• 9.379.095 stemmen

Geregisseerd door: David O. Russell

Met onder meer: Mark Wahlberg, Christian Bale en Amy Adams

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot The Fighter

"Every dream deserves a fighting chance."

'The Fighter' vertelt het verhaal van "Irish" Mickey Ward (Mark Wahlberg), een vechter uit Lowell, Massachusetts die op het punt staat zijn handschoenen in de ring te gooien, als zijn halfbroer, voormalig bokser Dicky Eklund (Christian Bale), na een gevangenisstraf weer in zijn leven komt. Om weer met zichzelf in het reine te komen, helpt hij zijn halfbroertje door hem te trainen voor de kampioenschappen in de lichtgewichtcategorie.

Dicky Eklund

Cindy "Tar" Eklund

Donna Eklund Jaynes

avatar van filmamator

filmamator

Goede meeslepende film met uitmuntend werk van de cast. Voornamelijk Bale speelde een fantastische rol die ook terecht werd beloond met een Oscar. Verder waren er goede personages en werd de broederband mooi in beeld gebracht. Minpunt is toch de voorspelbaarheid in een aantal scènes. Jammer, want daardoor verdween er redelijk wat spanning. Desalniettemin blijft het gewoon een goede film die dan ook zonder meer de moeite waard is.

Goed.

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

Een uitstekende film met een geweldige Bale! die hier een van z'n beste rollen neer zet!..

alleen de opbouw van de film had beter gekund.. voor ik het wist was het al gebeurd. Ik had een grotere finale verwacht..

maar toch 4 sterren

avatar van Mirckje

Mirckje

Mensen geven hoge cijfers voor deze film. Dit is voor mij een raadsel. Alleen Bale verdient een hoog cijfer. Puik staaltje acteer werk. Maakt zn rol erg eigen, maakt er een geloofwaardig karakter van. In tegen stelling tot Wahlberg. Erg matig acteerwerk, waardoor het nooit meeslepend word.

Het verhaal schiet tekort, de dialogen zijn niet interessant. Het familie drama is niet boeiend omdat de karakters niet sympathiek zijn en de redenen voor het drama niet boeiend genoeg zijn neergezet.

Deze film moet het vooral van de hype van Bale zn acteerwerk hebben.

avatar van Fryce

Fryce

Erg goed. Sfeervol, mooi geacteerd en lekker rauw. Weinig op aan te merken.

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

Mirckje schreef:

. Deze film moet het vooral van de hype van Bale zn acteerwerk hebben.

Dat klopt Christian Bale is hier in uitmuntend!

En had het zelfs zonder Mark Wahlberg kunnen redden

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Mirckje schreef:

Het familie drama is niet boeiend omdat de karakters niet sympathiek zijn en de redenen voor het drama niet boeiend genoeg zijn neergezet. .

Sympathiek..... kom op zeg. Maar inderdaad, als je sympathieke karakters in films a la Free Willy en Home Alone gewend bent (sorry voor deze makkelijke inkopper) kunnen de vervelende tokkies in deze film wel "onsympathiek" overkomen.

avatar van henk004

henk004

Ook als je niet van boxen houdt goede film!!

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en erg humoristisch hoe die familie is neergezet

avatar van the new guy

the new guy

Erg goede film. Christian Bale tilt de film echt naar een hoger niveau, wat een fantastische rol. Trouwens ook wel heerlijk om zo'n type te spelen. De film is naar mijn mening niet echt een boksfilm, daarvoor zijn de boksscenes te kort en te slecht in beeld gebracht.

Ik snap de afweging van de makers wel. Als de gevechten grootser en beter in beeld waren gebracht zou de film worden geschaard onder de rockyfilms of andere echte boksfilms. Dat zou zonde zijn, daar is de film te goed voor. Ik vind de film meer naast Cinderella Man staan. Kortom een erg goede dramafilm.

