• 9.378.203 stemmen

The Human Centipede (First Sequence) (2009)

Horror | 92 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: The Human Centipede

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Tom Six

Met onder meer: Dieter Laser, Ashley C. Williams en Ashlynn Yennie

Gesproken taal: Engels, Japans en Duits

Plot The Human Centipede (First Sequence)

"Their flesh is his fantasy"

De internationaal gerespecteerde chirurg Dr Josef, gespecialiseerd in het opereren van Siamese tweelingen, heeft een eigenaardige visie op de toekomst van het menselijk ras. Twee knappe vrouwelijke Amerikaanse toeristen stranden op zijn luxeuze landgoed. De volgende dag worden ze echter, net als een Japanse man, wakker in zijn kelder. Maar de chirurg is niet van plan om ze net als de Siamese tweelingen uit elkaar te halen, maar juist om ze samen te voegen.

avatar van Lennon

Lennon

RickZ schreef:
Matige horrorthriller Nergens gore,

blijkbaar vind jij mensen die stront door moeten slikken een vrij normale gebeurtenis???

avatar van Minority_Check

Minority_Check

de film zal me volgens mij wel altijd bij blijven

ik ben ook best benieuwd naar de tweede deel

hoe zieker kunnen ze het nog maken

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Lennon schreef:

Hij zegt dat er nergens gore in de film zit en dat klopt ook.

avatar van leandra6

leandra6

het idee sprak me heel erg aan. deze film is me aangeraden door een vriendin, hij zou echt walgelijk zijn. dat viel me toch even zwaar tegen. geweldig idee, maar zeer slecht uitgewerkt. misschien dat deel 2 beter is. De momenten, die hier genoemd zijn, die echt goor zouden zijn... nou kan aan mij liggen, maar vond het allemaal nogal tegen vallen. om het idee achter de film zou ik em aanraden aan anderen, maar een goede film vind ik het niet.

avatar van gotti

Het uitgangspunt is verreweg het beste aan deze film. Cliché na cliché stapelen zich op en na verloop van tijd heb je het met dat ene uitgangspunt ook wel gezien.

Wel kent de film enkele fantastische scènes, die je zult waarderen als je je door de minutenlange, saaie onzin weet heen te worstelen. Sowieso is de kop van Dieter Lasser goud waard.

2,5* en dan ben ik zeer gul..

avatar van Skrean

Skrean

Erg zieke shit! Had erg medelijden met het mooiste meisje in de film , die met de mooie ogen! Toch had ik toch meer gezien van de operatie. Tom Six vind ik nu zeker goede Nederlandse regisseur waar we trots op mogen zijn. Hoop ook nog eens zover te mogen komen.

avatar van RickZ

RickZ

Lennon schreef:

Er is een verschil tussen gore (een engels woord) en goor !

avatar van Alester

Alester

Leuke horrorfilm!! Er zit weliswaar niet veel diepgang in de film, het verhaal beperkt zich vooral rondom een nogal ziekelijk uitgangspunt, maar dit wordt wel leuk uitgewerkt. Ik denk hierbij aan de scene bij het 'africhten van de human centipede' in de tuin of het monotone gebabbel van de professor, die emotieloos aan zijn drie in doodsangst verkerende slachtoffers uitlegt dat ze gebruikt en geopereerd gaan worden om een menselijke centipede te vormen.

Daarnaast had de doorgeflipte duitse professor/medicus een zeer toepasselijk uiterlijk en om die vunzigerd in het begin van de film heb ik ook wel moeten lachen. Ik heb me wel geamuseerd, maar een cinematografisch hoogtepunt is deze film ook weer niet.

avatar van Safri

Safri

Al Gore, Geer en Goor. Leuk idee voor deeltje twee.

avatar van Yvette0x

Yvette0x

Zoals velen hier sprak het idee me erg aan - een menselijke duizendpoot, hoe ziek is dat? Vooral het idee van één spijsverterings kanaal, bah.

Het hele concept vond ik toch iets te vroeg in de film naar voren komen, er mocht van mij wel wat meer voorspel met wat bloot & bloed - het was iets te "straight in your face".

Buiten dat waren de shots van de human centipede wel geweldig (hilarisch). Er had toch iets meer detail in gemogen - jammer dat er verband voor zat. Als Tom Six een groter budget had was dit er beter uitgekomen.

Naar mijn smaak werd het tegen het einde toe toch een beetje langdradig, het bleef maar bij het jammeren en kreunen van die drie, en de acteerprestaties waren ook niet van top kwaliteit.

Ook miste ik de aanwezigheid van muziek / een soundtrack. Horrors kunnen het goed doen zonder muziek, maar deze film zou zo veel beter geweest zijn als er een ziek muziekje onder stond.

2.5* voor het briljante idee.

avatar van Keane1983

Keane1983

Het acteerwerk was niet opper best te noemen, hoewel ik Dr. Heider wel een perfecte bad-guy vond spelen.

