Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Machete
"He was given an offer he couldn't refuse..."
Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.
Machete
Von's Henchman
Michael Booth
movie-edje
beetje overdreven allemaal.
ik had me daar ook een beetje op voorbereid!
sommige scenes zijn best wel te verteren, maar het geheel is erg over de top.
Rogyros
Dat is dan ook de bedoeling. (of gaf de poster je een ander idee?) En als je daar niet van houdt, waarim kijk je m dan?
Om dezelfde reden dat jij naar een-dimensionale emo-cinemafilm The Green Mile kijkt!
Stavor
hahahahahahaha wat een komedie
ik heb deze film met plezier gekeken goeie cast
maar om het nu een actie thriller te noemen mijn god
ik vind het meer een bloederige comedie
wwelover
Wat een heerlijke foute film is dit zeg. Had ook niks anders verwacht eerlijk gezegd. De cast is natuurlijk al fantastisch en fout tegelijk. Het verhaal stelt niet veel voor maar het is natuurlijk zo lekker over de top en luguber dat het weer leuk is. En de aanwezigheid van Michelle Rodriquez en Jessica Alba is natuurlijk ook niet vervelend. Wat een schitterende dames zijn dat zeg. En Trejo en De Niro zijn geniaal.
Verstand op nul en gaan met die banaan.
HeatWave
Net zo over the top als 'Planet Terror' maar toch wel zeer vermakelijk, hoewel ik dat van 'Planet Terror' ook vind, om vergissingen maar even weg te nemen.
Metalfist
Machete don't text
Machete was een film die me eigenlijk al aansprak vanaf het moment dat ik de fake trailer zag in Grindhouse. Toen waren er nog geen plannen om de film effectief te maken dus het bleef maar bij een leuke trailer. Ik was dan ook erg blij om te horen dat Rodriguez de film effectief ging verfilmen en toen bleek dat Machete in Nederland in de zalen draaide, ging ik er automatisch van uit dat die ook wel in Antwerpen ging draaien. Verkeerd gedacht dus en de film kwam hier nooit in de zalen. Vandaag de DVD dan toch gekocht, het was er nog altijd niet van gekomen en de film was uiteindelijk ook weer uit mijn gedachten gegaan. Soit, daarstraks maar ineens opgezet en wat blijkt? Machete maakt alle verwachtingen waar.
Wat eigenlijk direct al opvalt is wat voor een vreemde cast de film heeft. Dat Trejo de hoofdrol speelt, dat wist ik al en dat Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Segal en Michelle Rodriguez een bijrol hadden was me ook al bekend maar het is dan ook erg leuk om te zien dat er nog een hele hoop meer bekende koppen voorbij komen. Zo zijn de rollen van Cheech Marin en Tom Savini, die al wel in de trailer waren te zien maar ik had niet gedacht dat ze hier terug in gingen verschijnen, erg leuk. Daar komt dan ook nog eens een sterke bijrol van Lindsay Lohan bij (in het nonnenpak!) en je hebt gewoon een heerlijke cast voor dit soort films. Veel verscheidenheid maar iedereen lijkt perfect te passen in hun rol. Vooral Danny Trejo is hier echt geniaal op dreef als Machete. De eerste keer bij mijn weten dat hij een hoofdrol mag vertolken maar hij doet het uitstekend. Ook de vrouwelijke cast is hier ontzettend goed op dreef. Aan Alba heb ik nooit zo bijster veel gevonden (alleen in Sin City is ze de moeite maar dat is wederom dankzij Robert Rodriguez) maar hier is ze ook erg sterk. Toch wordt ze grotendeels weggespeeld door een geweldige Michelle Rodriguez. Een vrouw die door veel aantrekkelijk wordt gevonden, ik vind ze af en toe toch iets teveel mannelijke trekjes hebben maar daar is hier nu eenmaal werkelijk niets van waar. Vrouwen met een eye-patch is sowieso al enorm cool en Rodriguez weet het perfect te brengen in de vorm van Shé. Blij dat mijn DVD-hoes haar op de cover heeft. De Niro is trouwens de enige die niet echt in de film lijkt te passen. Op zich nog wel een redelijke rol maar heeft imho een iets te grote klassieker status om in dit soort films op te draven, dan kwam Segal een stuk beter over. Mag ook wel eens voor een keer want voor de rest is het echt een vrij waardeloze acteur.
