• 9.377.371 stemmen

The Human Centipede (First Sequence) (2009)

Horror | 92 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: The Human Centipede

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Tom Six

Met onder meer: Dieter Laser, Ashley C. Williams en Ashlynn Yennie

Gesproken taal: Engels, Japans en Duits

Plot The Human Centipede (First Sequence)

"Their flesh is his fantasy"

De internationaal gerespecteerde chirurg Dr Josef, gespecialiseerd in het opereren van Siamese tweelingen, heeft een eigenaardige visie op de toekomst van het menselijk ras. Twee knappe vrouwelijke Amerikaanse toeristen stranden op zijn luxeuze landgoed. De volgende dag worden ze echter, net als een Japanse man, wakker in zijn kelder. Maar de chirurg is niet van plan om ze net als de Siamese tweelingen uit elkaar te halen, maar juist om ze samen te voegen.

avatar van c4ssh3rn

c4ssh3rn

Alle mensen huilie huilie doen, omdat het niet 100% medisch accuraat is. Als je dat wilt dan moet je maar een documentaire gaan kijken dit is maar een film.

En dat het op de cover staat is ook maar om de verkoop te stimuleren. Op hoeveel films staat er wel niet op de cover dat het de beste actie film is of iets dergelijks dat klopt ook allemaal niet.

maithekke

Hij blijft toch ook herhalen in interviews dattie een dokter enzo heeft ingehuurd om het allemaal te laten kloppen -_-'

avatar van Mr.Whiseguy

Mr.Whiseguy

Zelden zo'n slechte film gezien. Van begin tot eind is er helemaal niks aans. Ik moet wel eerlijk zijn de 1e 10 sec. waren wel interessant .

avatar van Threeohthree

Threeohthree

@maithekke: komen interviews met doctoren hier in voor? (docu stijl)

Ik ben hier best benieuwd naar, maar heb een bloedhekel aan docus e.d.

neeee XD

ik doelde op interviews met de regisseur zelf waarbij hij de tagline: "100% Medically Accurate" verklaart aangezien hij samen heeft gewerkt met een dokter, maar dit komt niet zelf in de film voor.

Ik zei dat alleen omdat sommige mensen zeiden hoeveel dingen er wel niet aan klopte en andere mensen daarop reageerden met dat die tagline niet serieus bedoeld is.

Maar dat was dus wel het geval

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Ah, bedankt. Schrok even. Toch zal deze nog in de (lange) wachtrij blijven staan, het feit dat het uberhaupt vermeld word krijg ik al buikpijn van. interessant doenerij. En met mijn totale desinteresse voor docus, werkt dit bij mij vaak averechts.

maithekke

het is in ieder geval geen docu:P

het feit dat het ook niet klopt vind ik persoonlijk heel irritant. Maar ik heb daar uiteindelijk niet mijn cijfer op gebaseerd. Als je dat gewoon negeert is hij best een kijkbeurt waard .

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Meh, Nee, gewoon nee

Begon hier aan na een korte vertelling van een bekende van mij, dus niet geheel onvoorbereid.

Die was op zich nog redelijk gechoqueerd door deze.

Zo uit de doeken een leuk plot, maar een zeer matige tot slechte verfilming hiervan naar mijn beleving.

Acteerwerk is eigenlijk gedurende de gehele film geen element wat de film moet dragen en wat dat betreft doen nagenoeg alle acteurs hier hun bijdrage dan ook echt aan....

De enige die deze film maakt is naar mijn idee de chirurg met zijn karakteristieke kop.

Die laat ook als enige op sommige spaarzame momenten het betere acteerwerk van zijn hand komen.

Verder klopt er (incluis de medische accuraatheid) eigenlijk van alles en nog niets hieraan.

Het is niet cliché, het is niet voorspelbaar... het rammelt gewoon aan alle kanten.

En dan bedoel ik bijvoorbeeld het missen van bloedsporen in een hagelwit betegelde gang waar in hetzelfde shot net een bloedende vrouw zich door heeft gesleept.

Dit alles maakt het geheel tot iets wat uiteindelijk de hele film door uitloopt op reacties als... jah, maar...

jammer, maar daardoor wordt het op een gegeven moment vervelend.

Nederlandse productie/regie vond ik ondanks dat de film erg laag scoort voor mij dan wel weer een leuk gegeven.

Maar Tom Six moet wat mij betreft toch echt weer even aan de snij en regie tafel om hier een echt interessante film van te maken.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

gijsvogel schreef:

Er zal in het tweede deel anders genoeg gesneden worden....

avatar van Stephan

Stephan

Waarom zit die voorste eigenlijk te schreeuwen op de poster? Gewoon een pittige rimjob...

avatar van rep_robert

Ik moet de meute toch maar weer volgen. Uitgangspunt is geniaal en biedt genoeg voor een lekkere ranzige horror. Daarin stelt Six dan ook niet teleur. Het is gewoon vies, disgusting. Opzet geslaagd dus. Ook de Duitse dokter is wel geinig.

