Genre: Animatie / Avontuur
Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn
Releasedatum: 29 april 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Fantastic Mr. Fox
"Dig the life fantastic!"
Naar het gelijknamige kinderboek van Roald Dahl. Mr. Fox (George Clooney) en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Twaalf ''vossejaren'' na de geboorte van hun zoontje Ash komen echter de instincten van Mr. Fox bovendrijven, iets wat het bestaan van hun hele dierengemeenschap in gevaar brengt. Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox namelijk de boerderijen van drie verschillende boeren, terwijl hij aan Mrs. Fox beloofd had dit niet meer te doen. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de ''fantastische Mr. Fox'' voorgoed uit de weg ruimen. Maar hier laat Mr. Fox het niet bij zitten. Samen met onder andere Badger, Rabbit en Weasel smeedt hij een plan om keihard terug te slaan.
- Trailer (YouTube)
- Fantastic Mr. Fox (BoekMeter)
- Fantastic Mr. Fox (MusicMeter)
- Fantastic Mr. Fox [Additional Music - The Abbey Road Mixes] (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Nathan Bunce (stemrol)
Franklin Bean (stemrol)
Clive Badger (stemrol)
The_Game
Leuk tussendoortje, iig stukken vermakelijker dan het overgewaardeerde Up.
Rosicky
Met gepaste schaamte moet ik toegeven dat ik nog nooit een Wes Anderson film gezien heb. The Fantastic mr. Fox was een meer dan aangename kennismaking met de beste man, dus komt zijn werk hoog op mijn verlanglijst.
Heerlijke, komische, mooi gemaakte animatiefilm met veel leuke verwijzingen en gortdroge humor. Zeker voor een animatiefilm beschikt deze film over een sterrencast, maar zij vervullen hun rollen stuk voor stuk prima. Heel erg lekker!
Niet fantastisch, maar we erg leuk. Stop-motion kan prachtige animatie opleveren, zo bewees Mary and Max onlangs al en ook bij Fantastic Mr. Fox is de animatie gewoonweg erg mooi te noemen. Er heeft enorm veel werk in gezeten vermoed ik, maar het resultaat mag er zeker zijn. Het verhaal vond ik zelf niet zo heel bijzonder, maar de uitwerking en ook invulling van de verschillende personages is prima gedaan. Wie kan er beter een Fantastic Mr. Fox spelen dan de altijd zelfverzekerdheid uitstralende George Clooney? Ik zou het eigenlijk niet weten.
Verder dus mooie animatie, maar ook diverse grappige situatie, leuke vlotte dialogen en behoorlijk wat humor en soms grappige situaties. Het kijkt allemaal lekker weg en de kleine anderhalf uur dat de film duurt, waren zo voorbij. Alles oogt lekker vlot, ziet er prima uit en bepaalde technieken die ik uit de gamewereld herken waren wel een leuke toevoeging aan de film. Dan noem ik bijvoorbeeld de de Hondsdolle hond, vanuit wiens oogpunt de kijker als een soort van shoot’em upper de hond op zijn doel af ziet gaan. Dat was iets wat ik nog nooit eerder in een (animatie)film heb gezien en vond ik dus een erg leuke toevoeging.
Voor de stop-motion/animatie fans is deze film zeker een aanrader. De humor is redelijk volwassen en de animatie is erg mooi, al haalt de film het wat mij betreft nog niet bij Mary and Max. Wes Anderson is zeker een talentvol regisseur en als hij zulke animatie blijft maken, wil ik zeker nog meer van hem zien, al moet ik zeggen dat ik buiten zijn animatie nog niet onder de indruk ben. Maar wat niet is kan misschien nog komen.
Blokland
In deze film wordt bewezen dat de unieke visuele stijl van Wes Anderson uitstekend geschikt is voor stop-motion techniek. Geweldig!
teaser
Ik heb er 15 minuten van kunnen verdragen. Een aantal chaotische scenes waar ik geen touw aan vast kon knopen.
