Genre: Actie / Western
Geregisseerd door: Jimmy Hayward
Met onder meer: Josh Brolin, Megan Fox en John Malkovich
Plot Jonah Hex
"Revenge gets ugly."
In opdracht van het Amerikaanse leger trekt premiejager Jonah Hex (Josh Brolin), wiens gezicht akelig vervormd is, door het Wilde Westen om de voodoobeoefenaar Quentin Turnbull (John Malkovich) te pakken te krijgen. Turnbull heeft namelijk niet veel goeds in de zin, en dat is een understatement.
Jonah Hex
Second Lt. Evan
Colonel Slocum
Jeb Turnbull
miwaja
zeer matige film uit het verhaal was meer uit te halen vond hem rommelig met weinig inhoud
SnakeDoc
De minst winstgevende film uit 2010. Of nou ja
minst winstgevend,... laat ik zeggen: De film die het meest aan miljoentjes heeft moeten inleveren
Productiebudget: $47 miljoen
Wereldwijde Box Office: $10,9 miljoen
Terugverdien Ratio: 24%
Pijnlijk
Brix
- 19685 berichten
Wereldwijde Box Office?
In welke landen was de film dan in de bioscopen te zien vraag ik mij wel af?
mandy7
Wereldwijde Box Office?
In welke landen was de film dan in de bioscopen te zien vraag ik mij wel af?
Alstublieft:
Brix
- 19685 berichten
Bedankt mandy7
Ja, dat bedoel ik dus...bijna nergens in de bioscopen te zien geweest.
Ik zie daar alleen de verenigde Arabische Emiraten genoemd staan.
mandy7
Als ze hier nog een beetje aan willen verdienen moeten ze gewoon op de dvd de volledige versie zetten en een FOCKING geile foto van Megan Fox op het hoesje plaatsen.
erpunited
Ik vond de film niet veel aan. Af en toe gruwelijke harde en lekkere actie maar verder was de film niet veel. Het verhaal vond ik slecht. Het acteerwerk redelijk maar niet om over naar huis te schrijven. Een pluspunt is megan fox. Damn wat blijft zij knap. Nee dit is geen topper
Keane1983
Een aardige westeren.
Sfeer wordt leuk neer gezet, hier en daar leuke dialogen. Acteerwerk is ruim voldoende.
Verder heeft het verhaal niet veel om handen, maar de actie die erin zit maakt dan wel weer veel goed.
De SFX zijn leuk gedaan en heb ik ook geen klagen over.
Wat een beetje jammer is, is het snelle einde!!! Boemen klaar!!!
Toch heb ik me wel hiermee vermaakt en verwacht dat hier nog wel eens wat meerdere delen van gaan komen.
De film is gewoon een leuke actie film waarbij het verstand op nul gezet dient te worden.
Leuk om eens gezien te hebben een over the top westeren.
Een voldoende 3.0*
blurp194
Over the top verhaal, volstrekt ongeloofwaardig maar da's niet erg. Aardig gefilmd, beelden zijn ok muv de kop van Jonah, die vind ik ietsje te onsmakelijk... maar dat maakt Megan Fox wel weer een beetje goed.
Leuk om een keer gezien te hebben, maar hoeft niet in de verzameling.
schram101
Slechte muziek, slechte special effects, slechte acteerprestaties en een slecht verhaal.
Bij elkaar hoeft dat nog niet eens een slechte (lees: niet vermakelijke) film op te leveren. Dit gedrocht echter wel. Behalve de kop van Brolin en het lichaam van Fox is hier vrijwel niets aan.
Pipoo!
Kon maar niet in deze film komen. De eerste 10 minuten waren veelbelovend. Maar daarna gaat alles veel te snel, personages komen en gaan, dan weer een flashback, dan weer een voice over, dan een explosie en einde film.
Elke keer toen ik dacht 'nu ga ik me focussen en ga ik het volgen' gebeurde er weer iets wat geen of weinig verband hielt met het voorgaande en dan kwam ik er alsnog niet in....
maar ben ook retemoe dus dat kan ook een factor zijn
Fox McCloud
81 minuten. Veel langer moest deze film ook niet duren. Nergens wist Jonah Hex me echt te pakken. Het blijft allemaal zeer oppervlakkig, het verhaal wist me niet mee te voeren, vanwege het gebrek aan enige diepgang. Goede intro dat wel, maar in het geheel scoort de film toch onder de maat. Fox kan ik altijd wel waarderen, maar dat redt deze film niet. Matig acteerwerk, zelfs Malkovich kon me niet echt bekoren. Ook Brolin wist geenzins te overtuigen.
Jammer, ik denk dat hier meer in had gezeten. Een paar leuke momenten weten deze film van een al te erge onvoldoende te redden. Ik hou het maar op een...
van duijn
best aardig, maar het is weer zo`n wraakverhaal wat het heel erg voorspelbaar maakt. zat wel leuke actie in hoor, maar meer ook niet.
Starmaster501
Geinig filmpje. Niet al te veel actie. Ik verveelde me niet tijdens het kijken maar dit is wel een film die je na 1 keer zien niet meer hoeft te zien. Leuk voor een saai avondje dus. Megan Fox maakte de film nog een beetje boeiend
vrossi
Idd voor een saai avondje, kun je deze film best opzetten.
Het is ook niet de film om 2x te willen zien, maar daar reken ik hem niet op af.
als het je de avond maar even bezig houd. en dat is met deze film goed te doen.
Het einde vond ik een beetje drastisch, ik miste alleen nog porky pigy, That's all folks
M.Goodkat
Jonah Hex: Samenvatting
Een van de mindere films die ik in een tijd zag..zeer zwak vertolkt ook door de hoofdrolspelers..of het kon aan het script ook liggen.
