The Human Centipede (First Sequence) (2009)
Genre: Horror
Alternatieve titel: The Human Centipede
Nederland
Geregisseerd door: Tom Six
Met onder meer: Dieter Laser, Ashley C. Williams en Ashlynn Yennie
Gesproken taal: Engels, Japans en Duits
Plot The Human Centipede (First Sequence)
"Their flesh is his fantasy"
De internationaal gerespecteerde chirurg Dr Josef, gespecialiseerd in het opereren van Siamese tweelingen, heeft een eigenaardige visie op de toekomst van het menselijk ras. Twee knappe vrouwelijke Amerikaanse toeristen stranden op zijn luxeuze landgoed. De volgende dag worden ze echter, net als een Japanse man, wakker in zijn kelder. Maar de chirurg is niet van plan om ze net als de Siamese tweelingen uit elkaar te halen, maar juist om ze samen te voegen.
Dr. Heiter
Lindsay
Jenny
Katsuro
Detective Kranz
Detective Voller
Amy (stemrol)
Sjah...
Je kon hier aflezen dat 2g1c nog ranziger was. Niemand is verplicht te gaan kijken. Ik heb gekeken en vermoed dat die 2g1c al evenzeer 'film' is dan deze centipede.
Als je niet tegen "echt uitziende" ranzigheid kan gaan kijk dan niet he.
Huh? Evenzeer film? 2g1c is gewoon ranzige porno. Heeft niets met film te maken
. Snap trouwens niet waarom deze ineens vermeld word bij dit topic. In Human Centipede zit namelijk niets wat ook maar enigszins lijkt op de ranzigheid in die film. Het is vooral het idee bij deze film en het totaalplaatje van de zogenoemde Centipede die af is. Vrij shocking, maar toch.
Gang_Star
The Human Centipede is het voorbeeld van een hype. Het is een horrorfilm met een bizar, verrassend verhaal die toch vooral door de media groter werd gemaakt dan de film eigenlijk verdient.
Het eerste gedeelte van de film is haast slaapverwekkend te noemen. Er gebeurd veel te weinig en wat gebeurd is echt één en al cliché. 2 meiden krijgen een lekke band als ze willen uitgaan en komen uit bij een gestoorde dokter Heiter die gespecialiseerd is in chirurgie. Op het moment dat de meiden bij zijn huis komen staat er een bordje in de grond met de tekst ''mein liebe 3hund'' ofzoiets. Normaal gesproken zou een mens dit raar vinden.... Heiter zegt ook nog eens dat hij niet van mensen houd en je weet ook al van te voren dat hij iets in de drankjes van de meiden zal doen .... cliché...
Het 2e gedeelte gaat de film wel wat boeiender worden. Er komt meer gore in voor en dat heeft uiteraard te maken met de human centipad.
Echt expliciet wordt de film op een aantal momenten na ook eigenlijk niet.
De horror en gore vond ik dan ook een teleurstelling als resultaat bij een film waarvan je hoort dat het vooral bizar en ziek is.
Een kleine teleurstelling.
N23
Huh? Evenzeer film? 2g1c is gewoon ranzige porno. Heeft niets met film te maken
Nou porno kan je het anders ook niet noemen hoor :3 Dont feed te troll =#
Thomas83
Nu al een beruchte cultfilm die als een van de meest schokkende horrorfilms wordt genoemd, en dan ook nog eens door een Nederlander gemaakt. Die moest ik dus nog eens zien, en nu dat is gebeurd moet ik zeggen dat ik niet zo goed weet hoe ik de film moet beoordelen. In elk geval is behalve het zeer onsmakelijke basisidee van de film weinig nou echt schokkend aan de film te noemen wat mij betreft. Al moet ik daarbij wel zeggen dat ik nu eenmaal nooit echt volledig geshockeerd ben als ik een film kijk.
