• 9.376.964 stemmen

Met onder meer: Robert Pattinson, Emilie de Ravin en Pierce Brosnan

Releasedatum: 1 april 2010

Plot Remember Me

"Live in the moments."

Tyler Hawkins is een jongen die na de zelfmoord van zijn broer en de scheiding van zijn ouders in een staat van totale lethargie belandt. In schril contrast daarmee staat een jonge vrouw, Ally Craig (De Ravin), die een tragedie heeft meegemaakt maar daarna juist de carpe diem-filosofie omarmt. De twee krijgen wat met elkaar, maar niet al het emotionele puin is meteen geruimd.

avatar van booyo

booyo

Selecteren en op het uitroepteken (spoiler dus) drukken. Snel doen indd, mocht iemand dit lezen verpest je alles voor diegene..

avatar van shawna

shawna

Ik vond het een saaie film. De film kwam maar niet op gang.

Alleen het einde vond ik de moeite waard.

avatar van Chairrepair

Chairrepair

Het acteerwerk in de film alleen al is de moeite waard. De kleine details in de handelingen van Robert Pattinson, maakte de film voor mij boeiend van begin tot eind.
Daarbij komt nog het verrassende/schokkende plot.
Ik had de connectie met de twin-towers op het einde totaal niet verwacht. Ik heb er nooit echt bij stilgestaan hoe erg het voor de nabestaanden van de slachtoffers van 9/11moet zijn geweest(en nog steeds is)

Ook vond ik Emilie de Ravin verrassend goed acteren.
Zeker weten de moeite waard!!

avatar van Burry

Burry

Goede film, erg interessant einde.

avatar van Rowiee.

Rowiee.

je kunt pas over de film oordelen als die is afgelopen. ik vind het van het begin tot het eind een goeie film.

avatar van skeezicks

skeezicks

Een mooie, onderhoudende film waar ik van heb genoten.

avatar van stinissen

Mooie gevoelige film over emoties en verborgen verdriet.

avatar van mer1973

mer1973

stinissen schreef:

Mooie gevoelige film over emoties en verborgen verdriet.

stinissen mooi verwoord, totaal niks aan toe te voegen.

avatar van bassira

bassira

Prachtige film! Vooral het onverwachte einde..

*4,5

avatar van igotcrabsatcarls

igotcrabsatcarls

Geweldige film! Inderdaad onverwacht einde en dat maakte de film erg mooi! Ik vond het goed geacteerd. Echt een aanrader!

4,5

avatar van Jamie Marciano

Jamie Marciano

Wat een slechte film.

Vooral de acteer prestatie van Emilie de Ravin kwam me de keel uit zetten, ik vond haar in Lost altijd heel leuk maar het (proberen te) praten zonder Australisch accent werkt in haar nadeel. Wat deed ze dit slecht.

Ook Robert Pattinson viel tegen, maar vond het wel leuk om hem in een ander licht te zien dan Twilight.

Pierce Brosnan vond ik wel erg sterk, jammer dat hij maar een kleine rol had.

Na het zien van de trailer had ik me best verheugd op deze film, maar het was het allemaal net niet, ik snap ook niet dat deze film op IMDb een 6.5 krijgt. (Zal wel te danken zijn aan de Twilight/Robert Pattinson fans).

2.5 ster vind ik deze film waard, prima om een keer te zien maar daarna kan die ook weg.

avatar van Recoil

Recoil

Mooi, mooi... Met een kippenvel einde. Ik ben blij dat ik -als ik de verhalen hier lees- mijn eerste ervaring met Pattinson in mijn eentje op BR heb gezien...

Ik begrijp de reacties over slecht acteerwerk niet? Is dat omdat de 'diehard' filmfans simpelweg niet willen erkennen dat de acteerprestaties in deze film goed tot erg goed zijn? Doordat de hoofdpersoon in een enorm commerciële blockbuster heeft gespeeld? Om de reacties van het vrouwelijke publiek?

Nee het is cinematografisch geen hoogstandje (hoewel, het einde..?), maar om hem compleet de grond in te boren is echt pure waanzin..

Het verhaal is enigszins langzaam, maar wel gedetailleerd opgebouwd waarbij je gaandeweg te weten komt waarom ieders persoonlijkheid op de weggezette manier gespeeld is. Als je hem van begin tot einde kijkt, en er open voor staat grijpt deze film je op een zeker punt echt wel aan. 4,5*

avatar van Nijreesboy

Nijreesboy

dit is een goede film met een onverwacht einde.

acteerwerk - beter dan verwacht

einde - beter dan verwacht

vond alleen het begin een beedje saai, had moeite om in het verhaal te komen. had de film er bijna af gezet. tog blij dat ik dat niet heb gedaan.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

erg goede film.

Elineloves

'' I'm glad you're happy being alone in your library with all your piles of books. But I want.. I want a career, and a wife, and a girlfriend, and a divorce, and a mid-life stalking episode, and an erectile dysfunction. ''

Wow. Wat een sterke openingsscène! Ik had het zien aankomen, maar nog schrok ik en zat ik met open mond te kijken. Vooral omdat het op een locatie is waar ik me 's avonds altijd een beetje bang voel. De angst in de moeder haar ogen.. onbeschrijfelijk. Ja, in de eerste minuut heeft de film me al geraakt.

