• 9.378.888 stemmen

Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Komedie / Actie | 112 minuten

Genre: Komedie / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada / Japan

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Michael Cera, Ellen Wong en Mary Elizabeth Winstead

Releasedatum: 25 november 2010

Plot Scott Pilgrim vs. the World

"An epic of epic epicness."

Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak uit Toronto, waar hij samenwoont met zijn beste vriend, de homoseksuele Wallace Wells. Scott speelt basgitaar in zijn eigen band 'Sex Bob-Omb' en date tot ieders afkeuring met de pas 17-jarige Chinese Knives Chau. Wanneer echter het meisje Ramona V. Flowers nieuw in de stad arriveert, is Scott tot over zijn oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij de zeven kwaadaardige exen van Ramona verslaan.

Scott Pilgrim

Julie Powers

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

Een film die alleen gaat over (h)exen die kun je nog zo leuk en mooi aankleden

maar ik trek dat niet! Het is jammer... want voor de rest was het wel leuk.

2 1/2 ster! zo.. en nu Exit to the gift shop kijken

avatar van wibro

wibro

Na al die misère van de over-de-top arthouse drama's die ik dit jaar al heb mogen aanschouwen had ik nu de behoefte aan iets luchtigs. Vandaar dat ik dit filmpje van Edgar Wright - waarvan ik pas geleden ook het al zeer vermakelijk Hot Fuzz heb gezien - maar eens ging bekijken. Ik kan zeggen dat ik daar in ieder geval geen spijt van heb. Het verhaaltje stelde misschien niet zo veel voor maar de uitwerking was niettemin prima en de acteurs deden het best goed. Mooie special effects trouwens en de actiescènes waren ook best wel grappig. Meer valt er door mij over dit toch zeer amusante filmpje eigenlijk niet te zeggen. Dit is nu eenmaal een film die je lekker lui achterover op de bank met een lekkere pot bier moet gaan bekijken.

avatar van jipt

jipt

Niet echt grappig. Visueel best te pruimen, maar heb het allemaal beter gezien. Hoe knullig sommige exen ook werden afgemaakt was toch erg jammer. Had het na een paar exen eigenlijk al gezien, en het liefdes verhaaltje er omheen is ook niet best. Vond het videogame thema stiekem toch nog wel leuk. Vind Cera een vervelende acteur en 7 exen is toch te veel. Niet voldoende

avatar van DVD-T

DVD-T

Computer: You've got mail.

Scott Pilgrim: [Turns To Wallace] Dude, this thing claims I have mail.

Wallace Wells: It's amazing what we can do with computers these days.

Scott Pilgrim: [Turns back] Dude, now I'm totally reading it.

Een van de vele leuke vondsten van Scott Pilgrim vs. the World. Eigenlijk is die hele scène briljant. De film is fantastisch geschreven, en kent vele grappen die ik voor het eerst voorbij heb zien komen. De comics ken ik verder niet, dus weet niet of die ook die humor kent. Wright heeft zich al bewezen met het briljante Shaun of the Dead en het iets minder briljante Hot Fuzz. De film is erg goed geregisseerd. Het begin is al fantastisch met dat 8-bit deuntje onder het Universal logo.

De computer invloeden blijven de gehele film in stand en vormen zo leuke pointers in de film, zoals de pee bar en de 1ups enz.. Goede vermenging met de rest van het verhaal, wat gewoon heel leuk is bedacht. Erg origineel gedaan allemaal. Visueel ziet het er dus ook schitterend uit. De combinatie van beeld, muziek en verhaal doet gewoon erg goed zijn best en laten je erg vrolijk achter als de film is afgelopen. Op het laatst wordt het toch wel wat te veel met de gevechten en heb jke het wel gehad, maar tegen het einde herstelt de film zich weer erg goed.

De muziek ligt erg lekker in het gehoor, en de visuels zijn uniek. Nog nooit zo'n soort film gezien waarin de combinatie zo sterk is. Acteerwerk is goed en de cast heeft er duidelijk plezier in. Je voelt dat de gehele film met liefde is gemaakt, en dat komt de kijkervaring helemaal ten goede.