Overigens vond ik uit deze film wel duidelijk naar voren komen dat HD niet altijd een vooruitgang is. Sommige scenes zagen er zo modern en netjes uit dat de film niet meer als waargebeurd verhaal over kwam.

avatar van the new guy

the new guy

dwid schreef:

Ja, voorspelbaar in de vorm van een willekeurige boksfilm.

Film gaat richting de grote finalewedstrijd, hoofdpersoon krijgt het even lastig en wint toch...standaard dus, gebeurt ook in bijv. Rocky. (niet dat ik laatstgenoemde wil vergelijken, maar toch)

Misschien moeten ze dan maar een waargebeurd verhaal maken waarin iedereen dood gaat, of een boksfilm waarin de hoofdrolspeler keihard traint en dan z'n vrouw verliest, de wedstrijd verliest en z'n coach opeet. Wat een geouwehoer met een voorspelbare film toch altijd.

Alle films zijn voorspelbaar, dat komt omdat er 1000 of meer hebt gezien. Saw I was onvoorspelbaar, dat is dan weer altijd met de eerste in een genre. Verder zijn bijvoorbeeld Scorsese films schijnbaar voorspelbaar omdat je gaat zoeken naar het meest onvoorspelbare einde.

avatar van macrobody

macrobody

Deze film was verrassend goed! Eerlijk gezegd was ik tot nu toe niet erg onder de indruk van de acteerprestaties van Christian Bale maar met deze film is mijn mening veranderd. Ik vond hem in deze film echt goed acteren. Nadat ik de extra's gezien had vond ik het zelfs nog beter wat hij heeft gedaan. Mark heeft 4 jaar getraind om het allemaal geloofwaardig op het doek te krijgen en dat is zeker gelukt. Dit is zeker 1 van de betere boks-/waargebeurde films die ik heb gezien in de laatste jaren!

Dit is een meesterwerkje! ik vind het voor deze film een bijzonder lage score hier op Moviemeter. Baal ik zelfs van. Deze film moet toch zeker minimaal een dikke 3,8 a 3,9 hebben.

Imdb doet me wel goed met een gemiddelde van 8.

Mocht je deze film nog moeten kijken en je twijfelt. Zeker niet doen. Je krijgt nergens spijt.

Dikke 5 sterren!

1 van mijn toppers.

avatar van Zeriel

Zeriel

Opvallend dat The Fighter nog nooit eerder als filmtitel gebruikt is, perfecte titel toch..

Uitstekende film, die recht doet aan de ware geschiedenis, en aan alle karakters in Lowell. Bale zet een geweldige prestatie neer, maar het karakter Micky dat Wahlberg neerzet is ook uitstekend. Er is nou eenmaal moeilijker eer te behalen aan een binnenvetter dan aan een ADHD-er avant la lettre.

Die hele famlie vond ik toch echt wel goed neergezet. Het verhaal wordt goed verteld, en is origineel

Alleen is het allemaal vrij standaard in beeld gebracht. Camera-werk is niks bijzonders, en vooral de gevechten worden een beetje afstandelijk in beeld gebracht,net als dat Micky wat op afstand blijft. Ik vind The Wrestler in beide opzichten een stuk beter.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Een van de betere boks-films is dit . The Fighter richt zich niet alleen op een onvermijdelijk succesverhaal van hoofdpersoon Mark Wahlberg, maar laat ook een leipe on crack zijnde Christian Bale en de hele Tokkie-familie dromheen zien. Bale acteert zoals vaker weergaloos en daardoor raakt de rol van Wahlberg ietwat ondergesneeuwd. Desalniettemin door redelijk in beeld gebrachte boksscenes en een okee familiedrama is dit een prima film geworden.

avatar van johnrambo

johnrambo

De boksscenes zijn in dit soort films meestal niet bijzonder en ook dit keer zijn ze gelijkwaardig aan een gemiddelde Rocky film. Het acteerwerk van Mark Wahlberg en Christian Bale in combinatie met de geslaagde en geloofwaardige dramatische perikelen in de familie maken deze film tot een must see.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Beetje voorspelbare film, wel leuk om een keer te kijken. Uitstekende acteerprestaties trouwens.

avatar van TheShadowking

TheShadowking

Wel interessante film voor een keertje, maar denk dat hij vooral gedragen wordt door beide hoofdrolspelers.

