The Human Centipede (First Sequence) (2009)
Genre: Horror
Alternatieve titel: The Human Centipede
Nederland
Geregisseerd door: Tom Six
Met onder meer: Dieter Laser, Ashley C. Williams en Ashlynn Yennie
Gesproken taal: Engels, Japans en Duits
Plot The Human Centipede (First Sequence)
"Their flesh is his fantasy"
De internationaal gerespecteerde chirurg Dr Josef, gespecialiseerd in het opereren van Siamese tweelingen, heeft een eigenaardige visie op de toekomst van het menselijk ras. Twee knappe vrouwelijke Amerikaanse toeristen stranden op zijn luxeuze landgoed. De volgende dag worden ze echter, net als een Japanse man, wakker in zijn kelder. Maar de chirurg is niet van plan om ze net als de Siamese tweelingen uit elkaar te halen, maar juist om ze samen te voegen.
Dr. Heiter
Lindsay
Jenny
Katsuro
Detective Kranz
Detective Voller
Amy (stemrol)
Geniaal filmpje. Briljant concept, sterk gecast en geweldig in de uitvoering. Man, man, man, wat is dit een prachtig ziek idee. Dacht dat enkel Japanners zoiets konden verzinnen en durfde te maken..... Echt geweldig horrorfilmpje. Sfeervol, spannend, vermakelijk en bizar. Absolute aanrader voor liefhebbers van out of the box horrorcinema.
Hele dikke 4*, randje 4,5*
Op naar deel 2.
Tonypulp
*opbouw*
mauwiewauwie
Na herziening halve ster erbij toch even wat beter zitten op te letten op de uitwerking van deze
eerste uit een drieluik van een gore/shock filmgenre die als een vorm van kunst een aantal ruwe kantjes heeft en niet zo heel erg geslepen uitgewerkt is.
Na deel 2 van THC te hebben gezien moest ik toch denken aan een herziening van deel 1
En toch een halfje erbij geven nu maar wachten op het 3e deel van dit drieluik.
kan dit eerste deel eigelijk mischien nog wel iets omhoog maar dat ligt aan deel 3.
Angelo2
Tja, beetje een rare film. Slecht acteerwerk behalve van de freak zelf, die hoefde weinig te acteren...wat een creep. Zat geen spanning in alleen het idee is wat aan de zieke kant. Dit was in mijn ogen zelfs geen B film meer. Het gekke is dat ik hem toch wou afzien en hem ergens toch vermakelijk vond. Mager vijfje.
-Dolf-
Wat een brilliante film. Trots om Nederlander te zijn na zo'n meesterwerk. dikke 4*
jipt
Zo nog maar een keertje kijken, zie dat veel horrorliefhebbers op dit forum hem wel hoog inschatten. Misschien heb ik wat gemist???? Keek hem sowieso in een omgeving met niet-horrorliefhebbers die begonnen te zeiken om consitentiefoutjes.
die begonnen te zeiken om consitentiefoutjes.
Je zou de voor straf aan elkaar moeten naaien.
Elineloves
Mijn moeder vroeg vanavond of ik deze film + tweede deel niet eens mee kon nemen, het leek haar wel leuk. Ja, dat woord gebruikte ze, leuk. Moet ik me zorgen maken vraag ik me af..
Nee hoor gewoon doen. Leuk voor de zondagmiddag. Neem ook een zak trekdrop mee en wat chocorotsen.
jipt
Nog maar eens gezien. Vond hem dit keer beter. Lette nu ook meer op de gekke dokter ipv het beest en had geen storende factoren in de omgeving. Die jap is trouwens ook geweldig, met z'n rare geschreeuw en uitspraken. Maar Dieter Laser is echt fenomenaal, wat een geweldige creep. Jammer dat ik van te voren al wist waar 't over ging anders had ik de film nog wel hoger gegeven.
Lekker bizar en geslaagd filmpje.
Deze naar een dikke 3*/3,5*
Deel 2 is trouwens wel heel extreem
NathanMandjes
Drie sterren. Acteerwerk is soms matig en ligt er dik bovenop. Maar het is horror en daar hoort dat nou eenmaal bij. De arts doet me inderdaad denken aan een soort Nazi-experimentele figuur en het mooiste vind ik de twee politiemannen. Doet me lichtelijk denken aan een sketch van Jiskefet. Kijk uit naar deel twee die ik zeer binnenkort ga bekijken. Als ik de maker moet geloven is deze film daar een grapje bij.
Flep
Ga hem nu kijken, maar na "A Serbian Film" (nu al omschreven als meest schokkende film aller tijden, als dat geen aanrader is
) zal deze waarschijnlijk erg braaf uitvallen.
Overigens is het idee daadwerkelijk gebasseerd op experimenten van Josef Mengele, die o.a. van gewone tweelingen Siamese tweelingen probeerde te maken, dus wat dat betreft toch wat controverseel..
