- Home
Releasedatum: 19 april 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Cabin in the Woods
"You think you know the story."
Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf - drie mannen, twee vrouwen - meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien.
Dana Polk
Steve Hadley
Wendy Lin
Daniel Truman
The Director
Hele magere Horror/Thriller wat nooit een Horror/Thriller werd.... De film is nooit eng laat staan spannend en mist alles om als een goede enge horror door te gaan ook het vreselijke gegil van de twee dames was vreselijk en deed ook al geen goed aan deze prent, de schrikmomenten (welke) en het zeer magere verhaal maken dit samen tot een geheel mislukte film.
Donny S
Nieuwe versie van evil dead uit de jaren 70, totaal vernieuwd horror genre, alleen hadden ze bepaalde scenes wel wat duister kunnen houden en het eind niet zo goedkoop en afgezaagd!!!
Dan had hij op 5 sterren kunnen komen!
wel een goede film
Tonypulp
De keuze om vanaf de start al het meeste uit de doeken te doen is barslecht, vooral omdat het niet eens geweldig origineel overkomt. Het concept wordt naar het einde wel iets interessanter, maar dan is de film al véél te ver heen.
Cabin in the Woods luidt de neergang van het genre in als het zo door blijft gaan. Althans, wat betreft de commerciële hoek kan dit wel eens een stroming inleiden die tot een hoop wanhoop bij de fans zal leiden. Een zielloze film die niets meer wilt zijn dan een langlopende gimmick, waarvan ik het 'leuke' sowieso al niet in zag. Als straight forward monster flick had het beter gewerkt, zie het bloedbad richting het einde. Alhoewel ook daar m'n nekharen van overeind kwamen te staan. Syfy zou zich er af en toe bijna voor schamen. Leuke ideeën (designs) volgen slechts mondjesmaat, terwijl het generieke karakter van de film groeit en groeit.
Wanneer je denkt dat het niet erger kan, komt 's werelds meest vreselijke excuus om de hoek kijken. Het geheel is gebouwd rondom het bedienen van goden. Knap staaltje schrijfwerk joh!
Daar zit je dan met je slimme ''twist''. Draai je toch even jezelf de nek om. Dat is dan wel weer komisch. Wat níet komisch is, is de wijze waarop het een parodie denkt te zijn. Daarvoor mist het de scherpte, zowel op papier als in de uitwerking is het gedoemd te mislukken. Het is zo oppervlakking. Alsof ze maar weinig verstand van het genre hebben. Daarbij speelt de cast helaas ook een aanzienlijke rol. Duffe actrices zoals Kristen Connolly...dat kan echt niet meer. Ik mis de tijden van de bimbo's. De sufkutten. Buzzkiller #251: De soundtrack. Tergend bombastisch en normaal gesproken daarom ook misplaatst. In dit geval past het erbij...en dat zegt veel over de film. Het kiest geen kant, waardoor het geen enkele charme meedraagt. Gevolg? Geen gevoel, geen sfeer...geen plezier noch spanning. Geen lach en geen druppel zweet. Je kunt draaien zoveel je wilt, een film hoort uiteindelijk íets met je te doen. Voor zover dit concept al verfrissend kan werken -aangezien het al meteen zo transparant is- weet het bitter weinig origineels ermee te brengen. Mogelijkheden genoeg lijkt me, maar een concept lijkt al voldoende om één van de meest gehypte films van de laatste jaren te worden. De uitwerking is er helaas niet naar.
Het is vooral de wisselwerking tussen de locaties die er alle vaart uithaalt, waardoor ik weer bij m'n eerdere opmerking terecht kom dat ik het liever wat traditioneler had gezien...of het concept als echte twist toegepast. Verras de kijker liever ineens, dan steeds wat kleine beetjes die je (met opvallend genoeg gróóts gemak) zelf kunt inkleuren. Nogmaals, het stuk met de monsters had grote potentie en daarvoor legde ik nog even al mijn aandacht op tafel. Tevergeefs..
Mijn verwachtingen lagen al niet hoog maar dat het zo tegen zou vallen, is alsnog een verrassing. Het had best een pijnlijke parodie kunnen opleveren maar het wordt simpel gehouden voor een (helaas) makkelijk verklaarbare reden. Het moet zo breed mogelijk zijn, waardoor je als echte genrefan een beetje buiten de boot valt. Die zouden even drie keer mogen nadenken voordat ze hieraan beginnen. Niet generaliserend bedoelt, maar wel een kanttekening die op z'n plaats is bij deze gimmick collage.
Was graag verrast, maar kan me helemaal aansluiten bij het stuk van Onderhond.
Het eerste uur vond ik zeer matig (ook best cliché wat uiteindelijk wel een reden had) en had veel weg van een flauwe combinatie van The Evil Dead VS Cube. Maar het laatste half uur vergoed veel en geeft de film een zeer goede wending wat het absoluut ook nodig had want de film was letterlijk en figuurlijk dood aan het bloeden. Dat verrassende laatste gedeelte was boeiend, zat visueel fraai in elkaar en was zeker origineel. Wat mij betreft hadden ze dat laatste half uur wat langer mogen maken en het eerste uur (zeker de eerste 40 minuten waren tenenkrommend slecht) mogen inkorten. De cast was niet echt geweldig (met name Chris Hemsworth was diep triest) maar met name de sukkel Fran Kranz deed het nog goed en eigenlijk ook Richard Jenkins. Al met al stond ik op het punt om deze film een onvoldoende te geven maar zoals gezegd vergoedt het laatste half uur veel en krijgt de film toch een voldoende van mij.
Onwaarschijnlijke maar vermakelijke horrorfilm, die een originele draai weet te geven aan de Evil Dead-achtige opzet. De twee verhaallijnen lopen helaas niet zo lekker naast elkaar en komen pas laat in de film bevredigend samen. Beide verhaallijnen hadden ook absoluut beter en verrassender uitgewerkt kunnen en moeten worden. Gelukkig maakt het prettig gestoorde laatste half uur een hoop goed.
Smugmarty
Pak Nightbreed van Clive Barker, giet hier een saus van Friday the Thirteenth, Hellraiser en
neem vervolgens "The Hunger games" als toetje en je hebt Cabin in the Woods.
Behoorlijk over de top (waardeloos) verhaal wat van links naar rechts gaat maar zeker voldoende fantasie heeft en duidelijk door meerdere pêrsonen is geschreven.....
clockwork72
Wat een ontzettende weirde film was dit zeg, nog nooit zoiets gezien. Begint als een heel cliché horrorfilm maar tegen het einde aan wordt de film compleet over een andere boeg gegooid. Had tegen het einde aan de hele tijd van die what the fuck momenten. Op een of andere vage manier heb ik me er toch ontzettend mee vermaakt, al is het alleen maar omdat de film compleet anders is dan ik had verwacht.
Phoenix
Hehe, Whedon even terug naar z'n vertrouwde wereldje met hetzelfde soort Evil Incorporated als in het laatste seizoen Angel. Blijft altijd vermakelijk hoe hij al die oude, muffe zooi in een moderne, zakelijke setting zet. Die scène met de speakerphone is nu al een klassieker en het moment dat alle liften open gaan mocht er ook wel wezen.
Toch mist de film een beetje de ziel van Whedon's andere werk. Hij heeft (of geeft Goddard) niet genoeg de tijd voor character bonding en daardoor blijft het allemaal wat oppervlakkig.
LOTR-lover
Totaal andere verwachting van deze film maar het pakte in mijn ogen prima uit. Moet wel eerlijk zeggen dat ik geen moment echte spanning (suspense) heb gevoeld, en dat miste ik wel een beetje. Maar verder natuurlijk gewoon genieten voor de horrorliefhebbers onder ons. Veel verwijzingen naar films als Evil Dead, Cube, Hellraiser en de standaard Aziatische horrors.
Ben het wel met de opmerkingen eens dat het 2e deel veel leuker en vermakelijker is dan het 1e deel van de film. Maar het einde maakt alles echt goed, vind ik. Wat een genot als je duidelijk kan zien dat scriptschrijvers, regisseur en producent zich even helemaal hebben kunnen uitleven...
Keane1983
Voor een horror film is deze wel erg orgineel, plotholes en voorspelbare situaties daargelaten.
Acteerwerk is prima en in mijn ogen niet storend, sfx lagen er (met namen richting het einde) er toch wel erg dik bovenop.
Soundtrack en score zijn dik in orde en de schrikmomenten zijn goed net als de gore er voldoende in voorkomt.
Het verhaal is onderhouden, vernieuwend en onvoorspelbaar. Vergelijkingen met andere films maken heeft ook geen zin. Mensen die zeggen dat het allemaal te ver gezocht is.......zucht!!! Ga E.T. kijken of zo net zo geloofwaardig!!!!
Er zit voldoende vaart in het geheel en bleef daardoor ook boeien.
De film barst van de cliches, maar volgens mij is dat ook de opzet van de makers gezien ze er met humor mee omgaan.
Persoonlijk vind ik het geen thriller/horror maar meer een Comdey/Horror.
Kortom een erg leuke, spannende en verfrissende film die mij zeker in dit gerne heeft weten te vermaken en verrassen.
Van mij een 3,5*
Gang_Star
Lange tijd is deze horror/thriller hard op weg om een gemiddelde film te worden in het genre. Hoewel het niet saai is, is het echter wel standaard. Hoewel de 'killers' geen meerwaarde hebben, halen ze ook niet het bloed onder je nagels vandaan. Maar naar het einde toe wanneer de 2 in de lift stappen en al die monsters daar zijn veerde ik al bijna op. Een grote verassing die volgde toen het daarna ook echt los ging.
Vanwege de laatste 20 en 30 minuten scoort de film net iets hoger bij mij.
waylonneke
Ik vond het een uiterst belabberde film, waar nauwelijks enige spanning in zat, ook het plot is niet helder.
Ik heb de film een halve ster gegeven omdat ondanks dat het horror was gewoon eerder lachwekkend was.
Jordy
Kostelijk, de reacties bij deze film. Mensen die serieus gaan klagen over het feit dat het horrorverhaaltje onorigineel is, of dat de wezens gejat en niet eng zijn
Ik vond jammer dat de clou eigenlijk aan het begin al direct duidelijk werd gemaakt. Was denk ik leuker geweest als we samen met de stoner langzamerhand achter de waarheid waren gekomen. Verder heerlijk script, en leuk uitgewerkt. Leuk om weer wat oude gezichten uit het Buffy/Angel wereldje te zien.
Fortune
Heb lang naar deze film uitgekeken en behoorlijk wat van verwacht met woorden als revolutionair en dergelijke.
Het valt allemaal reuze mee, hoewel het concept zeker wel geinig is, is de humor van een behoorlijk laag niveau. Soms zeker wel leuk en droog maar als pastiche had het vele malen beter gekund.
Aan de ene kant behoorlijk creatief aan de andere behoorlijk slap uitgewerkt. Het had allemaal wel grappiger gekund.
doctari
Hmm, erg verdeelde reacties, hetgeen ik me goed voor kan stellen aangezien veel afhangt van met welke verwachting je naar deze film gaat kijken. Persoonlijk vond ik hem wel te pruimen, maar bijv niet zo goed als Tucker & Dale Vs Evil.
Net als in die film wordt de draak gestoken met de standaard tiener-slasher film; de cliches liggen er al meteen vanaf het begin wel heel erg dik bovenop, hetgeen aan de ene kant wel wat humor oplevert maar aan de andere kant wel wat gemakzuchtig overkomt.
Gelukkig wordt al vrij snel duidelijk dat er meer aan de hand is, en eerlijk is eerlijk, de film hield me wel aardig in spanning over de ware toedracht van de gebeurtenissen, al wordt er toch misschien net teveel en te vroeg verklapt. De ontknoping is echter origineel en redelijk bevredigend.
Helaas is de verdere uitwerking wel een beetje mager. Van Joss Whedon verwacht ik toch net wat betere personages en dialogen. Daarnaast is het (qua acteerprestaties, CGI etc) allemaal wel een beetje aan de magere kant. Het mag uiteindelijk de pret niet drukken maar echt top is het niet.
Maar al met al toch wel een redelijk originele en onderhoudende varieatie of de klassieke slasherformule
mrwhite
Een film vol cliche's met een aardig concept alleen kon de uitwerking wat beter. Echte horror is het wel niet maar dat mag de pret niet drukken.
Degelijk 3*
Don’t Believe the Hype.
Wat begint als een clichématige horrorfilm met vijf stereotiepe jongeren die naar een verlaten hutje in het enge bos vertrekken, verandert al snel in een over-de-top horror-komedie. Dat hier een ander pad bewandeld gaat worden, wordt eigenlijk al duidelijk binnen de eerste vijf minuten. Dat is jammer, want daardoor ontneemt het een deel van de spanning. Toch blijft er voldoende te griezelen over, al ontaardt dat vaak in gniffelen.
De Make-up/ Visual effects-afdeling is uiterst creatief geweest en de creaturen zijn erg origineel, ondanks enkele knipoogjes naar onder andere Hellraiser. Om dit een ode aan monstermovies of ander horrorwerk te noemen gaat natuurlijk veel te ver, maar feit is dat dit wel met liefde voor het genre is vervaardigd. Al zal menig purist het hier niet mee eens zijn, want zijn of haar geliefde genre wordt hier absoluut op de hak genomen. En dan ook nog eens weinig subtiel.
Van een ‘verrassingseffect’ is, ondanks de hype, eigenlijk geen sprake en het zou kijkers op het verkeerde been der hoge verwachtingen kunnen zetten en zodoende tot bittere teleurstelling kunnen leiden. Weer een reden om synopsissen, PR en trailers af te zweren en je te beperken tot de genre-aanduiding. Zelfs dan zou de film kunnen tegenvallen, maar dan ook alleen bij de echte zuurpruimen en azijnpissers onder ons. De rest wacht een meer grappige dan griezelige achtbaanrit.
Er staan meer dan 140 minuten aan extra’s op de bluray, die ook in een limited edition is verschenen. Deze mooi uitgevoerde combopack bevat de DVD als extraatje en zit in een speciale pop-up verpakking. De bonusfeatures op de bluray bevatten o.a. ‘Secret Stash’: een zeer komische uitleg van Fran Kranz over de marihuana-props die in de film worden gebruikt. Naast een 'Making-of' en een aparte 'View-mode' zitten er ook zeer interessante featurettes bij die onder meer de overwerkte afdeling ‘monstermakers’ extra belichten.
Goed.
Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.
alexbaas
Wow, de meeste mensen hier hebben er echt niks van begrepen. De grap is juist dat er een overmate aan clichés in zit. Ze hebben het horror genre als het ware 'belachelijk'. Dat doen ze zo subtiel dat de meeste het niet eens doorhebben. Origineel verhaal, goed acteerwerk; ik vind hem top.
wibro
Heerlijke onzin. Ik kan het niet anders zeggen. Wel een heel andere horrorfilm dat ik had verwacht. Ik verwachtte een doorsnee griezelfilm die zich gewoon in een hutje in het bos zou afspelen. Niet dus! en dat ik ook maar goed ook. Zo kreeg ik in ieder geval toch nog iets leuks en verrassends voorgeschoteld. Ik moest af en toe bij het zien van deze film aan de klassieker "Westworld" denken. Ook daar werd alles geregeld vanuit een controlekamer en ook daar liep het voor de controleurs en leidinggevenden slecht af omdat ze de zaak niet meer in handen hadden.
