• 9.384.508 stemmen

Geregisseerd door: Ruben Fleischer

Met onder meer: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg en Emma Stone

Plot Zombieland

"Nut up or shut up."

Twee mannen genaamd Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin), die ook een manier hebben gevonden om in leven te blijven. Tijdens hun strijd moeten ze zich afvragen wat erger is, van elkaar afhankelijk moeten zijn of toch maar aan de zombies overgeven.

Bill Murray

Clown Zombie

Zombie Meter Maid (onvermeld)

Hippie Girl (onvermeld)

Bicycle Zombie (onvermeld)

Fortune

Gisteren herzien en ik haal er een heel punt af.

De verrassing is er van af, je ziet alles al aankomen en het is allemaal een stuk minder.

Er valt ook beduidend minder te lachen ook als je hem voor de 2e keer kijkt.

Dat stuk met Bill Murray blijft geweldig en de actie is ook goed te doen.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Onterecht. Natuurlijk zie je alles aankomen na een herziening

Fortune

Na een herziening alles aan zien komen gebeurt vaak, maar gebeurt ook dat je er of weer om kan lachen of er weer van kan genieten. Als beide niet echt het geval is dan zakt de waardering wel.
Het heeft er ook wel te maken dat het verhaal ontzettend standaard en cliché is. Ik bedoel het boeide mij voor geen ene meter dat Eisenberg de neuroot toch een meisje vind op het einde.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Begrijp ik maar in je comment leek het net alsof je jouw afdaling van je stem liet blijken omdat de verassing eraf was. Dan vind ik het onterecht, aangezien het een herziening is. Maar als het komt dat je het verhaal niet meer zo wauw vind ofzo, dan kan ik dat begrijpen.

avatar van 2299_theBOMB

2299_theBOMB

LEUKE film vooral het begin en het einde daarom ook 5 sterren zeker de moeite waard om te kyken

avatar van 2299_theBOMB

2299_theBOMB

heel goede film vooral het begin en het einde moeite waard om te kijken

avatar van goelian

goelian

Fortune schreef:

Hoe kom je erbij dat deze film cliché is? Ik ken geen film die op deze manier is gemaakt.
Er zijn veel zombie films inderdaad, maar geen zombiefilms op deze manier van die 'regels' en de personages en het gebruik van moderne middelen. Een erg vermakelijke film. Simpel idee maar ontzettend leuk uitgewerkt. Verder is het inderdaad leuk voor 1x, maar meer ook niet. Hooguit nog een 2e keer als we weer een paar jaartjes verder zijn, maar voorlopig hoef ik hem niet meer te zien.
Maar om nou je rating te verlagen omdat je hem de 2e keer minder leuk vond omdat je alles toen al kende vind ik wel raar. Je stemt toch voor de mensen die hem NOG moeten zien. Als jij je de 1e keer zo vermaakt hebt dat hij 4 sterren verdiend, waarom pas je dat dan aan? Je stemt toch niet voor de mensen die hem nog een 2e keer willen kijken, want ik neem aan dat zij de mening van deze kijkers niet nodig hebben, omdat ze hem toch al gezien hebben.

Het gemiddelde 3,5 is precies goed voor deze film. Een originele mooi uitgewerkte verrassende horrorcomedy. Nouja horror is het niet echt, want ik denk niet dat mensen hier bang van worden, maar oké

avatar van maerk

maerk

@goelian: De vorm van de film is best origineel en heel leuk, maar het verloop van het verhaal is zo standaard als wat. Het verhaal is de grote cliché.

goelian schreef:

Als ik een film een 2e keer kijk en hij valt behoorlijk tegen dan gaat het cijfer omlaag. Zijn genoeg films die ik ken die meerdere te kijken zijn en altijd even sterk blijven. Misschien was ik met een 4 te voorbarig geweest maar de 2e keer vond ik hier een stuk minder aan. Een hoop tegenvallende dialogen en een tegenvallend liefdes gebeuren. Ik stem sowieso niet voor een film alleen de eerste keer dat ik hem kijk. Anders zouden alle Steven Seagals en Van Damme films op een 5 blijven staan.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic discussie verwijderd. Graag gewoon weer verder over Zombieland.

avatar van cor1946

cor1946

Het enige wat goed was in deze film was de soundtrack. De rest snel vergeten.

avatar van Lobster

Lobster

Woody is weer een klasse apart in deze film, zeer vermakelijk

avatar van PsychoDonkey

PsychoDonkey

Veel te voorspelbaar, slechte humor, heb het afgekeken met de hoop op iets leuks, wat dus erg tegenviel, was nog net niet zo slecht, waardoor ik nog net de stopknop niet indrukte.

avatar van nightbreed

nightbreed

Grappige film. Ik begin een beetje een fan te worden van Jesse Eisenberg. Hij speelt weer de onzekere droogkloot die hij ook in Adventureland speelde.

Dat kleine rolletje van Bill Murray als Bill Murray was trouwens ook zeer grappig.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Verre van een geweldige zombiefilm, maar gewoon een lekkere knal-maar-raak film.

Het verhaal is eigenlijk weinig aanwezig. Vor zover het er is, is het in 1 zin te verwoorden. Ze proberen te overleven. En meer is er gewoon niet aan de hand. Alleen een paar kleine redenen om ze bij elkaar te brengen en houden.

De zombies zien er wel grappig uit en het vele bloed wat overal heen spat na elke klap is ook een mooie toevoging aan een film die zichzelf weinig serieus neemt.

De acteerprestaties zijn ook niet van hoog niveau, maar het is wel goed genoeg om je zonder te zitten ergeren te blijven kijken.

