, de voorspelbaarheid en de clichés waren jammer.
Special effects waren leuk en mooi gemaakt. De karakters verder in de film waren beetje flauw en matig. Wel leuk dat ze toch een aantal referenties maken naar andere films/series: Simon Pegg goeie tekenaar in Spaced was ook terug te zien in de film. Verder grappig dat ze Signour Weaver aan het einde lieten zien natuurlijk vanwege The Alien. Dat hadden de makers vast met opzet gedaan. Daarom lieten ze haar - 'Alien-catcher' - vast ook pas aan het einde zien.
Leuke scenes waren de kampvuur-scene, en de ontmoeting met Paul. Ze deden gelukkig ook niet zo moeilijk over het schelden, wat bij veel van dit soort films toch wordt weggelaten.
Ik ging er heen met een paar vrienden omdat ik erg benieuwd was naar Simon Pegg en Nick Frost die altijd wel erg grappig zijn, ik kwam uit de bios en ik dacht: Dat was eigenlijk een slechte film, maar het was wel ontzettend gezellig:P.
2,5*.
ralfsjam
Zeer vermakelijke roadmovie met een alien. Geen meesterwerk, maar gewoon lekker om weg te kijken. paar goeie grappen in een boven niveau verhaallijntje. De vloekende Kristen Wiig
(in mijn ogen een soort Jennifer Aniston, maar dan knapper) was het hoogtepunt in naar mijn mening.
3.5
Waackx
Lange tijd gleden dat ik een film zo slecht vond dat ik tijdens de film weg ben gelopen.
(laatste keer was Bandits uit 2001).
Een vriend van me zat maar te zeuren dat hij deze film wilde zien en heb me laten overhalen.
Wat een grote vergissing zeg !
Ik had al m'n twijfels omdat het verhaal mij niet aan stond en dat dit de gasten zijn die het matige Hot Fuzz hebben gemaakt.
Maar zo slecht als dit had ik ook weer niet verwacht.
Pegg en vooral Frost zijn niet grappig en die Alien al helemaal niet.
Een uur lang alleen maar de grootste pis/stront en seksgrappen en niks iets van creavititeit te bespeuren, na een uur kon ik ook er niet meer tegen en ik nog 2 andere personen verlieten de zaal.
Ongelooflijk dat dit de makers zijn van het sublieme Shaun of the Dead.
Voor mij zijn Pegg en Frost typische eendagsvliegen en ik hoef nooit meer een film van die gasten te zien.
Bij veruit nu al de slechtse film van 2011.
Was ik maar naar Scream 4 gegaan.
manifestos
Tranen van het lachen (of huilen?) liep ik met vrienden de bioscoopzaal uit terwijl we zeiden: ´Wat een baggerfilm.. dat we hier naar toe zijn geweest´. Samen hebben we Shaun of the dead en Hot Fuzz gezien, deze films waren top. Wederom hadden we gehoopt op een toffe film van Simon Pegg en Nick Frost. De trailer zag er echt super uit, maar dat waren dan ook echt de hoogte punten van de film, voor de rest was hij ´onder de maat´. Er zaten wel grappige stukken in, maar ik vond het voornamelijk irritant dat ze het christendom zo enorm afzeken. Jammer dat ze zich naar dat niveau daalden. Die meid die was echt bizar irritant en op een gegeven moment is het gewoon niet meer grappig wat ze zegt. Dit was echt zonde van mijn tijd. Gelukkig hadden we wat biertjes meegenomen om de tijd te verdin(k)gen.
MovieKnower
(laatste keer was Bandits uit 2001).
Wat een grote vergissing zeg !
Maar zo slecht als dit had ik ook weer niet verwacht.
Pegg en vooral Frost zijn niet grappig en die Alien al helemaal niet.
Ongelooflijk dat dit de makers zijn van het sublieme Shaun of the Dead.
Bij veruit nu al de slechtse film van 2011.
Was ik maar naar Scream 4 gegaan.
Volgens mij geen fan van komedie hé?
Waackx
Volgens mij geen fan van komedie hé?
Heeft er niks mee te maken, ik hou van een goeie komedie maar ik vond dit gewoon pijnlijk ongrappig een uur lang.
Dunder Mifflin
Ach ja, met films als The Adjustment Bureau en The Rite in de bioscoop vind ik het wel verfrissend dat er nu eens een film het fanatieke geloof een beetje dolt.
Martijnnn
Haha ik vond dat t-shirt wat het meisje aanhad zo briljant! Ook leuk dat hun camper 'Beagle' heet. Moet gewoon kunnen, een beetje grappen over een geloof, ze gaan nergens te ver.
Mr_White
- 2067 berichten
Leuke film. Niet heel bijzonder, daarvoor is het allemaal wat te standaard. Het script van Pegg en Frost mist ook de hand van wonderaar Edgar Wright (regisseur van Shaun Of The Dead en Hot Fuzz), want Greg Mottola lijkt zich niet altijd even goed uit de voeten te kunnen met het materiaal. Toch zitten er over de hele linie best wat leuke grappen in, met name de vele verwijzingen naar andere (SciFi) films zijn goed gevonden, zoals bijv. het signaal vuurwerk met de naam The Five Tones, een verwijzing naar de vijf tonen uit Close Encounters (die ook op de achtergrond te horen zijn als ze het vuurwerk zien). Niet hilarisch maar wel geinig en vermakelijk.
