• 9.379.744 stemmen

Geregisseerd door: Ruben Fleischer

Met onder meer: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg en Emma Stone

Plot Zombieland

"Nut up or shut up."

Twee mannen genaamd Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin), die ook een manier hebben gevonden om in leven te blijven. Tijdens hun strijd moeten ze zich afvragen wat erger is, van elkaar afhankelijk moeten zijn of toch maar aan de zombies overgeven.

Bill Murray

Clown Zombie

Zombie Meter Maid (onvermeld)

Hippie Girl (onvermeld)

Bicycle Zombie (onvermeld)

avatar van dave

dave

Een heel ander paar mouwen dan variant Shaun of the Dead, en over het algemeen simpelweg beter uitgevoerd. De humor is hier in mindere mate aanwezig, maar als hij tevoorschijn komt, is hij geweldig. Het evenwicht tussen horror en komedie is hier ook meer bereikt.

Moest het lange tussenstuk in BM's huis eruit zijn gelaten en vervangen zijn door eender welke andere scène, dan had ik de film misschien zelfs een halve ster hoger gegeven. Ik kom er niet bij hoe ze dit tergend langzame moment niet gewoon weggeknipt hebben. Toegegeven, af en toe valt er wat af te lachen, maar het steekt enorm af tegenover de rest van de film.

Het begin en het einde zijn fantastisch. Met een soort gepantserd voertuig zwaar bewapend door een gehavend landschap rijden, het heeft wel iets. Vanaf de hilarische intro tot de ontmoeting met het vrouwelijke duo was Zombieland groots in elk opzicht. Daarna aldus een compleet overbodig middenstuk, dat gelukkig gevolgd werd door een schitterende eindscène. Wellicht niet het meest onvoorspelbare einde, maar in ieder geval adrenalineopwekkend om zien hoe Tallahassee honderden zombies afschiet vanuit tientallen kermisattracties.

Desalniettemin spijtig om vast te stellen dat er niet is uitgehaald wat er ontegensprekelijk in zat. De juiste acteurs zijn voorradig, evenals de special effects, de muziek is van weinig belang, zolang er maar bonkende gitaren inzitten en het onderwerp is klaarblijkelijk nog steeds bereid om zichzelf nieuw leven in te blazen.

3,50

avatar van stanvh

stanvh

dave schreef:

Dit vond ik juist een zeer lachwekkend gedeelte van de film

avatar van robertinho

robertinho

Gedeelte met Bill Murray vind ik juist het beste uit de film.

goongumpa

Deze film film lijdt aan een van dé ziektes van het Hollywood van de laatste jaren: te afgeborstelde, computerachtige look en te krampachtig proberend om grappig of cool te zijn. Persoonlijk zie ik dit soort films liever wat rauwer, vuiler van uitzicht en met iets minder geforceerde dialogen en plotontwikkelingen.

Verder heb me ik me wel vermaakt met deze film, maar zal ik hem niet gauw aan iemand aanraden.

avatar van nognooit

nognooit

Vermakelijke roadmovie en moderne zombie film.

De film zit eigenlijk boordevol clichés en is daarom ook behoorlijk voorspelbaar, maar is toch erg vermakelijk.

Ik snap de kritiek van goongumpa, deze film had wat mij betreft ook een stuk rauwer mogen zijn en minder krampachtige pogingen te doen naar humor, want sommige dingen liggen er wel erg dik boven op.

Hoogte punt was eigenlijk het stuk met Bill Murray.

Verder had de film ook een leuke soundtrack en keek het lekker weg.

Er zat dus genoeg materiaal in om de film toch nog een krappe drie en een halve ster te geven. Kort maar krachtig is hier wel van toepassing, hoewel er genoeg kritiek op gegeven kan worden.

avatar van vetsimpel

vetsimpel

ik vond het echt een brilliante film.

niet echt het orgineelste onderwerp: het einde van de wereld.

maar door de humour en de karakters heb ik echt wel gelachen.

ik zou hem wel aanraden in ieder geval

avatar van mister blonde

mister blonde

Hoewel het niet erg origineel is en mede daardoor wat voorspelbaar, kan ik dit soort films toch niet genoeg in mijn dvd-collectie hebben als gezond evenwicht met zwaardere kost. Film vloog voorbij en ik heb het niet vaak meer, maar vond dat de film veel te hard op schoot. Ik was helemaal nog niet uitgekeken. 4 sterren, hartstikke leuk.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Na onder andere Braindead, Re-Animator en Shaun of the Dead is Ruben Fleischer's Zombieland opnieuw het bewijs dat zombies, horror en komedie prima samen kunnen gaan. De film opent meteen erg sterk, waarna Metallica's For Whom the Bell Tolls de openingcredits mag ondersteunen. En tja, een héle kleine 80 minuten later is deze achtbaanrit alweer voorbij. Met hilarische dialogen, geweldige knipogen naar andere films en een bijzonder geestige bijrol van BM gaat Zombieland eigenlijk veel te snel voorbij. Visueel erg sterk, leuke trucjes en ook de make-up effecten zijn gelukkig niet vergeten. En ook de personages zijn leuk, waar Harrelson wel overduidelijk de show steelt. Kom maar op met dat vervolg, wat mij betreft.

4 sterren.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Erg vemakelijk zombie filmpje dit.

avatar van wackerz

wackerz

Zeker beste heer boven mij!

JSPR_G

Leuke film! Vooral het eerste halfuur is zeer goed, daarna verwatert het toch wat, vind ik.

