• 9.378.603 stemmen

Geregisseerd door: David O. Russell

Met onder meer: Mark Wahlberg, Christian Bale en Amy Adams

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot The Fighter

"Every dream deserves a fighting chance."

'The Fighter' vertelt het verhaal van "Irish" Mickey Ward (Mark Wahlberg), een vechter uit Lowell, Massachusetts die op het punt staat zijn handschoenen in de ring te gooien, als zijn halfbroer, voormalig bokser Dicky Eklund (Christian Bale), na een gevangenisstraf weer in zijn leven komt. Om weer met zichzelf in het reine te komen, helpt hij zijn halfbroertje door hem te trainen voor de kampioenschappen in de lichtgewichtcategorie.

Dicky Eklund

Cindy "Tar" Eklund

Donna Eklund Jaynes

avatar van nielsiee

nielsiee

Goeie film maar kan nog lang niet tippen aan rocky. (deel 1 !!)

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Prima filmpje...

Ik had er iets meer van verwacht maar ik ben toch wel verrast.

Christian Bale lijkt gewoon een totaal ander persoon, echt ziek wat hij hier weer neerzet. Ook Wahlberg liet het niet afweten.
Dat vriendinnetje van Mickey is er een beetje simpel bijgegooid zoals in duizende andere films maar ze kwam wel overtuigend over.

De crack-documentaire over het leven van Dicky vond ik een beetje vreemd, het kwam wel erg snel op televisie. En in de gevangenis blijkt hij er helemaal niet blij mee te zijn, dus ik vind het gek dat hij daar toestemming voor had gegeven.

Dicky zat in de gevangenis maar het leek eigenlijk maar een paar dagen te duren, ik had niet het idee dat hij echt acht maanden vast zat. Wel goed dat ze die ontwenningsverschijnselen van Dicky kort in beeld hebben gebracht en duidelijk hebben gemaakt dat de gedachte aan boksen hem op de rails hield.

Die goedkope trienen vond ik wel grappig met hun ''MTV-girl''.

Ook wel aardig dat ze die hele bokswedstrijd als een soort live-verslag hebben weergegeven met verschillende camera's en met commentaar eronder. De kwaliteit leek ook opzettelijk slechter te zijn.

Voorspelbaar, maar het is best leuk uitgewerkt.

avatar van maflcaro

maflcaro

redelijke film goed weg te kijken.

avatar van The One Ring

The One Ring

The Fighter zou ik nooit een unieke film willen noemen, maar wat al snel opvalt is hoe goed hij gemaakt is. Ik heb de volle twee uur zeer geboeid zitten kijken. De aanpak van de film is zeer klassiek, maar wel op een goede manier. Het voordel dat The Fighter heeft over de gemiddelde boksfilm is dat het familiedrama eromheen gewoon zeer boeiend is en op een onsentimentele en onvoorspelbare wijze is uitgewerkt. Dit geeft de film toch net dat beetje extra om er een topper van te maken.

Dat en natuurlijk de fantastische casting. Mark Wahlbergs personage vereist een beetje dat hij onopvallend moet zijn en daarmee is hij ook niet degene die de aandacht trekt, maar het gaat te ver om Wahlbergs prestatie hier slecht te noemen. Integendeel zelfs. Niettemin stelen de bijrollen de film, wat bij het verhaal hoort. Bale vond ik de afgelopen jaren wat saai. Rollen in The Dark Knight, Terminator Salvation en Public Enemies wekten de indruk dat de eens zo intense acteur de automatische piloot had gevonden. Hier in The Fighter is hij eindelijk weer in vorm, met een acteerprestatie die zijn werk in American Psycho naar de kroon steekt. Ook een erg afwisselende rol, tussen humor en drama in. Schitterend. Amy Adams en Melissa Leo zijn ook geweldig als de twee vrouwen die Wards leven bepalen.