FrisoBoei
Heb me prima vermaakt, het blijft een prachtig duo! Maar ik moet wel zeggen dat ik hem een stuk minder vond dan Superbad, of de eerdere samenwerkingen van dit duo; Shaun of the Dead en Hot Fuzz.
BobdH
Na Shaun of the Dead en Hot Fuzz lag het sci-fi genre voor de hand om op de hak te worden genomen, en met Paul kwijten de heren Pegg en Frost zich er heel aardig vanaf. Met name knipogend naar Steven Spielberg (die tevens opdraaft in een zeer kleine cameo), tonen ze via E.T. en Close Encounters duidelijk liefde voor het genre wat zich uit in subtiele en minder subtiele, geslaagde en minder geslaagde grappen.
Al met al prima geeky fun en beter dan verwacht. Greg Mottola (Superbad, Adventureland) blijkt een bekwaam opvolger van Edgar Wright, al houdt hij het allemaal wat milder en braver dan zijn voorganger. Of zou dat komen door het gekozen genre, dat van nature al wat minder hardcore is dan de horror of actiefilm?
maerk
Wie na Shaun of the Dead en Hot Fuzz nog een film van dat niveau verwacht wordt flink teleurgesteld. Paul is heel vermakelijk, dat zeker, maar zo ingenieus als deze twee films helaas niet. De film bevat een aantal erg leuke momenten, maar over het algemeen kan er een flauwe glimlach vanaf. Simon Pegg en Nick Frost doen het wel erg leuk, twee klassekomieken.
Deze film mist echt de touch van Edgar Wright. Alles is redelijk standaard en de humor is minder scherp en redelijk makkelijk. Maar de alien Paul staat uiteindelijk toch nog garant voor erg grappige momenten.
Vermakelijk, meer niet. 3*.
tukkerstein
Ik vond het anders wel treffend gedaan, grietjes als dat meisje dat in een keer bekeerd is lopen er genoeg op de wereld. Maar gelovigen kunnen niet zo goed tegen een grapje, dus ik snap je reactie.
Leuke film verder, had wel een wat grotere grappendichtheid mogen hebben maar het kijkt lekker weg. De alien is grappig en de CGI is erg overtuigend.
macromark
Seth Rogan redt de film! Voor de rest is het helemaal niet zo leuk...
grid8400
Leuk filmpje. Net niet scherp genoeg en net even te slap allemaal. Moment met gevloek en laatste deel van de film vond ik een beetje goedkoop en de plank mis slaan.
Seth Rogan is grappig
benny the cop
Vette humor! Beter dan Shaun of the dead en hot fuzz! Geniaal! Jammer dat hij in zo weinig bioscopen draait. En vaag dat hij zo'n lage rating heeft hier.
Waackx
als je de vorige reacties zou lezen, dan weet je waarom de rating zo laag is.
Donkerwoud
Mist de scherpte van Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Het ligt hem er toch vooral aan dat ze zich verlagen tot een puberaal niveau van Christendom bashen, het bespreken van geslachtsdelen en flauwe homograpjes. Ook weer typisch zo'n geval van een film die alle goede grappen al verspeeld heeft in de trailer.
mandy7
Bij veruit nu al de slechtse film van 2011.
Oh nee, zeker niet, dat is World Invasion, Battle Los Angeles.
================
Heb mij buitengewoon vermaakt bij deze film.
Voornamelijk omdat ik wist wat ik kon verwachten.
En omdat ik een groot fan ben van Kristen Wiig.
Ook Bill Hader (de andere SNL-er in deze film) vond ik heerlijk.
canciser
Leuke film met veel humor. Het leukste vond ik de Britse hoofdrolspelers zelf. Verder waren de grappen redelijk origineel, en onvoorspelbaar. Verder was de film vrij oppervlakkig en niet bijzonder. Had er wel wat meer van verwacht, maar zeker niet saai. 3*
TMP
Aardige film, die wel erg leunt op Paul. De beste grappen zaten wat mij betreft al in de trailer, wat wel jammer is. Ik heb me niet verveeld, maar de film was af en toe wel erg cliché. Daarnaast werden leuke grappen afgewisseld met heel simpele humor. Had er naar aanleiding van de trailer iets meer van verwacht, maar wel gewoon een vermakelijk filmpje.
Dikke 3*

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

Mao's Last Dancer
Biografie / Drama, 2009

127 Hours
Drama / Avontuur, 2010
san diego, californiabuitenaards wezenarea 51alien space craft duringcreditsstingerjaren 80