Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Netflix
Bekijk via CANAL+
Plot Remember Me
"Live in the moments."
Tyler Hawkins is een jongen die na de zelfmoord van zijn broer en de scheiding van zijn ouders in een staat van totale lethargie belandt. In schril contrast daarmee staat een jonge vrouw, Ally Craig (De Ravin), die een tragedie heeft meegemaakt maar daarna juist de carpe diem-filosofie omarmt. De twee krijgen wat met elkaar, maar niet al het emotionele puin is meteen geruimd.
Tyler Hawkins
Les Hirsch
Aidan Hall
Janine
canciser
Toen ik september 9 2001 op het bord zag staan dacht ik dat ze het over 9/11 zouden gaan hebben. Maar de scene erna in het kantoor was het meteen duidelijk. Uiteindelijk nog een happy end, nu heeft papa meer tijd voor zijn dochtertje
Thai_Teen
Geweldige film met een onvoorspelbaar einde.
nush
Mooie film met helaas een waardeloos einde maar toch wel de moeite waard om te kijken.
Elineloves
Wat verschillen de meningen over het einde zeg. Ben wel benieuwd welk einde de mensen die dit waardeloos vonden dan graag gezien zouden hebben.
Skrean
Damn! dit vond ik een puike film, goed gemaakt, goede soundtrack, enorme boodschap die je pas door hebt aan het einde, wat enorm werkt als je niet weet wat het einde is voor aanvang van de film.
Dit is niet je standaard rtl 4 bullcrap, maar hoogstaande cinema in zijn meest pure vorm. Camera werk en montage willen je niet doen wegkijken en de hoofdpersonen intrigeren door hun herkenbare karakters. solid 4 sterren.
missl
het eind slaat nergens op, de rest is gewoon een goed drama over familiebanden.
Nancy1980
Ik vondt het einde juist heel goed, zat echt met kippenvel op de bank.
Al had ik het vanwege tyler liever anders gezien :.)
killer13
ik ben niet zo voor drama en romantiek dus laat staan de combinatie ervan. maar deze film is geweldig, en dat is nog zacht uitgedrukt! ik vind het een prachtige film en ik hoop dat hij snel te koop is want deze staat zeker op mijn verlanglijstje!
kyana
Ik vroeg me af wanneer deze film op dvd uit komt!?
Heeft iemand enig idee?
Le Edzel
Vond het een geweldige film. Perfecte balans tussen romantiek en drama. Einde vond ik wél sterk.
In dit genre toch wel 1 van mijn favorieten denk ik.
revadebe
Het einde heeft mij ook zwaar verrast. Toen er op het schoolbord stond 'Tuesday September 11th 2001', toen dacht ik gewoon dat het een les was over 9/11. Pas bij het uitzoomen viel het kwartje. Meesterlijk gedaan, want zulke eindes doen ze meestal aan het begin van de film, om vervolgens terug te gaan in de tijd. Nu wordt de essentie pas op het laatst weggeven.
Maar vervolgens werden mijn gedachten een beetje vertroebeld door het idee dat ik misschien hints in de film heb gemist, die verwezen naar het einde.
Dus het uiteindelijke einde moet ik nog maar eens herzien.
Maar ik vond het sowieso een erg mooi verhaal, al was het op het einde na niet heel erg baanbrekend.
Dooz
Had even moeite met het tussenstuk, duurde lang. Maar heb volgehouden !
Het einde had ik niet verwacht, mooi en onverwacht.
nepdance
Tja, de film vond ik op zich goed met een knap verhaal maar wat mij erg dwars zit is het acteren van Robert Pattinson. Er zijn in de film vaak momenten dat het té gemaakt overkomt vooral die akelige zogenaamde besluiteloosheid van die gast, ja okay de regisseur heeft hier natuurlijk ook zijn aandeel in maar toch....
voor mij een 3
JeroenStaarink
Ik kan niet begrijpen dat mensen het hebben over een slecht einde. Dit is juist de totale boodschap die deze film wil brengen. Leef de dag. Het kan zo over zijn. De boodschap was misschien niets nieuws, maar goed acteerwerk en het verhaal doen dat verbloemen.Het was twin tower gebeuren onvoorspelbaar en puur. Mensen die dat niet inzien moeten eerder aan zich eigen twijfelen dan aan deze film....
Elineloves
Mooi gezegd Jeroen. Je slaat de spijker op zijn kop.
