• 9.377.374 stemmen

The Human Centipede (First Sequence) (2009)

Horror | 92 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: The Human Centipede

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Tom Six

Met onder meer: Dieter Laser, Ashley C. Williams en Ashlynn Yennie

Gesproken taal: Engels, Japans en Duits

Plot The Human Centipede (First Sequence)

"Their flesh is his fantasy"

De internationaal gerespecteerde chirurg Dr Josef, gespecialiseerd in het opereren van Siamese tweelingen, heeft een eigenaardige visie op de toekomst van het menselijk ras. Twee knappe vrouwelijke Amerikaanse toeristen stranden op zijn luxeuze landgoed. De volgende dag worden ze echter, net als een Japanse man, wakker in zijn kelder. Maar de chirurg is niet van plan om ze net als de Siamese tweelingen uit elkaar te halen, maar juist om ze samen te voegen.

avatar van intezar

intezar

wyatt earp schreef:

Waarom is iedereen geshockeerd door deze film?

Ik niet hoor, dus niet iedereen.

De film zelf is heel erg slecht. Meer ga ik niet zeggen.

Jesse93

Als je zo'n uitspraak doet dan verwachten de meeste wel een verklaring..

avatar van narva77

narva77 (crew films)

intezar schreef:

De film zelf is heel erg slecht. Meer ga ik niet zeggen.

Zeg dan niks...

maithekke

Ik heb een paar reacties een vraag gesteld maar niemand heeft die denk ik gelezen en niemand heeft hem dus ook beantwoord.

Omdat ik toch erg nieuwsgierig ben en nergens een verklaring kan vinden vraag ik hem nog een keer in de hoop dat iemand hierhet antwoord heeft . Ik kopiër voor het gemak de vraag letterlijk uit mijn vorige reactie XD

een ding vraag ik me af (misschien word het ook wel uitgelegd in de film maar toch vraag ik dit even) hoe de andere twee eten is duidelijk (gadverdammegadverdammegadverdamme) maar hoe krijgen ze vocht/drinken binnen aangezien ze niet verbonden zijn met het plasgaatje.... dus gaan die andere twee dan niet dood uit uitdroging? of is daar dan een oplossing voor XD?

avatar van appelsapgodin

appelsapgodin

@maithekke: Als antwoord op je vraag: Ondanks alle opschepperij is deze film dus inderdaad niet medisch correct. Niet alleen krijgen ze niet genoeg vocht binnen ook zou er vanuit de endeldarm besmetting naar keel en maag plaatsvinden met bacterien die daar dus absoluut niet horen wat dan ook weer de dood etc tot gevolg heeft.

Stond een erg duidelijk medische fouten in deze film verhaal tussen de reviews op IMDB door hupke89 ik zal hem hier even kopieren.

-The odds that two random persons are compatible to each other are quite low (that's one of the problems with organ-transplant). How lucky is he that the two girls match! And since the third guy isn't, he just go grab a random Japanese guy out of his backyard, who apparently hasn't a clue what he's doing in Germany(let alone Europe). He doesn't speak neither English nor German nor any other language except for Japanese.

-Girl number 2 shows rejection signs at the end of the movie. Which shows that: a- the doctor hasn't worked sterile (he scratches his forehead during the operation, an error a regular surgeon would never do) or b-he didn't gave immuno-suppressing medication, a real doctor would never oversee such a thing or c- they didn't matched (but as you can see prior to the operation, he had them tested).

-About that test: as far as I know, it's not the kind of test you can run in your basement, and I really doubt that you can make a lab do that from anonymous people for someone without a practitioners license anyway. As he is 'retired' (most likely fired for his dog-experiment), it' s very highly likely that he hasn't got his license anymore (= no professional secrecy possible).

-By far the most hilarious error is when he has his stethoscope in his ears.. He has it in the wrong direction!!! A stethoscope should be worn so that the ear-canal and the branches of the stethoscope are in the prolongation of each other. Like he is wearing it, it makes a small angle. This is something anyone with paramedical knowledge would see right away. (please feel free to search the internet for proper stethoscope wearing instructions if I didn't made myself clear on this point)

-If I were a very sick-minded ex-surgeon, I would have connected their blood-circuit. Without it, survival is impossible from the start. First: you can't survive eating excrement from just one person, second: as the urinary tracts are not connected either, the second and third subject would die from dehydration even before they'd die from hunger and third: connecting the rectum with the mouth makes it possible for bacteria from the lower gastric tract (f.e. E.Coli) to infect the upper gastric tract of the second person resulting in diarrhea in the first place, probably followed by generalized infection and death later on. There's a reason why the intestinal tract is segregated.

