• 9.379.078 stemmen

Geregisseerd door: David O. Russell

Met onder meer: Mark Wahlberg, Christian Bale en Amy Adams

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot The Fighter

"Every dream deserves a fighting chance."

'The Fighter' vertelt het verhaal van "Irish" Mickey Ward (Mark Wahlberg), een vechter uit Lowell, Massachusetts die op het punt staat zijn handschoenen in de ring te gooien, als zijn halfbroer, voormalig bokser Dicky Eklund (Christian Bale), na een gevangenisstraf weer in zijn leven komt. Om weer met zichzelf in het reine te komen, helpt hij zijn halfbroertje door hem te trainen voor de kampioenschappen in de lichtgewichtcategorie.

Dicky Eklund

Cindy "Tar" Eklund

Donna Eklund Jaynes

avatar van Mitchell7041

Mitchell7041

Goeie film, acteer van mark wahlberg zoals we van hem gewend zijn

avatar van Remedy

Remedy

Wahlberg vind ik niet een type voor een boxer. Door naar zijn bokstechnieken te kijken, zat ik me af te vragen of hij ooit eens boksles heeft gehad. Maar misschien was dit ook de bedoeling. Voor de rest een ok film.

avatar van joostus

joostus

Dt is een prima filmpje hoor. Maar toch heb ik het idee dat er wel meer uit te halen viel.. Ik vond de film toch enigszins simpel in elkaar gezet ofzo. Er ontbraken wel een aantal factors om te kunnen zeggen 'zoo echt een goeie film' of iets dergelijk.

Ik was eigenlijk van plan om een voldoende te geven van 3 sterren.. Maar ik heb er toch een 3,5 van gemaakt, en datis allemaal te danken aan Christian bale! Geweldig hoe hij deze rol weer neer zet. Echt ontzettend knap hoe hij zich echt in die rol kan verplaatsen. Zeker als je dit personage vergelijkt met het personage in de batman films.. dan begrijp je echt dat het heel knap is geacteerd en dat hij zich heel knap en goed in die rol heeft geplaatst. Los van het onderwerp leek deze rol wel op die van 'the machinist'. Daar is hij natuurlijk ook geweldig.

Mark Wahlberg vond ik echter wel weer tegenvallen. Als we het hebben over 'je in een personage/karakter/verhaal verplaatsen'.. dan is dat naar mijn idee en mijn mening Mark Wahlberg niet echt gelukt.

avatar van dannydekoning

dannydekoning

puf echt zuurrrrrrrrrrrrrrrrr

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Persoonlijk niet mijn soort film, maar wel goed om naar te kijken. Acteerwerk sowieso een hele dikke voldoende.

avatar van DBTim

DBTim

Wordt naar een uur pas boeiend, komt erg langzaam op gang. Daarna is het dus wel wat boeiender, maar niet echt memorabel oid. Bale speelt wel heel erg goed!

avatar van dwid

dwid

Acteerwerk en de verhaallijn zijn erg ok, voor de rest een beetje een saaie film, met het typische boks-verhaal... Voorspelbaar dus...

avatar van essepluisje

essepluisje

Hele goede film met sterke rollen van zowel Bale als Wahlberg. Ik heb me geen seconde verveeld.

avatar van Zinema

Boksende broers.

Het zijn de white trash-karakters die de smaak maken in dit degelijke sportdrama, maar het personage van Bale overschaduwt iedereen. Dat zit hem na The Machinist wederom in de acteur zijn fysiek, maar tijdens de eerste seconden speeltijd steelt hij de show al zeer overtuigend als vergane glorie-bokser aan de crack. Method acting kent hopelijk zijn grenzen, want de acteur zet een uiterst geloofwaardige junk neer.

Dat het Amerika van de Oscars iets heeft met boksfilms moge duidelijke zijn en dus kreeg Bale de beloning waar hij al tijden recht op heeft. Het verhaal biedt niet veel meer dan een omgekeerde rise & fall formule, maar dit werk valt en staat dan ook met de performances. Minpunt in dat kader is dan ook Wahlberg die ietwat misplaatst lijkt, maar qua scenario ook weinig ruimte krijgt. Gelukkig is er tegenwicht van Leo, die er gelijk met het andere beeldje vandoor ging. Zij is sterk als de asociale moeder van het gezin met de boksende broers.

Verhaaltechnische verrassingen heeft The Fighter niet in petto voor de kijker, maar het keurige camerawerk tijdens een paar pittige boksscènes en de heerlijke tijdsgebonden soundtrack zorgen voor net dat beetje toonverandering dat welkom is. Niet te zwaar en niet te licht, maar goed te verteren kijkvoer dat makkelijk naar binnen glijdt. Zonder knock-out, maar overwinnend.

Zeer goed.

Met dank aan A-film voor het BD-recensie exemplaar.

Fortune

Weet iemand hoe dat nummer heet net voor het de laatste wedstrijd. Heb hem al een aantal keren gehoord her en der maar kan de naam ervan niet vinden.

avatar van bladerunner63

bladerunner63

ik heb het niet voor Bale & Wahlberg .... maar heb toch gekeken..... viel enorm mee en ik geef zelden een 4

deze film was oorspronkelijk voor Aronofsky bedoeld maar haakte uiteindelijk af, ik denk niet dat hij dit beter had kunnen maken...we zullen het nooit weten...

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Ik dacht dat Brad Pitt de hoofdrol had?