Ik denk dat we nog hele mooie dingen kunnen verwachten van Wright.

avatar van erwku

erwku

tegenvaller. Leuke geluidseffecten, soms grappig maar vooral erg vermoeiend.

avatar van Theunissen

De manier waarop het verfilmd is, is best leuk en goed gedaan en er zit ook de nodige humor in. Maar qua verhaal stelt het toch allemaal weinig voor en is het eigenlijk ook best kinderachtig en flauw. Ik vind de film eigenlijk ook veel te lang duren want na 60 minuten hunkerde ik al naar het einde en dan duurde de film nog bijna een uur (wat een flinke martelgang was). Het aantal exen had men beter kunnen terugschroeven naar een stuk of 4 i.p.v. 7 want na een paar exen had ik het wel gezien. De cast doet het trouwens best aardig (m.u.v. Mary Elizabeth Winstead) en de muziek ook.

avatar van filmbaas66

filmbaas66

Ik had hoge verwachtingen van deze film, jammer genoeg zijn deze niet echt waargemaakt.

Michael Cera wist mij altijd te bekoren maar kon in deze film toch niet echt overtuigen.

Na een tijdje vond ik de film zelfs irritant worden. Jammer!

avatar van Minotaures

Minotaures

''You made me swallow my gum. It's gonna be in my digestive tract for seven years!''

Wat een aparte ervaring. Van tot het eerste seconde, met Universal introductie geheel uit gamegeluiden (à la Mario) tot wel het einde (Continue 1, 2, 3...).

Je moet inderdaad van zulk soort stijl houden, want het lijkt net (of is) een game/strippenboek verfilming. Het zit echt ongelooflijk tof in elkaar en dan nog maar over de sound- en computereffecten (tekstjes tussendoor, etc.) die ertussen komen te zwijgen. Ik heb er werkelijkwaar van genoten.

Een uiterst apart verhaal, zo met de 7 slechte exen eenheid die je moet verslaan en nog al die andere personages waar Scott mee bevriend is. Filmlocatie's zijn aan de andere kant niet al te spannend (op de optreedzaal en Gideon's club na). De gevechten zijn mooi en - natuurlijk anders dan gevechten van bijv. Jackie Chan - anders (gehele effecten en geluiden) op beeld. Vermakelijk om naar te kijken voor een eerste ervaring.

Qua komedie viel het wel mee. Het waren geen doordringende grappen, maar meerendeels quote's van personages en handelingen. Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die absoluut nergens van moesten lachen. Dat had ik ook niet erg, gewoon een kleine smile was voldoende. De tempo valt ook wel mee, na het introduceren van Scott's band, huisgenoten en vrienden en hoe z'n leven een beetje in elkaar zit, begint het eerste gevecht wat die - op een miraculeuze wijze makkelijk won. Dat snapte ik even niet; hoe komt die zo sterk te zijn? Want het is geen droomwereld of fantasy wat die zelf creëerde, maar gewoon de (strippenboeken)wereld waar die in leefde. Er had wat meer uitleg in gemogen. En qua punten(muntjes in dit geval) wat die scoorde tijdens een overwinning werd er ook niets mee gedaan. Ik heb geen idee of dat zo in de comics waren, maar het zou leuk zijn als er daar wat mee gedaan werd.

Er zijn erg weinig minpunten en dingen wat me stoorde, want geluideffecten en alles wat met effecten te maken heeft waren netjes, speelduur is ook voldoende, weinig onzinnige stukjes in, geen storende clichés. Kortom, een vermakelijke film met een apart soort stijl. Het is gewoon een succesvol en geslaagde actie/komedie uit de moderne tijd, met een eigenaardige stijl en wereld.

avatar van DeCol

DeCol

Het begon zo goed.

Gelijk vanaf het begin al lekker speels, kleurrijk, hier en daar een nintendo-geluidje en droge humor. Ik had er gelijk zin want ik had eigenlijk helemaal geen idee hoe de film zou verlopen. Ja, zeven 'evil exes' verslaan, maar hoe? Een cool gevecht, met special effects in een gamejasje gestoken. Ik vond het wel wat! Bij ex nummer één was ik echt verrast en vond ik het geweldig. Maar na zes ongeveer dezelfde gevechten te hebben gezien was ik het bij nummer zeven echt beu. Het blijft zich herhalen, vechten, flitsen, klaar, volgende..

Michael Cera zet weer een leuke rol neer die niet veel verschilt van Superbad en Juno. Jammer genoeg zat er totaal geen connectie tussen Scott en Ramona. Waren die twee verliefd? Maar ja, daar gaat het hier ook niet echt om. Ramona was wel cool!

