• 9.376.411 stemmen

Geregisseerd door: Scott Stewart

Met onder meer: Paul Bettany, Cam Gigandet en Maggie Q

Gesproken taal: Engels, Spaans en Portugees

Plot Priest

"The War is Eternal. His Mission is Just the Beginning."

'Priest' speelt zich af in een wereld verwoest door een oorlog tussen de mens en vampieren. Een priester- en vampiervechter (Paul Bettany), een sheriff (Cam Gigandet) en een priesteres (Maggie Q) vormen een team, om jacht te maken op een groep moordzuchtige vampieren die het nichtje van de priester hebben gekidnapt.

avatar van Noodless

Noodless

Nou, ik vond dit wel een verrassende leuke vampierenfilm. Qua setting, effecten en actie heb ik niks om over te klagen. Het verhaal is voor dit genre best wel oké. De film opent trouwens sterk met een kort overzicht over de geschiedenis tussen mens en vampier in de vorm van een strip met aansluitend een krachtige scène van de vampier-aanval op het gezinnetje te midden van de woestijn. Ook de eerste stopplaats van de vampierenjager samen met de sherrif is genieten van de actie. De vampieren zien er uit. De scènes in Jericho en in de grotten maken ook indruk. Dus goede punten voor deze onverwachte goede vampierenfilm. 7,5/10

avatar van MistaBloom

MistaBloom

De actie scenes zijn goed gemaakt en weten de aandacht te houden. Het verhaal is echter flinterdun. Als je het einde mag geloven, zullen ze voor deel 2 waarschijnlijk helemaal geen verhaal meer bedenken. Al met al een film die niet verveelt maar tevens zonde van je tijd is.

avatar van lordmars

lordmars

ik ben best benieuwd naar deze film, alleen nog een maandje geduld hebben.. snif!

lordmars schreef:

download hem maar gewoon knul, want 10 euro voor een bezoekje aan de bios is het niet waard. Dat maakt het geen slechte film, maar eerder een film voor thuis op de bank.

avatar van lordmars

lordmars

downloaden?!? nee sorry ik ben een filmliefhebber, en een beetje filmliefhebber kijkt het orgineel.. ik heb gewoon een abonnement op de bios, dus het kost me ook geen 10 euro.

avatar van Keane1983

Keane1983

Persoonlijk zou ik er ook niet voor naar de bios zijn gegaan....

Het is een spectakel film met goede actie scenes en aardige SFX ( de vampiers zagen er mooi uit).
Ook het idee de setting een wild west plaatje tegeven met moderne spullen is leuk gevonden, maar deed me een beetje denken aan "wild wild west".
Camerawerk was netjes en strak. Hoewel bepaalde scenes in het donker zijn gefilmt was het allemaal toch goed te volgen.
Maar dan houd het verder ook wel op...
Laat ik beginnen met de soundtrack die erg vervelend is om naar te luisteren en te overheersend is.
Acteerwerk is redelijk, maar bepaalde dialogen slaan soms op poep. Ook het hele "God" principe (nu weet ik wel dat dat het thema is), werd iets te veel uitgemolken..waardoor het soms wat EO aan deed voelen.
De film wordt nergens echt spannend, geen idee hoe dit komt gezien er toch genoeg actie tezien is.
Schrikmomenten heeft de film wel geprobeerd te crieeren maar komt nergens echt goed uit de verf (je ziet ze ruim van te voren aankomen).
Het slotgevecht ging me net iets te gemakkelijken het einde voorspeld dat er overduidelijk een deel twee gaat komen.

Dus om terug te komen op het bioscoop verhaal....ik ben echt blij dat ik hem daar niet heb gezien.
Van mij een 3.0*

N23

@Keaner1983, Ach, gelukkig werden er geen kleine jongentjes misbruikt tijdens het maken van deze film.

avatar van Keane1983

Keane1983

avatar van vranque

vranque

Ach, helemaal niet slecht. Heb me prima vermaakt. Haal er wat onbenullige dialogen uit en zet Jason Statham er in en je scoort veel hoger.

avatar van Koike88

Koike88

Heb een abonnement op Pathé, maar geen zin om nog een maand te wachten.

Dus denk dat ik dan toch maar even 't net afzoek. Was erg benieuwd naar deze film, keek er ook lang naar uit.

Hoop dat het niet een tegenvaller gaat worden. Het verhaal maakt me bij veel actiefilms niet uit, als de actie maar goed is en het uiteindelijk toch wel een geheel zal zijn.

Dun of belachelijk verhaal, kan nog wel een goede film maken (Shoot em Up, alle Rambo's etc), maar niet van random actie naar random actie (Sucker Punch).

N23

@Koike88 Ik wilde nog een advies uitbrengen, maar nadat je Sucker Punch credits ontnam....

Ahhh ik ben wel sportief, maar niet meer doen heh?!

De actie van deze film is goed, kan hier en daar wel beter, maar je hebt zeker een avondje vermaak. De actie en de sfeer maken dat de film niet traag aanvoelt. Het verhaal was opzichzelf staand wel okey, eerder onderbouwend dan slecht/ goed.

Deze film deed kwa uitstraling erg denken aan.

The Chronicles of Riddick

Chronicles of Riddick, The (2004)

avatar van Colombo

Colombo

Wat een grote grap was dit zeg. Ik kan de regisseur niet meer serieus nemen. Alleen omgevingen etc waren wel een pluspunt. Na Legion was dit de 2e grote slappe hap. Wat was ik gelukkig dat de film afgelopen was!

1* niet kijken.

avatar van Resh

Resh

Priesters op een futuristische motor.