Wes Anderson maakt geen films voor mij... blijkt
Clochard deluxe
had eerder alleen een klein stukje gezien en dat leek me niks, nu ik echter de hele film heb gekeken ben ik daarvan terug gekomen. het verhaal is misschien niet zo heel bijzonder, de uitwerking ervan is dat des te meer. heerlijke gortdroge humor met prachtig animatiewerk. super!
sandokan-veld
Een boek van mijn jeugdheld Roald Dahl, verfilmd door mijn favoriete regisseur. Wat kan ik nog meer verlangen? Het boek van Dahl heb ik niet of twintig jaar geleden gelezen, dus of het een getrouwe verfilming is durf ik niet te zeggen. Grappig genoeg is de film wel typisch Wes Anderson, inclusief excentrieke vader met een moeizame verstandhouding met zijn kinderen, en gemaakt met een obsessieve aandacht voor visuele details.
Een nieuw meesterwerk van mijn knuffelregisseur? Nou ja, ik heb me krap anderhalf uur prima vermaakt. De stop-motion aanpak moet je liggen, maar de sets zijn prachtig, de karakters leuk en de visuele grappen effectief, ook al is het niet hemelbestormend vernieuwend allemaal. Het verhaaltje heeft weinig om het lijf en de morele boodschap ('alle wezens zijn speciaal') is nou niet iets waar je op kunt promoveren in de filosofie. Voor mij is dit dus een leuk tussendoortje, volgende keer weer een lekker absurde live-actionfilm Wes? Mensen die de films van Anderson geen hol aan vinden, kunnen zich hier overigens redelijk veilig aan wagen.
chanel34
vond het echt niks niks en niks....hoog cijfer i.v.m. de amerikaanse sterren??
Phoenix
Eigenlijk de eerste Anderson waar ik eens goed voor ben gaan zitten. Dat is geen fout geweest. Erg leuk gevoel voor humor heeft deze man! Het had verder van mij wel wat kleurrijker gemogen, maar verder was het erg aangenaam.
maxcomthrilla
Als kind verslond ik de boeken van Roald Dahl altijd. Toch stond ik aanvankelijk niet te popelen om deze film te gaan zien. Dat kwam omdat de regie was toevertrouwd aan Wes Anderson. Op basis van het zwakke The Royal Tenenbaums zou ik deze film dan ook overgeslagen hebben, ware het niet dat een animatiefilm perspectieven bood alsmede werd er uiteindelijk toch een boek verfilmd dat vroeger tot één van mijn favoriete boeken behoorde.
Het moet zo `n 14 jaar geleden zijn toen ik voor het laatst: De Fantastische Meneer Vos las en toch voelde het verhaal al na een paar minuten vrij herkenbaar aan. De 3 kwaadaardige boeren werden op een grappige manier geïntroduceerd, al was het eigenlijk alleen de teler van de appelwijn en de kalkoenen die angst wist in te boezemen. De andere boeren kregen weinig screentime, maar dat deerde geenszins, aangezien de appelwijnteler geholpen werd door een andere noemenswaardige schurk: een rat. De eerste kennismaking in de wijnkelder was een geniale scène.
Ik was aanvankelijk bang voor een gedateerd kleurendesign. Nu spatten de kleuren niet van het beeldscherm af en komen met name de landschappen als achtergrond er wat zuinig vanaf, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door fantastische personages. Ik zou Wes Anderson tekort doen door te stellen dat zijn taak eenvoudig was omdat hij alle personages kon kopiëren van het boek naar een film. Ik keek met plezier naar alle details, bv. hoe meneer Vos zijn maaltijd opschrokte ( Wes Anderson laat dieren niet helemaal vermenselijken ) en naar het graven, graven en nog eens graven onder de grond.
Er was ook opvallend veel wisselwerking tussen de familieleden en de andere dieren, waardoor ik met een grote glimlach keek naar de onderlinge spanningen en het vertier tussen hen. De spugende zoon van meneer Vos was overigens geweldig geïllustreerd en een grappig karakter.
Helaas moet ik wel even kritiek uiten op de stemmen van meneer en mevrouw Vos in de vorm van George Clooney en Meryl Streep. Het liep allemaal niet faliekant slecht af omdat George Clooney uitstekend een quasi nonchalante stem kan opzetten, maar zouden niet meer onbekende mensen dat kunnen? Als je de stemmen van George Clooney en Meryl Streep hoort neemt het gelijk wat authenticiteit weg bij de personages van meneer en mevrouw Vos omdat je ze voortdurend linkt aan bekende gezichten.