-And my last point is the following: the second girl dies -apparently- from generalized infection. If that's the case, the first girl would be evenly infected. You should also be aware that dying from generalized infection is quite a slow death involving very high fever and tissue necrosis, which she doesn't shows symptoms of.

Verder ben ik schijnbaar altijd zo'n idioot die een redelijk plot in haar film wil. THC is het in mijn opzicht wat dat betreft zeker niet waard. Het enige wat deze film tot kunst zou moeten verheffen is de 'shock-factor' maar daar haalt hij het voor mij ook niet. Als je over de schok van het gebeuren heen bent heb je IMHO inderdaad je tijd verdaan met 90 minuten crap kijken. Van mij krijgt ie een 1* voor de moeite. Maar als je 100% medisch correct belooft, dan wil ik dat ook krijgen.

maithekke

Oké bedankt Ik dacht al ik kon er zelf echt niks over vinden op het internet. Vreemd dat al die fouten er in zitten terwijl hij een echte dokter had ingeschakeld.

Het lijkt me vrij logisch dat je zonder vocht niet echt lang kan overleven. Zit er wel over te denken om naar een 2.5 te gaan nu... maar ik laat het maar zo.

avatar van nognooit

nognooit

Met weinig verwachtingen ging ik de film. De enige verwachting die ik had, was dat het toch aardig wat onsmakelijke momenten zou bevatten die zich vooral in je hoofd zouden afspelen. Want grafisch zou deze film niet erg zijn, had ik begrepen.

De trailer had ik al eens gezien en het concept achter de film wist ik ook. Het bleek dat ik daar genoeg aan had, want eigenlijk gebeurt er verdomd weinig in deze film. Ondanks dat vloog de tijd wel redelijk voorbij, Dieter Laser deed het goed als verknipte chirurg. Hij was dan ook het grote pluspunt van deze film. De overige acteurs deden hun werk wel redelijk, maar wisten niet te boeien. Dat scheelt ook dat hun karakters twee-dimensionaal blijven in de film. Qua "torture-porn" stelt deze film dus teleur. Want afgezien van het gegeven is er weinig echt heel schokkend of ranzig aan deze film.

avatar van AntiChrist

AntiChrist

Opzich is het idee van de film geweldig, en wanneer ' het ' dan gebeurt begint de film dan ook echt goed te worden. Het mindere is het acteren van de slachtoffers, de duitser doet 't hem weer goed . Leuke film, heb hem al twee keer zien.

avatar van ace leader

ace leader

Ik lach me al serieus kapot om de plotomschrijving . De trailer belooft ook veel...binnenkort kijken dan maar.

avatar van fgjvd

fgjvd

Toen ik las dat deze prent werd gemaakt door de regisseur van I Love Dries voorspelde ik niet veel goeds. En als je ziet welke andere films (Gay,[Honeyz/i]) deze Tom Six op zijn CV heeft staan verwacht je geen denderende horror/thriller film.[i]The human centipede heeft mij echter positief verrast.

Het begin zit, zoals eerder gezegd, vol met clichés. Twee knappe Amerikaanse toeristen (waarvan het acteerwerk ook niet geweldig is) hebben autopech ,raken verdwaald ,bellen aan bij een pyscho, enz. Tot dan toe niks nieuws. Maar daarna krijgen we een kijkje in de zieke wereld van Dokter Heiter. Dieter Laser, waar ik tot heden nog nooit van had gehoord, zet deze rol fenomenaal neer en speelt de andere acteurs van het doek. Als hij zijn plannen van de 'menselijke duizendpoot' aan de drie slachtoffers laat zien, legt hij het zo luguber uit alsof hij het allemaal zelf heeft verzonnen.

Als de operatie van Heiter voltooid is gaan alle remmen los. De ene na de andere gore beelden met als hoogtepunt natuurlijk de poepscène zijn te zien. Het einde van de film lijkt wat afgeraffeld en gaat Dokter Heiter helaas dood. Ik weet niet of het tweede deel dan net zo sterk is ..

Al met al een prima horror film. Ga zo door Tom!

