Genre: Komedie / Actie
Met onder meer: Michael Cera, Ellen Wong en Mary Elizabeth Winstead
Releasedatum: 25 november 2010
Bekijk via CANAL+
Plot Scott Pilgrim vs. the World
"An epic of epic epicness."
Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak uit Toronto, waar hij samenwoont met zijn beste vriend, de homoseksuele Wallace Wells. Scott speelt basgitaar in zijn eigen band 'Sex Bob-Omb' en date tot ieders afkeuring met de pas 17-jarige Chinese Knives Chau. Wanneer echter het meisje Ramona V. Flowers nieuw in de stad arriveert, is Scott tot over zijn oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij de zeven kwaadaardige exen van Ramona verslaan.
- Trailer (YouTube)
- Scott Pilgrim Vs. the World (MusicMeter)
- Scott Pilgrim vs. The World (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Stacey Pilgrim
Julie Powers
Apollinisch
Kos merkte al op:
Unieke ervaring dus, en dan kent de film ook nog een aanstekelijk stel personages, een beetje Broken social scene en zelfs een paar fraaie sneeuwscènes. Compensatie genoeg voor het repetitieve karakter en de iets te lange speelduur.
tal1b
scott pillgrimm VS the world.......... FIGHT!!
origineel, comisch, verrassend, grappige effecten, goed gespeeld.
zeer gave retro game elementen toegevoegd, love it!
en sommige oneliners zijn werkelijk killing