Visueel had ik hier trouwens wel wat meer van verwacht. In het begin lijkt Rodriguez nog alles uit de kast te halen om de film dezelfde gritty sfeer te geven als de Grindhouse films van vanouds maar eenmaal halverwege lijkt hij het allemaal maar te laten vallen en ziet de film er vrij gelikt uit. Beetje jammer wel maar gelukkig maken de kills ook wel wat goed. De hoofden vliegen in het rond en ook de machete zelf doorboort menig lichaam. Erg fijn gedaan en ook de ontploffingen zien er echt heerlijk pulp uit. Dat geldt trouwens ook voor het verhaal waar Rodriguez een paar heerlijke ideeën in verwerkt. De nudity scène van Lohan met haar moeder en Trejo is geweldig, mocht wel wat langer doorgaan, maar ook de priester rol van Marin is fantastisch (o.a. die tv's in de vorm van het kruis). Voor de rest loopt de film op zijn gemak voort en krijgen we een heleboel personages voorgeschoteld met elks hun eigen subplot. Je zou denken dat dit nogal fragmentarisch overkomt maar dat viel enorm goed mee eigenlijk. Iedereen krijgt zijn eigen time to shine en Rodriguez weet alles netjes te verdelen.
Aangename film die vooral wordt gedragen door zijn redelijk hoog what-the-fuck gehalte en een dijk van een cast. Rodriguez introduceert veel personages maar weet het allemaal nog overzichtelijk te houden en gecombineerd met de kills en de nodige humor wordt dit wel erg leuk. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de twee vervolgen die er hopelijk nog komen. Ach, we zullen wel zien maar met één Machete ben ik ook al wel content.
Tof inderdaad.
Trouwens raar dat ie niet in Antwerpen te zien was, ze draaiden hem nochtans in buurland België
. Heb Machete zelf gezien in Kinepolis Gent.
Metalfist
Serieus? Goh, misschien heb ik hem dan gemist? Of hij heeft echt maar een dagje ofzo gedraaid, kan ook natuurlijk.
Dr. Psycho
Ik vond dit een zeer vermakelijke film. Een lekkere hersenloze actiefilm, zoals vroeger
Zeker het kijken waard, ik kan niet wachten op deel 2!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Komt die er dan? Ik mag hopen van niet.... laten ze dit feest van originaliteit en ongebreidelde humor lekker met rust laten.
Dr. Psycho
Ja, volgens mij wel ''Machete Kills'' en deel 3 ''Machete Kills Again'' of iets dergelijks.
Zegt de hoofdrolspeler zelf ook aan het einde van Machete. Volgend deel komt pas in 2013
djelle
Ik weet niet wat Antwerpen betreft, maar de kinepolisbioscopen in Oost en West-Vlaanderen hebben Machete zo'n anderhalve maand gedraaid denk ik. Kan me niet voorstellen dat ze er in Antwerpen geen zaaltje voor vrijhadden, dus ja ik denk wel dat je eroverheen hebt gekeken
''Machete Kills'' en deel 3 ''Machete Kills Again'' of iets dergelijks.
Dat was eerder als grapje bedoeld, een soort spoof op die vele b-nonsens van vroeger die ook met dat soort sequels afkwamen. En daarnaast ook grappig in zijn context: "Machete Kills" Jah, alsof ie hier met knikkers gespeeld heeft.
Kan zijn dat ie er komt hoor, maar dan zal dat eerder zijn omdat Machete voldoende succesvol was dan dat het echt vast op de planning stond. We zullen zien.
Dr. Psycho
O, maar op IMDB staat die film al als planning en in een interview (los van de film Machete) die ik een tijd geleden zag, gaf hij dat ook aan
djelle
Zoals ik al zei zal dat oorspronkelijk niet vast op de planning gestaan hebben. Mocht Machete niet voldoende aangeslaan zijn was die er wellicht niet gekomen. Los hiervan is nog niks zeker, zat films die 'in development' op IMDB stonden maar er nooit zijn gekomen. Maar goed, laat ons hopen van wel.
shrink
Er kan bij mij nog net een 3.5 vanaf. De actie is grappig en lekker over de top, maar er knaagt toch iets bij mij waardoor het geen topper van Robert Rodriquez is.
Dat zit hem vooral in het zeer matige verhaal en de film net iets te veel als B-film te laten lijken. Het filmwerk en de wijze van acteren zijn net iets te veel van het goede. Als de film van een onbekende regisseur met onbekende acteurs was geweest, dan was hij helemaal afgebrandt. Nu is het (zogenaamd) cool.............
John Lee Hooker
Eenvoudig maar doeltreffend genoeg om een hersenloze aaneenschakeling van oppervlakkige personages naar voren te brengen. De actie is verre van bijzonder en niet alle dialogen waren even grappig of uniek en toch zijn er vanwege de strakke en medogenloze kills vele mooie, tevens korte momenten terug te vinden. Machete voert z'n taak uit en volbrengt zijn doelstellingen zonder een grijntje emotie. Geen erg interessant karakter, het is maar goed dat we afleiding genoeg hebben met hier en daar een mooie dame. Robert de Niro mag na lange tijd weer een taxi besturen en dat was dan ook meteen het opvallendste van zijn tamme prestatie in deze prent.