Het eerste uur was erg leuk, daarna was het vervelend. Niet alleen vanwege de gevechten, maar ook de humor werd minder. Ik was blij dat het afgelopen was en dat is geen goed teken. Film had eigenlijk iets korter moeten zijn, jammer.

avatar van ibendb

ibendb

Ik ben in slaap gevallen rijdens deze film.

Het comic-sfeertje is leuk, maar wordt op den duur vervelend met de "even later" of "Scott's huis".

Vnd ik echt niet leuk. De muziek daarentegen vond ik wel weer goed.

Film duurt ook weer te lang.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Lesbians?

Geinig, vlot en stijlvol filmpje die zich zelf niet al te serieus neemt waardoor het lekker weg kijken is (hoe kan het ook anders met dit plot?). Leuke aanwezige montage en de film kijkt als een soort videogame weg, een simpel verhaaltje met wat zijplotjes en levels en je hebt een goede tijd. Humor lag me niet echt, paar leuke woordgrappen en ik vond het vooral leuk om wat games-aspecten terug in de film te zien, zoals de TAKEN-mogelijkheden enzovoort. Leuk gedaan, en eigenlijk nog nergens echt gezien. Vind Michael Cera altijd iets grappigs en menselijks hebben, ondanks dat hij natuurlijk vrij vaak dezelfde rol speelt. Ik miste wel enige opbouw en een kleine introductie in ''deze'' wereld, ging er zonder iets te weten, in, en daar was wel even een ''oké'' - tot bezinning komen -tijd voor nodig. In ieder geval een vermakelijke film, die lekker weg kijkt en iets fris en vernieuwend heeft. 3 sterren

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2060 stemmen

Absurdistisch en origineel liefdesverhaal, deze Scott Pilgrim.
Helaas blijft het echter onder de maat over de gehele linie.

De film begint vrij goed, en vooral de kleine, gedetailleerde visuals vallen erg op. De kleine 'shabams' & 'countdowns', maar ook de snelle wisselingen tussen posities, de details per personage en de harde rock en electro-platen er tussendoor. Verfrissend en origineel (ook het game-plot uiteraard). Ik las dat Beck en de producer van Radiohead o.a. hadden meegewerkt aan de soundtrack en dat viel lekker te horen.

Echter, waar was de humor? Welgeteld twee of drie keer hard moeten lachen ('I have to pee on her')
Die Stephen Stills (CSNY?) is een van de enige grappige figuren, maar ook alleen aan het begin van de film. Naarmate het einde nadert trad de verveling toe. De gevechten, de flauwe, ontzettend droge voorspelbare humor en uiteraard het cliché-einde. Het viel allemaal op zijn plaats. Bleuh.
En vooral ook Cera die me al uit m'n strot begon te komen na zo'n 20 minuten.
Na Juno en Superbad ben ik wel klaar met zijn kinderachtige, naïeve en semi-nichterige rollen... Net als met Edgar Wright overigens, na drie films van zijn kant...

2,5 ster. Doe er wat leuks mee.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Grappig!

Michael Cera is perfect op zijn plaats als droogkloot in een verder absurde omgeving. Het idee om tegen 7 exen van je toekomstige vriendin te vechten is tof doch enigzins voorspelbaar en veel. De gevechten zijn allemaal meer dan de moeite waard maar je zit soms gewoon te wachten totdat de volgende ex gaat arriveren. Gelukkig bruist de film constant dankzij leuke wetenswaardigheden die even in beeld verschijnen, dankzij geweldige dialogen en door de over de top aanpak zoals we van Wright wel gewend zijn. De confrontatie tussen Scott en de Veganist is het gaafst, al komt zijn gevecht tegen de dj tweeling dicht in de buurt. Ongelofelijk hoe goed Wright zijn film daar voorziet van special effects!

Topfilm! Een dikke 4*

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Wow, dit was een bizarre film! In het begin was de bizarre humor en waren de vreemde situaties nog best te pruimen, maar na een tijdje kwam het toch allemaal wat irritant over. Wel is er de goede keuze gemaakt om Cera in de hoofdrol te zetten: voor een dergelijke rol is hij de geknipte man.

avatar van K. V.

K. V.

Dit is een originele film. Het eerste uur vond 'k erg sterk: visueel, verhaal, humor, het tweede uur vond 'k iets minder, maar zeker ook nog de moeite om te bekijken.

De film vond 'k alleszins niet saai en de twee uren vlogen voorbij.

Michael Cera speelde opnieuw z'n vertrouwde rolletje. Van mij mag hij gerust eens een ander typetje spelen.

