• 9.378.044 stemmen

Met onder meer: George Clooney, Meryl Streep en Bill Murray

Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn

Releasedatum: 29 april 2010

Plot Fantastic Mr. Fox

"Dig the life fantastic!"

Naar het gelijknamige kinderboek van Roald Dahl. Mr. Fox (George Clooney) en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Twaalf ''vossejaren'' na de geboorte van hun zoontje Ash komen echter de instincten van Mr. Fox bovendrijven, iets wat het bestaan van hun hele dierengemeenschap in gevaar brengt. Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox namelijk de boerderijen van drie verschillende boeren, terwijl hij aan Mrs. Fox beloofd had dit niet meer te doen. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de ''fantastische Mr. Fox'' voorgoed uit de weg ruimen. Maar hier laat Mr. Fox het niet bij zitten. Samen met onder andere Badger, Rabbit en Weasel smeedt hij een plan om keihard terug te slaan.

Mr. Fox (stemrol)

Franklin Bean (stemrol)

Clive Badger (stemrol)

avatar van Hankieh

Hankieh

Cast is interessant maar de trailer vind ik niks. Verhaal lijkt me eveneens niks.

avatar van CrazyDavid

CrazyDavid

If what i think is happening,

is happening,

it beter not be

Lijkt echt geweldig!

Leland Palmer

Erg leuke, interessante behind the scenes featurette op Apple; klik. Ik had niet verwacht dat ik zó naar deze film uit zou gaan kijken, hij lijkt me echt geweldig.

avatar van ( J )

( J )

Lijkt mij een leuke film...

de karakters komen speciaal over en de stemmen passen mooi in het geheel..

Trailer ziet er leuk uit,kwam bij mij erg gezellig?(in ieder geval goed)over en de stijl bevalt me wel,is weer eens wat anders dan al die veel te strakke animatie's,hoop eigelijk ook dat de oude animatie's weer een beetje terugkomen,vind die feeling gewoon stukken beter.

avatar van hunkydory

hunkydory

OMG, die animatie is té cute. Zien en in de bios verdomme.

avatar van Raffael77

Raffael77

Erg mooi gemaakt maar dat is ook alles.

Ik sla deze film over,want de trailer laat meer zien hoe moeilijk het is en dat het veel tijd kost om een animatie film te maken.

Leland Palmer

Nieuwe trailer op Apple. Fantastisch!

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Hier heb ik abnormaal veel zin in! Vroeger was dit mijn favoriete Roald Dahl verhaal, ik zag het echt voor me!

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Hier ben ik wel benieuwd naar.

De humor van Wes Anderson in animatie... Spannend!

avatar van Bla

Bla

Ziet er heel erg interessant uit!

avatar van hydraulix

hydraulix

Oh dit lijkt mij echt helemaal geweldig! Typische stijl van Wes Anderson!

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Gezien in Londen! Heerlijke gewaagde stop-motionanimatie van Wes Anderson, die zijn vaste thema rond het disfunctionele gezin moeiteloos verweefd met de klassieke fabel van Dahl. Het verhaal schiet in een razend tempo aan je voorbij en zit vol typische Anderson-humor. Stemmencast, met onder anderen Bill Murray en George Clooney, is top,

avatar van Anjin

Anjin

net gepindakaast

leuke film

leuk gemaakt ook..

avatar van Prudh

Prudh

Jezus, dit is alweer te downloaden. Zitten we hier weer lekker met die releasedatum van eind april

''Fantastic!''

Wat een film, ongelovelijk. Naar aanleiding van de trailer(s) had ik best behoorlijk hoge verwachtingen van deze film, maar wat ik zonet gezien heb is echt prachtig. Wat heb ik genoten van deze Fantastic Mr. Fox.

Ik hou nu al van deze film, en dan ook echt van alles wat deze film te bieden heeft; van de schitterende animaties, de geweldige (bij vlagen hilarische) humor tot de geweldige stemmencast, met als grote uitschieter George Clooney (al is Schwartzman ook geniaal). Wes Anderson tovert een fantastisch staaltje stop-motion uit z'n mouw en verdient mijn diepe respect voor het eindresultaat wat hij heeft geleverd met deze film.