Voor de rest barslecht acteerwerk, verschrikkelijke clichés en hoofdrolspelers die niet van telefoneren houden.

2,5* voor de eerste alinea.

avatar van Pepski

Pepski

Wat mij t meeste bezig hield qua onwaarschijnlijkheden:

Ik weet dat de taalbarriere een van de plots van de film is, maar wat de hell doet n Japanse toerist in Europa als ie geen één andere taal dan Japans spreekt?

Of is t zo ene uit zo'n enorme groep aziaten die achter n gids met n vlaggetje die alles vertaald aan slenterd?

avatar van rep_robert

Vroeg me eerder af waar zijn fotocamera was

avatar van stem100

stem100

Geweldige film.

Eindelijk eens een verfrissende en vernieuwende horror-film. Het briljante is dat deze film van cliches aan elkaar hangt, maar juist daarom verfrissend is.

Het is horror met een knipoog. Pretentieloos. Een aanéénschakeling van fouten. Het ontbreken van bloed op de vloer is er maar één.

...Dan heb je de film te serieus genomen. Niet doen. Het slechte acteerwerk, de duitse dokter, de dikke vrachtwagenchauffeur, vrouwen die verkeerde beslissingen nemen, etc, etc is allemaal bewust.

avatar van rep_robert

Tuurlijk is het bewust, het beland niet voor niets in de film. Echter voelt de film verder niet als pulp aan voor mij, dus neem ik het wel kwalijk.

En als ik het echt serieus zou nemen had ik de film geen 2,5* gegeven, want voor die crap aan het begin zou ik normaal gesproken niet meer dan 1* geven

avatar van whispy

whispy

man man, wat een slechte actrices. Best dat ze hun mond niet meer open doen na 20min. !!!

avatar van Bla

Bla

Viel toch wel tegen. Alleen de dokter is wel aardig met zijn gestoorde gezichtsuitdrukkingen af en toe.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

hahaa en deeltje 2 komt er ook nog aan.

is dat geen mooi nieuws.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

bobbydigital01 schreef:

hahaa en deeltje 2 komt er ook nog aan.

is dat geen mooi nieuws.

Nou inderdaad....

Teaser

100% medical INaccurate,

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik had nog maar één film gezien van Tom Six en dat was het maagzuuropwekkende I Love Dries met in de hoofdrol de zonnebankbruine superartiest himself. Zijn verdere CV schijnt minstens net zo slecht te zijn dus ondanks het interessante onderwerp van The Human Centipede had ik niet zo'n hoge verwachtingen. Gelukkig zijn de wonderen de wereld nog niet uit.

Zo gaat dit verhaal gelukkig niet over een stel tokkies die zaad eisen van een uitgerangeerde zanger maar komt hij met een origineel idee dat ik nog nooit eerder heb gezien. Een buitengewoon ziek idee zelfs. De ambitieuze Josef heeft het namelijk in zijn hoofd gehaald om een 'menselijke duizendpoot' te willen creëren door middel van hulpeloze slachtoffers aan elkaar te naaien. Geen gezellige man dus. Niet alleen zijn gestoorde brein wijst hier op, maar ook zijn gezicht wat constant op onweer staat, een soort van Gaal in het kwadraat, en zijn enorme villa die eenzaam in de bossen staat. Een uitermate geschikte locatie om een ziek experiment uit te voeren want je wilt geen nieuwsgierige buren die over je schutting mee loeren. Ook het huis ziet er niet erg vrolijk uit met zijn kille, lege ruimtes wat voor een beklemmende sfeer zorgt.

Onder de slachtoffers zijn twee vrouwelijke Amerikanen, waarvan Williams de knapste is. Het derde slachtoffer is een Japanner die niemand kan verstaan. Als kijker was ik wel benieuwd hoe die centipede er uit zou komen te zien en het resultaat mocht er best zijn. Al had ik het anders gedaan. Zo had de Duits boerende psychopaat de Japanner voorop geplaatst terwijl hij het sterkst is, het meeste onzin uitkraamt en dan ook nog onverstaanbaar. Ik had de mooie Williams voorop geplaatst, no way dat ze die trap ooit op was gekomen. Verder vroeg ik me af waarom Josef de handen niet op de enkels had genaaid. Dat zorgt voor een veel vloeiendere beweging lijkt me. Het hele voedingsproces is logisch, maar briljant gevonden. Je mag toch hopen dat Lindsay een sushi-liefhebber is. Overigens wordt er bijzonder weinig bloed vergoten in de film dus verwacht daar niet teveel van. Het enige zieke in de film is het idee, want je ziet verder ook weinig van de connecties tussen de slachtoffers, helaas.