jipt
) zal deze waarschijnlijk erg braaf uitvallen.
Flep
Ga ik zeker doen. Ik heb hem al voor Sinterklaas gevraagd.
Vond deze film overigens best vermakelijk, maar zoals ik al dacht, een gezellige familiefilm.
Acteerwerk e.d. vond ik ook heel erg mee vallen. Daarvoor moet je de Violent Shit films eens kijken.
Acteerwerk hierin is best goed (Dr. Heiter
). Bekijk eens een film uit deze lijst: Films | Troma of de gemiddelde GTST aflevering voor écht slecht acteerwerk.
Dr. Heiter
, gespeeld door Dieter Laser, is in Duitsland een redelijk bekend acteur (o.a. Tatort). En GTST oogt nog enorm professioneel vergeleken met de films van Andreas Schnaas, hoewel die Troma films ook weinig goeds beloven, als ik dat zo zie..
Hoewel, heb Creature wel gezien, met Klaus Kinski, en die was niet best, maar echt vele malen beter dan Violent Shit.
jipt
Van Dieter Laster had ik nog nooit gehoord. Kinski is een goed acteur (ook een Duitser), heb helaas maar weinig van de beste man gezien.
Flep
Klaus Kinski is (was) ook erg goed in het spelen van gestoorde figuren, hoewel ik me afvraag in hoeverre dat geacteerd is.
(En hij heeft natuurlijk een zeer getalenteerde dochter.
) Maar om niet te veel of topic te raken
, heb deel 2: The Full Sequence, klaarliggen. Helaas de 88 minuten-kinderversie.
Maar goed, de volledige 90+ versie zal binnenkort wel gemakkelijker te krijgen zijn, hoop ik..
jipt
Jammer dat je de korte versie hebt... maar veel plezier (succes) iig!
candymancandyman
Zieke geest die Six. Hoe kom je er op. Ik hou wel van zulke onzin. Best spannend ook zelfs. De zieke dokter met zijn rotkop zat lekker in zijn rol alsmede de 2 lekkere dames en de hysterische Japanner. Nederland gaat lekker de laatste tijd met zijn horror (Sint, The Thing). Ga vanavond deel 2 kijken. Schijnt nog leiper te zijn...mooi.
Nog bedankt!
Vond het (deel 2) in 1e instantie meevallen (mede doordat iig 3 scenes zijn weggelaten), omdat ik op het ergste voorbereid was, zodat ik hem meteen nog een keer heb gekeken en ik besefte dat het toch wel een vrij eh.. 'lompe' film is. Op naar deel 3!
ps: Vond van Troma The Toxic Avenger wel redelijk vermakelijk (al is dat meer dan 20 jaar geleden..).
jipt
Toxie is dan ook één van de weinige goed Troma's. Een maatschappij dat een hoop onafhankelijke bagger heeft geproduceerd. Zo zie je maar dat een pulpfilm ook een goede insteek, originaliteit en kwaliteit (niet zozeer qua production value, maar qua regie) moet bezitten en er niet enkel met het medium gekloot kan worden.
Leuk dat je HC2 ook tof vond.
nairobi
Man wat een zieke film... Er was 1 moment dat ik het echt zwaar had.. Ik denk dat de meeste mensen dat wel hadden op dat punt...
Op en top Horror.
Ben benieuwd naar deel 2 (als mijn maag het toestaat tenminste)
ibendb
Goor.
The Human Centipede 1 is een aardig horrorfilmpje. De duizendpoot zelf vond ik wat tegenvallen. Had net iets zieker gemogen. Het gaat hier niet om de spanning, maar om zo veel mogelijk te shockeren. Dit is wel aardig gelukt want ik moest soms wel mijn oogjes bedekken. Het verhaal is nu ook weer niet fantastisch, maar de film ging aardig vooruit. Ik heb mij niet verveeld. 3*.
Het ging toch wel om wat meer dan enkel te shockeren. Vond het best spannend en bovenal erg geestig. Voor shock en goor moet je bij deel 2 zijn.
jipt
Oja vond dit trouwens wel een leuke vondst: YouTube - Halloween 5 - The Human Sint en Piet (5-11-11)
ibendb
Neen, dit zullen ze niet leuk vinden. Ik ben echt de enige horrorliefhebber. de rest is voor die cheesy rom-coms.

The Human Centipede III (Final Sequence)
2015

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Martyrs

The Professor and the Madman
Biografie / Drama, 2019

Ils
Thriller / Horror, 2006
ontvoeringexploitatiesurgeonsadismebody mutilationpolitie agentcentipede psychosiscoprophiliascalpelequestrian body horrortorture porncoprophagiaanesthesiaintravenous body horrormisanthropebanned filmshock value