• 9.374.732 stemmen

Geregisseerd door: Scott Stewart

Met onder meer: Paul Bettany, Cam Gigandet en Maggie Q

Gesproken taal: Engels, Spaans en Portugees

Plot Priest

"The War is Eternal. His Mission is Just the Beginning."

'Priest' speelt zich af in een wereld verwoest door een oorlog tussen de mens en vampieren. Een priester- en vampiervechter (Paul Bettany), een sheriff (Cam Gigandet) en een priesteres (Maggie Q) vormen een team, om jacht te maken op een groep moordzuchtige vampieren die het nichtje van de priester hebben gekidnapt.

avatar van flurk

flurk

ik zie wel graag zo,n films en legion vond ik dus wel goed omdat de meeste hier die niks vonden, smaken verschillen.

avatar van Adammeh

Adammeh

Waarlijk een verspilling van je geld!

Veel te kort voor om in de bioscoop te zien! Arghhh had ik er maar op gelet!

avatar van Thorak

Thorak

flurk schreef:

legion vond ik dus wel goed omdat de meeste hier die niks vonden.

Dus jij vind films goed omdat anderen ze slecht vinden?

Dan kan ik je de flop 100 wel aanraden!

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Opening van de Film was eigenlijk wel ontzettend stoer gedaan: het comic-gedeelte

En natuurlijk ronduit geniaal om Stephen Moyer (Vampier Bill Compton in de HBO serie True Blood te kasten als vampier ontbijt.

De actie is erg goed tot ongeveer de laatste 20minuten. Dan vind de regisseur het nodig om de drama de overhand te laten voeren wat helaas niet ten goede komt van de film.
Maar al met al het kijken waard en ik zit ergens te hopen op een vervolg.

avatar van Draconian

Draconian

Ik vond het echt een topper!

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Toch geen slechte film, lekker popcorn vermaak. Beter als Legion in ieder geval.

avatar van Thampon

Thampon

ik vond de film redelijk zwak, meer kan ik er niet over kwijt

avatar van pve

pve

laat ik me ook ff in het smaken verschillen discussie mengen

legion was op zich geen onaardige film

nja dat engelen s een keer als bad guys afgeschilderd worden is in veel opzichten tegen het verkeerde been van de mensen trappen maar op zich was dat wel een leuke vondst om het s helemaal anders te doen .

in priest was de vonds om het western genre s in een post apocalyptische sfeer te gooien

idee was leuk verzonnen de uitvoer vond ik daarentegen ronduit slecht

de duistere sfeer van de priesters en de omgevingen vonbd ik persoonlijk niet het slechtste van de film dat maakte het nog een beetje het aanzien waar

maar het slechte verhaal waar je na 15 minuten al weet waar het hele verhaal naar toe gaat .

en dan is de uitvoer ook niet verdoezeld met een paar plot twists.

wat opzich jammer is want nu ga je al na 20 minuten verlangen naar het einde maar eerst moet de mysterieuze weinig zeggende vreemdeling voor zich zelf nog op zoek naar antwoorden die wij als kijken m dan al 10 minuten toeschreeuwen om er zo snel mogelijk af te zijn .

dus een film om niet bij na te denken zoals zo veel films de laatste jaren .

en zeker ook geen film om lang bij stil te staan .

1,5* en dan ben ik nog in een gulle bui vandaag

avatar van Chitbox

Chitbox

Zeer teleurstellend!

na paul bettany's geniale rol als silas in the davinci code had ik echt meer verwacht.

in de trailer was te zien dat hij weer aan de duistere kant van de kerk ging werken en ik had me daar zeer op verheugd. de geloofwaardigheid was ver te zoeken en dus ook je connectie met de karakters. erg jammer

avatar van Skrean

Skrean

Aardig vermaakt.

avatar van 606

Ik vond het helemaal niet zo slecht, de film is me goed bevallen.

Goede effecten en aantal zeer mooie scènes.

Verhaal is ook leuk en acteren was ook goed te doen.

3,5 ster

avatar van dennislaport

dennislaport

harde en heerlijke actie film, niet bij nadenken en niet al te serieus nemen.

vond hem trouwens ook beter als legion

ik vond het zeker een 4.0 waard

avatar van Koerok

Koerok

Priesters het enige wapen tegen vampieren? Please...

Werd deze film gesponsord door het Vaticaan of zo? Willen ze het ietwat geschonden imago van priesters opvijzelen? Van celibataire man in jurk tot lean mean fighting machine?

Het was natuurlijk allemaal volslagen kolder, maar toch heb ik me er wel mee vermaakt. De waren vampieren echt bad ass.

avatar van Camorra

Camorra

priest wat een film.

priest heeft een leuk verhaal dat viel me echt mee, het verhaal liep lekker, soepel, en vond ik goed overzichtelijk. De reden dat ik deze film maar 2,5 ster heb gegeven ligt meer aan iets anders. De achtergrond (het decor) mensen jezus dat was echt vreselijk, je ziet ze op de gegeven moment rondrijden op scooters met nitro enz, en het volgende punt gaan zij bijv. een huis binnen waar nog een platenspeler staat. Het decor was ook helemaal niet mooi, toen de film begon dacht ik wow! dit kan nog wel wat moois gaan worden, dat viel dus vet tegen,

Goed verhaal in een slecht jasje.

avatar van Koerok

Koerok

Camorra schreef:

Goed verhaal in een slecht jasje.

