• 9.378.235 stemmen

Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Komedie / Actie | 112 minuten

Genre: Komedie / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada / Japan

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Michael Cera, Ellen Wong en Mary Elizabeth Winstead

Releasedatum: 25 november 2010

Plot Scott Pilgrim vs. the World

"An epic of epic epicness."

Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak uit Toronto, waar hij samenwoont met zijn beste vriend, de homoseksuele Wallace Wells. Scott speelt basgitaar in zijn eigen band 'Sex Bob-Omb' en date tot ieders afkeuring met de pas 17-jarige Chinese Knives Chau. Wanneer echter het meisje Ramona V. Flowers nieuw in de stad arriveert, is Scott tot over zijn oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij de zeven kwaadaardige exen van Ramona verslaan.

Scott Pilgrim

Knives Chau

Wallace Wells

Stephen Stills

Stacey Pilgrim

Julie Powers

avatar van brabusRUS

brabusRUS

You once were a ve-gone, but now you will begone.

Best leuke film in de stijl van Kick-ass, alleen was die een stuk beter. De film was origineel, zat goed in elkaar en had zo nu en dan grappige momenten, zoals de vegan-police. Ik vond het leuk hoe ze dat comic-actige gevoel in de film hadden verwerkt en later ook nog eens een classic-arcade saus overheen goten. Visueel was het dus top. Tevens was de film vlot en druk. Groot minpunt vond ik dat de film veel te lang duurde. Na 90 minuten begon ik op de klok te kijken wanneer het over zou zijn. Je hebt het dan wel gezien, omdat ze het truckje met die exen telkens opnieuw uitvoerden.

Michael Cera vond ik minder. Hij speelt weer een nerd op auto-piloot. Mary Elizabeth Winstead vond ik verassend goed. Best knap dat ze haar zo lelijk wisten te maken. Die Ellen Wong vond ik best wel irritant en te overdreven.

Hoge scoren heeft misschien te maken, omdat dat deze film hip wordt gezien. En het is misschien hip om deze film leuk te vinden en dus een hoog cijfer te geven.

brabusRUS schreef:

Hier heb ik zo'n hekel aan he. Je doet gewoon alsof iedereen hier een stel schapen is dat alles doet om bij te kudde te blijven.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Billy-Pilgrim schreef:

Je ziet toch nergens 'iedereen'!? Er zitten vast een stel schapen tussen. Gewoon de kudde volgen. Gebeurt in het dagelijks leven ook.

Martijnnn

Wat een onzin weer, en jij geeft hem zeker een wat lager cijfer omdat je jezelf perse wil onderscheiden van de schaapjes?!

Je vond dat de film veel te lang duurde maar dat was pas na 90 minuten! Nou de film duurt totaal 112 minuten en als je daar de aftiteling van aftrekt blijft daar ongeveer 95 minuten van over. Dus eigenlijk vond je de film maar 5 minuten te lang, die paar minuten lijken mij niet zon heel groot probleem?

brabusRUS schreef:

Dat impliceer je wel aangezien je zegt: "Het hoge scoren..." dus het geven van hoge scores in het algemeen. En zelfs al bedoel je niet iedereen vind ik het nog een enorme minachting van je mede gebruikers op de site.

Resurrection

Aardig filmpje, maar Michael Cera begint nu wel een beetje uit m'n neus te komen, als iemand ALTIJD dezelfde rollen aanneemt, dan is hij het wel. Kon hem eerst wel waarderen, maar nu wordt het vervelend.

avatar van Jesse xD

Jesse xD

Heel erg toffe film. Precies waar ik op hoopte, maar dan nog een schepje er boven op.

Ik kan begrijpen dat deze film niet iedereen aan spreekt. Ik zou deze ook niet aanbevelen aan mijn vrienden. Toch vind ik dit soort humor, camerawerk, en alle andere elementen aan deze film geweldig!

Welverdiende 4.5* van mij, maakte mijn hele zondagavond goed.

Jup want in andere films knokt hij ook de hele tijd

avatar van Courtes

Courtes

Alles komt overeen op het vechten na.

Martijnnn schreef:

Jup want in andere films knokt hij ook de hele tijd

Altijd dat sullige overkomen, zijn knullige handelen bij meisjes, dat gebroken stemmetje. Niet alleen hier maar ook in Juno, Nick and Norah's Infinite Playlist, Superbad, Youth in Revolt, Year One...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het is maar net hoe je er mee omgaat. Er zijn acteurs zat die altijd hetzelfde zijn: Morgan Freeman en Shia LaBeouf bijvoorbeeld. Maar ik heb geen hekel aan Morgan Freeman, maar aan Shia Lebeouf daarentegen wel. Gewoon omdat het een enorme lapzwans is.

avatar van rep_robert

Vergeet Denzel Washington niet, voor zover ik nu even uit mijn hoofd weet heeft ie alleen in Training Day een andere type rol gespeeld t.o.v. zijn 40 andere films.

avatar van rep_robert

Van zo iemand neem je het niet kwalijk, die heeft gewoon geen talent. Dus die is dan ook genoodzaakt om dezelfde rollen te spelen. Van een Denzel verwacht ik toch wel iets meer dan de standaard good guy saves the world rollen die hij altijd speelt.

