Genre: Komedie / Horror
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot Zombieland
"Nut up or shut up."
Twee mannen genaamd Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin), die ook een manier hebben gevonden om in leven te blijven. Tijdens hun strijd moeten ze zich afvragen wat erger is, van elkaar afhankelijk moeten zijn of toch maar aan de zombies overgeven.
- Zombieland (MusicMeter)
Wichita
Little Rock
Bill Murray
Clown Zombie
Zombie Meter Maid (onvermeld)
Hippie Girl (onvermeld)
Bicycle Zombie (onvermeld)
andrehoek
Er zijn zeker een paar zombie-scenes en dialogen die het waard maken om deze film te gaan zien, maar daar blijft het ook helaas bij en eindigt de balans tussen vermaak en saai in saai. Acteurs, zombie's en effecten zijn goed, maar er is te veel bla en te weinig zombie. Bijvoorbeeld het hele stuk met B.Murray had er voor mij wel tussen uit geknipt mogen worden.
Zombieland 2 is in de maak en ga hier zeker naar uit kijken, want het kan en moet makkelijk beter kunnen...
RedSquare
Een voor mij verrassend leuke zombiefilm. De naratie vond ik erg leuk, met verschillende goede vondsten. Ook de cast is leuk bij elkaar gezocht. De scene in het huis van B.M. vond ik geniaal. Hoe Woody opgeeft over Bill, daar zaten veel lagen in. De zoektocht naar de laatste Twinkie ontzettend amusant.
De acteerprestaties waren goed. Lekker over the top en juist gedoseerd.
Het einde vond ik een minpunt. Een geforceerde climax en geen afsluiting (wat gaan ze nu doen?)
Eigenlijk een heel middelmatige zombiefilm (opbouw, verhaal, de zombies, decor), maar met vele elementen (de humor, de karakters, de acteurs, de kills) die de film voor mij toch erg leuk maken.
Zeker een aanrader voor liefhebbers.
Bob Gray
- 2049 stemmen
Geweldige filmpje!
Veel vaart, veel humor, niet te lang en geweldige rollen van iedereen. En zeker degene met de bijrol was fantastisch.
Lekker verfrissend filmpje met een iets andere aanpak dan de meeste zombie/apocalypse films.
Lurtz
Woody Harrelson redt deze film met veel clichés en flauwe Amerikaanse humor.
maarten_d
valt wel mee, je kan je er een avondje mee amuseren maar dat is het dan ook, heel voorspelbaar, niet echt horror, af en toe grappig
rensiemetal
Vermakelijke film voor een avondje niets doen, maar niks bijzonders en ik zal deze film ook geen tweede maal kijken. Ik neig overigens om 2,5* te geven.
Ehoven
Normaal ben ik niet zo van de zombiefilms maar deze was wel leuk. Heeft ook enkele sterke schrik momenten.
Het is echt zo'n film die je alleen in een donkere kamer moet kijken zodat je niet wordt afgeleid door krakende chips en gesmiespel.
DonRalph
Give us more Emma Stone!
Was wel een geinige film. Mocht wel wat serieuzer en meer Emme*kwijl*
Annickje
Hele grappige zombiefilm, veel leuke actie en humor. Had er veel van verwacht, gelukkig was het dan ook heel goed. Erg vermakelijk
hannes64
- 1926 berichten
Ja, een zeer grappige horror/comedy met een zeer goed spelende Harrelson ( Ben ook niet echt een fan van hem, maar hier speelt ie echt cool ).
Lekker snel, de gore valt reuze mee als je `m vergelijkt met Dawn of the dead.
Verder , niet zoveel mis mee.
Oh ja, zie ook na de aftiteling nog een kleine conversatie .....geinig.
Little Rock: Who's Bill Murray?
Tallahassee: I've never hit a kid before. I mean, that's like asking who Gandhi is.
Little Rock: Who's Gandhi?
Cupido
- 1911 stemmen
Een aantal leuke vondsten (die zombieregels, bill murray, zombiekill of the week), maar het was bij deze horrorkomedie teveel wachten op zowel de horror als de komedie. Er werd maar weinig aandacht besteed aan de zombies, waar weinig dreiging van uitging, en de relativerende werking die komedie op stress kan hebben. Wel een erg vette climax in dat pretpark trouwens, waar het horrorkomedie element juist wel in optima forma terugkomt.
puckb96
Leuke horror/komedie met wat leuke grappige momenten, die echt bij dit genre horen. Natuurlijk, voor een zombiefilm, is het ook wel nasty. Maar dat moet natuurlijk ook! Heb werkelijk van de film gelachen. De acteurs waren komisch en er zaten ook vele acteurs in uit het komedie-genre.