De boksscènes zelf zijn oké, maar de hoogtepunten liggen toch elders, bijvoorbeeld in zo'n scène als die waarin Bale en Adams aan het einde hun persoonlijke confronatie hebben. De film draait totaal niet om de sport en zeker niet om de gevechten, maar is meer geïnteresseerd in de personages, vandaar ook dat de acteurs zo kunnen schitteren. David O. Russell staat volgens mij te boek als een nogal subversieve regisseur, iets wat we hier niet terug zien. Ik ken hem alleen van het compleet onvergelijkbare Three Kings. Hij lijkt zijn stijl wat weggecijferd te hebben, maar dat pakt hier prima uit. The Fighter zal zeker niet de geschiedenis ingaan als het meest bijzondere staaltje cinema, maar de uitvoering is zo goed dat het een geweldig stukje vermaak is geworden.

avatar van bigwillem

bigwillem

ik vind marc walhberg maar een matige acteur comedy kan hij al helemaal niet (zie the other guys) Maar ook in deze film vond ik hem erg matig Christian Bale maakte een hoop goed , wat is hij enorm goed net zoals de moeder....

uiteindelijk een goede film maar ik had een wat meer persoonlijk drama verwacht a' the wrestler.

avatar van Resurrection

Resurrection

Voor de fans, beelden van het eerste en legendarische Ward-Gatti gevecht (kwam niet aan bod in de film):

Ronden 4&5

YouTube - Arturo Gatti -vs- Micky Ward I (Part 2/4)

Round of the Century:

YouTube - Arturo Gatti -vs- Micky Ward I (Part 4/4)

avatar van psychopath

psychopath

Jammer dat er veel mensen tegenwoordig te grote verwachtingen hebben en te kritisch zijn. Doe beide een paar tandjes lager en je zal een stuk meer genieten van de films.

Ben niet zo fan van Bale in de meeste films maar hij speelt erg goed en dat blijkt maar weer als je de echte Dicky even ziet aan het einde.

Top film voor mij!

avatar van Thampon

Thampon

Bale is waanzinnig goed in deze film en normaal gezien ben ik een Wahlberg fan, maar hier kan hij mij niet echt boeien. Op de duur begint het allemaal wat langdradig te worden en valt de film in een soort van een herhaling maar dit had Rocky ook natuurlijk.

avatar van 3din

3din

Wat wordt hier geweldig in geacteerd, vooral Bale.

avatar van barcam

barcam

Aangenaam verrast van deze "box-film".

Ben geen fan van Christian Bale maar hierin speelt hij een zeer overtuigende rol en ook Wahlberg was uitstekend gecast. De film zit zeer goed in elkaar en is een mix van komedie en drama.

Spijtig is dat de boel naar het einde toe cliche gewijs wat in elkaar zakt.

Al met al leuk om eens gezien te hebben maar geen bijblijver.

avatar van Steven00123

Steven00123

Christian bale erg sterk!!

avatar van Timba69

Timba69

Boeiende film, maar had er net iets meer van verwacht. Misschien kwam het door de tegenvallende boxscenes die erg matig waren.

Het verhaal er omheen was echter wel sterk, net als de acteerprestaties van Bale, de moeder en de vriendin.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Onverwacht goed. Enig minpuntje waren de bokswedstrijden. Vond deze niet echt realistisch en werden nogal afgeraffeld.

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Goed verhaal. Mark Wahlberg speelde heel goed waardoor de film toch echt goed is. Christian Bale zette ook een zeer goede rol neer.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

HarmJanStegenga schreef:
Grote held in deze The Fighter is Christian Bale.... maar Bale mag de Oscar mee naar huis nemen, want wat die hier weer flikt is gewoon prachtig. Geweldige, trieste, aandoenlijke en harde rol, waar Bale op een uitmuntende manier een drugsverslaafde neerzet. Petje af, respect.

Rosicky schreef:
Christian Bale verdient eigenlijk een oscar voor best supporting actor.