Fortune schreef:

dwid schreef:

Voorspelbaar? Dat is het meestal met waargebeurde verhalen.

avatar van bladerunner63

bladerunner63

Als Wahlberg opkomt voor de wedstrijd?

OSD : Music From The Motion Picture The Fighter: Michael Brook: Amazon.co.uk: MP3 Downloads

Als Wahlberg opkomt voor de wedstrijd?

Ja, best bekend nummer. Heb niet echt zin om heel soundtrack af te gaan, dacht dat misschien iemand wel weet hoe die heet.

Fortune schreef:

Is het dat nummer van whitesnake? Here I go again heet die.

Ja, ja ja thanks!

Graag gedaan.

avatar van bunzing

bunzing

In het echte leven zijn bokspartijen meestal niet om aan te zien en dat maakt de boksfilm ook zo onwaarschijnlijk.

Open wond op de wang,2 wenkbrauwen open,maar de scheids laat alles gewoon doorgaan.

De trainingen lijken op die van rocky inclusief hetzelfde grijze smoezelige jasje.

Ook de 7/8 zussen zijn wel heel erg stereotype neergezet.sigaretje,slecht kapsel,ongewassen en de een nog lelijker dan de ander.

Maar als ze wat tekst hadden ging dat altijd netjes om de beurt.

Vreemd in zo`n flodderfamilie schreeuwen ze normaal gewoon door elkaar heen

Kortom gewoon een matige film met hier en daar bij vlagen redelijk acteerwerk van de hoofdrolspelers.

avatar van pz punch drunk

pz punch drunk

Wat een geweldige film zeg! Het verhaal over de 2 broers voelde ik echt. Het was echt realistisch, makkelijk om in in te leven.

Deze film ging gewoon over liefde, liefde voor de sport, broederliefde en liefde in de familie.

Echt een aanrader voor mensen die zich interesseren in drugs, vechtsport en mensen die zelf een broer hebben.

Er komen een hoop thema's aan bod, wel geromantiseerd natuurlijk maar het blijft geloofwaardig.

4,5!

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

Ze hadden naar mijn mening een beter verhaallijn moeten gebruiken maar de acteurs maken er wel wat van maar daarentegen hou ik erg van Bale acting

zinema een echte prof .

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Laat de meeste boks film meestal links liggen. Heb er niet zoveel mee. Toch besloten deze te kijken, mede door de cast en de oscar!

Het verhaal was prima maar werd naarmate de film vorderde toch wat saai. Waarschijnlijk hebben ze niet veel aan het originele waargebeurde verhaal willen sleutelen, maar dat maakte voor mij het einde toch wat teleurstellend.

Mijn inziens dus niet echt een enorme topper, maar gewoon een 'lekker' filmpje!

avatar van Chitbox

Chitbox

ZUCHT!

Saai! dit is echt de eerste film ooit waar ik gewoon niet doorheen kom

na drie pogingen de film af te kijken ben ik er mee gestopt en heb hem weggegooid echt te langdradig!

avatar van Xen0n

Xen0n

Heeft de verwachtingen voor mij waargemaakt. Werd erg realistisch neergezet, door de wat televisie-achtige beelden, ik vond ze goed op hun plaats! Waar Wahlberg misschien wat misplaatst en niet geheel in zijn rol is, daar was Bale juist weer heel goed..

Een lekker box-filmpje met een jammer genoeg té standaard verhaal waardoor het geen échte topper kan worden.. Ook had ik gehoopt dat het nog wat langer doorging, wat mij betreft had het einde wel wat beter uitgewerkt kunnen worden. Ok this will do the trick, maar daar had het heel wat beter gekund.

Wat hierboven word gezegd is natuurlijk complete onzin. Het is onmogelijk om een film als deze te bestempelen als meest saaie film ooit. Er zijn duizenden andere films die bij lange na niet kunnen tippen aan deze! Dus óf dit is Chitbox eerste bekeken film en hij vindt alles crap, óf hij zit lekker te stoken.. Jammer, want deze film is het toch echt de kijkbeurt waard!

avatar van jordkaka

jordkaka

Fantastische boks film, heerlijke gevechten en alle personages zijn erg goed, acteerwerk is uitmuntend. Heerlijke film!

avatar van martine89

martine89

Normaal kijk ik niet zo snel dit genre films. Maar ik moet zeggen dat de film mij erg bevallen is.

Goed acteerwerk, waarin Christian Bale uitblinkt. De film voelde echt aan en het verhaal is mooi neergezet.

avatar van dwid

dwid

happie schreef:

Voorspelbaar? Dat is het meestal met waargebeurde verhalen.

Ja, voorspelbaar in de vorm van een willekeurige boksfilm.

Film gaat richting de grote finalewedstrijd, hoofdpersoon krijgt het even lastig en wint toch...standaard dus, gebeurt ook in bijv. Rocky. (niet dat ik laatstgenoemde wil vergelijken, maar toch)

avatar van Allepinie

Allepinie

Nou, ik wist vooraf weinig van de film. Christain Bale verraste me met zijn acteerwerk, erg goed. Achteraf gezien vonden meer mensen dat. Ook de familie is erg goed neergezet. Het verhaal op zich zit goed in elkaar, al gaat het hier en daar wat te vlot in elkaar over. Maar het stadje en de sfeer worden erg goed vertaald, tel daar de goed gespeelde rollen bij op en je ontkomt niet aan 4*.