Verder helpt het ook niet echt dat het er een beetje belachelijk uitziet hoe de slachtoffers allemaal een wit onderbroekje aan hebben, en ik kon weinig echte medelijden voelen voor de twee meisjes gek genoeg, simpelweg omdat ze zo ongelofelijk beroerd acteerden. Was zelfs wel blij dat ze het zwijgen was opgelegd doordat ze na de operatie niet meer konden praten, haha. Gelukkig mocht niet een van de twee de voorkant van de “creatie” vormen.
Dieter Laser verdient wel lof voor zijn rol, maar eigenlijk is dat puur vanwege zijn enge kop, nou niet omdat hij zo goed speelt. Dus of het nou zo echt als compliment kan worden opgevat.... Zijn hilarische uitbarstingen en de foute teksten die hij soms uitkraamde zijn in elk geval zo'n beetje de voornaamste reden waarom The Human Centipede als cult wordt gezien en vooral als grappig.
Vond de film overigens door het landhuis af en toe wel best klinisch overkomen.
Aan het begin is het met name even doorbijten doordat dan voornamelijk de twee meisjes in beeld komen en de nodige tekst hebben, maar daarna kijkt het allemaal nog best goed weg, ondanks het toch vrij lage tempo. Hoewel er niet gek veel verhaal in zit en het allemaal noch origineel noch verrassend genoemd kan worden. Laser maakt er gelukkig nog wat moois van, zonder hem was het allemaal niks geweest. Ik moest toch wel lachen om hoe [spoiler[hij zo'n beetje klaarkomt op bepaalde momenten, zoals wanneer de drie slachtoffers ontwaken na de operatie. Of hoe hij nadat hij is aangevallen zelf ook kruipend de achtervolging op zijn slachtoffers inzet en hun bloed oplikt, haha.
Het einde is wat flauw, al zorgde de zwakte van de film ook hier juist onbedoeld weer voor een hoop humor. Hoe Dr. Heiter die spuit net voor die agenten laat vallen en hoe die agent op het einde al neergeschoten nog perfect Heiter door het midden van zijn kop weet te schieten.. Het lot van dat ene meisje dat als enige overlevende was overgebleven is op zijn zachtst gezegd nogal wrang, en dat vind ik dan wel weer aardig. Laat ik het maar op een 2.5* houden voor nu.
- 2005 stemmen
Wrang inderdaad, maar ik dacht even dat ze zich los ging maken van die gast
Cipher
Sorry, deze film was echt belachelijk slecht. Het acteerwerk van de dames was om te huilen en geen idee waarom die Chinese dude gecast was.. Bovendien kan je niet in leven blijven door poep te eten.
Ik hoopte op een film als Splice, meest teleurstellende film die ik ooit gezien heb en ik heb The Last Drop gezien.
Karl van H.
Bovendien kan je niet in leven blijven door poep te eten.
...wat de film ook best wel duidelijk aankaartte.
mauwiewauwie
Deel 2 net gekeken is nog 5x erger dan deel1, een non realisme op ten top!
Bxian32
Ben er toch maar ns aan begonnen, erg slaapverwekkend in het begin, je bent eigenlijk blij als het drietal de mond eens wordt gesnoerd
wel een schitterend huis heeft die man! Mm, heb m gekeken, hij blijft slaapverwekkend. Als eea eenmaal gebeurd is brengt de film helemaal niets nieuws. En dat constante gejank (hoe krijgen ze het nog voor elkaar) van die meiden is ook nogal irritant. Origineel bedacht concept waar vervolgens een slechte film mee gemaakt is.
Elineloves
Ik had werkelijk geen verwachtingen. Had nog nooit van de film gehoord, totdat mijn bazin er mee aankwam. ''Leuk voor jou en je vriend voor jullie Halloweenmarathon!'' Juist ja. Inderdaad erg leuk, zeker geen spijt dat ik hem gekeken heb, maar dat tijdstip... 's Ochtends vroeg, op een luie zondagochtend, tijdens het ontbijt. Dubbel juist ja. WIE GAAT NOU ETEN TIJDENS DEZE FILM?