Wat een werk heeft hier in gezeten. Alleen deze korte featurette laat al zien hoeveel moeite het gekost heeft om dit te realiseren. Echt prachtig. Deze film is per direct mijn all-time favoriete animatiefilm. De sfeer en de charme die deze film uitstraalt is gewoon subliem. Het verhaal kent een heerlijk tempo, een prachtige soundtrack en de ene na de andere vermakelijke, grappige, spannende of visueel verbluffende scéne. De timing van Anderson is perfect. Hoe er met muziek en beelden gespeeld wordt is prachtig.

Op visueel vlak kan geen enkele animatiefilm hier tegenop voor mij. Het gevoel wat Anderson met deze stop-motion weet op te wekken zorgt voor een ijzersterk fundament. De film kent erg veel leuke en grappige details, een lading heerlijke quotes (met Jason Schwartzman als topscorer) en had wat mij betreft gewoon niet beter gemaakt kunnen worden. Ik heb van de eerste, tot de laatste minuut genoten. De film is soms ook verrassend bruut; de staart van Fox die eraf geschoten wordt en later in de film nog eens verpulverd wordt waar we het vlees rond zien vliegen. Heerlijk. Echt kinderlijk en braaf is de film dus niet eens zo en gelukkig maar. Het pakt geweldig uit.

Geweldige western-muziekjes, afgewisseld met muziek van bijv. The Beach Boys, beter had ik me het niet kunnen wensen. Veel geweldige bijrollen, van o.a. Willem Dafoe en Michael Gambon. Echt geweldig allemaal, tot in de puntjes perfect verzorgd. Ja, deze film was gewoon fantastisch, daarom verdient ie' van mijn kant ook een érg hoge score.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

De vorige reactie vind ik nogal overdreven, om te zeggen dat geen enkele animatiefilm hier op visueel vlak tegenop kan. Ik ken een aantal stop-motion- en animatiefilms die naar mijn mening toch nog veel beter scoren op dat vlak en zeker voor die tijd!

De film had een leuk, geinig, en dus een typisch fantasierijk verhaal in de stijl van Roald Dahl, dat ook leuk is voor de kleineren.

Ook leuk om de verschillende stemmen te horen van bekende acteurs.

Soms was het nogal rommelig m.b.t. de verhoudingen in groottes, soms waren de dieren zeer klein in verhouding met objecten, en andere keren waren ze weer een stuk groter.

Kortom een leuke stop-motionfilm, met een vleug humor en een fantasierijk verhaal.

avatar van DeNieuweVijand

DeNieuweVijand

Belachelijk dat we hier nog 3,5 maanden op moeten wachten. Je zou toch denken dat een Roald Dahl-verfilming met zo'n cast en zoveel aandacht in de VS niet zoveel later een release in Europa zal krijgen.

Tja, het is momenteel ook Oscar screener-hausse.

danuz

Grappig dat Fantastic Mr. Fox eigenlijk maar weinig verschilt van Wes' andere films. Eenzelfde filmstijl (met van die typische rijders, die hier vanwege de animatiestijl nog vaker worden gebruikt), muziekkeuze, humor en cast.

Het werkt wonderwel echt goed. Wes verteld het verhaal met veel droogheid, maar schuwt grootsheid nergens (maar dan wel op zijn manier) en zal volgens mij kinderen ook niet afschrikken. Qua animatie ziet het er niet allemaal even soepel uit, de beesten zijn zelfs wat rigide, maar dit is eigenlijk geen punt van kritiek. Want wanneer de mensen in beeld komen is goed te merken dat dit precies de bedoeling was. De mensen zijn, in tegen stelling tot de wat houterige diertjes, erg plastisch.

Qua setting is het dat typische Britse landschap, waar we eerder Wallace & Gromit al doorheen hebben zien wandelen. Toch ziet het er allemaal totaal anders uit. Hier geen droge Engelse dametjes of Engelse humor en dat is een opluchting. Ben blij dat Anderson zich daar nooit aan waagt en echt op z'n eigen territorium blijft.

Opvallend is trouwens ook dat ik in het begin nog door had naar een animatie te kijken, maar die notie al snel liet gaan en op ging in het verhaal, iets waar ik bij Mary and Max tot het einde toe veel problemen mee had (maar dat had ook met die vervelende voice-over te maken..). Heb het boek niet gelezen, maar zover ik het werk van Dahl nog herinner is dit een mooie ode aan zijn werk.

