• 9.380.631 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 september 2010

Plot Machete

"He was given an offer he couldn't refuse..."

Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.

Sartana Rivera

Von Jackson

Von's Henchman

Michael Booth

GuyB

Brute film met een grote knipoog bij hilarische actie's (darm als touw, tv's in de vorm van een kruis, de Padré zelf , Lohan in het zwembad, en dan vooral het begin waar nog niet helemaal bekomen was van al het geweld en de ledematen, toen die gsm bovengehaald werd.) Ik wist niet wat me overkwam bij sommige scènes.

Op de futloze Alba na, zijn er heel wat leuke karakters. Denk maar aan De Niro, Rodriguez en Trejo zelf, wat een verschrikkelijk lelijke man is dit toch.

Waar ik met ongeduld zat te wachten op Alba haar verschijning, stal vooral Rodriguez de show, bloedmooie vrouw die haar mannetje kan staan.

Heerijke over the top actie, maar het is een feit: het begin is gewoon té hard als intro voor een film als je al lekker begonnen bent met je pizza op te eten of naar de popcorn zit te grijpen.

Poepgezicht schreef:

There's only one way to find out...

vrijwilligers?

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

Ik wil wel filmen?

avatar van Davidus

Davidus

GuyB schreef:

Nee joh, je knalt er zo lekker in, niks lekker inkomen, je wordt er aan je haren in gesleept. De toon is gezet. "te hard" is alleen als het daarna volledig inzakt, maar van daar af ging het alleen maar crescendo. De film is perfect opgebouwd en mondt uit in een geweldig (idd "over the top") eind

avatar van the new guy

the new guy

Heel heftig. Goede grappen, leuke casting en lekkere muziek.

Lindsey Lohan is alleen een doorn in het oog. Alle andere acteurs prima!

MoFeDu

Vond Jessica Alba juist zo vervelend, met d´r brave gezicht.

Ja idd Michelle had veel meer screen tijd moeten hebben

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Wel een hoge score voor deze film zeg.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, maar doe er nog 700 stemmen bij en hij staat op een 3,34 (denk ik)

Q Jones

Ik denk het wel want hij was leuk maar nou ook weer niet zo leuk. The Expendables was veel beter

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Niet waar.

mrwhite

Niet waar zeg je. Ik ben het volledig met Q jones eens the expendables was beter. Maar ik vind niet dat je de ene met de andere kunt vergelijken.

avatar van paul83

paul83

Ja idd Michelle had veel meer screen tijd moeten hebben

Alba deed me inderdaad weinig. Michelle was een verademing om naar te kijken. Dat had ik minder in The Fast en blabla

paul83 schreef:

Voor mij maakt het nie uit als het een goeie of een slechte film is michelle rodriguez is prachtig om naar te kijken.

Nou ik vind het toch altijd wel iets fijner als het dan ook een goede film is

mrwhite schreef:

Daar heb je gelijk in, maar als je na het aantal stemmen kijkt heeft The Expendables er het dubbele en ik denk dat deze film na nog eens 700 stemmen een veel lager cijfer heeft zoals Jacobaco aangaf

paul83 schreef:

Verrek, ik dacht al waar ken ik die kop van, daarvan dus.

Nou ik vind het toch altijd wel iets fijner als het dan ook een goede film is

ach ik kijk al haar films kheb er nog drie klaarstaan: Blue Crush, Control en Battle in Seattle

GuyB

Je moet er even op letten als Alba onder de douche staat te wachten tot haar pc een match maakt, ze hebben daar duidelijk haar bikini weggewerkt, je ziet strepen en de té stevige borsten zijn misschien de mooiste aanwijzing. Niet dat dat erg is, enkel een vermoeden.

avatar van paul83

paul83

mrwhite schreef:

Ik bedoelde dat ze in TFATF er stukken minder uitzag dan in deze film. Beter figuurtje ook...

paul83 schreef:

Ja dat zou best kunnen. Ik heb haar altijd een knappe vrouw gevonden.

avatar van wu-tang

wu-tang

TrickySmalls schreef:

Wel een hoge score voor deze film zeg.

je hebt zelf evenhoog als het gemiddelde gestemd , dus hoezo hoge score ???

zelf heb ik ook wel 1 en ander aan te merken over deze film maar geef hem toch mooi 3.5 omdat ik deze film met een dikke smile heb gekeken

das toch waar het omgaat !!

avatar van amanda22

amanda22

Goede film, lekker veel actie. Tarantino krijgt concurrentie in zijn genre.

Het verhaal was wel een beetje bagger, ging eigenlijk nergens over.

Q Jones

Dit is niet Tarantino's genre hoor

GuyB

Al ben ik vrij zeker dat hij dit lust.

lentheman1981

Heerlijke over de top pulpfilm, met brute actie en goede cast.

Gewoon lekker verstand op nul en kijken maar, je ziet niet vaak dat iemand's blinde darm wordt gebruikt om een verdieping lager door een raam te slingeren!

Dikke pluim voor Michelle Rodriguez, zo wat een stoer wijf!

Dokter: How's the eye:

Rodriguez: What eye?

Ben benieuwd naar Machete: Kills & Machete: Kills Again!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

lentheman1981 schreef:

Ben benieuwd naar Machete: Kills & Machete: Kills Again!

Het zou me verwonderen dat er sequels komen. Volgens mij is dat humor.

Filmkriebel schreef:

Het zou me verwonderen dat er sequels komen. Volgens mij is dat humor.

Hij schijnt er serieus nog 2 films van te willen maken, dacht eerst ook dat het een grap was maar de kans bestaat dat het een nieuwe Grindhouse productie wordt.

Q Jones

Hebben ze dan niks geleerd van The Grindhouse want dat was een grote flop.

Q Jones schreef:

Hebben ze dan niks geleerd van The Grindhouse want dat was een grote flop.

Ach ik heb me er wel mee vermaakt, vond met name Planet Terror wel lachen. Bovendien toonde ze toen de neptrailer van Machete. Als ze komen met Grindhouse present: Machete: Kills en Machete: Kills Again ga ik ze wel bekijken!