Verhaal trok op weinig...snapte de hele clue ook niet...
Megan Fox is zoals gewoonlijk totaal geen toegevoegde waarde, zwaai een beetje met die tetten en that's it..
Ronduit slechte special effects...
Nee, slecht =(
cor1946
Had weinig met een western te maken, Ik snap John Malkovich niet zo goede acteur dat die in zulke films gaat spelen.
Q Jones
Jonah Hex.
Jonah Hex staat gelijk met een vermakelijk filmpje. De film oogt duur, en dat was hij volgens mij ook. Het is daarom ook jammer dat ze niet meer uit het script konden halen want daar zitten toch echt de gaten in.
De openingsscene is meteen het beste en de film klimt niet meer terug naar dit niveau wat erg jammer is. Want een cowboy met een dikke machine gun op zijn paard had een uiterst leuke film op kunnen leveren. Helaas blijft de gun bij die enkele scene.
Josh Brolin geeft gestalte aan het personage Jonah Hex, een echte bad ass die zijn vrouw en kinderen voor zijn neus heeft zien verbranden. Hex zint op wraak, maar als hij er achter komt dat de moordenaar dood is wordt hij een premie jager. Als de president er achter komt dat de dader (John Malkovich) nog leeft en een plan heeft om een machine te bouwen die hele steden kan verwoesten, schakelt hij Hex in die het klusje mag klaren.
Dit zou een super deluxe actiefilm kunnen worden maar helaas mocht het niet zo baten. Er zit niet genoeg actie en op de een of andere manier voldoet het niet, op een paar scènes na.
Brolin vind ik wel geweldig als cowboy met zwarte humor die zindert op wraak, hij bewijst met deze film dat hij zeer zeker een leading man is voor een actie film, jammer genoeg dat hij een verkeerde film kiest. Ik hoop toch stiekem wel op een vervolg waarin hij zich ook kan bewijzen aan het grote publiek, want de mensen liepen deze massaal voorbij en hier in Nederland heeft hij niet eens de bioscoop gehaald. Waarom Megan Fox trouwens zo groot op de voorkant staat snap ik niet want ze heeft maar een minuscuul rolletje wat veder niet veel toevoegt aan de film.
Gemiste kans volgende keer beter. 3 sterren
Actievolle western gebasseerd op een stripboeken-reeks. Duidelijk merkbaar door de larger than life personages, de aankleding en de ruige soundtrack. Ondanks het uiterst magere en voorspelbare verhaaltje, de rommelige montage toch redelijke onderhoudend (mede door de korte speelduur).
GGG
Verwachting was hoog met een actie western gebasseerd op een stripboeken-reeks... Maar helaas viel deze film mij tegen. Ik denk dat ze er wel wat van hadden kunnen maken maar dat er op de montagetafel hier en daar wat mis is gegaan. Met wat beter editingwerk had deze film stukken beter kunnen worden. Aan de anti held Josh Brolin lag het niet...
dinhus
Toch ver boven verwachting! De personage van Jonah wordt geweldig neergezet en de film heeft een plezant tempo. Op bepaalde momenten riep het wel enige vraagtekens bij me op, maar dat terzijde was het een prima geheel. Hier en daar ietwat clichématig, maar het mocht niet baten.
mixmaster
simpel filmpje die je heel snel vergeet.
maar goed dat ie 81 minuten is want de film is nergens goed te noemen , eerder een kinderfilm met hier en daar wat redelijke actie.
veel te veel te donkere scenes die alles nog meer verpesten.
Le Professionnel
1 uur en 10 minuten duurde deze film en dat is lang genoeg voor deze zwakke film erg jammer want alle ingredienten zijn aanwezig om er een leuke film van te maken alleen al door de aanwezigheid van Brolin en Malkovich een gemiste kans.
bladerunner63
zoals Ridley Scott onlangs twitterde : I think movies are getting dumber, actually. Where it used to be 50/50, now it`s 3% good, 97% stupid. #RidScott
deze zit in de 97 % .... rotzooi !
yeyo
Dat vind ik best een domme uitspraak van iemand die de filmindustrie beter zou moeten begrijpen. De enige reden dat het lijkt dat films vroeger beter waren, is omdat vooral klassiekers onthouden worden. 30 jaar geleden waren er ook genoeg flops zoals Jonah Hex, maar die zijn ondertussen al lang vergeten.
teaser
Heb ik deze al gezien?? Geen idee, ik kijk te veel troep tegenwoordig. Volgens mij heb ik deze film wel gezien maar is er niets blijven hangen....
Misschien moet ik een forum topic openen over de hoeveelheid #$%^& films van tegenwoordig
bladerunner63
dus een van de beste directors ter wereld, met name Ridley Scott is dom ?
volgens mij is zijn comment één van de beste die ik gelezen heb de laatste 10 jaar ....
wat een arrogantie die man te verwijten voor een domme uitspraak...
kijk maar verder naar troep dan...
yeyo
Oei, ik wist niet dat ik met een Ridley Scott-fanboy te maken had. Het is al goed, ik zal niets meer zeggen over de platte cafépraat van je idool, want normaal reageren zit er blijkbaar niet in.

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

The Hunter
Avontuur / Drama, 2011

Daybreakers
Horror / Actie, 2009
gunslingervsdc comicsstripboekhelgebaseerd op stripfacial scar doodconfederatetomahawk