Genre: Mystery / Fantasy
Geregisseerd door: Jamin Winans
Met onder meer: Chris Kelly, Jessica Duffy en Quinn Hunchar
Plot Ink
"dreams"
Emma (Quinn Hunchar) wordt in een droom ontvoerd door een vreemd wezen genaamd Ink, waardoor haar lichaam in kritieke comateuze toestand in bed achter blijft. De Story Tellers proberen haar met behulp van een Pathfinder weer in haar lichaam te krijgen. Onderwijl kampt haar vader John met een heftige baan en het verlies van de voogdijschap over Emma.
MecG
Wat een toffe film. Ultravaag, maar mooi verhaal en mooie sfeer. Je moet wel even door het begin heen komen om de verhaallijn op te pakken, maar daarna is het verhaal goed.
Dit is een film die wel even blijft hangen in de goede zin des woords
dragonmaster
goedkope rommel !!! zit totaal geen verhaal in, lijkt wel alsof de makers onder invloed van iets waren. slecht acteerwerk. snap de hoge waarderingen dan ook totaal niet. voor een mooi sprookje : kijk gewoon Assepoester of Pan's Labyrinth.
RickZ
Aparte fantasiefilm met matig verhaal maar goede SFX over dromen en nachtmerries, en een door de vader verwaarloosd kind. Deed me denken aan Pan's Labyrinth, is ook zo een soort film.
v1ce
Gisteren gezien. Een perfecte duistere/vage zondagfilm!
Een beetje in de trant van Donnie Darko, maar net eventjes wat anders... In ieder geval helemaal mijn ding!
Reinoir
Kaasigste trailer ooit, bah, het ziet er niet uit.
kaholiic
Eigenlijk moet ik je daar gelijk in geven.. Beide trailers lijken net op een b-film... Maar heb volle vertrouwen in dat ik de film enorm goed ga vinden..
Reinoir
Ja ik heb net zo'n beetje alle berichten gelezen. Verbazingwekkend "de berichten dan heh" als ik die vergelijk met de trailer.
Gave film.
Winans heeft iets te weinig budget om alle gaatjes te vullen, maar visueel is er genoeg moois, sterk uitgewerkt en bekwaam uitgevoerd.
Het is vooral vooral Winans' wereld die overtuigt. Erg uitgebreid en origineel. Verhaaltje zelf is niet uiterst origineel en het acteerwerk is niet 100% stabiel, maar dat zijn kleine probleempjes die makkelijk wegvallen in het totaalbeeldje.
De film biedt veel meer dan iemand van Winans had mogen verwachten. Erg gaaf!
4.0* en een uitgebreide review
Jt*
Helemaal met MecG eens, eerst even door het begin inkomen en het verhaal blijft lang 'open'. Niet voor het grote publiek, maar vind dit toch een van de betere films van de afgelopen tijd. Orgineel idee, goede uitwerking en mooie muziek!
Phoenix
Ha, ik wist dat Onderhond dit wel zou kunnen waarderen.
Wil Winans andere full length feature (11:59, staat nog niet eens op MovieMeter) ook graag zien. Ben er namelijk nog niet helemaal gerust op of hij met een 'normaal' budget wel dezelfde inventiviteit aan de dag kan leggen. Hier werd hij nog een beetje gedwongen speels te zijn, maar als financiële middelen geen probleem vormen, wil ik nog wel eens zien of hij niet voor de makkelijke weg kiest.
Bellerophon
Dit had echt een classic kunnen worden voor mij, de potentie is er.
Ik twijfel nog steeds of ik heb top of net daar onder vind.
Ik geef hem in ieder geval op dit moment 4 welverdiende sterren.
Eindelijk weer eens een film gezien die me mee nam op een droomvlucht en me wist te raken.
Eentje waarbij het echt stil is nadat hij is afgelopen...de stilte die je nodig hebt om even terug te komen in de realiteit.
MasterRRR
Er schort toch maar weinig aan het verhaal als je het mij vraagt..wat vind jij dan minder daaraan? En tja, het acteerwerk vond ik ook wel meevallen eigenlijk, de key personages (vader en dochter) vond ik toch overtuigend spelen..het meisje viel vooral op: eens niet zon betweterig overdreven kind.
Tim spike
Ik vond het een geweldige film met een mooi verhaal, degene die hem niet leuk vonden zijn volgens mij gewoon gevoelloos
of waarschijnlijk pubers die alleen maar actie willen zien.
Van mij een dikke 5 omdat ik toch wel meer van deze regisseur wil zien
Siorgi
Het begint redelijk bizar maar beetje bij beetje kom je meer te weten over wat er zich afspeelt. Heel erg originele film waar ik toch van onder de indruk was na het bekijken ervan. Veel beter dan verwacht.