Wernertje schreef:
en wat een fantastische acteer werk van o.a Christian Bale.... En Bale verdient zeker een oscar voor zijn rol, hij speelde echt super geweldig en overtuigend als een ex bokser met drugs problemen.

ralfsjam schreef:
Bale stal de show

Film fanatico schreef:
Wat mij betreft zet Bale een oscar-waardige acteerprestatie neer. Hij maakt en draagt de film. De rest deed leuk mee, maar Bale geeft deze film wat extra's. Vond zijn vertolking van een Junk/afgleidende ex-bokser geniaal en zeer geloofwaardig. Niet alleen zijn acteren, maar ook zijn hele voorkomen. Ik heb niet veel acteurs gezien die zo waarheidsgetrouw acteren en er ook zo waarheidsgetrouw uitzien als hun character, zonder trucage.
De film geef ik 3.5 dankzij Bale. Bale geef ik voor zijn briljante optreden 4.5, ondanks de film.

james_cameron schreef:
Vooral Bale is voortreffelijk als de eens beroemde broer die nu vecht met verslaving en zichzelf.

Waku schreef:
En dat is vooral te danken aan Christian Bale.
Wat een fantastische acteur is dat toch.

RyanReynolds schreef:
Ik vind het acteerwerk echt geweldig vooral van bale.
Bale speelt zijn character echt zo goed hij moet een oscar krijgen.
Wahlberg speelt ook heel goed minimaal een nominatie.

tiamoitaly schreef:
Super prestatie van Christian Bale die zeker oscar waardig is.

Fbcu schreef:
Bale blinkte uit, iets wat ik eigenlijk niet anders van hem had verwacht

Sjoerdow schreef:
Christian Bale acteert groots.

synec schreef:
En alleen al voor Christian Bale was deze film het kijken meer dan de moeite waard! Hij steelt hier werkelijk de show. Wat een geweldige geloofwaardige rol zet hij hier neer. Echt heerlijk om naar te kijken. En Christian Bale gaat eindelijk een Oscar winnen!

Apster schreef:
Bale is grandioos.

ruud_sengers93 schreef:
Vooral Christian Bale steelt de show in deze film met zijn zeer sterke prestatie als drugsverslaafde bokser.

Bubblez schreef:
Goeie film, voornamelijk te danken aan de ontzettend sterke acteerprestaties van Melissa Leo en Christian Bale.

De GeuS schreef:
In elk geval eindelijk weer een rol van Christian Bale waar ik hem erg goed (en grappig) vond acteren.

Nohands schreef:
ik vond Christian Bale echt supergoed en geloofwaardig spelen en zie je de laatste jaren als acteur gewoon groeien.

Le Professionnel schreef:
Christian Bale speelt weer een wereldrol.

choller schreef:
erg goed acteerwerk van Bale!

Justinw schreef:
And the Oscar for Best Supporting Actor goes to Christian Bale.
Ja doet het weer geweldig, en verdient de Oscar ook al heb ik nog niet eens de andere vier genomineerden bekeken in hun desbetreffende films.

mer1973 schreef:
Laat die oscar voor Bale maar komen.
En nog dik verdiend ook.

Mr.Whiseguy schreef:
Christian Bale wat een acteur, eindelijk dat iedereen achter hem staat.

Fonk schreef:
Aardige film waarin met name Christian Bale erg overtuigend overkwam. Een 6,5 juist vanwege Christian Bale.

krumel schreef:
kvond voornamelijk de acteerprestaties van christian bale erg goed.

Partyboooi schreef:
uiteraard een puike prestatie van Chritian Bale, dat had ik al overal gelezen en niets is minder waar.

Spetie schreef:

Eindelijk lijkt Christian Bale dan toch zijn langverwachte Oscar te gaan krijgen. Het begin van zijn carrière was veelbelovend, maar de laatste paar jaar vond ik hem redelijk weggezakt. Hier laat hij echter een flink staaltje acteerwerk zien. Overtuigend en vooral zijn omdraai nadat hij uit de gevangenis komt, is sterk en geloofwaardig.

HarmJanStegenga schreef:
En Bale krijgt die Oscar natuurlijk.

manifestos schreef:
Christian Bale is in deze film weer heel goed bezig, prachtig.

mer1973 schreef:
Mooi rauw drama waarbij het acteerwerk van Christian Bale met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Maak maar plaats op de schouw voor je beeldje.

Onderhond schreef:
Bale laat z'n kunnen weer eens zien

deGVR schreef:
Normaal gesproken vind ik Christian Bale niet zo'n goede acteur, maar nu speelde 'ie iedereen eruit.