Goede acteerprestaties van alle acteurs, die allemaal echt geknipt zijn voor hun rol. De overdreven special effects, het leuke camerawerk en de passende sets en locaties, vooral op het einde, maken de film des te grappiger.

De film kon me, ondanks de relatief korte speelduur, niet de hele tijd boeien, maar is zeker en vast een aanrader!

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Een film waar alle filmmakers die zijn blijven steken in hun puberteit van dromen. Ruben Fleisch heeft zich lekker uitgeleefd en het resultaat is veel onzinnige actiescènes, overal bloed, en een verlegen jongen met voor een heel groot deel pubers in Amerika (en ook in Nederland) bekende problemen, maar in de film is er gelukkig nog altijd een mooi meisje erbij met goede afloop. Hoe stompzinnig zo'n lekker lompe film ook is, het is heerlijk vermaak! Lekker vlot gefilmd en gladjes gemonteerd, flink portie rockmuziek zorgen voor genoeg vermaak in 80 minuten. Maar de film had het nooit zo goed gedaan zonder Woody Harrelson, die zich lekker kan uitleven in zijn rol. Het mooiste van de film is de gastrol van Bill Murray, ik heb me kapot gelachen! Geslaagde horrorkomedie, tenzij je veel moeite hebt met Amerikaanse humor.

goongumpa

Klopt, ik erger me er kapot aan dat dat (of een superheld) tegenwoordig in zowat elke grote bioscoopfilm zit... Het publiek van Hollywood is verlegd naar jongens van 15, want daar zit het meeste geld. Kunnen ze eindelijk eens opnieuw beginnen met volwassen films over menselijke emoties en problemen?

Gelukkig komen er nog onafhankelijke films uit Amerika.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

En is de filmwereld groter dan Amerika .

goongumpa

had het even over de hedendaagse Amerikaanse cinema (veel grote bioscoopfilms van buiten Amerika zijn er tegenwoordig niet).

avatar van joeythebest

joeythebest

leuk leuk. Héél amusante film

avatar van pannagaaf

pannagaaf

Ik denk dat Jesse Eisenberg het ver gaat schoppen in de filmwereld.

Hij is nu al 1 van mijn favoriete acteurs.

pannagaaf schreef:

Ik denk dat Jesse Eisenberg het ver gaat schoppen in de filmwereld.

Hij is nu al 1 van mijn favoriete acteurs.

Dat lijkt me goed mogelijk. Hij acteert zeer goed in deze film!

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Deze film ontbeert vooral creativiteit. Cameo van Bill Murray was nog wel droog, maar al die clichés die naar je toe vliegen, gewoon niet doorheen te kijken. Leukste was eigenlijk nog het rij gedeelte, vind ik altijd wel gaaf om te zien (28 Days Later bv).

Columbus was het vervelendst, wat een flauw uitgemolken personage. Vond mede door hem de intro ook niet best.

2*, flauw en zelden grappig.

Goldenskull schreef:

Columbus vond ik juist het beste personage en de intro een van de leukste stukken van deze film...

avatar van Nand

Nand

Best een vermakelijke zombieflick. Er mochten wel wat meer originele zombiekills zijn voor mij.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Geforceerd grappige ,hippe, onnozele, vermoeiende, bullshit kutfilm. Lelijke digitale beelden ook.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En hoe omschrijf jij dan de films die je een 0,5 geeft?

Afhankelijk wat voor genre film het is, maar ben wel benieuwd.

avatar van DragQueen

DragQueen

Erg vermakelijke zombiefilm, met de goede dosering humor. het verhaal was wel niet erg origineel te noemen. maar wel leuk dat er meer op de overlevenden werd gefocust, dan de hele zombie epidemie. grappig om te zien hoe ze zich een weg banen door het vernielde land. verder leuk bedachte personages, een prima cast, en grappig acteerwerk. ook de bijrol van bill murray is een prima toegevoegde waarde. in mijn ogen beter dan bv. shaun of the dead. 3,5 ster.

avatar van Diego1994

Diego1994

Zeer vermakelijke film, de beginscene is werkelijk fantastisch (met al zijn regels). De scenes waarbij de meisjes Columbus en zijn vriend beetnemen zijn ook zeer goed, maar daarna verwatert het wat, maar nog steeds aangernaam. De eindscene was voorspelbaar, maar wel nog steeds spannend ! Zeer mooie locatie ook trouwens .

1 van de beste films die ik de laatste tijd zag !

avatar van snake shit

snake shit

Lekker veel actie,iets dat iedereen graag heeft .

avatar van Jackie O O

Jackie O O

leuke film! het heeft de spanning vergelijkbaar met i am legend en dit in combinatie met goeie humor en veel actie. 3.5* + 0.5 * voor emma stone

avatar van SilentF0rce

SilentF0rce

@rokkenjager: Misschien moet je de dvd dan gewoon kopen, in plaats van de CAM versie te downloaden. Het ziet er echt niet minder mooi uit dan andere recente films hoor..

avatar van JeroenStaarink

JeroenStaarink

Vermakende film! Geen topper, maar een leuk verhaal, een super mooie babe en mooie locaties om te filmen! 3,5.

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Uiterst vermakelijke zombiefilm.

Het verhaal wordt op een zeer originele en eigen wijze gebracht. Zoals de set-up en de regels van Columbus worden bijvoorbeeld op briljante wijze in beeld gebracht. De scene met B.M. is ronduit geniaal! Heel leuk gedaan allemaal. Leuke cast ook. Eisenberg en Harrelson vormen een uitstekend duo en Emma Stone is natuurlijk altijd leuk om naar te kijken.

Ik twijfel tussen 3,5* of 4,0*. Vooralsnog een: