The Human Centipede (First Sequence) (2009)
Genre: Horror
Alternatieve titel: The Human Centipede
Nederland
Geregisseerd door: Tom Six
Met onder meer: Dieter Laser, Ashley C. Williams en Ashlynn Yennie
Gesproken taal: Engels, Japans en Duits
Plot The Human Centipede (First Sequence)
"Their flesh is his fantasy"
De internationaal gerespecteerde chirurg Dr Josef, gespecialiseerd in het opereren van Siamese tweelingen, heeft een eigenaardige visie op de toekomst van het menselijk ras. Twee knappe vrouwelijke Amerikaanse toeristen stranden op zijn luxeuze landgoed. De volgende dag worden ze echter, net als een Japanse man, wakker in zijn kelder. Maar de chirurg is niet van plan om ze net als de Siamese tweelingen uit elkaar te halen, maar juist om ze samen te voegen.
Dr. Heiter
Detective Voller
Amy (stemrol)
parravliss
geen hoogstaande film.
maar wel het meest gestoorde verhaal wat je kan bedenken.
heb daadwerkelijk in een deuk gelegen,
namingway24
Des te meer ik over deze film lees des te lager mijn verwachtingen worden. Misschien is dat met deze film maar goed ook; een apart concept zegt nog niets over een goede uitwerking. Toch zal ik the Human Centipede gaan kijken deze Halloween, want tegen die tijd is de film uit op Blu-ray.
dennis1979
geen hoogstaande film.
maar wel het meest gestoorde verhaal wat je kan bedenken.
heb daadwerkelijk in een deuk gelegen,
Je vind dit geen hoogstaande film maar geeft hem 4 sterren, dan ben ik benieuwd wat voor cijfers jij geeft aan films die je goed vind?!
narva77 (crew films)
Hoe weet je dat zo zeker? Is er überhaupt al een retail-release-datum bekend?
Lord Flashheart
Hilarisch uitgangspunt, uitvoering matig. Als shock horror is The Human Centipede zeker geslaagd, maar als film is het een redelijk saaie bedoening. De aanloop is lang en als het verhaal eenmaal los gaat krijg je eigenlijk maar weinig gore te zien. Toch is het een tijd geleden dat ik vol walging naar een film zat te kijken en alleen daarom al verdiend de film een voldoende (de dokter is overigens best grappig, vooral het apporteren
). 3***
narva77 (crew films)
Deel drie is óók al in de maak; "The Human Sexipede"!!
TinkerTex
Nog eens met een vriend bekeken. Ik blijf zeggen dat er potentie in zat, maar met name het slechte acteerwerk en dito regie helpen dat om zeep. Sommige scènes hadden wel wat, maar konden de film niet doeltreffend maken. Het had gekund, want het originele idee verdiend een pluim.
Mr_White
- 2067 berichten
Briljant concept maar zoals TinkerTex hierboven zegt, met een betere uitwerking had er veel meer ingezeten. De slechte regie en dito acteerwerk is nog wel te hebben (alhoewel die dokter echt briljant gespeeld wordt), maar de film is zo gruwelijk traag dat je het merendeel van de film zit te wachten totdat er eindelijk weer eens wat gebeurt.
Nicht schlecht
Afgezien van het middenstuk waar het even inkakt (..) ziet het er toch redelijk uit: de sobere setting en muziek zorgen voor een gepast tl-buizensfeertje en hoe clichematig het begin ook mag zijn, ik vind het bovengemiddeld uitgevoerd.
Vooral wanneer ze net binnen zijn is er een ongemakkelijke situatie door de gefliptheid van de dokter. Goeie kop, knotsgekke uitspraken en een lekker foute sheet-presentatie. Super hoe ie bijvoorbeeld ook door de gang heen tigercrawlt...
Buiten de agenten om heb ik ook niet zoveel te klagen over het acteerwerk, zeker omdat het genre veel vaker veel slechter aflevert.
Na een uur vroeg ik me af hoe de resterende dertig minuten gevuld moesten worden maar dat viel me mee, althans het eerste bezoek van de agenten zorgt opnieuw voor zo'n vreemde situatie. De tweede keer met getrokken pistolen kreeg ik wel Derrick-visioenen..
Dat de film zich niet richt op expliciete gore vind ik wel goed, het blijft een ultrasmerige gedachte en da's voldoende. Six lijkt eerder gekozen te hebben voor spanning en een chirurgische sfeer en ik vind hem in beide heel redelijk geslaagd. En dankzij het thema is het meer dan een hap-slik-weg-filmpje, of juist niet..
Metalfist
Wel hilarisch dat de dokter een Duitser is in de trailer, geraken die nu nooit van dat stereotiep beeld af?
Bottleneck
Nope inderdaad nog zo'n cliché maar dan ook gelijk de beste van de film
Bottleneck
Zeker, wat een personage.. fantastisch ook hoe ie stond te beuken op de ruit
namingway24
Op Play.com staat de release gepland voor 11 oktober. Dus inderdaad nog niet voor Nederland, alleen voor de U.K.
Tonypulp
Op Twitch:
Tom Six's cult sensation The Human Centipede - in which three unsuspecting victims are kidnapped and surgically grafted to one another mouth to anus - came with the unusual sub-heading (First Sequence) and for those wondering why, here is your answer.