Xandecs
Ik reageer niet vaak op een film, maar maak hier even een uitzondering.
WAT EEN EPISCH GOEDE FILM!
Super! Game-vibe, 8bit-vibe, superhelden-vibe, goede acteurs. Top!
Edit:
judgepaddy
Als Sex bomb-omb een cd uitbrengt, ga ik hm zeker halen!
De soundtrack is IMO zeker de moeite waard.
Rianneke_Dan
Tegen alle verwachtingen in vond ik dit een leuke film, zeker voor een comic-verfilming want dat is meestal niet echt mijn ding.
Deze film is vooral erg origineel. Heel dat game sfeertje is geweldig, in het begin dacht ik even 'wat is dit nou allemaal'. Maar later had in de gaten dat het juist de bedoeling had dat deze film veel game kenmerken heeft. En dat was echt leuk gedaan met die muntjes en die letters tussendoor. Ik heb geen idee hoe je dat precies noemt en waar dat precies vandaan komt, maar ik vind het wel leuk gedaan. Het verhaal is best simpel, maar wel leuk uitgewerkt. Zit enorm veel humor in de film en Cera speelt het weer perfect, die jongen is gewoon gemaakt voor dit soort rollen. Rest van de cast vond ik ook leuk, en vooral Evans sprong er voor mij bovenuit, want een droogkloot zeg en dan zijn stem ook, hilarisch gewoon. Normaal gesproken ben ik niet weg van dit soort platte humor, maar gek genoeg kan ik het in deze film goed hebben, het word ook gewoon leuk gebracht. Muziek vond ik ook goed, en de hele film heeft toch wel een bepaalde sfeer, zo fout maar toch zo leuk.
Helaas vond ik het geheel wel te lang duren, op een gegeven moment ging het te lang door. Zeven exen waren denk ik gewoon iets teveel. Tegen het einde zakte de film ook wat in, vooral dat laatste gevecht boeide me op een gegeven moment niet meer. Maar toch ben ik blij verrast, ik had echt nooit gedacht dat ik Scott Pilgrim vs. the World bovengemiddeld leuk zou vinden
Dikke 4*
Edit:
heb hm nu ook, klinkt lekker!!
Zandkuiken
Verfrissend filmpje. Of beter: computerspel van een film. Nu ben ik wel nooit een gamer geweest. Mijn verleden beperkt zich tot Sonic the Hedgehog eens als een halve zot doen ronddraaien tot hij één of andere supervlugge cirkelzaag werd. Echt een trip down memory lane was het dus niet voor den dezen hier. Maar 't is best allemaal leuk gedaan in Scott Pilgrim Vs. The World.
Verder grappige dialogen bij momenten (I'm in lesbians with you
), maar in die kleine 2 uur passeert ook al eens iets de revue dat minder geslaagd is. En dan die vele (lange) battles met die exen... Niet altijd even boeiend.
Op zich zou de muziek me dan wel moeten liggen, en die is ook best aardig. Maar echt genieten zat er nu ook niet in. Toch weer allemaal wat te gepolijst.
Maar op zich dus zeker genoten, hoewel ik er nog net iets meer van had verwacht. Toch ruim 3 sterren.
Leuke game achtige film, maar soms een beetje te veel van het goede.
Waarschijnlijk omdat ik geen gamer ben.
Cast was wel goed en soms zag het er ook oke uit.
luuk1988
Ik heb de film na 45 min uit gezet. Het verhaal kan me echt niet boeien en eigenlijk ben ik die amerikaanse comedie producties meer dan zat. Dat haar van dat meisje is ook wel echt graflelijk!
Mr_White
- 2067 berichten
Ben geen fan van de zeer eentonige Michael Cera maar deze film bewijst nog maar een keer dat Edgar Wright een sterke stylistische regisseur is die mooie dingen op het scherm weet te toveren. Het hele retro-gaming sfeertje is gewoon perfect uitgewerkt en samen met de überdroge humor verbergt het gebrek aan enige serieuze of emotionele diepgang verdomd goed (want eerlijk is eerlijk, zo boeiend is die relatie tussen Scott en Ramona nou ook weer niet).
judgepaddy
eigenlijk ben ik die amerikaanse comedie producties meer dan zat.
je weet dat Edgar Wright een engelsman is? Dit is IMO niet een typisch Amerikaanse comedie productie.
tal1b
'alle americaanse comedie producties' is wel héél ruim genomen
alsof ze allemaal indentiek zijn :/
canciser
Vind dit eerder super origineel als een standaard americaanse comedie productie. Waarschijnlijk is deze film voor weinige weggelegd. Ben blij dat het geen hit is geworden.
namingway24
Gisteravond voor het eerst de trailer gezien op een bioscoopscherm (iMax nog wel)! The suspense is killing me!
SaintOfKillers
Cera is hier wel saai, ja, toch het grootste (enige) minpunt van de film. Hij heeft ook totaal geen chemistry met Winstead wat de kwaliteit van de "relatie"-scenes tussen de 2 niet ten goede komt.
Sowieso wel een probleem van Cera, want Nick & Norah's Infinite Playlist had ook al het gebrek aan chemistry als grootste minpunt.
AHWA
Grotendeels mee oneens. Ik vind dat Cera meer chemie heeft met Wong dan met Winstead, maar dat komt mijns inziens vooral omdat Ramona zo'n vaag typje is. In Nick and Norah had Cera duidelijk wel veel chemie met Kat Dennings, vooral tijdens hun scenes in de opnamestudio.
Chupacabras
Originele film, maar het kon mij niet echt boeien.
Zeker de vechtscenes waren saai.
Ik ben een echte gamer, vond het leuk gemaakt, maar zeker de humor in de film vond ik niet echt geweldig.
Had er heel wat meer van verwacht, maar helaas niet mijn smaak (en de vrouw lag na een half uur al te ronken, dus die zal er nog wel minder aan hebben gevonden
Ant
Originele film, maar het kon mij niet echt boeien.
Zeker de vechtscenes waren saai.
Mijn vriendin vond het ook niks. Heb zelf wel kunnen genieten van de effecten. Alleen jammer dat ze van die lelijke "emo" meiden kiezen in plaats van gewoon wat chicks. Die zus van Scott Pilgrim was wel wat beter, maar die kwam amper in de film voor. Aangezien het toch echt een jongens film is.
