Srpski Film (2010)

geregisseerd door
Srdjan Spasojevicmet
Sergej Trifunovic,
Srdjan Todorovic en
Ana SakicMilos, een ex-pornoster, leidt nu een normaal leven samen met zijn vrouw en zijn zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze maar machtige man binnen de pornowereld. Hij biedt Milos een aanbod dat hij niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt echter deel uit van een wel heel bizarre film...
[permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 10:52 uurmichiel8102 schreef:
Dit gaat toch nergens over? Ik vind persoonlijk deze film mens onterend plus ranzig!
Dat is dan ook precies de boodschap van deze film! Het gaat zeer zeker wel ergens over, maar dat heb je gemist doordar je de aanloop naar de 'smerige scènes' dus niet hebt gezien.

[permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 20:24 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen Van papa kijkt porno, tot papa doet porno. Van gezin als hoeksteen van de samenleving tot gezin als rioolput van de samenleving.
Wat een bizarre en zieke kunstuiting is deze film! Weerzinwekkende kritiek op de Servische samenleving! Het verhaal is goed, maar niet geniaal. Het acteerwerk had zo zijn pieken en dalen. Toch moet gezegd worden dat het acteerwerk én het verhaal uiteindelijk zeker genoeg was voor een zeer ongebruikelijk en daarmee origineel drama.
[permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 20:31 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMr Thee schreef:
zo origineel dat er verschillende mensen boos op me zijn geworden, nadat ik hun deze film had getipt.
Is wel wijs om daar van te voren een afweging van te maken, mijn inschatting was 2 keer verkeerd.
[permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 14:12 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenShockerend, provocerend en mensonterend
Srpski Film gaat ver. Zo ver zelfs dat je na afloop het gevoel hebt dat je iets illegaals gedaan hebt door naar deze film te kijken. Vergeet martelporno films zoals de Saw en Hostel reeks want het gaat hier allemaal nog een flinke stap verder.
We lijken hier namelijk te maken te hebben met een film die de martelporno lijkt te herdefiniëren. Wat ook niet zo gek is gezien het thema en het genre waarin de film zich bevind maar toch zoekt de film zelfs binnen dit ''subgenre'' zijn uiterste grenzen op. Want als zelfs sex met een pasgeboren baby en een kind van 6 niet geschuwd worden ga je als filmmaker erg ver, wat mij betreft zelfs te ver. Natuurlijk zorgt al deze ophef omtrent deze onderwerpen voor een hoop extra commotie die de film een hoop marketing scheelt en dit is leuk voor zijn makers, maar de vraag is of de film ook meer biedt.
Bij een film zoals bijvoorbeeld Martyrs die ook behoorlijk ver gaat zit er nog een betekenis achter al de mensonterende beelden en ontvouwde er zich een verhaal wat je compleet verbouwereerd achterliet en het niet alleen maar leek te doen om de kijker enkel en alleen te shockeren. Dit kwam omdat de film bij zijn slot scené met een originele en mind-blowing conclusie kwam. Dit is meteen wat deze film ontbeert. Natuurlijk zit er ook een verhaal achter alle zieke scene's van deze film maar deze is een stuk minder geloofwaardig en lijkt een beetje gemakkelijk om al zijn geweld en zieke scene's te rechtvaardigen.
De film begint goed en is geheveld in mysteries bij aanvang, maar als al het bloed rijkelijk gevloeid heeft en de ledematen je zowat om de oren zijn gevlogen vraag je je af waar je nu net eigenlijk naar hebt zitten kijken. Want los van een sterke opbouw is het niet meer dan een aantal zeer gestoorde scene's waarbij de achterliggende gedachte mij in ieder geval niet wist te overtuigen.
Verwacht van deze film dus geen hoogstaand meesterwerk en ook geen sterk verhaal wat al zijn geweld rechtvaardigt. Ik persoonlijk houdt zo nu en dan wel van een slasher of iets dergelijks maar Srpski Film ging wat mij betreft op bepaalde punten toch echt datgene voorbij wat vandaag de dag maatschappelijk geaccepteerd kan worden. De film is hierdoor in mijn ogen dan ook niet te beoordelen met een goed of een slecht, en zal ik dan ook beoordelen met een gemiddeld cijfer. Kijken op eigen risico!
[permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 15:46 uurEl ralpho schreef:
Klopt helemaal en dat is ook precies de achterliggende kritiek op de Servische regering...
[permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 20:29 uurEen hoop niet ter zaken doende onzin en een paar persoonlijke aanvallen verwijderd. Houdt de discussie gewoon inhoudelijk en respecteer elkaars mening ipv elkaar belachelijk te lopen maken.
[permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 18:53 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDjFrankie schreef:Mr Thee schreef:
Same problem here

. Herbekeken met een maat die hem nog niet gezien had. Hij kon hem ook niet zo waarderen.
0,5
[permalink] geplaatst op 4 april 2012, 17:16 uurNiemand zou films meer van de heer Srdjan Spasojevic moeten uitbrengen, wat een sick pervert ben je zeg wanneer je zoiets op de markt brengt!
[edit mod; persoonlijke aanval verwijderd]
4,5
[permalink] geplaatst op 4 april 2012, 20:03 uurDat is bij velen zo die over de zeik gaan over deze film. Ze zijn nieuwsgierig vanwege de verhalen over deze film en gaan dus kijken en daarna maar zeiken hoe pervers het wel niet is. De hele achterliggende gedachte ervan of überhaupt dieper nadenken over de film doen de meesten ook al niet zo lijkt het...
3,5
[permalink] geplaatst op 14 april 2012, 11:54 uurAls bepaalde scenes er niet in zaten had ik hem waarscheinlijk beter gevonden.
Maar ja dan klopt het verhaal ook niet meer........maar goed die scenes hadden van mij niet gehoeven........het horror gedeelte was lekker smerig

.....
Overigens niet een film die ik nog een keer hoef te zien!
Lekker ziek filmpje die in het rijtje gruwelijkste films ooit thuis hoort
Ik vraag me af ,mag dat eigenlijk wel de scenes die er in zitten?

4,5
[permalink] geplaatst op 15 april 2012, 2:13 uurAls dat niet zou mogen had het vast niet op dvd uitgekomen.
0,5
[permalink] geplaatst op 29 april 2012, 19:04 uurHet heeft de festivaldirecteur van Szitges echter een enorme gevangenisstraf opgeleverd. Deze film is in sommige landen gewoon bij wet verboden...
2,0
[permalink] geplaatst op 29 april 2012, 19:21 uurUiteindelijk heeft de festival directeur geen straf gekregen voor de duidelijkheid.
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 22:45 uurWat een hypocriet gedoe zeg allemaal?? En dat gzweef met: is het maatschappelijk nog wel verantwoord?? Je wilt zeggen dat dit niet ook in de huidige maatschappij gebeurt?? kom op nou. En daarom is het juist ook een film. In een film moet alles kunnen. Ik zit nog steeds op een film te wachten waarin de veel vaker in te zien is. En films vaar nog meer incest in te zien is. Maar echt hypocriet als je je ogen hiervoor sluit. Dan leef je echt in een illusie.