Ik had eerder de tegenovergestelde indruk. Slecht verhaal, redelijk jasje.

avatar van gauke

gauke

Een wat zielloze film met veel actie en 'special effects', waarbij de regisseur af en toe moeite heeft om zich aan het verhaal te houden, en dat heeft al niet zoveel inhoud. Een goed begin, een middelmatig middenstuk en een 'alle remmen los' en ontploffend einde. De cowboy-gotische kostumering is prachtig. Volgens mij is er behoorlijk wat gepikt uit Book of Eli en Mad Max. Opmerking: waarom komt deze film pas mid augustus in de Nederlandse bioscoop?

avatar van skeezicks

skeezicks

Slechte film die het vooral moet hebben van de special effects. Ik vond het verhaal erg slecht.

avatar van scorepio

scorepio

De special effects , de decors en de acteurs waren er , zelfs het verhaal was nog te pruimen.

Toch kon de film geen spannend geheel vormen . Spijtig , want er had zoveel meer in gezeten.

avatar van balosa

balosa

ach lekker vermaakt hoor met deze film, ok het is geen hoogvlieger maar er zit genoeg vaart en actie in

avatar van mixmaster

mixmaster

een middelmaatje , visueel is de film mooi gemaakt maar de actie en spanning had beter gekund .

het verhaal is wel aardig bedacht en er zal zeker een vervolg komen .

avatar van sarell

sarell

Vind het meer een Science Fiction.. Niet echt een aanrader. Zonde van je geld als je deze film in de bioscoop moet zien!

avatar van 606

sarell schreef:

En waarom dan wel zonde, kan je wat meer zeggen.

avatar van RickZ

RickZ

FantasieActieHorrorfilm vergelijkbaar met de Underworld reeks. De vampieren zijn redelijk gemaakt, de actie is ook te pruimen maar het verhaal is (na 87 min) nog niet af! Wachten op het 2e deel dus. Vermakelijk genoeg als je van dit genre houdt.

avatar van eppy

eppy

@Koerok

Misschien moet je eens wat geschiedenis boeken openslaan, een tempelier is namelijk ook priester of monnik, en deze trokken ook ten strijden. Dus het idee van gewapende priesters is niet zo raar.

Voor de rest was het een flutfilm, de strips zijn leuk maar dat had niks van doen met deze film.

Ook vond ik het verhaal te kort en te simpel, aan het eind kunnen ze net zo goed het nummer van Doe maar draaien "is dit alles"......

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Begin was leuk, maar toen priest in rambostijl ging aankleden en rijn motor pakte, kantelde de film om naar hollywood pulp. Alsof je mad max in een western, monsters ziet afslachten met een bijbel onder zijn arm....

Ook viel de bluescreen erg op, iets wat niet zou mogen zou je denken.

Een mager verhaal dat door computer technieken groots doet ogen...

tegenvaller.

2 voor de monsters

avatar van the new guy

the new guy

Jammer. Hier zat zeker meer in.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Onderhoudende film vol prima effecten en iets minder prima verhaal.

De poster geeft al enigszins het niveau van de film aan die na een mooie intro toch wel erg voorspelbaar is met flink over de top spelende acteurs. De vele effecten pakken aardig goed uit en zorgen voor een aantal leuke sfeervolle scenes. Wat betreft verhaal hoef je er niet al te veel van te verwachten maar weet het met de juiste instelling best te onderhouden. Vaak moeten films als deze het van de CGI hebben en is dat, mits deze goed zijn, niet altijd een probleem. Mooi geanimeerde wezens, een aantal haast epische aandoende shots en genoeg actie om de vaart erin te houden.

Na dik een uur zakt het niveau behoorlijk en wordt er met het open eind tijdig gestopt om nog net een voldoende binnen te halen.

avatar van bassie200

bassie200

De effecten waren juist helemaal niet goed, de "monsters" zagen er nog wel aardig uit, maar de ontploffingen e.d. waren om te huilen!!

Verder een nog wel aardig verhaal, dramatisch dramatisch uitgewerkt natuurlijk, veel te snel afgereraffeld, om over het einde nog maar te zwijgen!!

Nee, ik zal deze film niet gauw nogmaals bekijken, 1,5*

avatar van darkmark

darkmark

Is niet voor iedereen weggelegd, maar past zeker in mijn straatje.

avatar van louisvf

louisvf

Net zoals het vorige deel hebben ze het precies allemaal zo snel mogelijk willen doen. Het tempo in de film zit helemaal fout. Verder is er ook niets aan. Slecht geacteerd en slechte qua grafisch gegeven...