Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Machete
"He was given an offer he couldn't refuse..."
Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.
Machete
Von Jackson
Von's Henchman
Michael Booth
Beffrey28
Tegenvallende film, maar waar dat precies aan ligt zou ik niet kunnen zeggen, want Danny Trejo is een baas en de film zit vol met leuke vondsten (darmen! porno! priester!). Met name het - qua actie - teleurstellende eind, zeker in contrast met het gewoon vette begin, zorgt voor een ietwat vreemde nasmaak. Ook dat computergegenereerde bloed is een beetje 'n smet. Vermakelijk is het wel, maar als ik moet kiezen, ga ik toch veel liever voor Planet Terror.
Ik vind Planet Terror ook net wat beter, maar veel scheelt het voor mij niet. Allebei meesterlijke pulp-films!
SPADE VI
Loved it. Trejo weer lekker bezig. Cheech marin heb ik ook weer van genoten. Eigenlijk vrijwel iedereen in de picture, vooral ook jef fahey, wat een rol en uitstraling...Ook leuk was De Niro's verwijzing naar de andere film "showtime" hahaha hoe hij het nu deed. Laughed my fucking balls off
Gon1234
Door de overdosis aan droge humor, en de over the top actie, is dit een leuke film om samen met een vriend te kijken! Alleen moet je deze film dan ook vooral om die redenen gaan kijken, want om het verhaal hoef je het niet te doen. Het verhaal is namelijk erg simpel, standaard, en voorspellend. 3*
StevenMighty
Geweldige film in de stijl van From Dusk Till Dawn.
Het begin moet wel het beste en coolste begin van een film zijn dat ik al ooit heb gezien!
En daar bleef het gelukkig niet bij. De hele film zit vol actie, ledematen die in het rond vliegen, blote dames en een hoop slechterikken. Ook heel veel bekende sterren samen in deze film.
Deze komt in mijn top 10!
Ik kijk al uit naar deel 2 en 3 van deze trilogie.
4,5 sterren
glimmerman2000
Heerlijke actiefilm, met een mooie cast!...Leuk verhaaltje, en ook was er genoeg actie in de film te bespeuren:)....Prachtige vrouwen ook, en dan doel ik met name op: Michelle Rodriguez!...Klasse film, en als laatste nog even dit: wat een mooie kop heeft die Danny Trejo toch voor dit soort films...G!
Uzza_Sparta
Danny Trejo was eerder te zien in Tarantino films, en ook in de populaire serie Breaking Bad, en hier is hij perfect in de hoofdrol als Machete
duidelijk beinvloed door spaghetti westerns uit de jaren 70, ik moest wel lachen op het einde tijdens de aftiteling met de mededeling dat "Machete will return in Machete Kills, and Machete Kills Again"
en nu zie ik dat er een in de planning staat voor 2013
Machete Kills (2013) - IMDb
Samhain
Damn, alweer zo'n prachtige over-de-top film in grindhouse stijl. Niks al te ver gezocht, gewoon een Mexicaan die mensen hu armen, benen en koppen eraf hakt met een kapmes. Vermakelijker kan echt niet hoor. Danny Trejo speelt werkelijk geniaal als Machete. Sommige van de quotes zijn ook te hysterisch voor woorden:
Machete don't text!
Heerlijk! Leuk dat er ook bekende namen in de film voorkomen zoals de beeldschone Lindsey Lohan en Jessica Alba en ook de stoere Steven Seagal. Dit is gewoon puur vermaak van begin tot eind. De film neemt zich absoluut niet serieus en dat is nou zo heerlijk.
Van mij mogen ze wel een franchise uit deze film breiden:
Machete Kills
Machete Kills Again
en dan nog het liefst
Machete Kills And Kills
Machete Kills Again and Again
Machete Kills Forever
Machete Kills Forever Again
Ik zie ze ook graag andere exploitation faux-trailers verfilmingen.
Machoclown
LOL @ Samhain Hierboven.
Je hebt helemaal gelijk, zo'n Machete reeks gaat waarschijnlijk nooit vervelen.
jordandejong
Verhoogd naar 5* en neemt plaats 7 in m'n top 10 in.
Machete 105 minuten puur entertainment. De heerlijke settings in Mexico en Texas met daar een ongekende bad-ass al Trejo die de koppen van z'n tegenstanders eraf hakt met z'n machete.
De openingsscene is geniaal, en de lekkere grindhouse vibe kan je ook wel aan Rodriquez overlaten.
Van acteerwerk bij Trejo kan je vrijwel niet spreken. Ik denk dat hij in de hele film 10 zinnen zegt. Wat hij wel kan is een vreselijk vuile kop trekken, mensen vermoorden en hotte chicks het bed in lullen.
De kills zijn heerlijk bruut en telkens komt Rodriguez met nieuwe ideeen. De pater die aan het kruis genageld wordt en Lindsay Lohan die in een nonnencostuum op een killingspree gaat
Enigste minpuntje aan de hele film is dat sommige kills er af en toe wat te duidelijk CGI uitzien. Verder is dit echt geniaal.
flaphead
deze film is een typisch gevalletje van je-moet-ervan-houden. dun verhaaltje, over the top, belachelijk veel bloed, expliciete moorden. voor de één een prima vermaak, voor de ander tenenkrommend. voor mij zat het er een beetje tussenin, maar ben nu eerder geneigd kritisch te zijn, dan een cult-liefhebber. en ook cult heeft natuurlijk zijn mindere films.
RuudC
Ondanks een leuk sterrenensemble en Robert Rodriguez in de regisseurstoel, kan ik niet anders zeggen dat ik toch een beetje teleurgesteld ben. Hoe dol ik dan ook ben op pulpfilms en grindhousesfeertjes, vind ik dat Rodriguez begint te overdrijven. Machete is een leuke film, maar een hoop dingen hadden achterwege gelaten mogen worden. Die stuiterende auto’s waren werkelijk om te janken. Leuk voor een debiel hiphopclipje, maar hier was het hinderlijk. Erg jammer, want Rodriguez komt wel degelijk met leuke stunts (gatling gun op een moter!).
Danny Trejo is wel erg tof in zijn hoofdrol. Het past hem wel en daarbij gun ik het hem ontzettend na jaren van bijrolletjes. Qua invulling van de personages wisselt het wat de kwaliteit betreft. Steven Seagal zet toch redelijk onverwacht een prima rol neer. Verder is het genieten van Robert De Niro, Cheech Marin, Jeff Fahey, Michelle Rodriguez en is het janken geblazen wat betreft iemand als Jessica Alba. Misschien geinig als soapsterretje, maar haar doel reikt niet verder dan het opgeilen van wanhopige mannetjes. De meeste personages zijn best leuk. Ze zijn niet bepaald diepgaand, maar hebben vaak wel een interessante eigenschap.
Robert Rodriguez doet me iets teveel zijn best om het allemaal zo retro mogelijk te laten uitzien. Dat begint eerlijk gezegd een beetje flauw te worden. Machete is een prima misdaad/actiefilm. Een klassieke fall and rise (again). Trejo hakt er heerlijk op los en de prent bevat voldoende humor. De kitscherige over the topbenadering is soms leuk, maar te vaak te makkelijk om een topper te zijn.
Askikker
Danny Trejo is helemaal super. Toffe rol voor Robert de Niro, en dat watje van een Don Johnson lijkt op zn ouwe dag ook ineens stoer te worden.
Pulp van de bovenste plank, alleen die stuiterende auto´´s waren inderdaad...... stuit(er)end.
Op allemaal fotos en posters, en op de fake trailer van Grindhouse (2007) zgi ik Machete met een lange jas vol messen aan de binnenkant, dat heb ik in deze film niet gezien.
Kyna
Een film die je eigenlijk alleen maar moet beoordelen op amusementswaarde. Geweldig fout.