'k ben wel aangenaam verrast door deze film, bijzonder origineel en de moeite waard om te bekijken.

avatar van mister blonde

mister blonde

Op zich is het idee best cool, alleen de uitwerking laat nogal te wensen over. Leuk dat idee van de 7 eindbazen (exen), maar het is op een gegeven moment gewoon een herhaling van zetten. Zat op een gegeven moment totaal geen variatie meer in. Verder vind ik het bij dit soort films, met van die heel zelfbewuste dialogen, wel vaker jammer dat je gewoon de schrijvers voor je ziet rollen van het lachen bij het schrijven van de zoveelste spitsvondigheid. Wat zijn ze toch scherp en kunnen ze toch leuk spelen met taal. Ik vond het vooral erg bedacht en geforceerd en eigenlijk bijna nooit slim en echt geestig. Jammer want de film had potentie. Het hele idee is best leuk.

avatar van Decec

Decec

Een stukje gezien....

Wat een waardeloze film...

Komedie is mijn smaak niet...

Wat een flauwe en slechte film...

Deze film geef ik géén cijfer, helaas...

avatar van david bohm

david bohm

Hmmm redelijk onderhoudende film met een sterke rol van Michael Cera als Scott Pilgrim. Niet alles weet me te boeien, het hele game-gebeuren doet me niks. De dialogen en de andere personages zijn aardig, niet meer dan dat vind ik. Ms Winstead vind ik wel aantrekkelijk. Matig tot redelijk.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Scott Pilgrim vs. the World is een wervelwind, die door computerland dendert en grappige onzin verzamelt.

Michael Cera is geknipt ( ) voor deze superhelden-nerd-rol. Hij is geestig nonchalant, mimiektechnisch uitmuntend, hoeft niet te vechten om sympathie te vergaren en toch ook cool als het moet.

Drie ogen zouden niet misstaan bij het kijken van deze detailmagneet. Goede vondsten worden op je afgevuurd, oneliners popelen in een lange rij, de editing is gelikt door honderd tongen en de muziek is bewapend met genoeg munitie (drie oren zijn ook een pré).

Genoeg fijne verwijzingen, waarvan die van Seinfeld nog het meest in het oog/oor springt. De betreffende sitcom staat ook prima in de lijn van het dumpen van latere exen door kolderieke redenen.

Tja, het ruime eerste uur (zo'n 75 minuten) zijn net zo vermakelijk als een koffer vol met wulpse vrouwen (feestje, ontmoeting tussen Scott en Ramona - waarbij ze saampjes in een werkelijk drukke huiskamer lijken te staan, de scènes in Ramona's woning, de flitsende gevechten, de humor - die in bepaalde fases lekker melig is, etc.), maar helaas verliest de film, vanaf de scène met die tweeling en hun lelijke draken, mijn interesse. Het wordt allemaal een beetje van hetzelfde - 5 exen hadden beter in het plaatje gepast, dat dus makkelijk zo'n 20 -30 minuten korter had mogen duren. Wright verslikt zich op den duur ook een beetje in de nerderige glitter en glamour.

Gelukkig zijn er nog genoeg genietbare zaken te zien/horen in het laatste uur. Oneliners als "Getting a life!" terwijl Scott zojuist een UP heeft geplukt, zijn verrukkelijk. Ook het geluid van vallende muntjes klinkt heerlijk, met Super Mario Bros in het achterhoofd.

Scott Pilgrim vs. the World is een film, die je zo weer kunt opzetten, zodra de aftiteling is afgelopen. We mogen nog veel verwachten van Edgar Wright.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4*

Continue?

- Yep!

avatar van Leno

Leno

Leuke, originele film met een cast die uitstekend op hun plaats is en ziet de film er visueel prachtig uit. De film was denk ik te eigenzinnig om succesvol te zijn in de bios maar juist die eigenzinnige stijl maakt deze film tot een bijzonder geslaagde komedie.

avatar van Gon1234

Gon1234

Ik vond het een leuke film om te zien, met erg mooie visuele effecten, alleen over het verhaal ben ik minder te spreken...

Het verhaal ontbrak namelijk in deze film. Het verhaal gaat puur om de gevechten met de 7 ex-en, en meer dan dat krijg je eigenlijk nauwelijks te zien.