En uiteraard, tijdens de 'poepscène', zaten wij aan stokbroodjes. Lang geleden dat ik moest kokhalzen bij een film, dus heb mijn broodjes wijselijk even weg gezet.
Enfin. Heel aparte film. Eigenlijk is het niet eens zo heel bijzonder, maar het is zo weird, freaky en gaar dat je blijft kijken. De stem van Mr Chirurg wist je de stuipen op het lijf te jagen, je wist niet goed of je nou medelijden met Mr de Aziaat moest hebben of niet, en die meiden... Tsja. Eigenlijk boeiden ze me niet veel.
Pas halverwege de film komt het lekker op gang. Daar komen de memorabele scènes. Ik heb al aardig wat gezien op horrorgebied, maar echt, soms wist ik niet of ik moest gruwelen of lachen. Komt niet vaak voor.
Na afloop heb ik mijn bazin gesmst, zij zou een dag daarvoor de film al kijken, en zij vertelde me dat ze het wel een aardige film vond, alleen de poepscène erg ongeloofwaardig. Ongeloofwaardig? Ik snap nog steeds niet goed waarom, ik vond het wel ehm.. Realistisch is niet het goede woord. Ik weet het woord niet wat ik zoek.
Even laten bezinken, voordat ik nog meer onzin ga brabbelen. Op naar deel 2!
komerad
Als er 1 geloofwaardig element in de hele film zat was het wel net die poepscene
YouTube - South Park - The Human Centipede

Ook briljante humor dat zelf's South Park deze humor ge(b)ruikt
Elineloves
@ Ajax&Litmanen1 mijn vriend had het dus over die scène van SP tijdens het kijken, en ik heb hem nooit gezien! Moet maar eens googlen welk seizoen/aflevering het is dan.
FillumGek
Bxian32
Wat hier al eerder gemeld wordt, er zitten nogal wat gaten in het verhaal hoe krijgen ze drinken binnen? plassen hoeft er geen een? hoe zit het dan met hun luchtpijp, die sluit automatisch als er poep binnenkomt? dus enkel ademen door de neus, handig als je verkouden bent, en kan de ontvanger van die poep dan geen kotsneigingen meer krijgen zodat het er weer uit komt (hetgeen dus niet kan en meteen problemen zou geven) En wat wil die man nu uiteindelijk met die "duizendpoot"? hij weet toch van zn vorig experiment dat die honden blijkbaar ook snel het loodje legden? dus dat het helemaal niet werkt zoals hij het uitvoert?
mauwiewauwie
Het gaat denk ik de meeste mensen om de film(concept) een film als Transformers kan ook helemaal niet, maar de format(concept)loopt wel als blockbuster. Als je deel 2(THC) van deze film ziet zit totaal geen werkelijkheids gehalte in maar doet er ook niet toe het gaat om het vermaak!
En in elke film zitten wel scene's die niet waarheids getrouw zijn, op een paar hele saaie film's na! Elke film wordt wel een beetje overdreven,en deze film heel erg? Maar ja ieder zijn/haar meug!
Bxian32
Tja, het feit dat het allemaal niet klopt vind ik wel storend, juist omdat het hele centipede gebeuren het centrale gegeven van het verhaal is.
mauwiewauwie
Ja ik snap het punt maar zie niet in waarom elke film moreel moet zijn aan de werkelijkheid!
Kijk eens naar het werk van David Lynch(Eraserhead) briljant maar ook niet moreel?
Ik vergelijk deze film niet met werk van Lynch!
Maar deel 2 van(THC) begint aardig die weg te kiezen?
Ik ben niet iemand die 5 minuten kijkt (pauzed) en dan met boeken van Freud, de film gaat analyseren! Schijnen wel mensen te zijn die er 10 uur over doen om een film te kijken en daarna hun hele leven zich bezig houden met de analyse en er mischien hun werk van maken om dit te doen. Analyseren:;(analyseerde, heeft geanalyseerd) Werkwoord (iets) grondig onderzoeken en erover nadenken `gegevens verzamelen en deze analyseren [een film uit te pluizen] of zelfs een regiseur te analyseren is niet mijn stijl.