Thomas83 schreef:
maar Christian Bale en Amy Adams zijn gewoon briljant. Christian Bale kruipt ook helemaal in zijn rol. Aan het begin van de film vond ik hem tegen de grens van overacteren aan zitten, maar later (vanaf het moment dat hij in de gevangenis belandt en niet meer zo vaak high is eigenlijk)wordt zijn spel wat meer subtiel.

JunkX schreef:
Christian Bale had een rol waar je je ziel en zaligheid in kwijt kunt. En dat deed hij ook.

stinissen schreef:
Uitstekende waargebeurd film met een uitmundende Christian Bale (Oscar waardig).

Mondragon schreef:
Vooral Bale vond ik echt erg goed spelen. Lan zomaar een Oscar winnen.

stfuympos schreef:
Ik ben mischien wel de grootste Bale fan maar hier zet hij toch een vrij simpele rol neer, hij kopieert gewoon de echte wat je vaak genoeg ziet in de tv kantine.

Nee hij bewijst maar weer eens hoe goed ie is ook al was het de laatste jaren iets minder hoewel hij in The Prestige ook gewoon super was.

Er zal dus wel een kern van waarheid inzitten. En ik was nog maar bij pagina 4 (aan het einde van pagina 2 begonnen de recensies pas).

Bale is inderdaad uitmuntend, met zijn uitpuilende ogen, zijn crack mondbewegingen, zijn goed gelukte mimiek en met zijn vermagerde gekke-bekken-trekkerij. Walhberg doet het niet slecht, maar heeft maar weinig bewegingsruimte in zijn rol (op de momenten in de ring na ), iets waar Bale tijdens de Batman films last van heeft. In the Fighter kan Bale heerlijk zijn gang gaan. En die kans grijpt hij met beide bokshandschoenen aan.

De sterkste gedeeltes zijn de momenten buiten de ring. Het verhaal (drama) is goed, maar is ook weer niet zo bijzonder dat het echt beklijfd. Gewoon zeer degelijk, en door de vele sprankelende personages boven de middelmaat uitstijgend.

De gevechten zelf vond ik nogal tegenvallen. Het geluid dat bij iedere stoot aangedikt is, vond ik niet erg passen. Het eerste gevecht was ronduit belabberd. Lachwekkend zelfs. Het moment dat Mickey zijn tegenstander met een paar klappen tegen de buik naar de vlakte slaat was veel te gemakzuchtig uitgevoerd. Ik krabbelde nog eens aan mijn achterhoofd toen de actie in slow motion werd herhaald, alsof ze teruggingen naar hun kindertijd en een bokspartij nadeden op straat. Gelukkig wordt het later beter, op het allerlaatst begon ik er net lekker in te komen, tot er helaas te vluchtig een K.O. op de borden verscheen. Toch wel een gemiste kans.

Ik wilde de film niet met Rocky vergelijken, maar dan doe ik het toch als ik zeg dat de bokspartijen in die film veel krachtiger zijn (in mijn geheugen). The Fighter is dan weer een heel stuk sterker in het drama (duh), in de stukken tussen de partijen, waar deze film dan ook vooral om draait.

Erg onderhoudend, deze film en, zoals gezegd, zeer degelijk. Vandaar ook dat deze film amper onvoldoendes scoort op deze site en erg constant tussen de 3 en de 5 sterren zit.

Van mij een kleine 4*

avatar van Julie

Julie

Sublieme acteerprestatie van Christian Bale en is zeker oscarwaardig, een juiste keuze dus van the oscarpeople dit jaar!

Ik hou normaal niet zo van boksen, het is een thema dat me niet zo erg interesseert. Maar zo zie je maar dat je die oogkleppen moet durven afzetten.

avatar van stfuympos

stfuympos

@ NR

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Conventionele maar ook oerdegelijk gemaakte prent die 115 minuten lang blijft boeien. Aanvankelijk redelijk sfeervol met een soms wat dromerige camera, maar naar het einde toe verandert The Fighter toch steeds meer in een standaard sportdrama dat op zaterdagavond al eens het kleine beeld siert. Best wel meeslepend maar net wat te sentimenteel voor mij.

