Genre: Actie / Horror
Geregisseerd door: Scott Stewart
Met onder meer: Paul Bettany, Cam Gigandet en Maggie Q
Gesproken taal: Engels, Spaans en Portugees
Plot Priest
"The War is Eternal. His Mission is Just the Beginning."
'Priest' speelt zich af in een wereld verwoest door een oorlog tussen de mens en vampieren. Een priester- en vampiervechter (Paul Bettany), een sheriff (Cam Gigandet) en een priesteres (Maggie Q) vormen een team, om jacht te maken op een groep moordzuchtige vampieren die het nichtje van de priester hebben gekidnapt.
Priest
Monsignor Chamberlain
Monsignor Orelas
Boeikens
Actievolle vampierfilm.
Ik verkies wel de wat goordere vampierversie dan die te menselijke vorm maar hier waren ze wel erg 'anders'. Toch was het niet storend omdat ze goed waren uitgewerkt.
Het verhaal zelf is weinig verfrissend maar biedt wel een goede sfeer en wat spannende momenten.
Actie is er zeker voldoende en de acteurs vielen best mee.
Soms nogal donkere beelden, wat wel bijdroeg tot de sfeer van de tunnelgangen en de FX viel best mee.
De 3D versie heeft best goede momenten maar is algeheel gezien geen grote meerwaarde t.o.v. 2D.
Ook zaten er soms fouten in de 3D weergave alsook lichtflikkeringen.
Vermakelijke vampierfilm.
MarcieMarc
Wat een vette film...met de intro van deze film kunnen andere nog eens een voorbeeld van nemen...oud en bekend verhaal..maar goed uitgewerkt
Rodger
best wel een leuke film, niet een hoogvlieger, maar ook niet slecht hoor..
de actie scenes waren echt goed.. en de rest erom heen prima..
kortom een 2.5 **
insurtia
Een mix van verleden en toekomst,vechtscenes ietwat matrix achtig en soms too much,camera beelden prachtig weergegeven,acteur prestaties goed,verhaallijn prima in orde.
Een bijzondere film die je bijna geen seconde loslaat vol met actie en een ouderwets western achtig vleugje er aan toegevoegd overladen met martial arts gelijkende vechtscenes en een tipje mad max herkenning.
Omgeving en futuristisch aspect zeer mooi weergegeven je zult er geen spijt van krijgen om deze film te gaan bekijken.
Mijn conclusie: een bijzondere actiefilm,deed me wel een klein beetje denken aan Jonas Hex - 2010 qua associaties maar Priest stijgt er toch wel degelijk boven uit..
Gegroet Insurtia....
WeZet
En opeens was het voorbij...
Priest begon geweldig. De toon en sfeer werden subliem gezet dankzij prima camerawerk en CGI. Maar toen was opeens de film voorbij, terwijl ik zo op een grote climax zat te wachten (en het verhaalverloop dit ook aangaf). Was de treinscene nu echt het hoogtepunt? De introscene was nog spannender! Jammer!
Pantoffel
Ik vond het filmpje in het begin zeer mooi en leuk gedaan.
De rest van de film was vermakelijk genoeg maar hij hoefde voor mij niet langer te duren.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Moeilijk te beoordelen film. Van de ene kant erg stylisch uitgewerkt met mooie post apocalyps werelden. Van de andere kant toch erg veel clichés en dingen die we al eerder hebben gezien. In het vampierenverhaaltje is nog maar eens opnieuw leven geblazen, deze keer via een duel met priesters.
Actie en verhaal vond ik vrij beperkt en als er actie in voorkwam, dan waren het matrix achtige toestanden. Toch keek de film verrassend goed weg, mede door zijn korte speelduur.
En blijkbaar is het verhaal van Priest nog niet volledig vertelt. Zou er een deel 2 op komst zijn?
Jawaddedadde
Tja.