DVD-T
Wow, wat een prachtig staaltje cinema. Het is alsof alles klopt in Ink. De topper waar ik al een tijdje weer aan toe was.
Eigenlijk was het vanaf het eerste moment raak als de Story Tellers ten tonele verschijnen. Mensen die onze dromen lijden en beïnvloeden. Dit levert een goed concept op om daar meer mee te doen. En dat is Winans dan ook zeker gelukt. Vanaf het eerste moment wordt je helemaal de film ingezogen en de speelduur lijkt dan ook om te vliegen. Alles is erg mooi geschoten, het camerawerk is van een erg hoog niveau en ook de effecten zien er geweldig uit, zeker gezien het budget wat voor handen was. Daarnaast is het kleurengebruik ook fantastisch. Alle remmen gaan los om een zo mooi mogelijke wereld neer te zetten, dit wordt dan ook gedaan maar dan op een ingetogen manier. Mocht er een hoger budget voor handen zijn geweest denk ik niet dat het de film was geworden zoals het nu is Nergens wordt het te bombastisch of te overdreven.
Zoals gezegd is de film mooi geschoten. Elke scène is een pareltje binnen het grote geheel. Het ene mooie moment na het andere volgen elkaar op. Verhaal blijft van begin tot het einde toe boeien, vermaken en ook raken. Af en toe kreeg ik gewoon kippenvel vooral de 'ketting reactie' scène is erg mooi en de vechtscènes in de gangen van het ziekenhuis . Dit is ook grotendeels te danken aan de wonderschone muziek die te horen is. Geeft de film ook erg veel kracht mee. De scènes komen daardoor nog beter uit de verf. Acteerwerk is het af en toe misschien net niet, maar toch overtuigend genoeg om je mee te nemen op een fantastische reis.
mcdaktari
Dit is een film die wel even blijft hangen in de goede zin des woords
ik heb hem nog niet gezien alleen een kort begin stukje. Ik had wel verwacht dat het zo'n soort film is zoals je verteld, maar het verhaal opzich spreekt me wel aan. Ben dan ook zeer benieuwd wat ik er van vind. Zal hem 1 dezer dagen kijken
HIMMY
Sorry hoor maar hier wou ik ff op reageren. Hoezo geen verhaal ? Heb jij de film wel eens bekeken ? Denk echter namelijk dat jij de eerst 10min van de film hebt bekeken en dan heb je inderdaad nog geen verhaal nee. Maar ga effe verder kijken en kijk hem dan ook af want als je hier geen verhaal in kunt vinden, kan ik me niet voorstellen dat jij Pan's Labyrinth dan wel begreep...
grandpa
ieder zijn meug in ieder geval was deze, op de muziek na, zonde van MIJN tijd.
otherfool
Film van het jaar, hands down.
Prachtig hoe simpele zaken als licht, duisternis en schaduw de ultieme sfeer weten te creëren die van Ink zo'n bijzondere film maakt. Voeg de prachtige muziek toe en de film zuigt je mee in het soms ongrijpbare, vaak warrige maar immer emotionele verhaal.
Ink is misschien geen perfecte film (de cast laat soms een steekje vallen), maar visueel is dit alles en meer wat je mag verwachten. Ik ben zeer benieuwd of Winans met een groter budget hier nog weer overheen kan komen.
Sfeervol tot en met. 4,5*.
Inland Rabbit
JA JA JA! Zo zet je een droomwereld neer!
Zeker in het begin, had ik het idee naar een videoclip regisseur te kijken. (Hier zit wat in, gezien zn vorige werk ( YouTube - SPIN ) Veel aandacht naar het audiovisuele, maar het verhaal? huh? Je kreeg nu niet bepaald een goeie karakter introductie voorgeschoteld en het verhaal was me de eerste tijd ook vrij onduidelijk. Niet dat me dat veel uitmaakte, want ik werd getrakteerd op geweldige beelden en een prima soundtrack. Warrig verhaal of niet, dan heb je mij al gauw zoet.
Vooral visueel mooi. Met een nadruk op witte belichting. Je ziet t overal terug. In lampen, in weerspiegeling of gewoon als gloed. Veel is wit. Erg apart.. Daarnaast viel het grofkorellige filter erg op. Aoart gedaan.
De soundtrack sluit hier bij aan. Bij een audiovisueel gerichte film, komt ook vaak een groot deel van de emotie daar vandaan. Hier is dat grotendeels van de soundtrack. Ambient, piano, percussie, alles om de sfeer te versterken en om te zorgen dat je betrokken blijft bij de film.