Loud and clear levert Robert Rodriguez weer een simpel portie kijkvoer af met een aantal leuke vondsten (waaronder bijvoorbeeld de opgestapelde televisies in de vorm van een Latijns kruis, de bewakers die zich realiseren dat een vermomde Mexicaan zomaar hun huis binnen kan lopen en het uitlokkende filmpje van het zwembad met moeder en dochter).
mister blonde
Misschien niet de beste film van Rodriquez, maar zo zie ik hem het liefst. Gewelddadige films waar om de haverklap iets gebeurt en met een dikke knipoog. Erg vermakelijk! Er mankeert best wel wat (zo blijkt Trejo ondanks zijn coolness te licht voor een hoofdrol), maar ach. 4 sterren.
Triple G
Lekkere film. Heb ze wel sterker gezien in het genre maar absoluut de moeite waard. Met een vermakelijke en bij vlagen zeer aantrekkelijke cast...
taksu
Oh mijn god wat een afschuwelijk slecht film was dat. Ik snap de hoge waardering dus ook totaal niet. Jammer want daardoor heb ik er dus naar gekeken, zondeee van mijn tijd....
Strike0ut
hij is wel geinig, gewoon omdat je weet dat het expres zo overdreven gemaakt is. maar het is geen topper ofzo. soms is hij grappig, maar had wel wat echter er uit mogen zien
kalehein
Deze film is gewoon zwaar over the top (vooral het begin en eind)
Het hele verhaal zelf is best redelijk te pruimen en de dames maken (voor mij) écht alles goed!
Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Electra Avallan (ff op IMDB gekeken), vooruit ook Lindsay Lohan... echt alle dames in de film zijn van een bovengemiddeld niveau... qua aantrekkelijkheid.
Mijn vriendin vond de film vooral aan het eind geweldig Steven Seagal die dood gaat, is voor haar persoonlijk de op één na beste Seagalfilm
Executive Decision staat met stip bovenaan, omdat Seagal maar 3 tellen meedoet en al vrij snel uit een vliegtuig valt
Verder bevat de film nogal wat overdreven bloedvergieten en is de humor op een leuke manier door het verhaal verweven.
Niet nadenken, maar kijken!
Wassup !
Machete is geweldig. Zodanig over the top en zelfs enorm grappig bij enkele grandioze gevechtscènes. En ja, daar zijn er genoeg van in overvloed in deze Machete. Deze Mexicaan laat niet met zich sollen in deze film, zoveel is zeker na het zien van de behoorlijk wansmakelijke openingsscène. En daar kan je enkel meer en meer van verwachten. De cast is geweldig, waaronder ook enkele erg knappe dames die hier in deze film ten tonele verschijnen. De wondermooie Jessica Alba en Michelle Rodriguez spelen hun beide rollen schitterend. Danny Trejo steelt uiteraard wel nog steeds de show in deze film. Die gevechtsscène in het ziekenhuis zal me dan ook nog een geruime tijd bijblijven...
NathanMandjes
De film persifleert zichzelf. Over the Top action. Mooie dames die met een viezige Machete willen slapen en aan het eind een army in 'springende' auto's. Heerlijk vermaak, daar hou ik soms wel eens van.
dominix
beetje overdreven allemaal.
ik had me daar ook een beetje op voorbereid!
sommige scenes zijn best wel te verteren, maar het geheel is erg over de top.
ja deze film doet denken aan de tijd van de eerste video recorders en de eerste videotheeken,heerlijk zo,n nacht van de wansmaak film.
ik hou van foute films
merijn82
- 1931 berichten
Vermakelijke onzin van het betere soort. Meer kan en wil ik er niet over zeggen, gewoon genoten!
MyOwnStyle
Redelijk 'foute' film, maar heel vermakelijk om kijken. Leuke over the top actie met hier en daar wat leuke humor.
Karl van H.
Tegenvallende film, maar waar dat precies aan ligt zou ik niet kunnen zeggen, want Danny Trejo is een baas en de film zit vol met leuke vondsten (darmen! porno! priester!). Met name het - qua actie - teleurstellende eind, zeker in contrast met het gewoon vette begin, zorgt voor een ietwat vreemde nasmaak. Ook dat computergegenereerde bloed is een beetje 'n smet. Vermakelijk is het wel, maar als ik moet kiezen, ga ik toch veel liever voor Planet Terror.

Machete Kills
2013