Angelo2
Teleurstellende film, had hier erg hoge verwachtingen van maar vind hem in tegenstelling tot Planet Terror niet geslaagd. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog. Over de top kan leuk zijn maar de uitwerking was hier stukken minder. Danny Trejo is een matige acteur maar door zijn karakteristieke kop toch wel boeiend om naar te kijken. Leuk om een keer te zien. Een 6
congo
Ik heb Machete helaas nog niet gezien, maar om eerlijk te zijn vind Robert Rodriguez ook een erg matige regisseur. Ondanks dat dit me een erg vermakelijke film lijkt, vind ik toch zo zeker.
Uit Rodriguez' ouvre vond ik eerlijk gezegd alleen maar Sin City nog een beetje een aardig gestileerd filmpje.
Eindelijk Machete eens herzien nadat ik hem vorig jaar in de bios zag. Machete blijft indruk maken als extreem geweldadige film die daardoor ook nog eens regelmatig vrij grappig was. Danny Trejo is heerlijk op dreef en past uitstekend bij zijn rol. De paar zinnen die hij spreekt zijn nog best grappig ook met oneliners als ''Machete don't text''
De overige rollen zijn ook uitstekend te noemen. De Niro toont ook ballen door in zo'n film mee te spelen. De enige die miscast was, dat was die lompe Seagal. Stoor me aan zijn waardeloze niveau. Zijn laatste scene blijft een mislukt dieptepunt van deze film. Gelukkig 1 van de weinige dieptepunten van Machete.
4* stonden en blijven staan.
king-kevino
deze film is geweldig lachen de eerste helft van de film twijfelde ik nog of ik het serieus moest nemen maar het einde is zo doldwaas als maar kan.
als je zin hebt in compleet geweldadige onzin dan is dit echt een goede keus !
Naomi Watts
Herzien als voorbereiding op het Machete Kills van volgend jaar. Blijft toch een enorm sterke film. Vooral de vorm die Rodriguez grandioos tentoonstelt flikt het 'm. Rodriguez kent zijn klassiekers en zijn stijl en vormgeving zijn een perfectfit. weinig neo-exploitation/grindhouse die werken maar Rodriguez is één van de twee regisseurs up to date die het wel lukt. Ook een enorme vooruitgang op zijn vorige films. Rodriguez speelt met speels gemak met geweld, eyecandy en referenties. Enige minpunt is dat ie zich er wel heel gemakkelijk van afmaakt wat betreft seksscenes.
Ook een erg fijn bijeengeraapte cast, al haalt het het niet bij de insane line-up van de opvolger. Erg veel zin in Machete Kills. 2013 is toch wel het jaar van meesterlijke (anti)casts.
AC1
Tegenvallende film, maar waar dat precies aan ligt zou ik niet kunnen zeggen,
Dat komt omdat de film de rommel die het persifleert niet kan overstijgen.
underground
Gekocht bij de Free Record Shop was in de aanbieding dus toch maar meegenomen op Blu-Ray.
De film begon al goed met een boeiend verhaal Actie zat er ook gelijk in.
Alleen de eerste 10 minuten lieten al zien dat het een harde film was,
Super film echt een aanrader als je van harde actie houd en goed tegen bloed kan ;D
Cijfer : 4.0
movie acteurs
Tegenvaller.
Vooral qua cast had het misschien toch beter gekund. Danny Trejo is wel goed gecast. Helaas speelt hij de hoofdrol alleen lijkt het of hij vrijwel alleen voor bijrollen is geschreven. Michelle Rodriquez als vrijheidsstrijdster , was er geen betere actrice hiervoor ? Jessica Alba is ook niet overtuigend als sexy agente. De rest van de cast is een stuk beter.