Dat lukt heel aardig. Zeker wanneer na een tijdje het verhaal zich ook steeds meer prijs geeft. De (droom)wereld is duidelijk, iedereen heeft zijn plaats en dan schittert de film helemaal. Al moet i wel zeggen, dat het lekker mysterieus was, toen je minder wist. Echter dat mysterieuze blijft wel, dat zit gewoon in de sfeer. Die bad guys ook, brr creepy!
Gevoel voor humor is de film ook niet vreemd. Uiteraard, Ink is als personage al bizar genoeg om grappig te zijn en ook de bad guys zijn aardig bizar, maar er word ook hier en daar met rare opmerkingen en vreemde situaties gestrooid. Was de film anders te serieus geweest? Zeker niet, maar het geeft wel een direct effect, die de film goed kan hebben.
Dan heb ik alles wel gezegd, maar heb ik het nog niet over het acteerwerk gehad. Tsjah, dat was gewoon goed, maar niet bijzonder of heel sterk. Ook niet een film waar de aandacht heel erg naar het acteerwerk werd getrokken. Dit is slim gedaan, want waarschijnlijk waren het niet de beste acteurs, maar door het audiovisuele geweld, valt dit totaal niet op bij mij.
Film va het jaar? Met Mary & Max en Coraline te gaan, voorlopig wel. Echt mijn ding die fantasy. Moeilijk om zoiets goed uit te voeren en dat is hier perfect gelukt.
Phoenix
Tja, ik ben een beetje dronken dus heb ik toch maar even de Ink Deluxe Bundel van 46 dollar besteld. Wat doe je eraan.
dulcinea
Nogal overroepen hier vind ik persoonlijk.
De film begint enorm sterk, zalig apart sfeertje, originele scènes en leuk concept. Met het verhaal heb ik ook helemaal geen probleem want dat is eigenlijk best goed (maar wel vrij simpel en vanbij het begin duidelijk vond ik) De mooiste scènes zijn degene van de papa met z'n dochtertje of met z'n vrouw, alles wordt ook enorm knap en uniek in beeld gebracht (de manier waarop de slechterikken bewegen bv, enorm creepy!)
Waar gaat het dan de mist in voor mij? De film zit boordevol vervelende en misplaatste personages die wat mij betreft niks bijdragen aan het verhaal, het acteerwerk was soms echt wel niet goed en bij sommige scènes had ik echt het gevoel naar een slechte sci fi B-film te kijken. Jammer want mijn totaalbeeld van de film is hierdoor totaal verknoeid en na elke sterke scènes volgde een scène die me totaal teleurstelde en me zelfs bijna zin gaf om de film uit te zetten.
Vreemde filmervaring dus en gewoon echt niet mijn ding vrees ik!
mipha
Het ene moment neig ik naar genialiteit, het ander moment weer teleurstellend en matig./quote]
de momenten van teleurstelling hadden bij mij de overhand.. acteerwerk was zo belabbert,..
[quote="Visueel prachtig, jammer dat het acteerwerk en verhaal net niet lekker genoeg is af en toe.
inderdaad visueel/geluid/verhaal prachtig maar daar blijft het dan ook bij.. uitvoering was niet om aan te zien..
jammer hoor
B_B
- 1969 berichten
35 dollar toch? Of bedoel je niet deze? Ziet er wel erg tof uit, misschien ook maar even in gedachten houden voor als ik weer geld heb
Ghost13
Goed, dit is mijn eerste reactie op deze site. Ik wilde er al een tijdje aan beginnen, maar na het zien van ink wilde ik toch écht even een stem uitbrengen.
Na het lezen van de enthausiaste reacties als prachtig camerawerk, mooie belichting etc, was mijn intresse gewekt. Maar na welgeteld 15 minuten stond ik al op een kruising; Zet ik hem uit en begin ik aan een andere film, of geef ik hem een kans?
Helaas, het werd het laatste. Het begon al met het verhaal. Begrijp me niet verkeerd, ik hou wel van vage verhaallijnen alá Primer of the Machinist. Maar dan moet het wel een pakkend verhaal zijn en dat was hier niet het geval.
Het concept is orgineel, maar het pakt niet goed uit. Misschien was het bij deze film beter geweest als het vanaf het begin af aan wat duidelijker was, nu kabbelde het een beetje richting het einde. Het einde was leuk gevonden, maar het was helaas allang te laat om het verhaal nog te kunnen redden.
Ik vond ook dat het script afgeraffeld was, sommige scenes waren onnodig, waar andere juist weer meer aandacht hadden verdiend.