Niet Wes' beste (dat blijft voor mij The Royal Tenenbaums), maar weer een waardige toevoeging aan een vrij consistent oeuvre.

deLeeuw schreef:

Ik spreek voor mezelf hoor. En beter/mooier dan dit wordt het voor mij niet. Nog niet.

Dankzij deze geniale animatie, hecht ik steeds minder waarde aan die strakke computerbeelden van Pixar. Ook dat kan érg mooi zijn, dit heeft echter zoveel meer.

danuz

Maar er is natuurlijk nog een pak meer te vinden op animatiegebied dan alleen Pixar. Vind dit zelf in ieder geval tig keer charmanter dan Pixar (maar die stijl heb ik altijd al lelijk gevonden en kil). Zelf vind ik dit ook een van de leukere stijlen die ik geanimeerd heb gezien, alhoewel ik de aardse drama's van Ghibli toch nog voorrang geef.

danuz schreef:

Tuurlijk, ik geef ook maar een voorbeeld. Ik prefereer Ghibli bijv. ook boven Pixar, maar toen ik dit gister zag, zat ik echt te schitteren, zo mooi vond ik het.

danuz

Alhoewel het van een totaal ander allooi is, deed me het wel wat denken aan de Where the Wild Things Are beesten en die van Komaneko en Fool of the World and the Flying Ship, aangezien die ook zo 'stoffig' zijn. Vond hier die stijve haartjes heel fijn om naar te kijken. Verder waren dingen als water en rook allemaal wel wat minder 'levensecht' dan bijvoorbeeld in W & G, maar daar heb ik geen probleem mee, zolang het maar consistent wordt doorgevoerd.

avatar van Cubasi

Cubasi

Geweldige Film. Ik sluit mij aan bij HarmJanStegenga. Ik kan het niet beter onder woorden brengen..

avatar van Zinema

Aanradertje.

Want mooi èn vermakelijk.

Leuk verhaaltje ook. Simpel maar doeltreffend en uitstekend uitgevoerd. Je moet natuurlijk wel van de techniek houden.

Ook een prettige soundtrack en een aantal fijne dialogen alsmede grapjes.

Gaat op het BluRay wens-lijstje..

Zeer goed.

avatar van Skrean

Skrean

Goede film, moest erg lachen om de dansjes en hoe de beestjes lopen. Verhaal was leuk en de stemmen waren goed.

Verder lekker opbeurend.

avatar van Apster

Apster

Wat een heerlijk animatiefilmpje. De muziekscore en droge humor is onmiskenbaar de stijl van Anderson en daarmee maakt hij een animatiefilm die anders is dan je gewend bent. De karakters zijn stuk voor stuk erg grappig, met name Clooney is perfect gecast voor de stem van charmeur Fox.

De animatie zelf ziet er tof uit. De stop-motion is dan wel niet zo soepel als bijvoorbeeld in Coraline, het wordt ruimschoots gecompenseerd door de kleurrijke setting en een boel innovatieve scenes.

De film verzwakt geen moment, heeft een behoorlijke vaart en blinkt uit in orginaliteit. Anderson bewijst met Fantastic Mr. Fox dat stop-motion nog altijd veel leuker kan zijn dan computeranimatie.

Dikke 4*

avatar van Juneau_

Juneau_

Lichte teleurstelling, de animatie en het verhaal waren oké, maar meer ook niet. Ik stoorde me nogal aan de grootte van de dieren, die per scène leek te wisselen.

Neemt niet weg dat het toch gewoon een leuke film blijft, vooral door de humor van Anderson en een paar personages (Ash en Kristofferson!)

avatar van RickZ

RickZ

Stop-motion animatie over een sluwe vos versus 3 boeren, grappig verhaal maar zeker geen hoogvlieger

avatar van Gameface

Gameface

Volgens mij zien we dit de hele dag op Cartoon Network.....ik zal wel een slechte dag hebben....want ik snap de hele hype niet...om mr.fox...kan zijn dat ik net Avatar heb gekeken....misschien probeer ik het nog wel een keer....tot zover..1.5 voor het geheel.