Wel een leuke film. Goede special effects. goed acteerwerk, leuke actie stukjes en de omgevingen waren prachting. Jammer dat het verhaal zo slecht was want ik zit niet echt uit te kijken naar een deel 2, maar het concept is wel aardig.

avatar van Raffael77

Raffael77

Prima te doen en niet eens zo slecht gedaan. Verhaal wat dunnetjes maar de actie scenes maken het wel goed. Vampiers zagen er wel leuk uit.

avatar van KingJ

KingJ

Binnen genre vond ik het een prima filmpje: aardig vorm gegeven, mooie special effects en goede actie, keek lekker weg

avatar van ockhausen

ockhausen

Tegen de 3 sterren...lijkt me wel eff het checken waard dan

avatar van amenmalek

amenmalek

KingJ schreef:

Helemaal mee eens. Heb me prima vermaakt. Hier mag voor mij best een vervolg op komen. De apocalyptische beelden en idee vond ik erg mooi en ook de actie kon me boeien. Het voelt wel wat alsof je midden in het verhaal gedropt wordt en de karakters worden verder weinig uitgediept, maar potentie zit erin en een deel twee wordt aan het eind ook wel erg opgedrongen. Van mij mag die er dan ook best komen.

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijk compact vampierenfilmpje. Het lage moviemetergemiddelde is bijzonder. Is te plaatsen in dezelfde bak als de Underworld-trilogie. Effecten waren oke evenals de knok choreografie. Ja, een prima no-brainer voor de vrijdagavond.

avatar van skipy05

skipy05

ik vond het wel een heel goede film. Verhaal was goed. Visueel zag het er heel mooi het . Alleen mocht hij toch 20min langer duren. Paul Bettany speelde heel goed. Maggie Q speelde ook zoals altijd zeer leuk, is altijd goed om bezig te zien.

avatar van Avatar65

Avatar65

Keek lekker weg. Mooie setting en effecten. Nu wachten op het vervolg

avatar van ajckiller

ajckiller

Jammer genoeg was het verhaal niet echt wat het zou moeten zijn volgens mij, maar de sfeer was wel goed, net zoals in de Underworld trilogie, zoals hierboven al gezegd.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Een vampierenfilm met een vleugje science fiction, voeg een beetje western & Mad Max toe,

nog een sneufje Matrix en u heeft 'PRIEST'.

Al bij al geen slechte film en de vampieren zien er degelijk uit, Al miste ik toch wat spanning.

avatar van deGVR

deGVR

Weer eens een andere kijk op het hele vampierverhaal. Het enige grote minpunt vind ik het gebrek aan achtergrondverhaal van de priesters.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Het vampierengenre ligt me doorgaans wel, films zoals Blade en Underworld kijken prima weg.

Helaas viel deze bloedzuigerrolprent me wat tegen en wel om de volgende redenen:

- matige tot slechte acteerprestaties van de gehele cast, ze proberen stoer over te komen maar slagen daar helaas niet (helemaal) in

- wisselende kwaliteit van de CGI / SE (het was wel leuk dat de vampieren er weer eens anders uitzagen, alhoewel ik moest denken aan een van die beesten uit Resident Evil)

- onduidelijke achtergrond van die priesterorde (waarom zijn ze zo sterk etc.)

Net aan 2,5*.

Hoi allen,

Heb 'm net ff gedownload en wat passages bekeken:

Verwacht geen sterk verhaal, er wordt mijn inziens wat (te) lang doorgemolken over het geloof (kerk).

Pluspunten: Vampieren zijn goede animaties en er zitten spannende gevechtsscenes in de film.

Voor een film in deze genre kon ie mij en mijn zoon ruim voldoende boeien.

Verder vonden we de omgeving (wild west) en bijvoorbeeld de futuristische motoren mooi vorm gegeven.

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Het verhaal met de priesters vond ik goed bedacht, verhaal vond ik voldoende voor dit genre. Ik heb de 3d blu-ray gezien, en moet zeggen dat het er mooi uitziet maar 3d effect is toch wat minder. Er komt niks op je af gevlogen maar wel mooi diepte gevoel. De vampiers zien er goed uit

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Had meer ingezeten. Mager verhaaltje met wel genoeg actie. Had hier meer van verwacht. Wel geinige vampiers.

avatar van arno74

arno74

Misschien heb ik wel teveel films gezien om echt van deze film te kunnen genieten. Het kwam bij mij over alsof iemand de mixer had losgelaten op stukjes uit Mad Max, Zorro, Kill Bill en Alien. Beetje western erbij, stempel "vampier" erop en daar is Priest.

De dialogen vielen me erg tegen, evenals de verhaallijn en het trage verloop ervan. Ook de special effects vond ik vrij eenvoudig, en het geluid van de soundtrack stond vrij hoog.

Anderhalf uur actievermaak biedt het wel, maar wat mij betreft is het zeker geen topper.

avatar van Onslaught

Onslaught

Mijn god....

Halverwege de film dacht ik te maken had met een middelmatige film. Echter tegen het einde moest ik concluderen dat het zelfs een erg zwakke film is.

De film Legion vond ik al grote gebreken hebben, maar deze film is niet veel beter. Wat een slecht verhaal en wat moet het allemaal gehaast aan de kijker gepresenteerd worden.

2.0* omdat de visuele setting van de woestijn me nog enige troost heeft kunnen bieden...

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Het verhaal is wel goed uit bedacht maar alleen een beetje teleurstellend je verwacht een goede film en de actie blijft erg nuchter en dan ook nog eens het feit dat er een vervolg aan vast zit is voor dit deel niet waard en het nodigt het ook niet uit. Verder is wel alles goed bedacht en is de film wel vermakelijk op sommige momenten. 3,0*