Het acteerwerk vond ik vaak maar matig, zelfs voor een b film. Dat ze een niet zo interessant script hebben gekregen zal ook niet echt geholpen hebben. De Pathfinder en de slechterikken zetten daarintegen wél een goede rol neer, wat het gezicht nog enig sinds red.
En dan de effecten... Alsjeblieft zeg. Ik ben blij dat ik geen epilepsiepatiënt ben met al dat geflikker tussendoor. Bloed irritant en nergens voor nodig. Er is niks mis met iets nieuws doen, maar dan moet het wel iets toevoegen!
Het ook zo geroemde kleurgebruik vond ik ook al zeer tegenvallen. In essentie wisselen de belachelijke gele of groene scenes de grauwe af, om van die irritante overbelichte scenes maar niet te spreken.
De soundtrack moet ik toegeven, is dan wel weer goed. Geen overdreven gedoe, lekker rustig en basic.
De onheilspellende slechterikken, de pathfinder die helaas een te kleine rol speelt en de goede soundtrack konden de film helaas niet redden. Het concept was mooi gevonden, maar helaas niet goed geacteerd/uitgewerkt. Ik heb de film niet uitgezet, omdat ik nog te nieuwsgierig was naar het einde en daarom krijgt deze film nog 1,5 ster.
s0062423
Tegenvaller.
Al is het eerder lastig om nu juist te zeggen waarom. Als eerste had ik al absoluut geen voeling met het verhaaltje, waarbinnen elk personage niet enkel stereotiep wordt neergezet, maar de acteur/actrice in kwestie dit gevoel door zijn/haar uitermate zwak acteerspel daarbij nog eens versterkt, waardoor deze personages niet meer dan bordkartonnen pionnenstukken in een zwak, reeds tig maal herkauwd, inspiratieloos verhaaltje verworden.
Maar Ink zou meer dan dat zijn, namelijk een audiovisueel spektakel. Althans volgens sommigen hier. Iets wat ik vreemd genoeg gemist heb. Winans experimenteert er weliswaar op los, maar kan toch slechts weinig overtuigen.
Het visuele aspect valt makkelijk samen te vatten als kleurloos, in beide betekenissen dan; alle kleuren worden continu weggewassen, wat van het geheel een visueel zeer eentonige, lelijke en vaak zelfs kitscherige prent maakt. Anderzijds is dit truckje zo goed als het enige waar Winans een hele film mee speelt.
Het auditieve aspect van de film valt evengoed te beschrijven als kleurloos. Telkens weer wordt hetzelfde dweperige 'ambient' deuntje bovengehaald, dat werkelijk elke scène tot vervelens toe ondersteund.
Deze twee komen vervolgens tezamen in de montage, wat zo het audiovisuele meesterwerk zou kunnen vormen. Ik zeg duidelijk kunnen, want Winans mist touch. Iets wat jammer genoeg prachtig getoond wordt in de scène waar de Pathfinder de vader laat verongelukken, door aan de hand van ritmes alles te laten ontsporen. Deze Pathfinder geeft nog eerst het ritme aan, wat al snel zijn echo vindt in de hen omringende gebeurtenissen, dit wordt versterkt door het ons ondertussen vertrouwde muziekje, en tot een geheel geboetseerd door de montage. Jammer genoeg, slaagt Winans er niet in om deze vier aspecten op elkaar af te stemmen, wat van deze scène een pijnlijke misser maakt. Iets wat evengoed op de gevechtscènes van toepassing is, die telkens en kapot gemonteerd en voorzien van de foute muziek worden. Jammer.
Dit alles gecombineerd maakt van Ink niet meer dan een veredelde studentenfilm, waar op zich niets mis mee is. Winans toont een ambitieus regisseur te zijn. Hij komt ook met een paar leuke ideetjes, maar het geheel is te ongebalanceerd om echt te overtuigen. Eindverdict is dan ook; gebuisd!
Reggy OpDeLip
Ik had niets over deze film gehoord of gezien voordat ik hem keek.
Ik moet zeggen dat ik hem erg goed vond hoor.. lekker bizar verhaal en rare gebeurtenissen. Ik hou er wel van.
En al die verwijzingen naar de goede en slechte kant van de mens enzo... ja vond dat wel goed in beeld gebracht en goed in het verhaal verwerkt.

‘Prometheus’ schiet binnen enkele dagen de Netflix Top 10 in

Welke tien series worden op dit moment goed bekeken op Netflix?

Mis deze misdaadthriller niet op Prime Video: '56 Days' nu te streamen

Nieuwe 'Star Wars'-trailer maakt teleurstelling goed: ‘Eindelijk, een echte trailer’

Earthlings
Documentaire, 2005