Het is een vrij plat verhaal met niet al te veel diepgang, maar zeker wel vermakelijk.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Schitterend waargebeurd drama. In de eerste plaats is dat natuurlijk te danken aan de geweldige vertolkingen van de ganse cast. Wahlberg doet het schitterend, maar Bale speelt echt weer of zijn leven er van af heeft gehangen: zijn oscar is dus dik verdiend. Ook op de prestatie en de oscar die erop volgde van Leo valt niets af te dingen. Daarnaast heeft een film natuurlijk meer nodig dan een goede cast: een goed verhaal dat boeiend gebracht wordt. Ook dat zat helemaal goed in The Fighter, zodat ik dus kan spreken van een zeer geslaagde film.

avatar van Angelo2

Angelo2

Goede interessante film. Heb gewoon lopen genieten van het acteerwerk van Bale. Denk toch wel een van de betere acteurs van dit moment. De boxscenes waren helaas niet zo spectaculair maar verder een topfilm.

Knap neergezet drama met een heel sterke Bale en een iets te tamme Wahlberg (die toch wel vaker zulke types neerzet dus dat is niets nieuws). Aan de gevechten had naar mijn mening wel iets meer aandacht aan besteed kunnen worden, maar dat maakt het kijkplezier naar the fighter niet minder leuk.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Zeer goede film die langzaam op gang komt. Maar als je het plaatje compleet hebt begint de film echt pas en snap je waar dit zich naartoe werkt. Een cliche verhaal, maar omdat het waar gebeurd is en geweldig is neer gezet maakt dit niet uit.

Christian Bale is de echte ster van de film! Ik had hem nog nooit zo'n goede rol zien spelen. Geweldig!

Leuke film, maar je moet er zin in hebben.

avatar van bawimeko

bawimeko

Puike en meeslepende film. Een soort Rocky, maar dan meer ''down to earth''. Leuk om in the making of de échte karakters tegen te komen. En dan blijkt hoe goed zowel Wahlberg als Bale zich hebben ingeleefd in hun rollen!

avatar van mnrk

mnrk

Een prima en meeslepende film....

Wat de film zo goed maakt is natuurlijk het uitstekende acteerwerk van Christian Bale (de man speelt zijn rollen vol overtuiging), maar ook Mark Wahlberg zet zijn rol prima neer.

Ook de beelden komen goed over en zorgen voor de juiste sfeer in deze (waargebeurde) film...de beelden tijdens het boksen waren door hun manier van filmen ook in orde.

avatar van bartman

bartman

Gezien het hoge gemiddelde van deze film vraag ik me oprecht af: transformeert deze film zich na een tijdje van prul tot meesterwerk..? Ik heb een kwartier gekeken en vond hem ronduit bagger. Wist geen moment te boeien en nodigde niet uit om verder te kijken (en ik heb niet veel nodig om een film af te willen kijken).

Ga hem niet beoordelen op basis van dat kwartier.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Dit vond ik dus een prachtige film. Ik heb niks met boksen, maar daar gaat het helemaal niet om. Het is de vreselijke white trash family die heel goed wordt neergezet. Zo'n ordinaire familie. En ik vond die moeder echt heel goed acteren. Zo'n bitch.

avatar van Insignificance

Insignificance

The Heavy in het junior weltergewicht; met de soundtrack zit het alvast snor. Wanneer het vanaf de introductie van het hele spul een vlot ritme te pakken heeft, lijkt dat ook wel te gelden voor dit zoveelste boksfilmpje. Niet dat de rode draad nu zoveel afwijkt van concurrenten (zie 'm trainen) en van Wahlberg zou je kunnen zeggen dat ie na verloop van tijd een beetje moet lummelen als goedzak tussen ellende, maar met de entourage van Mickey Ward is het smullen. Opvallend hoe ongegeneerd de familie wordt geportretteerd.