@appelsapgodin

Je ging toch niet deze film in met de verwachting dat er iets realistisch in zat? Daarvoor hoef je toch niks op het internet over te zoeken. Met een beetje biologie zal je het al snappen.

maithekke schreef:

Het idee is heel simpel. Ze krijgen voedsel door via de ontlasting van de ander. Dit klopt alleen niet, omdat hier geen voedingsstoffen in zitten. Je ziet ook dat ze alle snel doodgaan

Jesse93 schreef:

Dat weet ik maar dat bedoel ik niet. Ontlasting is voor de voeding. Maar in de film word niks over vocht gezegd. Terwijl vocht veel belangrijker is dan voedsel. Ik heb geen idee hoe de mensen in the human centipede dan drinken. Maar daar schijnt gewoon geen aandacht aan besteed zijn

Jesse93 schreef:

@appelsapgodin

Ik ging deze film kijken met het idee dat het daadwerkelijk zou kunnen vanwege de zin "100% medically accurate" dus dat ze dan op de fouten wilt wijzen die helemaal niet medisch kloppen is niet heel gek. Als een film zulke beloftes maakt terwijl dit dus niet echt het geval is zullen er nou eenmaal mensen zijn die op die fouten willen letten.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Jezus, wat een film.

Je kunt niet ontkennen dat het een apart stuk is. Het bedenken van een film als deze is naar mijn mening al ziek, gadverdamme.

De film heeft echter 1 positief punt en dat is de doktor die zijn rol geniaal neer zet. De rest is echter waardeloos.

Laat staan het medisch falen in deze film en het ontzettend slechte einde.

avatar van Resh

Resh

De ziekste film die ik ooit heb gezien. De film is geslaagd binnen zijn genre, namelijk het maken van de ziekste horror. De gestoorde chirurg heeft heel erg goed geacteerd, en zijn rol is heel goed neergezet. Het begin begon al als een typisch amerikaans horror film, twee mooie dames met veel toevalligheden. Toch vond ik de concept goed en origineel, en het is gewoon en scary gedachte. Daarom geef ik de film toch een voldoende omdat het een echte horror is maar meerendeels ziek ziek en nog eens ziek. En de geest die deze film heeft bedacht zou ook niet 100% zijn, De script van die Japanner was trouwens echt lachwekkend :, I'm a Japanese! . Het einde van dat hij zelfmoord pleegde vond ik een anti-climax.

avatar van Glacius

Glacius

Lol @ de mensen die deze film op medisch gebied dood analyseren. Give me a break...

maithekke

Dan moeten ze niet doen alsof het "100% medically accurate" is.

avatar van Resh

Resh

Nee logisch dat het niet zo is.

avatar van dominion

dominion

Wel een erg mooie poster .

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nou, erg mooi! Ik weet niet wat de poster met me doet, maar ik krijg er elke keer een misselijk gevoel van, terwijl ik dat bij andere posters niet zovaak/nooit heb.

avatar van Fortune

Fortune

maithekke schreef:

Dan moeten ze niet doen alsof het "100% medically accurate" is.

Dat is toch gewoon als grap bedoeld.

Fortune schreef:

Dat is toch gewoon als grap bedoeld.

Nee dat was serieus bedoeld. Hij (de regisseur) heeft met een dokter gewerkt omdat de operatie dan als je dat zou willen echt uit zou kunnen worden gevoerd. Als er een dokter mee heeft gewerkt aan de film en de tagline "100% medically accurate" is, verwacht je toch wel dat de tagline klopt.

avatar van check-raise

check-raise

Vraag mij af hoe je zo'n script voorstelt aan je acteurs/trices.

"Tja, heb hier een ideetje over een mens-duizendpoot..."

Wat moet er door die mensen hun hoofd gaan

avatar van The Oceanic Six

TragieStar.* schreef:

Ach, een handje tegen het raam aangedrukt. Dat zagen we in 1997 bij Titanic toch al

avatar van essepluisje

essepluisje

Slechtste film die ik ooit heb gezien, het acteerwerk is om te huilen en er gebeurt eigenlijk vrij weinig. De film is totaal niet spannend, niks.
Het slaat helemaal nergens op, en die dokter....zo fout.
En dan gebeuren er ook nog van die tenenkrommende dingen zoals een meisje dat gillend een kamer binnen rent en de deur op slot draait en huilend achter een bed verschuilt maar niet bedenkt dat er naast de deur gewoon een TELEFOON staat waarmee ze het alarm nummer kan draaien.
En dan dat fragment waar die chinees in haar mond poept en die dokter Feed her roept echt te slecht voor woorden. En die agenten die zo onzinnig reageren. Het raakt kant noch wal.

Ik vraag me echt af waarom ik deze film af heb gekeken. 0*

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ajax&Litmanen1 schreef:

Ja, oke. Maar toch vind ik het onsmakelijk. Het lijken net een soort zombies die tegen het raam aan geplakt zijn, en 6 armen heeft met 1 hoofd. En het raam is ook niet echt zuiver, en met een beetje bloed. Ach, je weet niet wat ik allemaal denk Maar toch vind ik het erg misselijk. Ook al valt het voor vele erg mee, maarja wie ben ik?