Weer zo'n totaal inwisselbaar vampierenvehikel. Alhoewel de cast behoorlijk indrukwekkend is, stijgt deze film nergens boven de middelmaat uit. Ben alweer helemaal vergeten wat het grote masterplan van vampier Urban wel mocht wezen, maar uiteindelijk doet dat er niet toe want elke plotlijn staat in het teken van die grote spannende finale (die overigens behoorlijk tegenvalt).
Positief: die vampieren (de echte, niet de familiars) zagen er best bruut uit, jammer dat er verder zo weinig mee gedaan wordt.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Vreselijk verhaal. Er zaten nog wel een paar goede actiescenes in. Vooral met die trein op het laatst. Toch verlang ik weer eens naar een echte ouderwetse goede vampier film. Met kasteel, dracula, mooie grote witten slagtanden, special effecten etc.
Samhain
Ik ben persoonlijk ook niet bepaald fan van Scott Charles Stewart's eerste film, Legion, maar moet wel zeggen dat deze al beter is. Helaas is Priest ook maar een simpel filmpje en eigenlijk ook best wel flauwtjes. In de trailer wordt eigenlijk al alles duidelijk gemaakt en weet je eigenlijk bijna al dat dit een matige film is. Persoonlijk verkies ik echter Priest, hiermee bedoel ik; ik vind Priest velen malen beter dan Legion. Het is vermakelijker, sfeervoller en geforceerder maar over het algemeen ben ik niet te spreken over beiden films. Matig. Hopelijk is dit het laatste deel in dit soort van Legion/Priest duo, want ik vond de films wel verdomd veel op elkaar lijken.
LOTR-lover
Deze film deed 't 'm toch niet voor mij. Vond het echt een film die maar niet kon kiezen welke kant 'ie op moest gaan. De vampiers waren 't net niet, de acteurs net niet, de special effects net niet, de setting net niet. En teveel 'net niet' is gewoon 'helemaal niet' eigenlijk.
2* voor de moeite.
Angelo2
Prima vampierenfilm die door zijn korte speelduur niet verveelde. Het verhaal was niet mega boeiend, iets wat ik wel vaker heb met vampierenfilms maar gelukkig zagen de effecten er goed uit. Het acteerwerk ging wel. Prima popcornvermaak!
The Beast
Een apparte film vond ik dit.
Het verhaal origineel, goed uitgewerkt ook, zeker voor een vampierenfilm.
Special effects kon ik ook niet over klagen, wel vond ik dat er veel meer uitgehaald had kunnen worden, zoals de scene waar de priests tegen de kwaadaardige priest vochten, ik bedoel ze deden hun trucjes en werden afgeslacht, daar had een langer gevecht mooi geweest, zeker zodat je ook de krachten van de andere priests kon zien, en niet vreselijk zwak leken.
Een redelijke film, verveeld ook niet, dus de moeite waard om te kijken als je van vampierenfilms houdt
Drifter
Geen standaard vampierfilm, niet alles is helemaal uitgewerkt maar het verhaal is goed te volgen en zit logisch in elkaar. Ik heb van begin tot eind genoten en het is zeker 4 sterren waard.
Ik wacht vol spanning op deel 2....
nightbreed
Clichématige film met een flinterdun verhaaltje, maar desondanks wel vermakelijk. Het rustige camerawerk is een verademing, want meestal krijg je bij dit soort films van dat hypercamerawerk (veel schudden met de camera en veel geflits) om de goedkope effecten te camoefleren. De vampieren zagen er goed en niet standaard uit.
thunderball
Deze gisteren zitten kijken.
Destijds leek hij me net niet goed genoeg om te gaan zien, dus nu een herkansing via TV.
Het was op zich wel aardig kijkvoer, hoewel nergens echt geweldig en ik had voortdurend het idee dat zo'n beetje ieder idee ergens anders vandaan was gehaald.
Sowieso was dit feitelijk natuurlijk gewoon een western, vermomd als vampierenfilm en in een reli/horror jasje gestoken.
Spookstadjes, dor woestijnlandschap en vervang de paarden voor futuristische motoren, waarvan de rijders ook nog op rijdende treinen springen en de westernsetting is compleet.
Aardige actie en SFX en stoere hoofdrolspelers zorgen voor een redelijk vermakelijke spektakel film, maar met wat meer originaliteit en wat beter script had er veel meer in gezeten.
Een dikke zes, ofwel drie sterren.
Corcicus
Heel gemiddelde film. Gelukkig is de cgi behoorlijk en is het allemaal voldoende vermakelijk. Bepaalde scènes zijn op het randje van belachelijk, maar voor een lege zondagavond kan 't er wel mee door.
Roger Thornhill
Visueel fraai, verder af en toe een beetje saai. Liever had ik wat minder platteland gezien en wat meer van die beklemmende stad, en het blijft jammer dat topacteurs en potentiële scene-stealers als Brad Dourif en Karl Urban te weinig te doen krijgen, maar al met al heb ik me toch wel redelijk vermaakt. Geloof ik, want de herinnering aan deze film is anderhalve week later toch al wel èrg snel verbleekt, en dat is nooit een goed teken.
RuudC
Net als Legion een erg vermakelijke en tamelijk onderschatte film. Scott Charles Stewart is niet bijster origineel in zijn samensmelting van actie, horror en scif-fi. Priest doet me behoorlijk denken aan Vampire Hunter D en qua opzet lijkt het als twee druppels water op genregenoten uit de jaren zeventig en tachtig. Aanvankelijk ziet de CGI er ongelooflijk goed uit en passeren verschillende prima acteurs (Paul Bettany, Karl Urban en zelfs Brad Dourif (helaas wel een klein rolletje)) de revue. Voor een kort avontuur worden de zaken goed aangepakt. Het animatiefilmpje dat als intro dient, is zowel erg verhelderend als mooi vormgegeven. Hier wordt een universum neergezet dat ook niet heel veel uitleg nodig heeft. De actie is niet rijkelijk aanwezig, maar aangezien de film op dat nou net niet al te best scoort, vind ik dat niet heel erg. Paul Bettany is dan ook niet echt een actieheld, al had ik daar bij Legion niet zo’n last van. Daarbij is de aanwezige actie toch wat bloedeloos.
Opvallend is wel dat de film zich voor het overgrote deel in de woestenij afspeelt en de metropolis van de poster niet aan bod komt. Wellicht zien we dat terug in het mogelijke vervolg waar aan het eind duidelijk naar gehint wordt. Van mij mag dat vervolg er ook best komen. De vaart zit er in Priest goed in en de personages en het plot mogen best uitgediept worden. Alleen het eindgevecht is erg matig, ondanks dat ik wel heb moeten lachen om de verwijzingen naar de beroemde scene in The Empire Strikes Back. Sowieso is de futuristische trein plots bijzonder lelijk geanimeerd. Het einde is een kleine domper en het plot is ook minder interessant dan die van Legion, maar al met al is Priest een heel fijne ervaring. Mocht er een vervolg komen, dan hoop ik op een fantasierijker verhaal.
seyar22
Een zeer vermakelijke film in opzichte van de actie.
De vampiers daar in tegen weer een stuk minder, ze zijn alles behalve eng en af en toe zelfs lach wekend! Nee, een vampiers film moet lekker eng en goor zijn, en niet een film over priesters die tegen vampiers vechten. alhoewel, de film loopt lekker, het is erg goed geacteerd en de spanning word goed opgebouwd. Dus eigenlijk wel een goed filmpje om even lekker door de week te kijken, maar verwacht zeker geen blockbuster, daarvoor moet de film nog wat veel te scherpe randjes weg halen.
FILM!BOY!