steph b
Wat een heerlijk begin heeft deze film zeg! Lekkere lompe zombie-actie met een heerlijk openingsnummer (metallica), Helaas zakt de film daarna behoorlijk in, het blijft wel vermakelijk maar het wordt nooit echt goed.
SWAKA
vermakelijke film alleen meer aktie dan echt horror
maar zeer zeker niet saai
filmobsessie
Ik vind Ernst & Bobbie toch een stuk slechter hoor.
oja heb jij die gezien?? in 3d zeker.
nee hoor zelfs bassie en adriaan in griekenland is nog meer lache dan dees.
echt waar de slechtste film die ik ooit heb gezien!!
Dan heb je waarschijnlijk nog niet veel films gezien. En films zoals "Jonah Hex" en "Death at a Funeral" zijn echt veel slechter dan deze.
Starmaster501
oja heb jij die gezien?? in 3d zeker.
nee hoor zelfs bassie en adriaan in griekenland is nog meer lache dan dees.
Oh ik zie hem al. Deze film is te volwassen voor jou. Je begrijpt alleen bassie & adriaan humor, kinderhumor. Deze humor is nog niet voor jou leeftijd.
Zo ff 1 keetje onaardig doen hoor.
Glacius
Niet serieus nemen, die mafkees geeft bijna elke film of 5 sterren of 0,5.
lentheman1981
Ik vond deze film geweldig. Mooie humor, goede schrikmomenten en goede cast. Natuurlijk is alles wel wat voorspelbaar maar ik heb me prima vermaakt. Schitterend hoe Harrelson er een sport van maakt om op de meest mogelijke manieren zombies te 'slashen'.
Als de dames naar die kermis gaan weet je natuurlijk wat er gaat komen, maar het levert wel een goede en lange slachtscene op.
Ik kijk uit naar deel 2!
Ik kijk uit naar deel 2!
Deel 2 ? Komt er dan een 2e deel aan.
Starmaster501
Waarschijnlijk wel. Had ik ook ergens gelezen.
Maar of het nou wel of niet officieel is... Het komt sowieso.
lentheman1981
Deel 2 ? Komt er dan een 2e deel aan.
Zombieland 2 staat wel aangekondigd op imdb, maar nog geen verdere gegevens. Ach en het einde van de film was redelijk open dus het kan natuurlijk prima!
dominion
Leuke zombie komedie.
Niet zo leuk als Shaun of the Dead maar bijna net zo goed.
De intro in slo-motion was best wel bloederig en leuk gedaan.
Er zat veel leuke humor in.
Vond het verhaal ook heel apart.
Nu wil ik alleen nog Fido zien.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Stond al een tijdje op het lijstje, maar was het wat aan het uitstellen.
Maar waar Shaun of the Dead me teleurstelde, verraste deze. Blijkt niets minder dan geniaal. Precies de soort gory humor waar ik op hoopte. Sowieso al een filmpje dat aan mij is besteed. Cast is wat minder aan mij besteed, maar weet het toch goed te brengen en weten elk hun personage goed te dragen. Ook een leuke bijrol voor Amber Heard en een heerlijke bijrol voor Bill Murray. Blijkt ook in de juiste regisseurshanden, goed in beeld gebracht allemaal met de juiste camera angles.
Minder actie dan je misschien zou verwachten maar weet toch elke minuut te vermaken (mocht zelfs wat langer doorgaan), met als hoogtepunt de 'attractie' waar we in stappen tegen het einde.
Kleine 4,5*
The Hidden
Wat DonOswaldo hierboven zegt, daar sluit ik me volledig bij aan!
Echter de cast vind ik wèl super! Woody was in topvorm! Ook de rest mag er zijn. Voice-over was leuk, en enkele leuke vondsten.
Verrassende zombiefilm, toppertje!
Waar Shaun of the Dead mij een beetje te langdradig was, doet deze film het juist goed bij mij!

Zombieland: Double Tap
2019

Horrorkomedie 'Zombieland' met Emma Stone en Woody Harrelson morgen te zien op televisie

Netflix komt eind deze maand nog met 'Zombieland' en het vervolg 'Double Tap'

Moderne cultklassiekers 'Zombieland' en 'Zombieland: Double Tap' morgenavond te zien

Fantasy / Avontuur, 2009

The Station Agent
Drama / Komedie, 2003

Ima, Ai ni Yukimasu
Drama / Fantasy, 2004
circusbroer of zus relatiewashington dcpost-apocalyptischrondritblood splatterparodiebloedvergietenzombiegeweldsurvival horrorattractieparktwinkiebody countzombification disposing of a dead bodylonerpost-credits scenezombie-apocalypsfear of clowns actor playing themself