Ze hadden in mijn ogen beter een paar ex-en weg kunnen laten en het verhaal wat meer ruimte en diepte mogen geven. Halverwege de film zakte ik zelfs even weg, omdat het wat eentonig begon te worden en ik besefte dat er nog 4 ex-en moesten komen.

Maar ondanks mijn telleurstelling in het verhaal, moet ik wel zeggen dat de gevechten met de ex-en wel erg vet en origineel waren! Het was echt een plezier om naar te kijken, en je werd ook constant verrast doordat er telkens veel verschil zat in de manier waarop ze vechten en wat er tijdens het gevecht gebeurde.

Het is een film die het vooral van zijn visuele aspecten moet hebben. Als je dat weg laat blijft er namelijk nog maar weinig van de film over. Maar laat dat nou net iets zijn waar de makers van deze film erg goed in zijn! Zo goed, dat ik deze film -ondanks het slechte verhaal- een flinke voldoende geef!

3,5ster (7)

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Heerlijk kleurrijk, vlot en amusant, deze Scott Pilgrim vs. the World. Had geen idee wat ik kon verwachten, maar Edgar Wright heeft wederom niet teleurgesteld. Ook in zijn nieuwste film staat absurde, en soms heerlijke gortdroge, humor centraal. Maar wellicht nog belangrijker is het beeld; de geweldige effecten, talloze visuele grappen en het geweldige kleurgebruik springen vrijwel vanaf de eerste seconde in het oog. Goede visuals, sterke karakters, een leuk en origineel script en al met al gewoon een ontzettend hoog amusementsgehalte. En ook de cast is prima, hoewel Michael Cera nu ook wel eens een andere rol mag gaan spelen.

4 sterren.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Gistermiddag deze film bij user jimcarrey gek op Blu-Ray gezien (de eerste keer voor mij). Ik had wel eens van het verhaal gehoord in een filmpje op YouTube, maar verder wist ik niet wat ik van deze film kon verwachten.

Ik moet zeggen dat de Blu-Ray me goed is bevallen. Het zag er goed uit, mooie en heldere kwaliteit. Over de film zelf ben ik ook best enthousiast. In het begin was het even erin komen maar de film weet zich te ontpoppen tot een erg vermakelijk schouwspel. Regelmatig heb ik moeten lachen om de droge commentaren die in beeld verschenen en omschrijvingen. Ik snap dat mensen zich er aan kunnen irriteren, ik vond het persoonlijk erg leuk bedacht. De personages zijn leuk, sommige weliswaar wat aan de overdreven kant. Maar dat is eigenlijk de hele film. Als je zit te wachten op een serieus verhaal is het misschien beter deze over te slaan. Ook voor mij was het soms even wennen aan het hoge overdrevenheid-gehalte. Zo vond ik het erg vreemd dat telkens als er zo'n gevecht plaats vond de aanwezigen min of meer deden of het een van de normaalste zaken van de wereld was. Maar aan de andere kant, misschien moet ik daar niet eens bij stil staan. Gewoon verstand op nul en genieten, want ik moet er dan ook weer bij zeggen dat die gevechten goed in beeld werden gebracht.

Scott Pilgrim vs. the World is voor mij een zeer positieve verrassing. De film heeft een leuk, overdreven verhaal met leuk acteerwerk en een leuk happy-end De film hangt zeker wel tegen de 4 sterren aan, maar die durf ik 'm nog nét niet te geven. Misschien bij een volgende keer dat ik hem zie. In ieder geval is dit een film die ik zeker wel kan aanraden voor een vermakelijke middag of avond, ik heb me er namelijk prima mee vermaakt!

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

Ik -zoals tommykonijn al gezegd heeft- heb hem gister gezien op blu-ray. Ik had weleens eerder een film op blu-ray gezien, en vind het wel merkbaar betere kwaliteit, zowel in geluid als in beeld. Hier ga ik natuurlijk niet op letten bij het punt, aangezien dit aan blu-ray licht en niet aan de film.

Ten eerste de acteurs en actrices, Micheal Cera is geniaal gekozen als Scott Pilgrim. Hij komt echt over als een nonchalante goedzak, en als ik niet beter zou weten zou ik denken dat hij in het echt ook zo was. Mary en Ellen zetten allebei een geniale rol neer als de vrouwelijke antagonisten.

