Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Lewis John Carlino
Met onder meer: Rob Lowe, Andrew McCarthy en Jacqueline Bisset
Releasedatum: 26 april 1984
Plot Class
"The good news is, Jonathan's having his first affair. The bad news is, she's his roommate's mother!"
Jonathan is een simpele, naieve jongen, die met een beurs naar een rijke school vertrekt. Hij betrekt er een kamer met de rijke, stoere Skip. Skip ziet het als zijn taak dat Jonathan zijn maagdelijkheid verliest en stuurt hem naar Chicago. Daar ontmoet Jonathan Ellen, een mooie vrouw van middelbare leeftijd en ze krijgen een relatie. Deze eindigt abrupt als Ellen achter zijn leeftijd komt. Als maanden later Jonathan door Skip wordt uitgenodigd kerstmis bij hem thuis te vieren, wacht hem een grote verrassing.
Ellen
Allen
Kennedy
Lisa
Jos2
Onderschatte komedie, die misschien net te lang is om een meesterwerk genoemd te worden.
Jos2, ik ben toch erg benieuwd hoe je deze (weliswaar aardige) komedie een meesterwerk kunt vinden. Erg veel verschillen met andere comedy's uit die tijd, waarin die bekende jonge acteurs speelden zie ik niet echt.
MaryCorleone
Bisset deed mijn hormoontjes vroeger opspelen tijdens deze film.
Dat had ik nou met Rob Lowe...

mikey
Bisset ontfermt zich over een jonge knul, pfffffff het zou je maar overkomen! 3
Vamperia
Als tiener deed Andrew McCarthy mijn hart heel snel kloppen, mede dankzij deze film. Misschien geen meesterwerk, maar zeker wel een leuk gegeven die prima uitgewerkt is. Heb er in ieder geval super herinneringen aan.
sweetlake
Ik was een Rob Lowe fan, maar vond Andrew mc Carthy erg aandoenelijk. Ze speelden al vaker samen. Jaqueline Bisset is een aantrekkelijke dame en deed het leuk in de film, maar echt geloofwaardig was de film niet. Wel op zijn tijd erg grappig.
narva77 (crew films)
Is dit die film waar die ene jongen in Chicago een relatie krijgt met die oudere vrouw, die later de moeder van zijn kamergenoot en vriend blijkt te zijn?
narva77 (crew films)
Oké, bedankt. Paar jaar geleden eens gezien, en was er al naar op zoek. Was wel een aardige Bradpack film (of was het wel Bradpack??). 3*
narva77 (crew films)
Ah, oké, dus toch verkeerd gespeld. Maar eigenlijk bedoelde ik of deze film überhaupt tot die "stroming" gerekend kon worden....
narva77 (crew films)
Ik denk het ook wel. Met Rob Lowe & Andrew McCarthy moet het haast wel.
Waku
Heerlijke tienerfilm met pas beginnende fimsterren Rob Low en Andrew Mcarthy.Jacqueline Bisset is inderdaad een prettige verschijning.
K.F
Bisset deed mijn hormoontjes vroeger opspelen tijdens deze film.
Ik heb toch wel weer gelachen om deze film,die heerlijke jaren 80 slapstick humor.Dit is wel een jeugdsentimentfilm.
Travolta_Jackson
Soms heb ik echt dubbel gelegen. Vooral met die 5 jongens die dan bij zo vrouw zitten en dat ie dan naar voren valt en alles verrot maakt.
dinal12000
Absoluut bratpack: zie http://en.wikipedia.org/wiki/Brat_Pack_%28movies%29
Ga zo weer kijken, jeugdsentiment. De film heeft op mij als tiener grote indruk gemaakt.
..en hij viel niet tegen. 3,5 punten.
brabusRUS
Erg leuke film, behalve het einde. Maar dat mag de pret niet bederven.
VierkanteOogjes
Net gezien, heb me prima vermaakt! Alleen inderdaad het einde, afgeraffeld. Voor de rest nostalgie
s d r
Zeker de eerste helft van de film was erg leuk, zoals boven mij ook al vermeld is naarmate het einde nadert de film ietsje minder.
Mr. Chiel
Er zaten een paar leuke grappen is, maar verder was het niet erg grappig. Het einde was knap waardeloos... *3
Bij vlagen vermakelijke komedie met sterrencast. Destijds een groot succes. Van McCarthy hebben we niet zo gek veel meer gehoord. Gemiddeld.
mipha
. De film heeft op mij als tiener grote indruk gemaakt.
..en hij viel niet tegen. 3,5 punten.
mee eens!
Mescaline
Leuke vermakelijke film die naar het einde toe een klein beetje inzakt maar met een goede comeback terug komt aan het einde!, ook al was het einde niet echt realistisch, het paste wel bij de film.
1 groot minpunt was het leeftijds verschil tussen die jongen van rond de 20 en zijn moeder die amper over de 30 kwam, beetje onrealistisch! en erg jammer..
Maar onlangs dat was het een lekkere vermakelijke film die snel en makkelijk weg keek!
matthijs_013
Aardige film, maar zeker geen hoogvlieger uit de tienerfilms uit de jaren '80.
Typische beginjaren 80 film. Wel leuk om een zeer jonge John Cusack te zien. Jacqueline Bisset was natuurlijk een mooie verschijning en ik denk dat iedereen toen hij jong was wel eens geilde op een vrouw van middelbare leeftijd. Ik doe dat nog steeds
Maar ja als het de moeder is van een van je beste vrienden kan dat natuurlijk tot problemen lijden
Verhaal is best leuk (van dit soort film zijn er natuurlijk meerdere van gemaakt) en er wordt best leuk in gespeeld door Rob Lowe en Andrew McCarthy. De heerlijke blote borst van Virginia Madsen was natuurlijk ook meegenomen
Wel jammer van het erg slechte cliché einde.
Redelijke film waarin een jonge student een relatie krijgt met een vrouw van middelbare leeftijd. Soms nogal onevenwichtig. Zo werkt de mix van comedie met onderbroekhumor en drama niet altijd, maar de film heeft zeker wel zijn momenten. Helaas wel een wat tegenvallend einde waarbij toch wel voor de gemakkelijkste weg wordt gekozen.
Leuk om een erg jonge John Cusack te zien in zijn allereerste rol.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

My Bodyguard
Komedie / Drama, 1980