Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Machete
"He was given an offer he couldn't refuse..."
Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.
Machete
Von Jackson
Von's Henchman
Michael Booth
GuyB
Brute film met een grote knipoog bij hilarische actie's (darm als touw, tv's in de vorm van een kruis, de Padré zelf
, Lohan in het zwembad, en dan vooral het begin waar nog niet helemaal bekomen was van al het geweld en de ledematen, toen die gsm bovengehaald werd.) Ik wist niet wat me overkwam bij sommige scènes.
Op de futloze Alba na, zijn er heel wat leuke karakters. Denk maar aan De Niro, Rodriguez en Trejo zelf, wat een verschrikkelijk lelijke man is dit toch.
Waar ik met ongeduld zat te wachten op Alba haar verschijning, stal vooral Rodriguez de show, bloedmooie vrouw die haar mannetje kan staan.
Heerijke over the top actie, maar het is een feit: het begin is gewoon té hard als intro voor een film als je al lekker begonnen bent met je pizza op te eten of naar de popcorn zit te grijpen.
MoFeDu
There's only one way to find out...
vrijwilligers?
Davidus
Nee joh, je knalt er zo lekker in, niks lekker inkomen, je wordt er aan je haren in gesleept. De toon is gezet. "te hard" is alleen als het daarna volledig inzakt, maar van daar af ging het alleen maar crescendo. De film is perfect opgebouwd en mondt uit in een geweldig (idd "over the top") eind
the new guy
Heel heftig. Goede grappen, leuke casting en lekkere muziek.
Lindsey Lohan is alleen een doorn in het oog. Alle andere acteurs prima!
MoFeDu
Vond Jessica Alba juist zo vervelend, met d´r brave gezicht.
JacoBaco
Ja, maar doe er nog 700 stemmen bij en hij staat op een 3,34 (denk ik)
Q Jones
Ik denk het wel want hij was leuk maar nou ook weer niet zo leuk. The Expendables was veel beter
Niet waar.
Niet waar zeg je. Ik ben het volledig met Q jones eens the expendables was beter. Maar ik vind niet dat je de ene met de andere kunt vergelijken.
paul83
Ja idd Michelle had veel meer screen tijd moeten hebben
Alba deed me inderdaad weinig. Michelle was een verademing om naar te kijken. Dat had ik minder in The Fast en blabla
mrwhite
Voor mij maakt het nie uit als het een goeie of een slechte film is michelle rodriguez is prachtig om naar te kijken.
Nou ik vind het toch altijd wel iets fijner als het dan ook een goede film is
Q Jones
Daar heb je gelijk in, maar als je na het aantal stemmen kijkt heeft The Expendables er het dubbele en ik denk dat deze film na nog eens 700 stemmen een veel lager cijfer heeft zoals Jacobaco aangaf
MoFeDu
Verrek, ik dacht al waar ken ik die kop van, daarvan dus.
Nou ik vind het toch altijd wel iets fijner als het dan ook een goede film is
ach ik kijk al haar films kheb er nog drie klaarstaan: Blue Crush, Control en Battle in Seattle
GuyB
Je moet er even op letten als Alba onder de douche staat te wachten tot haar pc een match maakt, ze hebben daar duidelijk haar bikini weggewerkt, je ziet strepen en de té stevige borsten zijn misschien de mooiste aanwijzing. Niet dat dat erg is, enkel een vermoeden.
paul83
Ik bedoelde dat ze in TFATF er stukken minder uitzag dan in deze film. Beter figuurtje ook...
mrwhite
Ja dat zou best kunnen. Ik heb haar altijd een knappe vrouw gevonden.
wu-tang
Wel een hoge score voor deze film zeg.
je hebt zelf evenhoog als het gemiddelde gestemd , dus hoezo hoge score ???
zelf heb ik ook wel 1 en ander aan te merken over deze film maar geef hem toch mooi 3.5 omdat ik deze film met een dikke smile heb gekeken
das toch waar het omgaat !!
amanda22
Goede film, lekker veel actie. Tarantino krijgt concurrentie in zijn genre.
Het verhaal was wel een beetje bagger, ging eigenlijk nergens over.
lentheman1981
Heerlijke over de top pulpfilm, met brute actie en goede cast.
Gewoon lekker verstand op nul en kijken maar, je ziet niet vaak dat iemand's blinde darm wordt gebruikt om een verdieping lager door een raam te slingeren!
Dikke pluim voor Michelle Rodriguez, zo wat een stoer wijf!
Dokter: How's the eye:
Rodriguez: What eye?
Ben benieuwd naar Machete: Kills & Machete: Kills Again!
Filmkriebel
Ben benieuwd naar Machete: Kills & Machete: Kills Again!
Het zou me verwonderen dat er sequels komen. Volgens mij is dat humor.
lentheman1981
Het zou me verwonderen dat er sequels komen. Volgens mij is dat humor.
Hij schijnt er serieus nog 2 films van te willen maken, dacht eerst ook dat het een grap was maar de kans bestaat dat het een nieuwe Grindhouse productie wordt.
Q Jones
Hebben ze dan niks geleerd van The Grindhouse want dat was een grote flop.
lentheman1981
Hebben ze dan niks geleerd van The Grindhouse want dat was een grote flop.
Ach ik heb me er wel mee vermaakt, vond met name Planet Terror wel lachen. Bovendien toonde ze toen de neptrailer van Machete. Als ze komen met Grindhouse present: Machete: Kills en Machete: Kills Again ga ik ze wel bekijken!

Machete Kills
2013