Gelukkig weet Wes Anderson er toch een fijne film van te maken en drukt hij zijn eigen stempel redelijk op deze film zo heb ik het idee. Hij gebruikt namelijk nummers van The Beatles, zoals hij dat ook al deed in The Royal Tenenbaums, niet altijd even zichtbare humor en de scène richting het einde met de wolf staat mij niet zo bij als boekgebeurtenis. Ik vond het wel een gave op zichzelf staande scène.
Een charmante film die gemakkelijk overtuigt ondanks enkele kleine gebreken! 4*
maxcomthrilla
Trouwens, ik ben helemaal vergeten om te vermelden dat de westernreferenties ook goed op zijn plek waren hier. Gelukkig geen halfbakken Tarantino die simpelweg wat westernmuziek onder zijn film monteert. De westernmuziek als de rat in beeld kwam was een meer dan geslaagde introductie van een verdomd leuk personage. Wes Anderson plaatst er niet alleen wat westernmuziek onder maar gaat veel verder door ook qua stijl ( vertelstructuur - introductie van een personage ) en beeld rekening te houden met de westernmuziek en van een gevecht bv. een soort van shoot out te maken. Cool!
Reinoir
Verschrikkelijk maar wel een drie geven? Een drie is een voldoende hoor.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Ik vond de film, ondanks het hoge gemiddelde, tegenvallen.
De filmstijl (getekend of poppetjes of wat is het?) vond ik heel irritant, maar dat wende op een gegeven moment wel.
Enige wat ik echt grappig vond, was het stuk dat mr. Fox zijn hand/vuist opsteekt naar de wolf, en de wolf dat ook deed.
Deze film zal waarschijnlijk erg leuk zijn als je het boek hebt gelezen, wat ik dus niet heb gedaan.
DB10
Zo, wat een positieve verrassing. Net als bij Coraline is de stop-motion weer schitterend, dat ligt me duidelijk beter dan de reguliere animatie. Binnenkort ook maar eens Mary & Max gaan bekijken. Wat een werk moet daar toch in gaan zitten, ongelofelijk.
Het verhaal zelf kende ik nog niet en was op zich niet heel speciaal, maar wel schitteren duitgewerkt. Veel grappige scenes en gelukkig niet te kinderachtig allemaal. En natuurlijk de vele Western-verwijzingen ... als Western-fan natuurlijk geweldig. Vooral de soundtrack dan en bijvoorbeeld de rat paste daar perfect bij.
Erg leuk ook dat George Clooney de stem van Mr. Fox inspreekt, past precies wel bij het karakter. Al met al denk ik de beste animatie-film die ik gezien heb!
namingway24
Fantastic Mr. Fox is een prachtige klassieke animatiefilm met prachtig gecreëerde figuren. Stop-motion is een geweldige discipline die hier met succes nieuw leven in wordt geblazen. De personages bewegen erg soepel en het is prachtig om te zien hoe vaak elk haartje beweegt. Ook de gezichtsuitdrukkingen zijn vaak erg fraai.
Het verhaal is erg leuk, en hoewel het een animatiefilm is is dit niet een film voor de allerkleinsten. De humor is vaak erg subtiel en er gebeuren toch één of twee heftige dingen. De onderlinge verhoudingen tussen de personages zijn goed ontwikkeld, en Mr. Fox en de anderen heben allemaal een apart karakter, wat een kleurrijke cast oplevert.
De stemmen worden ingesproken door een topcast, en niemand heeft last van overacteren; alle stemacteurs leveren subtiel werk af, en complimenteren de prachtig geanimeerde dieren en de leuke actie.
Als ik dit al geen 5-sterrenfilm vond (wat ik wel vind), dan zou ik al de volle score geven voor het (hopelijk) nieuw leven inblazen van een bijna uitgestorven animatiekunst...
the shredder
Erg leuke film. In het begin kostte het me wat moeite om erbij te blijven, maar eenmaal in het verhaal gaat de film veel te snel voorbij. Ondanks dat george het inspreken goed volbrengt, is het jammer dat zijn stemgeluid zo herkenbaar is en dat je meneer fox meteen met hem associeert.
barns
If you're gonna cuss with somebody, you're not gonna cuss with me, you little cuss!