Het begin ging allemaal heel erg snel, dit had wat langzamer gemogen.

Zo ook de operatie van de menselijke duizendpoot had van mij iets gedetaileerder mogen zijn.

Hylarisch was de scene * feed her, feed her*.

Het middenstuk en tegen het einde aan was allemaal een beetje lala. Alleen maar gejammer van de 3 gedupeerde en er zat ook weinig vaart nog in het verhaal.

Het einde vond ik overigens wel erg leuk gevonden.

Ik miste persoonlijk de muziek niet zo, ik weet ook niet wat voor meerwaarde dit tot de film gehad zou hebben. Opzich was de film niet heel erg eng of goor, en ik denk dat juist met de toevoeging van muziek alles er nog iets goedkoper eruit had gezien. Ik kan je tal van films noemen waar de muziek juist de gehele film kapot heeft gemaakt.

Maargoed, van mij krijgt deze film een 2,5*

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

Griezelig Brrrrrriljant. Het verbaast mij enigszins dat we over dergelijke experimenten nooit iets lezen: Je maakt mij niet wijs dat alleen de schrijver van dit verhaal een knik heeft.

avatar van flipflop

flipflop

Zieke shit. Acteerwerk was aan het begin bedroevend slecht, maar werd vanaf het midden best aardig. Zowel het concept als het einde zijn werkelijk te ziek voor woorden, dus je moet ergens tegen kunnen.

avatar van scorepio

scorepio

Eigenzinnige horrorfilm die me tot het einde wist te boeien. De film was wellicht nog beter geweest met een groter budget.
Wel spijtig dat over sommige stukken zo snel is gegaan. (bvb operaties )
De sfeer en de acteerprestaties vond ik wel top.

Een ruw diamantje.

avatar van Freckles

Freckles

Ik hou zo verschrikkelijk veel van horror, maar dit is echt ziek...

avatar van Snakesonic

Snakesonic

Ziek, zieker, Human Centipede

avatar van Koert

Koert

Vooral een ziek idee, maar daar bleef het voor mij toch wel bij. De dokter is natuurlijk ook een fantastische badguy. De rest van de personages waren echter totaal nietszeggend. De Amerikaanse meisjes beginnen de film in wat cliché scènes met werkelijk tenenkrommend acteerwerk. Dat zet nu niet bepaald een goede toon voor de rest van de film. Ook snap ik niet helemaal waarom er nu precies zomaar een Japanner zich bij het gezelschap moest voegen.

Maar goed, zodra de meisjes de mond letterlijk gesnoerd werd kon de film me nog wel enigszins boeien. Het probleem is echter dat de spanning totaal uitblijft. Het enige echte 'horror'-momentje was voor mij dat het middelste meisje de stront van de Japanner moest gaan slikken, maar dat kwam enkel door het idee en niet door de manier waarop het in beeld werd gebracht. Sowieso ziet deze film er wat mij betreft nogal simpel en kaal uit. Wellicht had met wat meer creativiteit of geld iets veel mooiers op het beeld getoverd kunnen worden.

The Human Centipede was zeker geen dramatisch slechte film. Maar er had met zo'n ziek uitgangspunt gewoon zo veel meer in gezeten. Toen tegen het einde van de film ook nog twee soort van uitgerangeerde acteurs uit een Duitse krimi bij de dokter langskwamen werd het voor mij echter redelijk verpest.

avatar van Flash1494

Flash1494

Orgineel en Horror, maar verder vooral een lege film

avatar van james_cameron

Onbegrijpelijk dat regisseur Six nog geldschieters heeft gevonden na I Love Dries, maar blijkbaar heeft hij nu zijn heil gezocht in het buitenland. Niet onverstandig, want deze bizarre film pakt nog niet eens zo beroerd uit. Het verhaal is dun maar het gegeven is wel origineel, hoe onsmakelijk het ook is. De uitwerking is ook niet slecht. Technisch zit de film redelijk in elkaar, camerawerk en score zijn in orde. Het akteerwerk is niet veel soeps, maar Dieter Laser maakt er een heerlijk potje van in de megalomane hoofdrol. Het geheel is het aankijken al met al nog net waard. Op naar de sequel: full sequence!

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Queen-Bee schreef:

Ene J. Mengele heeft geloof ik wel soort gelijke dingen gedaan, deze dokter was volgens mij ook niet vies van een experimentje op zijn tijd.

En dan heb je nog de Zuid Afrikaanse dr. Wouter Basson die met zijn ''Project Coast'' duizenden zwarte (natuurlijk) gevangenen aan de meest bizarre experimenten heeft onderworpen.

Hij was zelfs serieus bezig met pigment gevoelige wapens, dus wapens die alleen de zwarte bevolking zouden doden.

En ik ben bang dat er zo nog wel meer van dit soort zieke geesten rond lopen die gesteund door de regering hun zieke geest de vrije loop kunnen laten gaan.