Sommige scènes werkten bij mij behoorlijk op mijn lachspieren maar ik vond wel dat naar het einde toe de film wel behoorlijk over de top ging en dat kwam de spanning niet ten goede. Dat laatste half uur weerhoudt mij er daarom ook van deze film - het eerste uur vond ik zeer sterk - 4 sterren te geven. Oh ja, voor ik het vergeet te zeggen; die meiden zagen er best wel aantrekkelijk uit.
3,5*.
Safaci
"The Cabin in the Woods" is een film die verrast. De film begint als een doorsnee horror film. Een groep studenten gaat voor een weekend lekker feesten in een hut midden in een donker bos. Dit klinkt nogal cliché en laat het nou zo zijn dat deze film vol zit met clichés. Maar zorgen al deze clichés er voor dat "The Cabin in the Woods" een dertien in een dozijn horror film is?
Nee, want we hebben hier niet te maken met een horror film! Er zit meer achter deze film.
In het begin wordt al veel informatie weggeven en dit is wel een beetje jammer. We weten dan al welke kant de film op zal gaan. Dit zorgt er voor dat de grootste spanningsboog in de film een stuk minder spannend is. Maar had men echter gekozen om helemaal niks weg te geven, dan zou de film een stuk serieuzer zijn en dit zou ten koste gaan van de humor. En het laatste wat deze film wil bereiken, is serieus overkomen.
De film blijft van begin tot eind boeiend. Het gehalte actie per minuut is hoog en de 95 minuten zijn zo voorbij. Het einde is wel wat matig, maar ik denk dat de creativiteit aan het eind ook een beetje op was geraakt. Daarnaast zijn de special effects ook niet om over naar huis te schrijven. Ik vermoed wel dat er bewust is gekozen voor de matige special effects. Een minder serieuze film heeft matige special effects nodig.
Lennert
Ik had van een aantal vrienden al goede verhalen gehoord over deze film in de vorm van zinnen als 'leuke Lovecraft inspiraties' en 'verrassende wendingen', maar het was voor mij toch voornamelijk de naam 'Joss Whedon' die me het meest aanzette tot het kijken van deze film. In het begin had ik nog lichte twijfels door de duffe monsters en de teleurstellende gore (die zombiefamilie was uitzonderlijk saai), maar vanaf het moment dat de twee overlevenden achter het complot komen en er ineens een breed scala aan monsters naar voren komt wordt de film echt leuk. Niet dat ik me tijdens het eerste gedeelte niet vermaakt heb, er viel voldoende te lachen en er werd wel degelijk een leuke spanning gecreeerd, maar het duurde even voor de film goed over the top ging zoals ik had gehoopt.
Acteerwerk was prima. Zelfs met de bewust gekozen wandelende clichées waar de acteurs mee uit de voeten moesten, was er ruimte voor fijne performances van de voor mij behalve Chris Hemsworth en Sigourney Weaver compleet onbekende cast. De humor was iets minder rijkelijk aanwezig dan bij de meeste Wedon werken, maar kwam daardoor ook iets minder gekunsteld over. Geen overdreven stoere personages, dat scheelde ook een hoop.
Het concept zelf vond ik prachtig verzonnen en uitgewerkt. In dit opzicht is The Cabin In The Woods niet alleen een geslaagde parodie, maar ook een bijzonder geslaagde horrorfilm die mij in het begin op het verkeerde spoor zette, maar uiteindelijk zeer geslaagd genoemd mag worden.
voomzap
Als deze film een persoon was, dan is het er eentje die op feestjes veel te dicht bij je komt staan, met consumptie spreekt, heel hard lacht om zijn eigen flauwe grappen, je daarbij met de elleboog in je zij blijft prikken en tenslotte de plee onderkotst.
De discussie gaat over van alles, maar deze film is onsympathiek. De acteurs die de personages vorm moeten geven zijn irritant en eendimensionaal en de regie is zielloos. Een wanproduct van een goedkope regisseur die zijn geloofwaardigheid voor ondergetekende heeft verspeeld.
