The Human Centipede (First Sequence) (2009)
Genre: Horror
Alternatieve titel: The Human Centipede
Nederland
Geregisseerd door: Tom Six
Met onder meer: Dieter Laser, Ashley C. Williams en Ashlynn Yennie
Gesproken taal: Engels, Japans en Duits
Plot The Human Centipede (First Sequence)
"Their flesh is his fantasy"
De internationaal gerespecteerde chirurg Dr Josef, gespecialiseerd in het opereren van Siamese tweelingen, heeft een eigenaardige visie op de toekomst van het menselijk ras. Twee knappe vrouwelijke Amerikaanse toeristen stranden op zijn luxeuze landgoed. De volgende dag worden ze echter, net als een Japanse man, wakker in zijn kelder. Maar de chirurg is niet van plan om ze net als de Siamese tweelingen uit elkaar te halen, maar juist om ze samen te voegen.
Dr. Heiter
Lindsay
Jenny
Katsuro
Detective Kranz
Detective Voller
Amy (stemrol)
narva77 (crew films)
Ik vind het dan ook niet te begrijpen dat er zo hoog op gestemd word, of zijn ze eindelijk blij dat er eens een keer een horror film van Nederlandse makelij is? Ja ok, slachtnacht en doodeind, maar dat was nog minder. Bagger, meer kan ik er niet van zeggen...
...Maar de eerste de beste Nederlandse horror film die er is, word al gelijk tot cultfilm getiteld. Ach ze willen zo graag.
Euhhhhh, "Spoorloos"................?!?!?!?!
Toch een behoorlijke Cult-hit geworden, vooral in de U.S.A.!
Vraag maar eens aan Amerikanen...
wendyvortex
Vol enthousiasme in huis gehaald om daarna al de gruwels te krijgen bij het idee dat deze regisseur de verantwoordelijke was voor "I Love Dries".
Maar missie redelijk geslaagd: Acteerwerk houdt nou niet bepaald over, maar als je je een beetje in kan leven in de dames uit de menselijke duizendpoot......bij die poepscene kreeg ik toch wel even ontzettend medelijden met de dame erachter. Yuk
Naomi Watts
Volgens je stemtabel heb je I Love Dries niet eens gezien. Beetje jammer om dat op voorhand al te gaan roepen.
mcdaktari
het zou kunnen dat ze er nog niet op gestemd heeft, ik zelf heb ook genoeg films gezien waar ik nog niet op gestemd heb, dus ik denk niet dat het dan meteen wil zeggen dat ze I love Dries niet gezien heeft
Naomi Watts
Dat zou kunnen, al krijg ik bij een film als I Love Dries al vaak het gevoel dat velen hun mening al klaar hebben liggen.
wendyvortex
De combinatie van Dries Roelvink en campy humor is voor mij al meer dan genoeg reden de film nooit te hoeven zien....eigenlijk mag ik er dus niets over zeggen ivm niet gezien, maarre bij voorbaat kan ik jullie al vertellen dat ik hem ook nooit wil zien.
wendyvortex
Kan best zijn maar ik kan niet lachen om Dries Roelvink, Gerard Joling, Marco Borsato, André Rieu, Frans Bauer en aanverwanten.
Het risico dat ik dan ergens een meesterwerk mis neem ik dan graag voor lief.
ik kon I love dries teminste wel waarderen, zelfs meer als deze film
dutchtuga
Het risico dat ik dan ergens een meesterwerk mis neem ik dan graag voor lief.
Ik weet niet of je hebt begrepen hebt, maar Roelvink neemt zichzelf daar op de hak. Ik kan ook niet lachen om zulke vreselijke zangers e.d., maar als ze zo de spot met zichzelf drijven, wil ik er de humor nog wel van inzien.
Mutsaers78
Dit is toch een van de meest bizarre films die ik sinds tijden gezien heb. Het begin is inderdaad zeer matig geacteerd. Maar zodra de 'fun' begint, zit je echt met volle verbazing te kijken waar de scriptschrijver nu weer mee op de proppen komt.
Ik heb veel horrors gezien, ben veel gewend wat dat betreft....maar het idee waar de film om draait had ik nooit van mijn leven zelf kunnen bedenken.
Wat een zieke gedachte. Wauw!
Lennon
ik kon I love dries teminste wel waarderen, zelfs meer als deze film
Dat er uberhaupt mensen in deze wereld zijn die de moeite hebben genomen om die film te gaan kijken verbaasd me echt heel erg.
Sp3kkie
@ DutchTuga, ik zei dat ik deze gruwelijker vond als saw, en nee niet qua beelden. Maar met deze gruwelijk bedoel ik meer het idee, niet de uitbeelding ervan.
Hoe ziek is de gedachte om mensen aan elkaar te maken op deze manier. Weet niet welke films qua gedachtegang nog zieker zijn, maar als jij er 1 weet.