De personages op zich zijn niet zo specaail. De combinatie is ook vrij standaard. Een nerd, een stoere jongen en een mooie meid (en nu dus ook een extra meisje). Op zich wel jammer, maar wederom, goed genoeg om niet te gaan zitten ergeren.

Een vermakelijk filmpje voor een luie avond.

avatar van Noodless

Noodless

Tegenvallende horror-komedie die op gebied van horror en humor eigenlijk te kort schiet om echt vermakelijk te zijn. Woody vond ik wel een leuke personage, de rest viel me tegen.

Het fragment met Bill vond ik wat aan de flauwe kant en er gebeurde ook niet zo veel tijdens die scène. Het pretpark had wel een paar leuke scènes, maar desondanks toch ook maar een matige uitwerking op gebied van bloederige taferelen.

De opening van de film en de scène met Amber Heard was goed, helaas verwaterde het geheel nadien. 5/10

N23

Een orginele variant in het Zombie Genre. De 'regels' die worden verteld en uitgelegd zijn zeer toepasselijk bij een eventuele zombie uitbraak. De typische Britse humor beviel goed. De zombies zagen er prima uit.

Kijk de trailer: die gouden regels zijn erg goed en lachen, maar leuker wordt het niet in de film zelf.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

For whom the bell tolls.

Ook deze eindelijk eens bekeken en het begin was super, de verwachtingen schoten meteen de lucht in. Maar helaas zaten er wat te(veel) flauwe grappen tussen en zakte het tempo soms compleet in, zonder dat het interessant blijft.

Dat Koning Droogkloot B.M. ( ) hier in zat, wist ik niet en dat stukje was weer heerlijk. De finale mocht er ook best zijn en dus heb ik me bovengemiddeld vermaakt.

avatar van scorsese

The first girl I let into my life and she tries to eat me.

Uiterst vermakelijke en stoere zombie-comedie. Het verhaal is wat aan de saaie kant, maar de film op zich verveeld geen moment. Bijzonder vlot in beeld gebracht en de zombies worden op een originele manier afgeslacht met ook flink wat bloedvergieten. Ook het einde in het pretpark is een goed gekozen locatie. Leuke one-liners en vier leuke personages, over wie je d.m.v. wat korte flasbacks wat meer komt te weten over hun leven vóór de zombies.

avatar van melvddonk

melvddonk

Zombieland.

Wat een fijne humor zat er in deze film zeg. Ieder personage was grappig op zijn/haar manier en ik heb vooral erg moeten lachen om Woody Harrelson en Jesse Eisenberg. Het stukje met Bill Murray was echt fantastisch en ik heb dan ook erg kunnen lachen.

Er kwamen erg veel zombie's voorbij die erg goed en komisch werden neergezet. Ik vond het ook leuk dat Amber Heard nog even voorbij kwam als zombie. Er zitten veel kills in en sommige zijn nog origineel ook. Erg leuk! De setting was ook erg mooi en het stukje in het pretpark vond ik visueel ook erg mooi, vooral toen al die lichtjes ineens aan gingen.

Verder vond ik het ook grappig met de 'regeltjes' van Zombieland. Jesse Eisenberg was geknipt voor zijn rol, maar ook de rest van de cast deed het erg goed. Ja, ik heb me prima vermaakt.

Skycrawler

Kwalificeren de zombies uit Zombieland wel als echte zombies, vraag ik mij af? Zijn buurmeisje transformeert tot een ondode maar om een zombie te worden moet je eerst sterven... Zijn deze zombies gelijk aan de geinfecteerden uit 28 Days later?

avatar van melvddonk

melvddonk

De mensen worden gebeten door een zombie en dan worden ze er zelf ook eentje.

Skycrawler

Maar dan kwalificeren ze niet als zijnde een zombie. Zombies zijn tenslotte doden die weer uit hun graf zijn herrezen.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Skycrawler schreef:

Tsja, de ene zombie is de andere niet. Het blijven verzinsels natuurlijk. Vroeger was de zombie een langzaam lopende en hersenloze dode. Gelukkig (vind ik dan) is daar tegenwoordig wat verandering in gebracht.

Overigens is in Zombieland niet te zien of het buurmeisje doodgaat of niet.

Skycrawler schreef:

Net als bij Dawn of the Dead 2004, sterven ze eerst ook om vervolgens terug te komen.
want hij viel toch in slaap bij dat buurtmeisje toen?

N23 schreef:

want hij viel toch in slaap bij dat buurtmeisje toen?

Na enige research te hebben gedaan kunnen we tot de conclusie komen dat deze zombies niet uit de dood zijn herrezen (zoals een echte zombie betaamt) maar zijn geinfecteerd met een onbekend zombievirus:

The zombies in Zombieland were described by the casting director as:

"Ferocious, infected people that move erratically. They are diseased, as opposed to undead. These are not the lumbering walking dead of Romero's zombie movies, but instead the super jacked up 28 Days Later/Dawn of the Dead zombies."

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Klopt trouwens ja. Gekke koeienziekte toch ?

@_Se7en_ Ja
@Skycrawler Om nog correcter te zijn, zombies waren in het begin niet eens uit de dood opgestaan. Maar een persoon die onder de macht stond van een voodoo-priester.

Maar de Zombies uit DotD-04 en de zombies uit 28DL verschillen toch alleen maar in het wel-niet dood geweest zijn?

Skycrawler

De zombies uit 28DL zijn feitelijk geen zombies maar geinfecteerden van het rage virus. Ze zijn ook duidelijk slimmer dan normale zombies gezien hun gedragingen in het vervolg 28WL.