Genre: Animatie / Avontuur
Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn
Releasedatum: 29 april 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Fantastic Mr. Fox
"Dig the life fantastic!"
Naar het gelijknamige kinderboek van Roald Dahl. Mr. Fox (George Clooney) en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Twaalf ''vossejaren'' na de geboorte van hun zoontje Ash komen echter de instincten van Mr. Fox bovendrijven, iets wat het bestaan van hun hele dierengemeenschap in gevaar brengt. Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox namelijk de boerderijen van drie verschillende boeren, terwijl hij aan Mrs. Fox beloofd had dit niet meer te doen. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de ''fantastische Mr. Fox'' voorgoed uit de weg ruimen. Maar hier laat Mr. Fox het niet bij zitten. Samen met onder andere Badger, Rabbit en Weasel smeedt hij een plan om keihard terug te slaan.
- Trailer (YouTube)
- Fantastic Mr. Fox (BoekMeter)
- Fantastic Mr. Fox (MusicMeter)
- Fantastic Mr. Fox [Additional Music - The Abbey Road Mixes] (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Nathan Bunce (stemrol)
Franklin Bean (stemrol)
Clive Badger (stemrol)
Leland Palmer
want ik snap de hele hype niet...
demonski
ik vind hem niet zo goed zoals ik hier lees ......wel leuk voor een nietsnuttige middag .... vond hem in de trend van wallace & gromit...
Boooooooooring!
Jeeee, dit was echt slaapverwekkend suf. Ik vond de trailer al weinig boeiend maar ben hem toch maar eens gaan bekijken omdat de meningen wel redelijk positief waren. Nou, dit is niks voor mij. Ik vind alternatieve manieren om een animatiefilm te tonen best goed, zoals ik bijvoorbeeld de Wallace & Gromit film erg aardig vond en ook zeer knap gemaakt.
Deze manier van animeren vond ik echt niks. Ja, je ziet wel dat ze er moeite voor gedaan hebben, maar ik vond het er maar lelijk en suf uit zien. Daarnaast was het plot vreselijk saai en heb ik niet 1 leuk moment gezien. Wel waren de stemmen goed gecast. Zeker George Clooneys stem is altijd een prettige om te horen.
Fantastic Mr. Fox mag dan wel origineel zijn, maar het maakt hem niet meteen boeiend.
Gameface
ben heel ruimdenkend..maar deze trok ik ff niet.....schreef ook...dat ik het nog wel een keer ga proberen....sorry dat ik je film afkeur....niet zo bedoeld....
Net of je je moet excuseren als je iemands favoriet afkraakt...
Gameface
vergeef me mijn nederigheid (lol)...ik vond het gewoon een flutfilm
Leland Palmer
Nah, ik verwacht veel van dit soort reacties hoor. Tegenwoordig kan je hier niet meer mee aankomen natuurlijk, want men verwacht/eist strakke, flitsende (computer)animatie. Dit is natuurlijk veel te suf, 'stoffig' en houterig. Als je de trailer al niks vond, kun je dit beter overslaan.
sandokan-veld
Tsja, als je fan bent van Wes Anderson zou je gewend moeten zijn dat je niet tot een meerderheid behoort.
Zoals ik al zei, een film als Wallace & Gromit beviel me ook heel erg. Daar zat geen computeranimatie in. Deze stijl van Fox vond ik alleen vreselijk duf.
Leland Palmer
Het was dat ook niet specifiek een reactie op jou post.
Al noem ik mezelf nog geen fan, aangezien dit pas de eerste film is die ik zag van Wes Anderson. Nu ben ik wel zeker benieuwd naar meer van hem.
sandokan-veld
Mmm, nou ja, ik ben dol op zijn films, maar ik behoor dus tot een minderheid. Betwijfel of het heel erg te vergelijken is met dit, maar laat dat je nieuwsgierigheid niet indammen
Qua personages, dialogen en eccentrieke humor echt een Wes Anderson-film, ondanks het basismateriaal van Roald Dahl. Toch vond ik de film wat vlak en futloos. De animatie is best origineel gedaan en de look van de film is grappig en inventief, maar het ontbreekt de film aan een onderhoudend plot. De stemmencast is ook niet zo heel sterk, ondanks de aanwezigheid van zwaargewichten als Clooney, Streep en Murray.
hydraulix
Ik vrees dat ik de mening van HarmJanStegenga deel en tevens met die van sandokan-veld
. Ik durf ook bij deze om ervoor uit te komen dat ik een gigantische fan ben van Wes Anderson en inderdaad: als Anderson-fan behoor je helaas tot de minderheid en het is jammer dat weinig mensen zijn films kunnen waarderen! Naar mijn mening heeft hij een behoorlijk frisse manier van regisseren en weet hij duidelijk zijn stempel te drukken in zijn films. Inderdaad een geval van ‘love it or hate it’ (was ook duidelijk te zien bijvoorbeeld met zijn vorige film The Darjeeling Limited, die ook behoorlijk verschillende reviews kreeg). Smaken verschillen en uiteraard zijn er hierdoor veel mensen die het niks vinden. Ik ben echter erg blij dat hij zich niet laat kennen en door blijft gaan om dergelijke films te maken die ‘anders’ zijn, want een (schare?) fanbase heeft hij wel degelijk opgebouwd. Het is net wat Ash in de film vaak roept dat hij zich anders voelt, waarop zijn moeder hem uiteindelijk weet gerust te stellen dat dit niet erg is. Zo moet je de film eigenlijk ook beschouwen: ‘anders’, net als de rest van het oeuvre van Anderson.