En de mensen die dit wel doen is hun hobby (levenstijl) en bepalen zelf wat ze doen
Bxian32
Ik vergelijk deze film niet met werk van Lynch!
Maar deel 2 van(THC) begint aardig die weg te kiezen?
Normaliter ben ik ook niet zo van het analyseren hoor. Echter kan ik films op een aantal manieren eng vinden, het kan een heel onrealistisch verhaal zijn, geen probleem. Maar in dit geval wordt gepretendeerd dat het allemaal kan. Als bepaalde dingen echt kunnen gebeuren (een psychopaat zoals in bv silence of the lambs) kan ik erin meegaan en het echt een spannende film vinden. Als het echter is zoals in deze film is mn aandacht daardoor direct weg en begin ik het lachwekkend te vinden. Dan ligt het er zo dik bovenop dat er enkel een thema is bedacht om te shockeren en verder drijft de film vervolgens nergens op. Flinterdun verhaal, slechte acteurs etc etc. Zeker als je nu ziet wat het volgende deel brengt, nog meer proberen te shockeren door maar allemaal gore ideeen aan elkaar vast te breien met nog steeds hetzelfde flinterdunne verhaal. Breng het dan zoals in bijvoorbeeld "Martyrs". Daar kan ik meer van gruwen omdat ik dat wel een realistischer verhaal vind.
Elineloves
Mja, maar hij is niet helemaal 100 he, dus w.s. wou hij bewijzen dat het wél kon. Dat soort dingen probeer ik zelf niet te zeer over na te denken, de man is knettergek, of soort van briljant volgens hemzelf, dus denk hier dat hij bij dat soort dingen stil gaat staan. Hij wil het gewoon laten slagen en wanneer dat lijkt te lukken heeft hij nergens anders meer oog voor.
Leuk.
Om eens in te pikken op het vergelijk met andere films als zijnde transformers :
Human centipede wil schokeren .
Om te schokeren moet de kijker heel erg meeleven met wat hij ziet, hij moet als het ware geloven dat het ook hem kan gebeuren.
Dus om een normale kijker (Geen fantasten en andere psychiatrische patienten die om een of andere reden in staat zijn te geloven in 'in auto's transformerende robots uit de ruimte')
te schokeren moet het toch een zeker realisme zijn.
In deze film zitten dusdanig veel onlogische keuzes van de personages dat ik als kijker de voeling met wat ik op het scherm zie verlies, en dan rest er nog weinig in deze film dat de moeite waard is om (mee)te beleven. Heb ze hier al eens eerder neegezet en ga ze niet meer herhalen.
Stop die poepscene midden in een transformers scene en het zal ook zijn effect verliezen. Onrealistische films als transformers zijn visueel vermaak, ik geef geen moer om de personages/robots in dergelijke films ik laat mij gewoon onderdompelen in de vette aktie, mooie cgi,...
sandokan-veld
Het volstrekt belachelijke uitgangspunt, in combinatie met het gebruik van een bijna klassieke Evil Duitse Dokter, in combinatie met het bijna pornofilmachtige acteerwerk, in combinatie met het feit dat het snij- en spletterwerk niet al te veel naar de voorgrond wordt gedreven, levert een film op met een apart gevoel voor humor die zonder al te veel walging of irritatie is uit te kijken.
Het totale gebrek aan interne logica in het plot, boeiende beelden of oprechte emotie zorgen wel dat een voldoende verder niet aan de orde is voor mij.
mauwiewauwie
Ik geef cijfers met behulp van een dobbelsteen en deze keer een 2,5.
Er zijn altijd voor en tegenstanders van dit soort film's ? En ben ik nu aan de beurt om veel kritiek op mij te nemen volgende keer beter ,maar als we om terug te komen op(Transformers) 3 of 100 van deze ,film's in 5 jaar maken ,zie je dit(Human Centipede1 )soort formule's mischien ook wel eens graag de revu passeren
Het zal niet best zijn als een regiseur van het caliber Spielberg zich met dit soort van film's bezig gaat houden. Ik ben zeer open minded en kijk graag van alles van een goeie Spielberg tot een Slechte Tom Six tenminste wat je slecht vind is een kwestie van smaak of meeste stemmen gelden?