Six always considered his original concept for the film too extreme for mass consumption and so he envisioned a pair of projects. One to introduce the concept and break ground with the audience. And then the second to drive it home. Film two is the Full Sequence and early reports are that the actual centipede will be expanded here from three parts to a full twelve.
Production wrapped recently in London and Six has just emerged with his first comments on the film, embedded in a video at the IFC website. And good on IFC for recognizing that Six himself is their leading asset in promoting this thing and putting him in this role.
Hurry up Tom!
maurice32
wat een zieke film , weet niet precies wat ik ervan houden zou .. 2,5 ster
Op Twitch:
Hurry up Tom!
Met maar liefst 12 mensen!!!
Ben vannacht na 45 minuten gestopt, net op moment van aanvang van de operatie. Niet omdat ik hem te ziek/goor vond, maar omdat ik vandaag moest werken!
Wordt dus vervolgd!
Glacius
Heftig... Ik heb vele horrorfilms gezien met de meest brute martelingen, gore scénes en noem maar op, maar dit... Okee, ben je strikt visueel ingesteld, dan stelt dit misschien niet zoveel voor, maar met een beetje inlevingsvermogen. Ongelofelijke gruwing. Schokkerend, smerig, spannend. Acteerwerk kan ermee door en het is toch fijn dat iedere nationaliteit ook daadwerkelijk door personen afkomstig (of in iedergeval: close enough) uit deze landen gespeeld worden.
En nee het acteerwerk is helemaal niet tergend slecht. Dit valt best mee. De sfeer is ook vrij sterk. Ja met name het begin zit vol met clichés, maar who gives a shit?
De uitwerking is niets mis mee. Die overdreven lage cijfers om eerdergenoemde redenen raken kant noch wal.
wyatt earp
Gisteravond (vannacht) dan eindelijk maar eens gaan kijken, en ik had het erger verwacht. In recensies las ik dat het de goorste film ooit zou worden. Ik heb amper gore scenes gezien, laat staan gore zelf. Het idee om iemand met z'n mond aan iemand z'n anus te rijgen is een beetje apart, maar het is niet bepaald wereldschokkend. Je moet, zoals Glacius hierboven mij zegt, een beetje inlevingsvermogen hebben, want je ziet vrij weinig. Maar verder is het een leuk horrorfilmpje. Je moet er maar net opkomen om zo'n film te maken. Het begin is een en al cliché', maar opzich is het niet irritand. Volgens mij is nog niemand op dit idee gekomen.
Ik ben benieuwd naar het vervolg
. Ik hoop dat ze daar nog een stapje verder gaan dan deze film.
, alleen jammer dat ie dood is.
Bottleneck
Ja dat zou toch wel een groot gemis zijn..... zou het vervolg te maken hebben met z'n telefoongesprek zogenaamd naar de wegenwacht? Komt er een andere geflipte opduiken ofzo, knappe jongen die Dieter Laser kan evenaren...
ArjanB1
Ziek idee, de dokter is goed gecast; maar voor de rest wordt de film na 3 kwartier wel een beetje saai en gebeurt er weinig. Ondanks dat ik het andere werk van de regisseur niet heb gezien denk ik toch wel dat dit zijn beste film is. Al wilt dat niet zoveel zeggen als ik naar zijn ouvre kijk..
wyatt earp
maurice32
hij heeft niemand gebeld , hij deed maar alsof .
de 2 vrouwen dachten dan dat hij de wegenwacht had gebeld .
kayladdiction.
De film op zich leek wel leuk, maar na een tijdje werd hij saai.
Ik had hem ook veel goorder verwacht, en het einde was nogal triest.
Om met je mond en je anus aan 2 doden te hangen.
Lijkt me een pijnlijke dood
Pepski
Wat? Is? Dit?
Ik weet niet eens in welk genre dit past. Dit is nog zieker verzonnen dan Saw. Ik las zelfs dat er n vervolg op komt. Nu maar hopen dat t niet Saw achterna gaat en elke keer t alleen om te shocken te doen is.
Wat n tweestrijd: dat iemand zoiets zieks verzint EN dat iemand zoiets origineels verzint.
Sfeer past bij t verhaal, acteren is niet slecht, geen CGI dat nep uitpakt, gewoon veel aan de fantasie van de kijker overlaten, geen standaard hollywood einde en alles voor n budget van anderhalf miljoen.
Daarom 3 sterren, want hij heeft me wel vermaakt/geboeit.
Zoals Roger Ebert zei bij deze film: "I am required to award stars to movies I review. This time, I refuse to do it. The star rating system is unsuited to this film. Is the movie good? Is it bad? Does it matter? It is what it is and occupies a world where the stars don't shine."
dutchtuga
Wat een conventionele eikel is dat ook.

The Human Centipede III (Final Sequence)
2015

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011

The Professor and the Madman
Biografie / Drama, 2019

Ils
Thriller / Horror, 2006
ontvoeringexploitatiesurgeonsadismebody mutilationpolitie agentcentipede psychosiscoprophiliascalpelequestrian body horrortorture porncoprophagiaanesthesiaintravenous body horrormisanthropebanned filmshock value