De acteurs blijven wel prima: Bale goes all out en doet het zeker niet verkeerd. Nu wel niet meteen het soort prestatie waar ik persoonlijk door word omvergeblazen. Ook Wahlberg en Adams zijn dik in orde.

Tja... Weinig op aan te merken, maar echt verrassend is het allemaal niet. En al zeker niet voor David O. Russell.

avatar van witboek

witboek

Leuke boxfilm.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

flauw

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Mijn vriend viel in slaap tijdens deze film, maar ik vond het een prima film met een daadwerkelijk verhaal. Verhaal was niet verassend, maar bleef wel gewoon boeien.

avatar van oliverl

oliverl

Flim kijken!

avatar van Resurrection

Resurrection

oliverl schreef:

Flim kijken!

Goede bijdrage. Wat vind je hier nu zelf van, als ik zo vrij mag zijn?

avatar van evdb27

evdb27

Wat alleen een filmtitel al kan doen. Het kan een verwachting creëren (eindelijk het leven van Muhammad Ali in Ali ‘01), intrigeren (Million Dollar Baby ‘04), vragen oproepen (wat is een Cinderella Man ’05?) of simpelweg duidelijk maken waar de film over gaat. Dat Rocky ‘76 over Rocky Balboa gaat weet iedereen. Weinig mensen zullen verrast zijn als blijkt dat The Boxer ’97 over een bokser gaat. En waar zou The Wrestler ‘08 over gaan? Het is evident dat voor The Fighter het zelfde geldt. Niet bepaald een creatief hoogtepunt dus. Helaas geldt hetzelfde voor de film.

Stratenmaker Mickey Ward (Wahlberg) is een gedreven bokser. Hij staat echter zijn hele leven al in de schaduw van zijn broer, Dickey (Bale). Dickey is The Pride of Lowell omdat hij ooit van de beroemde Sugar Ray Leonard heeft gewonnen. Dickey traint Mickey maar Dickey is in de loop der jaren een crackjunk geworden. Moeder Alice (Leo) is de manager van haar zoon. Maar moeder is dominant en manipulatief. Door de slechte invloed die beiden, onbedoeld, op Mickey hebben dreigt zijn sportcarrière al vroegtijdig te stagneren. Dit leidt onvermijdelijk tot de vraag of Mickey kiest voor boksen of zijn familie?

Het sociologische aspect van de film geeft deze vraag potentie. De familie komt uit een sociaal zwak milieu waarbij men zich niet snel tegen een moeder of broer keert. Alice staat duidelijk aan het hoofd van de familie, de kinderen spreken haar aan met haar voornaam. Ook de oeverloze tolerantie naar de labiele broer is sprekend. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. De echte Mickey heeft dus waarschijnlijk ook met deze vraag gevochten, dat geeft het verhaal wat meer kracht.

Amerikanen zijn dol op sportfilms. Het is echt gebeurd en betreft een individu of groep welke eerst door een dal moet om de top te bereiken. Dit staat symbool voor de Frontiergeest waar ze in de USA zo trots op zijn. Ondanks grote tegenslagen werd het wilde westen toch overwonnen.

Helaas laat regisseur David Russel veel mogelijkheden liggen om de film meer diepgang en authenticiteit te geven. Geen scherpe dialogen of iconische vechtscènes. Het keerpunt in Mickey’s leven (lees film) komt vooral door zijn nieuwe vriendin (Adams) en het feit dat z’n broer de gevangenis in moet. Dus ook geen diepgaande zelfinzichten. Maar wat de film vooral de KO bezorgt is de grote mate van voorspelbaarheid. Het plat gebaande pad wordt trouw gevolgd.

Aan de acteerprestaties ligt het niet. Bale en Leo hebben de Oscar terecht gewonnen. Ook Adams is overtuigend als de nieuwe vriendin van Mickey. Wel jammer dat de derde coöperatie tussen Wahlberg en Russel niet zijn vruchten afwerpt. Wahlberg blijft op safe spelen en is duidelijk niet op zijn best.