Het over de top geweld spat van het scherm af. Het verhaal is niet nieuws maar meestal wel vermakelijk. Alhoewel het hier op een wel ernstig stompzinnige manier wordt uitgewerkt. De film moet je natuurlijk niet serieus nemen, dat was logisch, en al helemaal na scene's als vrouwen die graag met Trejo naar bed of in een zwembad gaan
Uiteindelijk is de film vrij klungelig/chaotisch/haastend naar het einde afgemaakt. Het slagveld op het einde lijkt wel een mix van wat beelden van mensen die schieten, mensen die vallen, exploderende voorwerpen en that's it.
De uiteindelijke battle tussen Trejo en Seagal was gewoon simpel. Eigenlijk leek het er gewoon op of Rodriguez zoiets had van: jongens, ik heb geen zin om een spektakel einde er van te maken, ik brei er gewoon een simpel einde aan. En het feit dat Trejo nu eindelijk wel tegen "The Big Boss" vecht, verwacht je eigenlijk een spectaculaire finale maar nee.
Het verhaaltje wordt uiteindelijk niet tot iets geweldigst gebracht. Met hoge verwachtingen gekeken. Maar uiteindelijk erg teleurstellend. Soms is het geweld wel grappig en de helft van de cast goed.
2,0 dan maar.
PriestMaiden
Matig, wel kapot lachen hoe droog de 'moorden' gebeuren. Seagal is de veiand en speelt net zoals anders. De hoofdrolspeler is heel irritant, wat een lelijke man die voor geen meter kan acteren (zijn kop kwam mij bekend voor uit triple x). Stoer overkomen vind ik hem totaal niet en dat is het grootste minpunt aan deze film voor mij. Michelle Rodriguez speelt zoals gewoonlijk op het einde de harde tante en heeft samen met Jessica Alba wat de beste acteerprestatie in de film. Robert De Niro heeft ook wel een goede (corrupte) rol.
De naaktscène van Lindsey Lohan (blijkbaar) is een pluspunt.
Iedereen killed en verraad iedereen hier echt in deze film dat het gewoon lachen wordt.
Starmaster501
De hoofdrolspeler is heel irritant, wat een lelijke man die voor geen meter kan acteren (zijn kop kwam mij bekend voor uit triple x). Stoer overkomen vind ik hem totaal niet en dat is het grootste minpunt aan deze film voor mij. .

martijn011
- 2034 berichten
Ik had hier stiekem meer van verwacht. Vooral Danny Trejo kon me totaal niet bekoren. Heeft inderdaad een stoere kop, maar een echte actieheld vind ik hem zeker niet. Heb recent het tweede deel van the Expendables gezien en wanneer een Stallone, Schwarzenegger of Lundgren weer een schurk op brute wijze neerlegt verschijnt er altijd een glimlach op m'n gezicht. Kan daar echt van genieten.
Dat mis ik helaas bij Trejo, net zoals ik Alba een vreselijke miscast vond. Inderdaad sexy, maar haar speech op de auto bijvoorbeeld is bij het belachelijke af.
Gelukkig zijn er sommige acteurs zeker op hun plek. Rodriguez en de Niro vond ik super, vooral laatstgenoemde kan me altijd wel bekoren. Valt nooit tegen.
Het was leuk om Seagal eens te zien als schurk, hij is toch een soort jeugdsentiment voor mij, maar echt overtuigen kon hij zeker niet.
De actie is keihard en rauw. Vond sommige kills erg goed, had niet gedacht dat deze film zo hard zou zijn. Ook sommige scenes zijn memorabel, waaronder Ave Maria in de kerk en de kills in het ziekenhuis (de darm).
Helaas is soms het bloed wel erg nep. Van mij mag het gerust rijkelijk vloeien, maar dit was gewoon pure ketchup.
Wat ik wel meer miste was de humor. Natuurlijk zit er af en toe een droge oneliner in, maar deze film was beter geweest wanneer er meer humor in had gezeten.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Meubelstuk?! Jij hebt een andere film gezien.
popcorn en cola
Prima actiefilm, maar zo hier en daar echt over de top. Toch zonder meer de moeite waard om te kijken, verveeld geen moment.

Machete Kills
2013