WardT
Wat een draak van een film!
Ik ging hier met best hoge verwachtingen voor zitten, maar dit is toch wel een van de slechtste films die ik in tijden heb gezien. De eerste fout die gemaakt wordt, zoals al vaker hier opgemerkt, is dat het concept al na 20 minuten uit de doeken wordt gedaan. Het concept is op papier nog wel aardig, maar desalniettemin totaal niet boeiend uitgewerkt. Dat mensen dit als intelligent en inventief bestempelen is voor mij een raadsel. Ik vond het maar leeg, postmodernistisch zelfreflexief geneuzel, wat de film een gedateerd 90s gevoel meegaf.
De horror in het eerste uur wordt wel geprobeerd angstaanjagend te maken, maar slaagt daar totaal niet in. De muziek is te klassiek en bombastisch, de kills zijn weinig memorabel, de zombies zijn totaal niet indrukwekkend en voor de gore hoef je het ook niet te kijken. Visueel was het ook niet om aan te zien. Hierdoor wordt het eerste uur van de film een nogal sfeerloze, tamme horrorfilm. De humor vond ik te flauw, waardoor je dus zit met een horrorkomedie die op beide vlakken onsuccesvol is.
Het laatste deel van de film gaat het verhaal helemaal los. Helaas levert ook dit geen interessante cinema op. Ik was erg benieuwd toen alle monsters ten tonele verschenen, maar uiteindelijk zit je enkel 20 minuten naar lelijke CGI te kijken. Dit laatste deel had heel tof kunnen zijn, maar de film durft niet echt los te gaan met het concept.
Kortom een horrorkomedie die op beide vlakken faalt en vervalt in voorspelbare, stompzinnige, zelfreflexieve spelletjes. Gedateerd en zielloos. 1*
otherfool
Aparte, niet in alle facetten geslaagde maar toch onderhoudende horror parodie. Wel is het jammer dat al vanaf het begin duidelijk is welke richting de film op wil, maar het concept was wel origineel en de film bij vlagen best komisch (de Japanse meisjes waren bijvoorbeeld hilarisch).
2,5*.
roeman
Een verloren filmavond.
Echt te belachelijk voor woorden, wat een belachelijke BBB film. Geen horror, slecht matig gore en een absoluut belachelijk plot. Nogmaals een film hoeft niet geloofwaardig te zijn (zijn de meeste films trouwens niet) maar dit slaat werkelijk alles. Ik had hem samen met mijn moeder (ook een enorme horrorfan) willen gaan kijken in de bios, door allerlei omstandigheden niet aan toegekomen, dus dan maar kijken thuis. (Goh wat zijn we achteraf blij dat we hem niet in de bios zijn gaan zien, die 20 euri hebben we mooi uitgespaard). Hapje, drankje erbij en we waren er klaar voor, deze film kreeg zulke goede reccensies etc.. Op het eind zaten we elkaar aan te kijken inclus mijn man "is dit het nou", niks verrassend eind, geen shock momenten, geen moment werd het eng en geen moment ben ik geschrokken of bang geweest. Je wist vanaf het begin af aan welke kant het op zou gaan. Ze legde het er enorm dik boven op. In de controlroom cq kelder cq ondergrondse kamers kwamen ze allemaal voorbij, zelfs de tweeling uit de Shinning, Pennywise de clown, weerwolven, bats etc...etc. Het enige echt verrassende was de cameo van Weaver, wat is die vrouw toch super. Gelukkig maar voor dat kleine puntje anders was de complete film in het water gevallen. Dus 0.5* voor de humor die wel aardig was en een 0.5* voor Weaver, meer punten kan ik er echt niet van maken.