O ja en spielberg heeft geen transformers film gemaakt Maar ja ik ben de weg kwijt
Michael bay wel.
snarfje5508
Vermakelijke film. Voor zijn soort ook nog eens goed gespeeld ook. Natuurlijk is het allemaal pure flauwekul maar deze film weet wat mij betreft toch te boeien. Het open einde bevalt me wel.
Montorsi
Soms wint de nieuwsgierigheid het van de verwachtingen...
En daar is ook denk ik alles wel mee gezegd. Gezellig op de bank met een blokje kaas en een honing-mosterd-sausje gekeken, en geloof het of niet, m'n vriendin wilde hem liever zien dan ik. Dat de film verder erg weinig aan is, tot daar aan toe, maar we hebben hem wel gezien. Al is dat ook niet iets wat je graag op een verjaardag aan de orde brengt, integendeel. Maar dan is daar altijd nog MovieMeter om er eens gezellig over te keuvelen.
Aardig suf filmpje, op het concept na. Verder is die arts wel lollig, maar had veel beter uitgewerkt kunnen worden, en is het gore gehalte verder ook aardig ondermaats. De film teert volledig op de reacties die het idee erachter oproepen, maar verder doet Six barweinig.
Visueel erg lelijk, cliché zonder dat er mee gespot wordt (wat ik toch echt had verwacht), en veel saaiheid. En ik snap best dat je het niet helemaal fijn vindt aan iemands reet vastgenaaid te worden, maar om dan consequent in élke scene panische geluiden te maken, zelfs als er verder niks aan de hand was... (behalve dan het feit dat je aan elkaars reet hangt, maargoed..)
Heb me verder aardig zitten vervelen. Wel nog gelachen om die agenten die zo uit Jiskefet kwamen gelopen, maar voor de rest is met name de tweede helft van de film erg duf.
- 2005 stemmen
Hahahah, ik snap dat best wel hoor. Maar ik moet zeggen dat ik je kritiek grotendeels ook wel snap.
jipt
Zwaar onder de maat, tamme en vooral suffe film. Enkel het gegeven was boeiend, maar in een tijdperk waar concept enkel de basis is voor een goede film kan je hier echt niet mee aankomen. Bijna alles was suf, de hele uitvoering was saai, weinig spannend of imponerend en kende amper een hoogtepunt. Een hoofdpersoon, hoewel goed gespeeld en leuk bedacht, zonder enkele motivatie of drijfveer die daardoor veel te plat wordt.
Enkel de eerste 20 minuten waren spannend en leuk en had als opbouw kunnen bieden voor een spannende horror film. Maar als de Centipede is 'geboren' valt het geheel in een diep dal waar het niet uit kan klimmen, wat ook wel moeilijk is als je met z'n drieen zit vastgenaaid. Maar echt van spanning of iets dergelijks is weinig te merken en er wordt enkel gefocust op het dier, dat totaal niet boeiend is. Een enkele ontsnappingspoging haalt het geheel niet omhoog. En terwijl het gegeven al totaal ongeloofwaardig is, doet de uitvoering daar nog een schepje boven op.
Toch een 2* voor de gekke dokter (die uitgediept het moeten worden) en één of twee spannende scènes. Maar die hele Centipede had met gestolen kunnen worden, simpel effect bejagen, meer niet.

The Human Centipede III (Final Sequence)
2015

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Martyrs

The Professor and the Madman
Biografie / Drama, 2019

Ils
Thriller / Horror, 2006
ontvoeringexploitatiesurgeonsadismebody mutilationpolitie agentcentipede psychosiscoprophiliascalpelequestrian body horrortorture porncoprophagiaanesthesiaintravenous body horrormisanthropebanned filmshock value