Een zeer goede film met prachtige special effects. Ik vind alleen wel dat ze beter geen priesters maar iets anders hadden moeten gebruiken (en daarbij meteen de titel veranderen), want priesters die vampiers vermoorden, vind ik wat spottend naar het geloof, want priesters zijn geen (massa)moordenaars. Een goede film met helaas een open einde. Ben benieuwd naar een eventueel volgend deel. 3,5
FlickyMartin
The church teaches us that the eyes are the windows to the soul.
Ik kijk veel liever een vampierenfilm als een weerwolven of mummie film maar deze film deed het voor mij niet, ik kreeg het idee dat ze het hele vampier principe te veel wilden moderniseren.
Ook de toevoeging van priesters die blijkbaar professionele vampier vechters zijn is onnodig.
In Priest speelt (Paul Bettany) dus zo'n vampier vechter die een team zal moeten verzamelen om vervolgens samen zijn gekidnapte nichtje te bevrijden.
Tijdens deze jacht ontmoet hij een sheriff gespeeld door Cam Gigandett.
Helaas voor het lot van de film wil de sheriff ook deel zijn van de groep vampier vechters.
Cam Gigandett is een van de meest waardeloze acteurs in een grotere productie als deze en doet de film dan ook echt de das om, hij is de druppel die deze emmer vol met clichés laat overlopen.
De film is wel aardig gefilmd en is gelukkig ook maar 87 minuten lang.
Een open einde betekent waarschijnlijk een vervolg, laten we hopen van niet.
JakobFugger
Het universum dat wordt geschapen is naar mijn mening geweldig. Sfeervol grauw, het contrast tussen de stad en de outpost(s). Echter wordt het niet helemaal lekker uitgewerkt. Zo is het verhaal, buiten het leuke jasje, redelijk cliché en vooral de climax is niet al te boeiend. Het verhaal is ook niet echt afgerond naar mijn mening. Ik zou wel willen zien hoe het verder gaat, maar dan wel uitgewerkt naar het potentieel dat er in zit. Helaas zie ik dat niet gebeuren. Desalniettemin best aardig en vooral van het universum kon ik wel genieten.
Met Priest hebben we de zoveelste versie van de vampierenfilm. Deze heeft wat weg van Resident Evil vs Aeon Flux vs Ultraviolet. Deze film mixt western met SF met actie met fantasy. De film is best wel de moeite, maar moet het vooral van de mooie beelden hebben en met momenten de actie. Spanning is er niet meteen en ik heb ook het idee dat regisseur Scott Charles Stewart weinig aandacht heeft voor zijn cast. Cam Gigandet speelde blijkbaar mee in de Twilight film, maar ondanks dergelijke grote titels is hij toch geen naam die blijft hangen. Wel grote namen zijn Paul Bettany (die toch wel wat getypecast wordt als weeral een actieve priester), Christopher Plummer die weinig gezag uitstraalt en Maggie Q die misschien vooral in blockbusters te zien is, maar toch al beter heeft gedaan. Karl Urban viel nog best mee als villain, maar heeft in Dredd of Star Trek dat hij tot meer in staat is.
Priest is zo'n pakketje onder de kerstboom dat zeker mooi is om te zien met een prachtige strik, maar net iets te licht weegt om te geloven dat er iets geweldig in zit. Het is geen slechte film geworden, maar zet een andere regisseur aan het stuur die meer pit in de film kan steken naast de mooie beelden en het wordt een hele andere film.
vampyrmaiden
Als horrorliefhebber en vampierfan verwachtte ik wel wat van deze film, maar helaas. Veel actie, dat is waar, genoeg special effects, ook waar. Maar ik miste totaal de spanning, de sfeer. Als het er maar flitsend uitziet vind men het wel cool is waarschijnlijk de gedachte geweest, maar voor mij werkt het echt voor geen meter. half sterretje

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Constantine
Thriller / Horror, 2005

Resident Evil: Extinction
Actie / Horror, 2007
vampiercrucifixionpost-apocalyptischdystopievampire hunter (slayer)disobey niecedark hero