P.s. en wij hebben het concept heel goed begrepen, we dachten dan ook echt dat op het eind een soort ode aan de horror klassiekers zou worden, maar het concept is zo slecht uitgevoerd dat je je ook afvraagt waarom zij uit de Excorsist in haar witte pyjama daar rondloopt. Niks geen ode,niks parodie, niks komedie, gewoon weg waardeloos. Zelfs de gore op het einde komt niet aan. Als je het doet doe het dan goed, maar ga niet zeggen
MizKriz
Een heel domme film,
met erg dom verhaal.
Kinderachtig bovendien.
Te dom voor woorden.
Totaal geen aanrader!
Insignificance
Herken de horror-spoof die je blijkbaar zo blanco mogelijk in moet gaan. Misschien dat de film niet zoveel kan doen aan die waarschuwing, maar het loopt er wel een deukje mee op wanneer het concept al tijdens het intro wordt prijsgegeven. Dan nog is het uitgangspunt genoeg om er eens goed voor te gaan zitten. Spijtig dat de executie behoudens een kleine opleving niet verder komt dan flauw, lauw en uiteindelijk ook potsierlijk. Het spelen met clichés behelst volgens mij iets meer dan, zoals hier, het louter tonen daarvan, want dan wordt het al snel behoorlijk vervelend. En dat is het dan ook.
Van de tieners valt niet veel te verwachten, maar zo'n pothead is wel erg droevig en ook het spul achter de knoppen weet nergens eens leuk uit de hoek te komen. Qua humor al een misser, maar ook de horror is nauwelijks de moeite waard. Suf gespartel met zombies die op geen enkele wijze indruk maken. Het lijkt zich allemaal wat te revancheren wanneer de lift wordt gevonden en het even helemaal los gaat. CGI mayhem, maar het is tenminste iets. Een bevlieging die al weer vrij snel de kop in wordt gedrukt en zelfs verdampt met de afgrijselijke entree van Sigourney Weaver. De zoveelste dwaling.
Beun de Haas BV
Deze film in één woord? Pretentieus.
Na een clichématig begin slaat de film volledig om, dus verrassend en origineel kan The Cabin in the Woods wel genoemd worden. Helaas op zodanige manier dat het zelfs voor horrorbegrippen over the top wordt. Typische hate it or love it film. Ik ben er nog niet helemaal 100% uit, maar ik neig vooralsnog naar het eerste.
2,5 *
Bottleneck
Best veel van verwacht maar een grote teleurstelling. Concept is erg leuk, zo'n parodie / zelfkritische invalshoek maar compleet ongrappig uitgewerkt en het er te dik bovenop gelegd waardoor het de plank misslaat. Enige goede wat ik gezien heb was het moment dat alle horror-'iconen' los kwamen, rest was zonde van m'n tijd.
K. V.
Deze draaide toch wat anders uit dan 'k had verwacht. Hij begon nochtans veelbelovend en toch redelijk spannend, maar wanneer de eerste zombies opdagen, wordt de film jammer genoeg onrealistisch. 'k had eigenlijk een realistischer verhaal verwacht, maar dan zijn ze dus een totaal andere richting ingeslagen. Het einde is dan ook helemaal over-the-top.
De cast was niet slecht. Natuurlijk een typische jongerenbende die je in zoveel film ziet opduiken, wat dan uiteindelijk ook de bedoeling blijkt te zijn. 'k had eigenlijk er niks over gelezen, omdat de verrassing des te groter te laten, maar het was toch niet echt wat 'k er van verwacht had.
'k heb eigenlijk met totaal verkeerde verwachtingen naar deze film gekeken. Ze hadden de film misschien toch beter wat anders aangekondigd.
Wel verrassend en origineel en 'k zal me misschien nog wel eens aan een herbekijkbeurt wagen, maar dan met andere verwachtingen.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Komedie / Misdaad, 2020

World of Tomorrow
Animatie, 2015
1 reactie
cabinegiant snakeschool partymotorcycle crashabandoned housebossenmarihuanaapocalypsezombieweerwolfschepselcabin in the woodsvideo wallspeaker phone young adultcollege student