Erg leuk om te zien dat zoveel mannen deze film toch weten te waarderen.
johnrambo
Aardige film met een te hoog feel good gehalte. Het was mij allemaal te flauw, onwerkelijk en gezapig. De hele film was al vanaf een half uur kijken te voorspellen (op het ene incident na)
Acteerwerk en verhaal waren wel degelijk genoeg om toch tot een voldoende te komen.
missl
Ik vind het wel grappig dat er dan weer gelijk gezegd moet worden dat mensen die het einde niet zo goed vonden aan zichzelf moeten twijfelen, getuigt enkel een kwestie van smaak, niet?
waarom ik het einde niet leuk vond: er was al zoveel drama gedurende de film en het was nu eens tijd dat het goed zou komen, overigens vind ik dat inspelen op de twin towers zo ontzettend amerikaans en een poging tot een misplaatste tearjearker dat ik het niet serieus kon nemen.
JeroenStaarink
Mensen die dat vinden moeten dan niet twijfelen aan het einde van de film. Ze zouden moeten twijfelen aan de boodschap van de film. Deze was voor mij al lang bekend, maar dat zal dan wel aan mij liggen...
Roelof83
Ik vond het een zeer goed verhaal, deed mij eigenlijk wel nadenken over beslissingen die ik recent heb genomen.
Aangrijpend einde.
Ik wil meer van dit soort films zien, is er geen lijstje met de top 5 meest aangrijpende films
Leannen
Jezus, wat een goede film. Ik ben al een jankerd, maar dit pakt dan wel aan! Erg aangrijpende film en vond het einde juist super goed! Ik dacht inderdaad ook dat ze het over 9/11 zouden hebben op school. Maar toen de WTC werden uitgezoomd werd het wel duidelijk.
Echt een super goede film. Een echte aanrader. Hier speelt Robert Pattinson eindelijk een goede serieuze rol en niet een of ander vampiersterretje. Ik zag hem niet eens als Edward, maar gewoon als de Tyler die hij speelt in deze film.
Linds
Ik vond de film eerlijk gezegd helemaal niet zo leuk.
Het einde om mee te beginnen vond ik al helemaal dom...
Het is allemaal traag in opbouw en uiteindelijk vind ik de film zelfs te langdradig, ik was blij toen de film voorbij was.
Ik was nochtans zeer benieuwd naar deze film en de acteerprestaties van Robert Pattinson.
Jammer...
EliasZ
Goede film
Begon erg traag maar werd steeds beter!
3,5
K*D
Mooie film, het einde geeft je toch een hele andere kijk op alles, al had ik toen toen de camera ging uitzoomen van het gebouw waar Tyler stond, het gevoel dat het 2 totaal andere werelden waren. Maar het is uiteindelijk goed tot 1 verhaal gekomen.
Ik heb trouwens alleen de eerste 2 pagina's gelezen, maar is het dan NIEMAND opgevallen dat aan het begin je Tyler zag staan en hij ene shot een sigaret in zijn mond had en andere shot weer niet, en dan weer de volgende weer wel?]
En later toen Ally vlak voor ze haar klap kreeg van haar vader dezelfde "probleem" had met haar schouderbandje?
diaan11
Tsja, niet wat ik ervan verwacht had, helemaal niet na alle lovende recensies hier.
Brosnan heeft na Bond geen enigszins overtuigende rol meer neergezet, ook nu niet. Emily de ravin, altijd goed maar nu leidde haar poging om niet Australisch te klinken erg af..
Robert Pattinson een van de weinige lichtpuntjes in deze film.
De emoties waren constant van zijn gezicht te lezen, woorden waren overbodig.
Het hier veelbesproken einde: Naar mijn mening overdreven en onnodig.
Ik had de tissues klaar liggen en hoewel ik snel jank bij het kijken van films heb ik hierbij geen traan gelaten, jammer.
Embie
Hele mooie film!! Erg goed geacteerd, Robert Pattinson deed het goed voor zijn eerste echte heftige film. Het einde was echt shocking!
Dus echt een aanrader voor iedereen!!! Zelfs voor de Pattinson haters.
Katharina
Haha, nog nooit heeft een einde mij zo verrast als bij deze film. Maar ik twijfel erover of ik het een goed einde vind.
Maar de rest van de film is prachtig! Echt een aanrader.
Elineloves
Haha nee dat was me niet opgevallen. Leuk om zo foutjes te ontdekken bij een film, hier ga je automatisch bij de herziening op letten.

The Notebook
Drama / Romantiek, 2004