And there he was... Robert Pattinson. Ik kan niet anders dan toegeven dat ik hem ook zeer zeker cute vind. En al helemaal als hij niet zo akelig bleek is maar lekker wat kleur in zijn gezichtje heeft. Helaas wordt hij ontzettend gestigmatiseerd door de Twilight hype.

Gelukkig laat hij met deze film zien een bredere doelgroep aan te kunnen spreken dan alleen verliefde tienermeisjes. Leuke scène als hij een vaas aanziet voor een asbak, dat gezicht van hem... priceless! Pattinson heeft een heerlijke nonchalante bravoure en een diepe, intense blik. Hiermee weet hij zijn personage Tyler diepgang te geven en geloofwaardig te maken.

Opvallend goede rol van het kleine zusje Caroline. Dit personage wordt uitstekend neergezet door de 11-jarige Ruby Jerins, die met haar slimme uitspraken de kijker zo nu en dan weet te verrassen.

Emilie.. Ze was stukken minder irritant dan ik dacht. Normaal kan ik niet erg lang naar haar accent luisteren, maar dat viel in deze film ontzettend mee. De chemie tussen haar en Pattinson spat ook heerlijk van het beeld. Veel beter dan Pattison ooit met zijn Twilight tegenspeelster zal hebben. (Oké, en nu zijn we klaar met de vergelijkingen.)

Het verhaal van Remember Me is mooi, gevoelig en dankzij de goede acteurs raakt het je ook echt. En nog belangrijker: Het sleept je mee, en je gelooft het.

GastHeer schreef:
En juist als de vader zijn dochter naar school gaat brengen en Tyler op het kantoor (WTC) staat te wachten op zijn vader om de advocaten te spreken voor zijn schoolstunt, vliegen de vliegtuigen het WTC in en zal Tyler sterven i.p.v. zijn vader die er zou zitten als het hele voorval met het haarknippen niet gebeurd was. Op dit punt krijgt Tyler de overeenkomst met Mahatma Ghandi, omdat hij alles offert om liefde tussen anderen te laten groeien en uiteindelijk dus sterft voor de liefde tussen zijn gezin.

Ja maar... Tyler kon toch niet weten dat juist op dat moment de aanslag zou plaatsvinden? Dus hij offert zichzelf toch niet op, het was toch helaas ''toeval''? Of ben ik nou gek?

avatar van Pinoy

Pinoy

Chairrepair schreef:

Ook vond ik Emilie de Ravin verrassend goed acteren.

Zeker weten de moeite waard!!

Kommop man, verrasend goed.. ga Lost kijken.. ze is altijd al goede actrice geweest..

Btw ik ga de film zo kijken..ben benieuwd na al die reacties hier en ook een vrij hoge score

avatar van Pinoy

Pinoy

Mooie Film.. Alleen stom einde

ik wilde mooi einde maarja je kan niet alles hebben

De Ravin zeer sterk

Brosnan als rijke pappa, pas erg goed bij hem

en Pattinson speel zeer sterk..

Mooi drama verhaaltje ookal vond ik de Romaniek er niet vanaf spatten..

avatar van canciser

canciser

Acteerwerk vond ik bijzonder slecht, uitwerking van de personages en detail in de verhaallijn ook. Over het algemeen was dit toch een goede film, vooral door het verhaal en het einde. 3.5*

avatar van .Fee.

.Fee.

Het einde bezorgde me echt kippenvel en tranen in de ogen

Wat een film!

Elineloves schreef:

Iemand nog een verklaring voor bovenstaand?

avatar van jacqueline94

jacqueline94

Ik vond het een hele leuke film,
Ik vindt alleen het einde niet leuk.
Dat hij dan dood gaat.

Elineloves schreef:

Iemand nog een verklaring voor bovenstaand?

In mijn ogen pure toeval.

Elineloves

Ja toch? Ik kon de link ook al niet maken naar een vooropgezet plan.

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Sterk stukje cinema! Wat dat einde betreft, het gaf de film zeker meer impact maar was in mijn ogen wel totaal onnodig. Ik heb er in ieder geval van genoten 4*

Goodfella1812 schreef:

Het einde vond ik mooi gevonden en ja ik hou normaal van happy ends.

Elineloves

Dat zal vast ook wel het doel zijn geweest. Geen standaard einde zoals we allemaal al 100 keer gezien hebben bij dit soort films. In mijn ogen dan ook zeer geslaagd.

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Het is inderdaad geen standaard einde voor een Hollywood film maar ik kijk nogal veel Asian cinema en daar zie je niks anders. En het lijkt me dat toen de datum 11sept 2001 in beeld verscheen iedereen wel wist hoelaat het was..

Al moet ik wel zeggen, het was inderdaad mooi gevonden en zeker geslaagd want de extra impact die zo'n climax moet brengen was zeker aanwezig.

Elineloves

Ja, toen ik de datum zag moest ik er inderdaad direct aan denken, maar ergens dacht ik dat het te vergezocht zou zijn om die link te leggen. Pas toen hij inderdaad voor het raam stond, viel het kwartje.

avatar van imcw

imcw

Een halve ster aftrek omdat ik het niet eens ben met het einde! Maar verder een geweldige film. Heerlijk dramatisch