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Dit is echt een walgelijke film. (in de goede zin) Mijn maag keerde meer dan bij de bloederigste horrorfim die ik ooit gezien heb. Ik denk niet dat ik hem nog eens zal bekijken want ik houer toch wel een licht traumaatje aan over

avatar van dominion

dominion

Kijk ReGOREgitated Sacrifice eens daar hou je nog grotere trauma's aan over .

avatar van Metalfist

Metalfist

Because now... I know definitely you are the middle piece!

Gisteren was het een filmavondje bij een kameraad en na Drag Me to Hell voor de derde keer te hebben gezien, werd er geopteerd om deze Human Centipede te zien. Niemand van de groep kende de film maar ik had er hier via MovieMeter al van gehoord en een goede kameraad had er al een aantal sappige en smakelijke verhalen over verteld. Langs de ene kant had ik niet zo bijster veel zin in de film, ik kreeg het vermoeden dat het wel eens serieus walgelijk kon worden, maar wie ben ik om de film geen kans te geven.

Tom Six is ziek, er zijn gewoon geen andere woorden voor. Het basisidee van de film is walgelijk en wanneer je er verder over nadenkt, besef je pas wat voor zieke geest hij werkelijk is. Oorspronkelijk ontstaan als een mopje van Six over wat de straf zou moeten zijn voor pedofielen en dergelijke (waar het een perfecte straf voor zou zijn) maar als gewoon een vermakelijk filmpje is The Human Centipede toch een brug te ver. Misschien ligt het aan mij, ik ben niet zo hard thuis in dit soort horror, maar ik ben dit soort wansmakelijke praktijken nog niet vaak tegen gekomen. Toch heeft de film een zekere aantrekkingskracht. Je blijft gefascineerd kijken en de film verveelt dan ook nergens. Six weet een aantal wansmakelijke maar tegelijkertijd memorabele scènes te introduceren. De film zelf is helemaal niet goor, meer zelfs, het blijft allemaal nog serieus binnen de perken doordat alles nogal netjes wordt afgedekt (zo zie je bijvoorbeeld nooit de connectie tussen de anus en de mond van de degene die er tussen zit) maar het idee zelf is wansmakelijk genoeg. Wel hilarisch dat het wederom de Duitsers zijn die de boeman zijn. Nu zijn er zoveel gestoorde dokters geweest in de loop der geschiedenis maar Josef is natuurlijk een halve Nazi. Stereotiepen zijn nooit ver weg maar het stoort de film niet. Naast het basisidee is de film helemaal niet zo hard te onderscheiden van soortgenoten in het genre en de clichés vliegen je om de oren (ik ga dus echt nooit wandelen in een bos als in panne sta en het midden in de nacht is. Neen, ik slaap wel gewoon in mijn auto en wacht tot het licht is...) maar het wordt allemaal op zich nog wel leuk uitgewerkt. Heel de setting van de mad scientist wordt ook nog eens vlotjes weergegeven in de steriele villa met bijhorend laboratorium in de kelder. Cliché maar het werkt wel.

Qua cast is dit wel redelijk waardeloos met uitzondering van één persoon, Dieter Laser. Hij heeft een geweldige rotkop en is dan ook uitstekend gecast als de crazy German. Zijn sadisme kent geen grenzen en Six maakt dankzij Laser een waar icoon van het personage. Sowieso dat dit over een aantal jaar een heus cultfiguur gaat zijn. Ik verschiet er wel van dat de film al uit 2009 stamt. Is de marketingmolen pas recentelijk op gang gekomen of bestaat dit filmpje echt al 2 jaar? Soit, Laser is uitstekend gecast maar de rest van de cast is toch wel een serieus pak minder. Ashley C. Williams en Ashlynn Yennie zijn redelijk waardeloos en kunnen werkelijk geen greintje acteren. Ach, daar wordt gelukkig naar de helft van de film toe een mouw aan gepast. Neen, dan was Akihiro Kitamura vermakelijker als Katsuro. Het continue gebrul in het Japans, de rebellie ten opzichte van zijn 'maker' en de geweldige harakiri scène maken erg veel goed. Die vettige Duitser aan het begin van de film was hilarisch.

Veel valt hier eigenlijk niet over te vertellen. Het idee is wansmakelijk maar tegelijkertijd fascinerend en het is moeilijk om de film zomaar af te zetten. Het einde is misschien ietwat afgeraffeld maar personages zoals de dokter zelf maken veel goed. Ben benieuwd naar het vervolg.