Genre: Animatie / Avontuur
Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn
Releasedatum: 29 april 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Fantastic Mr. Fox
"Dig the life fantastic!"
Naar het gelijknamige kinderboek van Roald Dahl. Mr. Fox (George Clooney) en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Twaalf ''vossejaren'' na de geboorte van hun zoontje Ash komen echter de instincten van Mr. Fox bovendrijven, iets wat het bestaan van hun hele dierengemeenschap in gevaar brengt. Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox namelijk de boerderijen van drie verschillende boeren, terwijl hij aan Mrs. Fox beloofd had dit niet meer te doen. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de ''fantastische Mr. Fox'' voorgoed uit de weg ruimen. Maar hier laat Mr. Fox het niet bij zitten. Samen met onder andere Badger, Rabbit en Weasel smeedt hij een plan om keihard terug te slaan.
- Trailer (YouTube)
- Fantastic Mr. Fox (BoekMeter)
- Fantastic Mr. Fox (MusicMeter)
- Fantastic Mr. Fox [Additional Music - The Abbey Road Mixes] (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Nathan Bunce (stemrol)
Franklin Bean (stemrol)
Clive Badger (stemrol)
Leland Palmer
Nieuwe van Wes Anderson. De animatie op de still ziet er wel wat anders uit dan dat ik had verwacht eigenlijk, maar ik ben benieuwd. De trailer zal binnen nu en een paar weken waarschijnlijk online verschijnen.
Co Jackso
- 21924 berichten
Inderdaad. Ik had bij deze film altijd het karakter van Fox McCloud in mijn hoofd. De still lijkt daar duidelijk niet op, maar toch kijk ik zeker uit naar deze film van Wes Anderson.
Pieter Montana
Eén van mijn favoriete jeugdboeken en een sterrencast. Dit wordt nog eens een waardige Dahl-verfilming.
Fox McCloud
Heb het boek niet gelezen, maar het ziet er leuk uit. Ben toch wel benieuwd naar de trailer.
Montorsi
Staat ook zeker op mijn lijstje. Vroeger alle kinderboeken van Dahl gelezen, al was dit wel een van de mindere wat mij betreft. Vind de still er ook niet erg overtuigend uitzien, maar daar kun je moeilijk iets aan aflezen.
Leland Palmer
Nieuwe still. De onderste (2e) op die site hier geplaatst. Die ziet er wat mij betreft al wat beter uit dan de eerste.
moviefanatic
Hey, gaat dit verfilmd worden? Ik vond het boek echt geweldig, lijkt me leuk!
Prudh
Ik trek de looks van die computeranimaties echt heel slecht. Ondanks het fantastische kinderboek en de evenzo aangename regisseur zie ik dit met lede ogen aan. De fantastische meneer Vos ziet er gewoon uit als een zoveelste Disney/Pixar-clown. Helemaal niet zo fantastisch meer dus.
Leland Palmer
Fantastische trailer. Ziet er geweldig uit!
jumpstylemovie
Het lijkt mij een saaie film. In ieder geval ziet de animatie er erg slecht uit.
Leland Palmer
Als het geen ''flitsende'' Pixar beelden zijn is het al niet goed meer zeker, jammer. Ik vind de animatie prachtig, geeft een bepaalde charme aan de film en zorgt voor een erg prettige sfeer (voor wat ik tot nu toe zag in de trailer iig).
Ik had na het zien van de stills niet erg veel verwacht, maar deze trailer vind ik echt geweldig. Naast deze ''andere'', maar geweldige animatie vond ik 'm ook erg grappig overigens. De stem van George Clooney past ook precies in het plaatje. Ik ben verkocht, komt direct op de lijst.
Nou, dit ziet er wel erg suf uit en de trailer is dat ook. Komt zeker niet op mijn deze-moet-ik-niet-missen-lijstje.
jumpstylemovie
Nee, ik kom zelf niet uit het Pixar nest. Zit niet te smullen van bijvoorbeeld Finding Nemo. Maar dit spreekt me gewoon absoluut niet aan.
DeNieuweVijand
Yes! Hier keek ik dus al een tijd naar uit. Mooi om te zien hoe Wes Anderson zelfs op een volledig geanimeerde film zijn stempel weet te drukken
Prudh
Niet dus
Ah, negeer inderdaad mijn laatste bericht maar. Die trailer is fantastisch.
Pieter Montana
Inderdaad een geweldige trailer! Die animatie is juist fantastic!
Leland Palmer
Inderdaad. Heeft iets van Ocean's Eleven, maar dan in stop-motion.
Anderson geeft totaal zijn eigen draai aan z'n animatiefilm. Zonet weer gezien, erg grappig.
"I can fit through there, know why?"
"No"
"Cause I'm little."

WB
Dat zijn de stemmen hè: George Clooney als de leider en Bill Murray als de sarcast/komische noot. Leuke trailer.
stephan73
De humor is wel typisch Wes Anderson, maar de animatie ziet er (in ieder geval in de trailer) te krakkemikkig uit. Hopen dat het op het grote scherm iets vloeiender loopt, want ik (als bewonderaar van Anderson) wil dit zeker zien!
jtsterkenburg
ik vind juist die veels te gelikte, fancy animatie superlelijk. Liever dat het er allemaal iets minder soepel uitziet, het ziet er in ieder geval veel authentieker uit. Bij elke andere regisseur had ik er geen vertrouwen in gehad, maar Wes Anderson maakt er ongetwijfeld iets briljants van!
Meneer Bungel
Weasel(?): ''What's this thing you do, the whistle with the clicking sound?''
Fantastic Mr. Fox: ''It's my trademark!''
Trailer betere kwaliteit Ik ben alvast om, zie hier erg naar uit!
Leland Palmer
What's this thing you do, the whistle with the clicking sound?
It's my trademark!
jumpstylemovie
Ik vind de animatie nog steeds crappy xD
Geen PixarNest (Harmjan
), maar ik vind de stijl maar niks.
Meneer Bungel
Ik vind de animatie nog steeds crappy
FL88
De modified tubesock-grap in de trailer is sowieso al hilarisch. Kijk hier ook erg naar uit!
Montorsi
Leuke trailer. Stop-motion blijft sowieso altijd erg leuk om te zien, mikt niet zo op geliktheid, maar meer op de setting. Alleen weet ik niet zo goed of de stem van Clooney hier wel zo past, vind zijn stem iets te herkenbaar.
tommykonijn
Ik moet het boek nog lezen, maar de stemmencast, het verhaal en de still maken me erg nieuwsgierig.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen