• 9.375.080 stemmen

Escape from Alcatraz (1979)

Drama / Thriller | 112 minuten

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Don Siegel

Met onder meer: Clint Eastwood, Patrick McGoohan en Roberts Blossom

Plot Escape from Alcatraz

"No one has ever escaped from Alcatraz… and no one ever will!"

Op 18 januari 1960 landde Frank Morris onder zware bewaking op Amerika's meest gevreesde en beruchte gevangenis op het eiland Alcatraz - een geïsoleerde vesting waarheen uitsluitend de gevaarlijkste misdadigers overgebracht werden en vanwaar geen terugkeer mogelijk was. Gedreven door een sterke vrijheidsdrang en getergd door de gewetenloze en willekeurige straffen van de gevangenisleiding begint hij samen met een paar medegevangenen een plan voor te bereiden wat nog niemand gelukt is: ontsnappen van Alcatraz.

avatar van Jordy

Jordy

Geweldige film, vooral door het acteerwerk van Eastwood. Erg boeiend verhaal, dat geen moment verveelt. 4 sterren.

avatar van dttom

dttom

Oud maar erg goed.

avatar van Onis

Onis

Zeker erg goed. Ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik heb een rondleiding op Alcatraz gehad en daar werd ook het verhaal verteld.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

ik vond dit echt een zeer mooie film. Mede omdat ik zelf een keer op Alcatraz ben geweest, geeft deze film een heel apart gevoel. Het geeft in ieder geval heel goed weer hoe het gegaan zou kunnen zijn.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Spannend van het begin tot het eind, tijd geleden op TV gezien, erg goed acteer werk van Clint Eastwood. 3,5 sterren.

avatar van BS

BS

inderdaat erg indrukwekkende film.

Het verhaal is goed, het acteren is gewoon erg goed.

De film behoud zijn spanning en is aangenaam om naar te kijken.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Geheel mee eens!

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Topfilm en een uitmuntende Eastwoord. Morgen weer op tv zie ik en - ondanks dat ik hem al een keer of 3/4 gezien heb - ik ga zeker weer kijken! Het blijft gewoon een fantastisch verhaal en een spannende en boeiende film.

avatar van tom

tom

Goed acteerwerk van Eastwood e.a.

Redelijk boeiend verhaal, maar ook niet de hele tijd spannend vond ik.

3 sterren.

avatar van gotti

Goed acteer werk maar de film is hier en daar een beetje aan de saaie kant. 3*

Ik moet altijd aan Tom & Jerry denken als ik dit plaatje zie!

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

En wie is hij dan????

avatar van EmDee

EmDee

Tom natuurlijk. Hij past toch niet door het gaatje.

avatar van Droopy

Droopy

Goed acteerwerk van Eastwood (in zijn jongere jaren) Ik vind het verhaal spannend en goed verfilmd.

Er zijn veel films (o.a. The Rock) die over het zelfde onderwerp gaan maar deze vind ik toch net wat beter.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Droopy schreef:

Hoewel The Rock zich inderdaad op Alcatraz afspeeld, vind ik het toch niet in hetzelfde genre vallen als Escape from Alcatraz.

In The Rock gaat het eerder om een 'inbraak' dan om een ontsnapping.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

The Rock is echt totaaaaaaaal anders dan deze film, die hebben echt niets met elkaar te maken! Bovendien slaat Alcatraz zelf helemaal nerges op in The Rock. Kweenie of t hier wel lijkt op t echte alcatraz.

avatar van maurikz

maurikz

hij komt deze week weer op tv, en ik ga zoizo weer kijken ik heb deze film al zoooooo vaaak gezien op de duitser, bbc nederland 1 of rtl ik kijk hem altijd ...!!

maakt niks uit. blijf 1 van mijn favo films

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Het is en blijft een goede film ondanks dat ik hem al zo vaak heb gezien. Alleen is het niet zo leuk meer als je hem voor de eerste keer ziet. Want daarna heb je dat truukje door hoe ze ontsnappen. Ik geef hem 3 sterren.

avatar van rzasa

rzasa

Nick Kang schreef:

Alleen is het niet zo leuk meer als je hem voor de eerste keer ziet.

????

avatar van Redlop

Redlop

Misschien moet Nick Kang dan maar die eerste keer overslaan en gelijk maar voor de tweede keer kijken of zo ??

Ik begrijp de achterliggende boodschap ook niet helemaal vrees ik.

avatar van Quido

Quido

Ik snapte het eerst ook niet...nu wel denk ik. Ik denk dat hij bedoelt: De film voor de 2e (of vaker) keer bekijken is minder leuk dan de voor de 1e keer omdat je nu weet hoe en wat.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

inderdaad mensen. Ik had het helemaal verkeerd geformuleerd.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Zag net dat deze film bezig is op tv, en het schiet me te binnen dat ik deze al een paar keer eerder heb gezien. Goed akterende Eastwood en redelijk vermakelijk. Je moet wel van gevangenissen/ontsnappingen houden wil je deze film meerdere keren kijken. 3.5 sterren.

avatar van landrover

landrover

Ik vind Shawshank Redemption toch wel stukken beter, 3.5 sterren

avatar van mrtve

mrtve

blijft gewoon een goede film.... 4 sterren

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik vind dat je deze film niet kan vergelijken met Shawshank Redemption. In deze film staat het ontsnappen centraal, en in Shawshank Redemption is dat totaal niet het geval.

Ik vond het een zeer goede film, met een uitstekende Eastwood.

3,5 sterren

avatar van martens

martens

gisteren voor de zoveelste keer gezien, deze film blijft boeiend en goed!!

avatar van zeus

zeus

Blijft een goede film.

avatar van Newbie

Newbie

Dit deed me toch ook enorm denken aan Shawshank Redemption. Maar ik heb de film wel niet helemaal gezien.

avatar van HalaMadrid

HalaMadrid

beire saaie film, er gebeurt niets

en als er iets gebeurt gaat het zeer traag.