Al vanaf het begin bracht de film een glimlach op mijn gezicht! Het was voor mij wederom weer genieten door de geraffineerde humor, die dit keer meer ongenuanceerder ligt en van de karakters zelf afkomstig kwam. De zwartgallige/gortdroge situatiehumor ontbreekt nu echter, waardoor dit tot één van de meest toegankelijke films van Anderson berekent kan worden. Daarnaast laat Anderson weer zien dat hij een meester is qua oog voor detail en perfectionisme. Er is enorm veel zorg besteed aan de aankleding van de set en de inventieve camerabeelden, waarbij de fameuze trademark dwarsuitsnede wederom langs komt. De animatie van de stop-motion figuren is tevens weergaloos om te zien; uiterst gedetailleerde karaktertrekken in combinatie met een sterk voicecast maakten het bijzonder realistisch. Een prachtig voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld in het begin hoe Badger (stem van Bill Murray) in zijn kantoor aan Mr. Fox de boeren (slechteriken) introduceert en zijn standpunt benadrukt wordt door subtiele lichaamsbewegingen/expressies om deze meer kracht te geven.
Wes Anderson heeft met Fantastic Mr. Fox een eigenzinnige film geleverd, één die hopelijk een breder publiek weet te treffen wat het ook verdient.
Ozymandias88
Lijkt me wel wat, had een trailer gezien bij zo'n programma die de verwachte films van 2010 doornam en ik vond dat het er enorm leuk uitzag. Toch wel kijken dus.
FrankyShizzle
Originele film, leuke stukjes ertussen.. maar het echt lachen nee...
Maar is zeker een aanradertje voor een leuk filmpje
Fabian123
De films van Wes Anderson worden steeds verfijnder. Echt een briljante film, van begin tot eind.
benniebensco
Heerlijk jeugdsentiment.
De verhalen van Roald Dahl blijven goed verfilmd worden.
ik ben er blij mee
Macmanus
3 stop motion films in korte tijd!
Als groot fan van fatsoenlijke stop motion films ben ik de laatste tijd vrij verwend. Begon erg leuk met Coraline, perfectie kwam met Mary and Max en het kersje op de heerlijke taart komt met The Fantastic Mr. Fox. Een typisch Wes film met een typisch Dahl verhaal. Ik genoot er met volle tuigen van. Verhaaltje is simpel maar aanstekelijk, up tempo en met lekkere humor. Muziek is typisch Wes, ik ben groot fan van hem en zijn oeuvre dus mag geen verrassing heten dat ik dit erg fijn vond allemaal.
Net cijfer van 4 sterren blijft over maar wel zo een film die ik vaker kan opzetten komt ooit nog wel eens hoger.
Mary and Max gaat als we er een wedstrijd van zouden maken het winnen van de drie. Maar erg flauw allemaal, alle drie waren heerlijke films ben erg blij hiermee
4 sterren dus.
Lenny_DH
2 Oscarnominaties
Beste Animatiefilm
Beste Muziek (Alexandre Desplat)
dragonmaster
leuke, aparte animatie-film voor jong en oud. stem van Clooney komt goed uit.
wibro
Deze nieuwe film van Wes Anderson vandaag gezien ihk IFFR bij "Best of the Fest" in Lux in Nijmegen. Zeker geen onaardige film van Anderson, in ieder geval beter dan zijn vorige "The Darjeeling Ltd". Voor de voice van Mr Fox vond ik de stem van George Clooney zeer geslaagd.
Sutherland
Toen de eerste beelden op mijn scherm verschenen, had ik erge twijfels of dit wel een leuke film zou worden. De manier waarop deze animatiefilm gemaakt is, is nieuw voor mij.
Maar naarmate de film vordert begon ik eraan te wennen en is het gewoon een erg leuk verhaal en mooi in beeld gebracht.
voskat78
"Fantastic Mr Fox" is vooral een leuk animatiefilmpje voor een regenachtige of besneeuwde zondagmiddag. "
En daar sluit ik me eigenlijk wel volkomen bij aan.
Kortom lekker filmpje waar ik zeker van genoten heb.
Betamax
Verhaal maakte de af en toe klunnelige animatie geheel goed.
Gewoon lekker om naar te kijken, zeker met dit rot weer.
Mr_White
- 2067 berichten
Deze film laat Roald Dahl lekker links liggen en is toch vooral een Wes Anderson film met zijn gortdroge humor en typetjes. Vermakelijk is het zeker en de animatie (die mij eerst niet heel mooi leek) heeft zijn eigen charme omdat het zo goed ingesteld is op de hele vibe van de film.
Thomas83
Prachtig getekend, lekker stijlvol, maar de lipsync is wel wat matig en George Clooney heeft sowieso een veel en veel te herkenbare stem om de hoofdrol in te spreken.
De muziek vond ik heel aardig, de humor ook. Enorm droog vaak en de film is sowieso lekker vlot en heeft een heel eigen sfeer eigenlijk, en ook een zekere originaliteit. Toch mist hij wel iets voor me. Vond het allemaal aardig maar veel meer ook niet. Tussen de originele stukjes zitten ook een hoop tekenstijl en trucjes (niet eens per se binnen animatie) die toch bekend voorkomen, en de film wist me niet echt totaal te boeien. Na de aftiteling was hij alweer uit mijn hoofd eigenlijk. 3.0*.
JJ_D
Heerlijke cinema: origineel scenario, grappig script en visueel aandoenlijk ambachtelijk. Schitterend! Een typische Anderson, maar deze keer in een heel ander jasje dan gewoonlijk. Om later met de kinderen eens te bekijken, zoveel is zeker!

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Mary and Max