Een stelletje aso's pur sang met twee Oscar winnaars waarvan ik niet zou willen beweren dat ze 'm niet verdiend hebben. Het is soms op het randje, maar nooit er overheen en vol overgave. Samen met een wat luchtige insteek hier en daar slaat de emo-meter tijdens de wat zwaardere momenten nergens in het rood en de HBO registratie van het titelgevecht past prima. Russell geeft het zo toch een geheel eigen flair en dynamiek mee, waarmee het best een aardig plekje tussen die concurrentie weet te verdienen.

avatar van nikonian

nikonian

Een heerlijke film die geen enkel moment verveeld. Wat ik wel jammer vond dat de finale van de film redelijk kort uitgewerkt was, desondanks een echte aanrader!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

En toch blijven dit soort films vooral op platgereden paden rijden, het is jammer dat men zelden lijkt af te wijken van de standaard vertelwijze. Ook The Fighter weet zich op weinig vlakken te onderscheiden van zijn genre-genoten. Misschien de redelijk over the top humor (zoals met die zussen) wat af en toe even anders (en meestal behoorlijk vreemd) aanvoelt, maar verder worden vooral standaard thema's aangesneden.

Dat maakt The Fighter een prima en degelijke film, maar nergens echt bijzonder of noemenswaardig. Nou ja, bijna nergens. Want wel bijzonder en spectaculair is dat mannetje met de naam Christian Bale, die zich weer eens van een goede kant laat zien. Rollen als deze en The Machinist zijn hem toch duidelijk op zijn akelig dunne lijf geschreven, een stuk beter dan een rol als in Batman of Terminator. De rest van de cast is aardig (hoewel het soms wel vrij duidelijk wordt dat die O'Keefe geen acteur is) en dat geldt dus ook voor de rest van de film. Aardig, visueel prima en verder ook gewoon goed gemaakt. Maar speciaal zou ik het niet willen noemen.

3,5 sterren, vooral voor de rol van Bale.

avatar van Waackx

Waackx

Tja Wahlberg is naar mijn mening alleen geschikt voor grote films als je hem de juiste rol geeft en niet al te veel speeltijd, zoals in The Departed want zijn acteerwerk is in deze film vooral vergeleken met Bale echt schrijnend slecht te noemen.

Heeft de hele film maar 1 uitdrukking op zijn gezicht staan.

Maar niet Bale's beste rol naar mijn mening en ik vond Rush beter dat jaar in TKS.

avatar van sandokan-veld

sandokan-veld

Aardige film die vooral in het eerste uur overtuigt. Tegen het einde wordt het allemaal wat voorspelbaar en sentimenteel.

Jammer is ook dat Wahlberg, met zijn puppy-oogjes en perfecte coupe, niet helemaal geschikt is voor de schuchtere rol die hij hier moet spelen. Dan merken we toch dat zijn tegenspeler Bale, die wel de hele film overtuigt, een staptje hoger staat in de rangorde van topacteurs.

Regie en setting zijn verder dik in orde, met fraaie beelden van een verpauperd Massachusetts als achtergrond voor een soms oprecht schrijnend 'worstel en kom boven'-verhaaltje.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Zeer goede film. Ik zat er helemaal in. Wat worden die 'White Trash' mensen in Amerika goed neergezet in deze film. Domme mensen, die niet gestudeerd hebben. Geen zin hebben om te werken. Allemaal één kant op kijken. Niet open staan voor andere visies. Geen respect voor anderen. Problemen oplossen door in de drugs en/of alcohol te stappen. Letterlijk iemand in elkaar slaan om je gelijk te krijgen. En ga zo maar door. Ik heb verder niks met boksen, maar gelukkig gaat het daar helemaal niet om. Ik vond de ordinaire moeder echt heel erg goed acteren. Iedereen heeft het over Christian Bale. Maar ik vond Amy Adams ook zeer goed spelen. Een dikke vijf voor deze film.