Fantastic Mr. Fox was voor mij een totaal onbekend verhaal omdat ik nooit het boek van Roald Dahl heb aangeraakt. Deze heb ik dan ook op aanraden van iemand anders bekeken.
Het is geweldig om te zien dat er toch nog enig oog is voor de oude stijl der animatie. Het lijkt dan soms als geheel niet echt diep uitgewerkt te zijn, maar als je dan ziet hoe de kleine details aan het licht worden gebracht. (De huidhaartjes, gezichtsuitdrukkingen), erg fijn en precies uitgewerkt.
Dan is het ook meteen te zeggen dat Mr. Fox echt geen film is voor de kleine rakkers. Het type humor en de morele boodschap die erin zitten hebben relatief zo'n zware druk op de film dat ik het zelf niet geschikt vind voor de kleintjes.
De morele boodschappen die in deze film gewikkeld zitten zijn niet echt origineel, eerder standaard. but who cares? Wes Anderson laat wel even zien dat je op een schijnbaar simpele manier toch een aantal dringende zaken aan bod kan bengen. (Denk aan: verantwoordelijkheid, spijt, vergiffenis en jaloezie)
Als ik dan ook nog zie dat een van mijn persoonlijke helden een rolletje heeft in deze film dan verschijnt er een brede glimlach op mijn gezicht. Hulde aan Jarvis Cocker
Fantastic Mr. Fox is geen waar meesterwerk maar dat is in mijn optiek het streven ook niet.
Het is een waar feest der herkenning!
kalasnikov
Ik vond het een waardeloze film,
al hemaal niks voor in de bios meer voor op een zondag middag..
De stopmotion techniek is wel grappig alleen daarom heb ik hem afgekeken.
ik geef hem 2 sterren
barns
Zou ik u vriendelijk mogen verzoeken om even uit te leggen waarom deze film waardeloos zou zijn ?
mandy7
Ik vond het een waardeloze film,
al hemaal niks voor in de bios meer voor op een zondag middag..
De stopmotion techniek is wel grappig alleen daarom heb ik hem afgekeken.
ik geef hem 2 sterren
Ik heb hem op woensdag om 12.20u gezien.
Dan is ie echt een stuk beter!!!
/sarcasme
Anyhow, ik vond hem anders, op een leuke manier.
3.5/5
Artkramer
Ik heb hem op woensdag om 12.20u gezien.
Dan is ie echt een stuk beter!!!
/sarcasme
/onbegrip
Montorsi
Hehehehe..
Echt een maf filmpje, ik hou hier echt van. Eigenlijk continu droogkomisch zonder hilarische hoogtepunten, maar wel de hele tijd erg grappig. Een ouderwets leuk Roald Dahl verhaaltje, verpakt in geweldige dialogen, opmerkingen en beeldtaal. Voice-acting was ook verrassend goed, was een beetje bang dat je iets te veel Clooney zou horen, maar dat viel heel erg mee.
De stop-motion kon misschien wat beter, zeker als je het vergelijkt met generatiegenoten Coraline en Mary and Max, maar het stoorde verder nergens.
Zulke films moeten veel meer gemaakt worden. 4*
Pieter Montana
Volgens mij verwar je ze even met The Beach Boys?
mister blonde
Eigenlijk is deze ene zin (doeltreffend omschreven) van toepassing op alle films van Andersson.
NarcissusBladsp.
Door het 'simplisme' en ironische aanpak is de Fantastic Mr Fox vergeleken het perfectionisme van Pixar innemend. Ik zat met een glimlach te kijken. Er zit een zekere droogkomische rust in deze film: een oase in de hedendaagse cinematografische (3D) filmgeweld.
Anderson does it again!
Na het ietwat tegenvallende Daarjeeling lijkt Anderson het weer te hebben gevonden. Hij had uiteraard met het verhaal al goud in handen, maar met de film heeft hij voor een diamanten randje weten te zorgen. Vlot, komisch en mooi gedraaid en geanimeerd.
Dik 4*

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video