Wat volgt zijn een aantal mensonterende momenten en de nodige clichés omtrent de ontsnap-pogingen. Telefoons die overgaan, de politie die op de stoep staat etcetera. Overigens wel erg dom dat de twee agenten een oude gewonde man niet de baas kunnen. Alsof die Dries Roelvink look-a-like die dokter niet zag zitten bij het zwembad. Voor de duizendpoot loopt het ook niet te best af. Een tragisch einde waar ik zeker medelijden bij voelde. Tom Six heeft zich in elk geval gerevancheerd met deze zieke, interessante film. Zijn vorige diarreeproductie is hem bij deze vergeven.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Haha ja eigenlijk ben ik toch best benieuwd naar deeltje 2.

avatar van K*D

K*D

Wat leuk om te horen dat deel 2 dit jaar nog komt en niet over 4 jaar

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Tom Six heeft eindelijk zijn roeping gevonden.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik zie nu pas dat deze film uit Nederland komt haha

avatar van perceived

perceived

Verrassend! Ging met een lage verwachting kijken en ergerde me al vrij snel aan het overdreven slechte acteerwerk en een opeenstapeling van clichés. Toch werkte het prima en uiteindelijk vond ik het zelfs een behoorlijk goede en verfrissende horror. 8/10*

avatar van Noodless

Noodless

Nou, ik zie nu ook pas dat deze uit Nederland komt. Wat een verrassende originele horrorfilm ! Niet dat het nu echt bloederig wordt , maar het verhaal alleen is al een verontrustend, akelig , bizar, gegeven. Leuk is iets anders, maar wel goed gevonden.
Hier en daar zitten er wel clichés ( zoals de meeste films ) en foutjes, maar flauw of vervelend wordt het geen enkel moment. Integendeel zelfs. Het acteerwerk stoorde mij niet, ik vond zelfs die dokter met zijn karakteristieke hoofd passend bij dit crazy werkje. Wat een griezel !
Ook lof voor het aanvaardbare, degelijke slot waarbij je als kijker wel medelijden krijgt met Lindsay. 7/10

avatar van MattOnTheNet

MattOnTheNet

Dit moet veruit een van de slechtste films zijn die ik ooit heb mogen zien. Een cellulose geworden kleuterfantasie waarbij poep-gaatje en poep-eten de pijlers van het bouwwerk zijn. Horror? Als je smakeloosheid ook al horror gaat noemen, dan zou die punten scoren. Het enige wat er horror aan is, is het moment dat je je realiseert dat er daadwerkelijk mensen zijn geweest die geld hebben geïnvesteerd in deze troep. De centipede op zichzelf is triest en meelijwekkend; wat had je anders verwacht? Een deel van de cast dat alleen maar 'mmoemf, mmoenff' geluiden kan maken. Over de rest van de cast, de dialogen en het verhaal schrijf ik even maar niet. Bekijk de film en je ziet wel waarom niet.

Over het idee meldt de regisseur het volgende: "Het begon allemaal als een ziek grapje met wat vrienden. Toen we op de TV iets zagen over een pedofiel, zei ik voor de grap dat ze als straf de mond van die hufter maar op de anus van een vette vrachtwagenchauffeur moest naaien." Pardon? Waarom een vrachtwagenchauffeur? Wat heeft die nou gedaan of er mee te maken? Wat heeft een hardwerkende groep mensen er in godsnaam mee te maken? Alleen al het feit dat je zo iets verzint geeft blijk van een psychische onbalans of op zijn minst pre-puberaal gedrag. Het lijkt mij dat een volwassen vent dat soort ideeën al een tijd geleden zou moeten hebben achtergelaten.

Kijk de film gerust: vertrouw niet op mijn mening. Maar wil je echt suspense, echte horror, zet dan "the Birds" of "Psycho" van Albert Hitchcock op.

avatar van FillumGek

FillumGek

MattOnTheNet schreef:

En dat vind je een goed argument om de film omlaag te halen? Maak jij nooit grapjes over stereotypes? En er zijn meer soorten horror dan suspense, in dit geval shock.

avatar van david bohm

david bohm

Vermakelijke horrorfilm met campy acteerwerk en een aantal geinige vondsten van de dokter. Dr wordt best wat uithoudingsvermogen van de kijker gevraagd want hele stukken van de film vond ik vrij saai.

"FEED HER!" hehehe.

avatar van Corcicus

Corcicus

K*D schreef:

Wat leuk om te horen dat deel 2 dit jaar nog komt en niet over 4 jaar

Naar verluid zou deel twee het eerste deel op my little pony doen lijken