Beiden maken de film de 13e in een dozijn.

Zouden Wahlberg en Russel tijdens de Oscars nog aan bokser Terry Maloy hebben gedacht toen hij zei: “I coulda had class. I coulda been a contender.”? (On the waterfront ’54)

avatar van JamesB009

JamesB009

Zeer goede film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dus daarin voorspelbaar. MAar dat is niet erg. Acteerwerk is goed en je wordt het verhaal ingezogen. Echt een aanrader.

avatar van Mcgyver2503

Mcgyver2503

Goede vermakelijke film.

Bale speelt echt fantastisch.

avatar van newG

newG

Ik had wat mijn twijfels toen ik hoorde dat Christian Bale een oscar kreeg voor deze film, Het leek me mar een gewone sportdrama waar weinig aan was. Maar tijdens het kijken vanavond had ik al snel door dat ik het mis had. Wat speeld hij toch prachtig, nooit gedacht dat hij zijn prestatie uit "The Machinist' zou kunnen overtreffen. De andere personages waren ook verfrissend en alles behalve saai, waardoor de film zeer aangenaam was om naar te kijken. Leuke soundtrack ook trouwens.

avatar van El ralpho

El ralpho

Regelrechte knock-out

Alweer een boksfilm. Ik heb nooit veel met het wereldje gehad en gevallen zoals de Rocky films en Cinderella man heb ik dan ook altijd aan mijn neus voorbij laten gaan. In mijn ogen leek het me allemaal een pot nat en kan er weinig variatie in het genre gebracht worden. Toen The Fighter mij ter oren kwam en hier de kritieken wederom lovend over waren besloot ik het maar eens een kans te geven.

En natuurlijk is het verhaal wat je ervan kunt verwachten: een gevallen bokser die door omstandigheden wordt aangespoord om weer in de ring te stappen. Zal hij weer op zijn oude niveau terug kunnen komen en het wederom kunnen gaan maken in zijn wereld naar een aantal mislukte gevechten? Het einde laat zich raden..maar hier ligt dan ook niet de kracht van de film. De kracht zit hem in de vertolking van de personages, de manier hoe het verhaal hier neer wordt gezet en de prachtige setting. Dit ademt namelijk klasse uit!

Geen een personage weet te storen, of ongeloofwaardig over te komen. Enkel het vriendinnetje van Mickey werd mij iets te eendimensionaal neergezet maar met haar acteerprestaties was verder weinig mis. Een van de glansrollen wordt vertolkt door Christian -Batman- Bale, indrukwekkend hoeveel de man voor deze rol af heeft weten te vallen en hoe hij helemaal in zijn personage weet te kruipen! Ook wist de film een sterk familie gevoel op te roepen, you'll lose something or you gain something..

Minpunt vond ik de speelduur die in mijn ogen net wat korter had gekund. Ook al hanteert de film een normale speelduur van om en nabij de 2 uur duurde het geheel mij op een gegeven moment net iets te lang. Dit kan echter ook met het onderwerp te maken hebben. Ook al is de film me alleszins meegevallen heb ik nu niet direct de drang om snel nog een boksfilm op te zetten.

In het bokswereldje blijft alles tot op het laatste moment onvoorspelbaar, evenals mijn mening die hoger uit is gevallen dan ik had verwacht. Ik heb niks met het wereldje maar ook voor mij wist de film flink te imponeren. Een onverwachte K.O.!

avatar van MichaelMadsen

MichaelMadsen

Goeie film! Met een waanzinnig goeie Christian Bale. Een pure "character actor". Alhoewel ik er iets van kon herkennen van zijn rol uit The Machinist. Ik vond het begin van de film wat zwak, maar het verhaal wordt goed uitgebouwt tot een climax aan het einde. Had geen happy end verwacht, maar het heeft tot mijn verbazing wel gewerkt. Wat de film denk ik orgineel maakt.

avatar van sweetlover100

sweetlover100

Bale is echt meesterlijk, leuk verhaal.. en mooie band tussen de broers neergezet..

meeste credit gaat naar Bale.