Brrrrrr, dood eng toch?

avatar van mayhemblik

mayhemblik

mayhemblik schreef:

Dit klinkt nu ik het zo terug lees een beetje denigrerend, is absoluut niet zo bedoeld!!!

avatar van RealLife

RealLife

Prachtig uitgangspunt, triestige uitwerking. Jammer om zoveel potentieel verloren te zien gaan.

avatar van berrydrum

berrydrum

het idee was ranziger dan de film

avatar van davincstyle

davincstyle

Sommige comments hier zijn echt slap...

Een goede horror, 0,5 ster...

Topfilm was het !

avatar van Noud

Noud

Kom op, deze film is zo slecht!! idee is spannend, maar de uitwerking is slecht... scenes duurde te lang (en Ja ik kijk ook graag naar langere scenes. Acteerprestaties van de dames, zijn finaal kut. Was blij dat die dames vastgebonden aan elkaar zaten. Jammer dat deze dokter een Duitser moest zijn. Zal wel zijn evilheid groter maken.

Na een hele tijd komt er eindelijk eens vaart in.

Misschien dat het vervolg eenmaal beter wordt.. maar denk het niet

avatar van Nooiert

Nooiert

Idee van de film is erg sterk, jammer van de slechte uitwerking. Volgens mij kan je hier wel een flink gore horror film van maken die wel loskomt en schrikmomenten heeft. Helaas, zoals zoveel hedendaagse horrorfilms heeft ook deze dat allemaal niet in zich. Tel daar bij de matige acteerprestaties op van vrijwel alle acteurs en actrices en je krijgt een matige film die weinig overtuigt.

avatar van Ralf81

Ralf81

Erg moeilijk een score toe te kennen aan deze horrorprent.
Aan de ene kant is hij walgelijk, ziek, en misselijk. Zonder dat er al te veel details werden blootgegeven draaide mijn maag zich alleen bij de gedachte aan bepaalde zaken al om . Ook hier speelt de kracht van de suggestie een grote rol, wat ik persoonlijk in een goede horror vaak verkies boven liters tomatenpuree, botjes en ingewanden. Het tempo in de film lag wel erg laag, maar dit stoort op den duur niet meer. Er viel me ook een "foutje" op: die ene meid sleept die andere in het begin vrij gemakkelijk de trap op (sterker nog, in de ene shot is ze nog beneden en de andere opeens boven). Probeer maar eens een lichaam een wenteltrap op te slepen

Aan de andere kant is dit een film die je niet zomaar laag wilt waarderen, gewoon omdat hij net even wat te ziek is. Stiekem is het wel een boeiende film geworden met een stevige impact. Het aantal keren dat ik die meiden en die Japanner te hulp zou willen schieten waren niet meer op één hand te tellen. De film begint misschien wat cliché, maar gaandeweg wordt het een film waarvan er toch niet zoveel zijn (hoe verzin je het!?). Die Dieter Laser is overigens érg goed in zijn rol als verknipte arts!! Het acteerwerk van die twee dames was, zeker in het begin, niet om over naar huis te schrijven.

Kortom, THC is op zijn eigen manier spannend, meeslepend en misselijkmakend tegelijk, zonder dat het over die grens van wat nog kan in films heengaat (hoewel het er voor mij persoonlijk erg dicht tegenaan zat). Het doet in elk geval wat met je als kijker, waardoor het een film is geworden die je wel even bijblijft.......

avatar van barcam

barcam

Ziekelijk stuff maar entertainent en ongewild grappig bij momenten.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Heel ziek maar vermakelijk.

avatar van El ralpho

El ralpho

De film begint als een standaard horrorflick in de zin van 2 dames die onderweg autopech krijgen, er vervolgens achter komen dat hun mobieltjes geen bereik hebben, hierna aanbellen bij een afgelegen huis, de bewoner van het huis die net doet of hij de wegenwacht voor de meisjes belt en ze vervolgens drogeert om ze gevangen te nemen. Boooring.. Been there done that a thousand times

Maar net toen ik het gehad begon te hebben en de film af wou zetten trad het originele concept van de film in werking. En hier verdient de regisseur zijn credits voor! Ook de verknipte dokter Josef wordt perfect neergezet. Het is misselijkmakend en ziek om zo'n idee in je film te kunnen stoppen. Echter is de film heel suggestief met het tonen van gore en valt er wat je te zien krijgt allemaal best mee. Uiteindelijk zorgt het originele idee er wel voor dat je de film af wilt zien maar de prijs die je er als kijker voor betaald is hoog: Op dokter Josef na erbarmelijk slecht acteerwerk van de overige personages, een langdradige voortzetting van het verhaal, de film oogt bijzonder goedkoop en heeft krakkemikkig beeld en geluid.

Toch is the human centipede op zijn minst apart te noemen en is het een kijk ervaring die wel lang bij je blijft hangen door het originele verhaal. Voor het concept en de krachtig neergezette rol van dokter Joezef krijgt de film nog 2,0 sterren van mij maar op kwalitatief vak scoort de film echter onvoldoende.