En ik vind saw opzich ook qua idee vrij gruwelijk en de "spelletjes" die ze steeds verzinnen toch best ziek. En veel mensen zullen deze film ongetwijfeld kennen dus gebruikte ik die als voorbeeld.
Dan heb je echt niks te doen hoor..
Kijk dat jij films niet kijkt omdat er een bepaald iemand in mee speeld, wil nog niet zeggen dat iedereen dat doet
Dan heb je echt niks te doen hoor..
Als filmliefhebber, en al helemaal als je interesse in de cult hoek zit, is het toch de normaalste zaak dat het gros van de films een eerlijke kans krijgt? Ik ben in mijn leven al vaak genoeg verrast door een film waarbij ik op voorhand dacht het niets te vinden.
Naomi Watts
Bekrompenheid blijf je hebben, terwijl je door open minded te zijn toch veel meer haalt uit cinema, maar goed.
Brianna
Je kan van deze film iig zeggen dat ie origineel is, hoe bedenk je het!! Geen film waarvan er al zoveel zijn gemaakt, geen remake. Eindelijk iets origineels, en appart. Zeker geen slechte film. Denk alleen dat ie niet bij iedereen in de smaak zal vallen, maar ach, smaken verschillen. Soms wist ik ook niet of ik om sommige scenes moest gaan lachen of huilen, om het zo maar te zeggen, en dr Josef, ijzersterk, wat een creep.
dutchtuga
'Jammer' is het eerste wat me te binnen schoot op het moment dat de end credits op mijn scherm verschenen.
The Human Centipede had alles in zich om een cult classic te worden, maar Six haalt maar erg weinig uit het concept. Grootste boosdoener is de mate van serieux die dit project over zich heeft. Het begint allemaal nog lekker absurd en sommige details zijn hilarisch (Het bordje met 'Mein Liebe 3-Hund'
), maar The Human Centipede verliest zich in clichés en een te serieuze aanpak. Ook wordt er teveel op de suggestie gegooid. Het budget zal wel erg laag zijn geweest, want met een uitgangspunt als dit hoor je gewoon een hoop gore in de mix te gooien. Helaas wordt er hier teveel op suggestie gegokt en dat is voor de liefhebber gewoon doodzonde.
Het acteerwerk vond ik nog niet eens storend. De twee meisjes wordt al snel hun mond gesnoerd
Laser, de setting en het idee zijn de hoogtepunten van dit curiositeits werkje van Tom Six, de regisseur die ook al niet alles uit I Love Dries haalde wat daar in zat. Toch voorzie ik dat Six met wat meer geld een zeer degelijk horrorwerkje zal maken.
Ik denk dat dit nog maar het begin is.
Halcyon
dutchtuga
Ik zie dat jij de film best kon waarderen. Mistte je, als de horrorliefhebber die je bent, niet dat beetje extra gore? Had hier wat Yuzna-achtige gore tegenaan gegooid en ik had 'm een pak beter gevonden.
Halcyon
Eigenlijk niet. Ik vond dat suggestieve karakter wel passend. Ik vrees dat grafische horror het geheel te luchtig had gemaakt. Je zou kunnen zeggen dat het absurde uitgangspunt daar om vraagt, maar ik vind de ernstige aanpak hier net goed werken omdat het toch een bepaalde weerzin opwekt. Ik ga niet beweren dat dit een realistische film is (hoewel, er lopen wat gekken rond op de wereld), maar desondanks vind ik hem geloofwaardig gebracht. Een van de weinige films waarin zo'n onzinthema op een serieuze manier verfilmd wordt. En voor mij werkte het.
Asiamania(c)
brilliant verhaal, slechte uitvoering..... Maar desondanks dat....2.5 ster...
Ik ben nl. ook bang, dat er een vervolg van komt. Het heet niet voor niets 'The first Sequell' Alhoewel die gestoorde echt mors**** is...
Linn
First Sequence
Grappig gegeven, maar pijnlijk slecht uitgewerkt.
De hoofdpersoon verpest sowieso al elke scene waar hij in zit.
RickZ
Matige horrorthriller over aan elkaar geopereerde mensen. Nergens gore, niet spannend, snel weer vergeten dus

The Human Centipede III (Final Sequence)
2015

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011

The Professor and the Madman
Biografie / Drama, 2019

Ils
Horror / Thriller, 2006
ontvoeringexploitatiesurgeonsadismebody mutilationpolitie agentcentipede psychosiscoprophiliascalpelequestrian body horrortorture porncoprophagiaanesthesiaintravenous body horrormisanthropebanned filmshock value