Verder leuk om gezien te hebben en over een jaar of 2 weer eens op te zetten.
FillumGek
Tja, in de strip waren het ook niet de hipste meiden dus Wright had weinig keus denk ik.
emotional88
Verder leuk om gezien te hebben en over een jaar of 2 weer eens op te zetten.
Sorry maar ik ben het totaal niet met je eens. Ten eerste vind ik niet dat je het "echt een jongens film" kan noemen (een film die alleen maar jongens mogen kijken?) en ten tweede vond ik hem geweldig en op momenten echt hilarisch. Ik denk dat ik het grootste gedeelte van de film gelachen heb.
Plus de meiden in de film vond ik eerder stoere rock chicks dan emo, en emo defineer ik niet snel met stoer. Hoewel de definitie van emo ook over de laatste jaren flink veranderd is.
Verrassende niet doorsnee film. De effecten waren super om naar te kijken en daar zat ook genoeg humor in. Michael Cera blijft echt een van de leukere jonge acteurs, ook al speelt ie altijd dezelfde rol. Ik denk ook niet snel dat hij in "echt een jongens film" zou spelen.
JacoBaco
Alleen jammer dat ze van die lelijke "emo" meiden kiezen in plaats van gewoon wat chicks. .
Gewoon wat chicks is ook maar weer zo gewoon. Ben blij dat Scott Pilgrim zo lekker eigenwijs is in die dingen. Ik vind het knap dat het zo'n succesvolle mix is geworden. Bijna een onmogelijke mix zelfs. Het is een romantische komedie eigenlijk, maar dan vol met Musical-, Actie-, Game- en Stripelementen. Zeker op visueel gebied kom ik dingen tegen die ik nooit eerder zag in een film. Ik heb de film overigens ook met een meid gekeken en zij vind de film ook erg leuk.
bassie200
1 woord, BAGGER!!!!
Ik snap dat deze humor je moet liggen, maar ik word hier echt niet warm of koud van....
Totaal bullshit verhaal en door dat heen en weer gespring in de scenes, kwam ik totaal niet in het verhaal.
En dan dat irritante BANG en BAFFF door het beeld e.d. verschrikkelijk.
Nee, deze film was niet aan mij besteed!
JacoBaco
De essentie is je dan wellicht ontgaan, want het correspondeert namelijk perfect met de Graphic Novels. Maar ach, als je het niets vind, dan vind je het niets.
Rosicky
Hoe kan het nou dat zoveel mensen afknappen op de stijl van deze film? Bij Sin City bijvoorbeeld is de stijl nog veel meer in-your-face en die scoort een veel hoger gemiddelde. Jammer voor Scott Pilgrim, deze verdient een plekje in een toplijst.
Number23
Wow fantastisch!!! Heel de film zit vol met geinige en goed bedachte personages en geweldige humor! Vooral Cera, Evans, Routh, the gay roommate Wallace en drummergirl Kim waren toppertjes. En topmuziek ook nog.
Enige minpunt; de film begint na een uur flink aan kracht te verliezen......
JacoBaco
Enige minpunt; de film begint na een uur flink aan kracht te verliezen......
Is dit een grapje
Q Jones
Scott Pilgrim vs. the World
Dam wat een film zeg, ik was er gewoon helemaal stil van, zo heeft deze film mij overbluft, en verbijsterd.
SPVTW is een hip nieuw filmpje, de makers besteden geen aandacht aan clichés en hebben een hele nieuwe manier gevonden om een film te maken. Je raast als het ware door de 112 minuten heen, en zonder dat je er erg in hebt is het afgelopen.
De acteurs zijn allemaal prima Schwartzman vind ik eigenlijk maar een beetje een sukkelige acteur maar in deze film was hij prima op zijn plaatst. Ook Cera deed het uitermate goed en zijn vriendinnetje Mary Elizabeth Winstead is adembenemend om naar te kijken.
Edgar Wright slaat een andere slag in. Hot Fuzz en Shaun of the Dead is niet voor iedereen weg gelegd. Met deze film bereikt hij denk ik wel een veel groter publiek, deze film is trouwens totaal niet te verglijken met de twee eerder genoemde films.
Een origineel concept gemixt met een vrolijk luchtig verhaaltje, en mooi gechoreografeerde gevechten. Plus enorm vette muziek ( ik houd zelf nog al van rock dus voor mij kon het feest niet op)
Ook zitten er herkenningspunten in als je zelf wel eens games speelt. Bijvoorbeeld als Scott zijn level overnieuw moet doen gaat hij er als een gek doorheen want hij weet hoe het trucje in elkaar steekt, ik zelf kan me hier prima in vinden, en zo zitten er nog meer van deze leuke dingetjes in.
Wat ik ook heel grappig vond was de cameo van Thomas Jane, hij straft Brandon Routh, onderliggende gedachte The Puncher vs superman, of The Puncher straft superman heerlijk gewoon al die dingen.
Zijn er minpuntjes aan deze film, nee ik heb ze niet kunnen ontdekken maar ja ik ga ook niet mierenneuken op een geweldig onzin epos als dit. Nou vooruit dan 1 minpuntje is dat de geweldige rol van Chris Evans veel te kort is. Veder een top film ik geef deze film de volle mep 5 sterren HOERA
Rosicky
De rol van Chris Evans is inderdaad helaas aan de korte kant. Maar vond je zelfs het 5e/6e exengevecht niet wat matig?
Q Jones
Nee, het was kort maar krachtig. Niet elk gevecht moet een lange intro hebben of lang duren want dan gaat de film inzaken, nu behoud hij zijn vlotte tempo. Die gitaar battle vond ik trouwens erg gaaf die had van mij wel iets langer mogen duren.

'Scott Pilgrim The Anime' brengt volledige cast uit Edgar Wright-film terug

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Aubrey Plaza (38)

20 Days in Mariupol

Ohikkoshi
Drama, 1993

Akai Tenshi
Drama / Oorlog, 1966
videogameskateboardencanadaex-boyfriendex-girlfriendtoronto, canadagebaseerd op stripanimated scenedatingguitar player uitmakenbased on graphic novelgroup of friendswhippinghipsterunderage girlfriendunconsciousnessgirl fight veganpost-credits scenereflectivegarage bandband competition amusedexuberant