Maar we dwalen af, voordat dit allemaal verwijderd wordt

Michael Cera heeft op dit moment veel dezelfde soort rollen, iets wat ik eigenlijk niet erg vindt. Aangezien ik erg van dit soort films houdt. Hij zit nog in de bloei van z'n carriere, dus ik wil er nog niet over oordelen.

Resurrection schreef:

Ja klopt hoor ik weet het, maar vind dat hij toch wel originele films uitkiest, en hij is nou eenmaal heel goed in deze rol (vooral in Youth In Revolt vond ik hem briljant, en daar heeft hij gedeeltelijk ook weer een ietwat andere rol ). Als hij iets anders gaat doen en dat is niet goed klaagt iedereen daar weer over en is het schoenmaker blijf bij je leest.

en p.s. ik heb ook een hekel aan Shia Labouf, en ik laat geen mogelijkheid onbenut omdat even te uiten dus hier wederom!

avatar van maerk

maerk

Hele toffe film, ben weggeblazen door Wright. Het ging voor mij wel erg snel allemaal, een sneltrein aan visuele trucjes en grappen. Een recensie schrijf ik na de tweede kijkbeurt. Voorlopig 4*. Erg tof filmpje, fijne humor en niet te vergeten zeer goede muziek (Beck als Sex Bob-Omb ).

Resurrection schreef:

Het klopt natuurlijk wel wat je zegt. Maar ik ervaar het niet als storend. Zeker in het komedie genre stoort het me absoluut niet als mensen dezelfde soort types spelen. Cera doet voorlopig gewoon waar hij goed in is. En dat doet hij hier ook weer uitstekend. Hij laat mij steeds weer lachen. Hij heeft een goed gevoel voor timing, wat ook erg belangrijk is hier. Dus vind ik, eigenlijk net als met deze film, dat de stijl belangrijker is dan de inhoud. Niet wat hij doet, maar de manier waarop moet goed zijn.

avatar van Respekked

Respekked

Idd Cera met zijn constante 'verschrikte-hert' gezichtsuitdrukking. Maar daar heeft hij dan ook een kunst van gemaakt. Een meesterlijke sul die als geen ander uit de hoek kan komen. Verder zitten er zoveel leuke details in de film dat ik de helft alweer vergeten ben. Duurt alleen wat te lang ondanks het enorme tempo. Los daarvan gewoon echt leuk, slim gemaakt, vlotte dialogen en Kieran 'Fuller' Culkin . Ik zie em nog staan met een pepsi in zijn hand, te grote bril, neus tegen stoel en hoofd tegen muur! Komende dagen gaan ze zeker weer op gezet worden.

Game/comic stijl

avatar van AHWA

AHWA

Ik voel een verhoging bij herziening

Resurrection

Iemand trouwens nog de verwijzing naar 'Catcher in the Rye' opgevallen? En belangrijker, waar staat het precies voor?

Resurrection schreef:

Hmm nee niet gemerkt. Waar zit die dan?

avatar van MiNiMacho

MiNiMacho

Deze film heeft een bijzonder mooi verhaal en is soms een beetje vaag en ik vond dat wel vet dus 4 sterren:D

Billy-Pilgrim schreef:

Hmm nee niet gemerkt. Waar zit die dan?

Hij heeft dezelfde rode jachtpet op als de hoofdpersoon in CITR. Het leek mij iig niet toevallig, ook omdat het niet erg modieus is.

avatar van oteis

oteis

Briljante film. Zeker één van de betere van 2010

avatar van Meersie

Meersie

geniale film
Toen Scott voor de eerste keer een ex versloeg en die in muntjes uiteen spatte lag ik kreupel van het lachen.

avatar van zonnemeisje

zonnemeisje

Ik vond het een fantastische film. Voor mij wordt dit een klassieker; ga hem zeker nog een paar keer kijken.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Martijnnn schreef:

Niet omdat het relevant is maar toch: bij minuut 108 begint bij mij pas de aftiteling. Weet niet welke versie jij hebt gezien?

avatar van Infected

Infected

Duidelijk niet mijn film. Ik heb 'm uitgekeken, maar het deed op 't einde gewoon pijn aan m'n ogen.

Visual effects waren prima, muziek ook best, maar wat een draak van een verhaal. Dat hele ninja-achtige-vechten heeft me sowieso nog nooit geboeid.. Vond 't allemaal gewoon nogal kinderachtig. Soort van comic-versie van TMNT.

Maar goed.. dat ben ik Kan me wel een beetje voorstellen dat dit als een van de betere in z'n genre is, maar als je op zoek bent naar een film met een goed verhaal, sla deze dan maar over.

1 sterretje vanwege de effecten en de grappige montage. Voor de rest zal ik deze film snel vergeten.

avatar van Ruud R.

Ruud R.

Onrealistische film met 7 slechte kinderachtige aktie-/vecht-/ninja-scenes, en de humor heb ik ook niet kunnen ontdekken !

Ook de hoofdrolspeler Scott Pilgrim (Michael Cera) vind ik erg zwak spelen. Daarnaast vind ik het verhaal te simpel. Maar dat komt ook omdat ik absoluut niet van dit soort films houd.

Misschien wel leuk voor een ander.

1,5 sterren

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Maar dat komt ook omdat ik absoluut niet van dit soort films houd.

En dan kom je op 't geniale idee om het toch te gaan kijken, moge 2011 u meer wijsheid brengen .