Het verhaal is, imo, geniaal. Het is apart, maar ook leuk. Het is slim bedacht, maar ook simpel. Alhoewel het wel even duurt voordat het verhaal goed op gang komt, en op het einde lijkt het een beetje "gerushed". Aangezien het gebasseerd is op een hele comic-book reeks van 1200 pagina's is het ook wel moeilijk om het verhaal in een twee uur durende film te zetten, maar van mij had het ook in 2 films gemogen, maar ik denk ook niet dat dat de goed keuze voor het brede publiek was geweest.

Ik moet er toch even het beeld bijhalen, met geweldige special effects, en aparte bewerking, die je niet in veel films ziet, is het qua beeld toch wel een van de mooiste films die ik gezien heb. Natuurlijk helpt blu-ray, zoals eerder vermeld, hieraan mee, maar ik geloof dat het zonder blu-ray ook mooi is.

Ik ben een gamer, en voor een gamer is dit een nog leukere film. Er zijn harstikke veel game verwijzingen, sommige subtiel, sommige niet. Dit is gewoon een klein genot voor mij: De zelda geluiden, de 8-bit intro,....

Scott Pilgrim is geniaal, en door deze film ben ik oko geinteresseerd in de comics, en mischien komen die nog wel. Eigenlijk wil ik wel een vervolg, maar waarop zouden ze dat moeten baseren? Weet ik niet, maar ik hoop...

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een jongen verliefd wordt op een meisje, maar eerst haar zeven ex-vriendjes moet verslaan. Een beetje een eigenzinnige film waarbij de originaliteit soms goed uitpakt, maar soms ook niet. De visuele stijl is een mix tussen stripboeken en computergames. Echter heb je de battles op een gegeven moment wel gezien.

avatar van stultmeister

stultmeister

Een originele film. Ook ziet de film er visueel heel leuk uit.

In het begin had ik wel zin om veel van de verwijzingen naar games te zien. Helaas vond ik de humor erg kinderachtig, bleef ik niet geboeid en ging ik me vaak zelfs ergeren aan het acteerwerk, de steeds herhalend terugkomende gevechten (zien er allemaal hetzelfde uit). Ook de muziek is niet helemaal mijn stijl. Buiten dat de film origineel overkomt vind ik het niets meer dan een hoop geschreeuw en herrie. Helaas blijft er dan weinig meer over om van te genieten van mijn kant uit.

Ik geef de film 2 sterren omdat ik het ergens ook wel weer kan waarderen dat iemand vanuit een andere invalshoek een film probeert te maken.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik heb niks met comic books en al helemaal niet met videogames. Aangezien dit zo’n beetje een combinatie is van die twee, waren mijn verwachtingen vooraf niet hooggespannen. Maar het viel achteraf reuze mee.

Ik vind het wel een leuk filmpje; gelikt, luchtig en grappig. De relatie tussen Scott (Cera) en Ramona (Winstead) was wel gespeend van elke vorm van chemie. Maar niettemin best aardig voor een keer.

avatar van MRDammann

MRDammann

Lekkere bizarre film vol humor. Het verhaal is bizar, en in dit geval lekker vernieuwend. Lekker veel actie en er wordt goed geacteerd. Er valt verder niet veel over te vertellen, je moet het zelf ervaren. Verstand op nul en genieten!

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

originele, vaak absurde, maar in perfecte comic-stijl gegoten actiekomedie met sterke performances, heerlijke effecten die perfect passen bij de film, schitterende bijrollen met o.a. een uitzinnige Chris Evans. een film die de originele stukken van een film bewandeld zonder het cliché te benadrukken maar er zijn eigen draai aan te geven gecombineerd met heerlijke absurde humor.

avatar van Film Pegasus

Film Pegasus schreef:

Geweldig creatieve film met een mix van special effects en humor zonder het entertainmentgehalte te vergeten. De film is helemaal opgezet als een game annex comic en kan dat ook helemaal vasthouden tot op het einde. Vele verrassende momenten en dialogen zonder helemaal in herhaling te vallen. De acteurs zijn niet sterk genoeg, al passen ze wel in dit soort film. Geef de film een betere cast die de film niet ondergaat maar draagt en je hebt een echte topfilm. Aangename verrassing!

Scot Pilgrim vs The World is creatief mooi gedaan. De link met games is origineel en de snelle montage zorgt voor een hoog tempo. Soms doet het wat kinderlijk aan en de band is niet echt sterk. Door het snelle tempo kom je regelmatig leuke grappen tegen. Hier en daar iets pittiger, Knives is er wat over en Scott zelf is toch ook maar een vijg. Verder wel leuk om te zien.