• 9.382.113 stemmen

Geregisseerd door: Christopher Smith

Met onder meer: Eddie Redmayne, Sean Bean en Carice van Houten

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn

Plot Black Death

"In an age of darkness one man will face the ultimate battle against evil."

Het middeleeuwse Engeland wordt geteisterd door de pest. Lijken liggen bij honderden verspreid en het land is ondergedompeld in chaos. De kerk verliest zijn greep op de bevolking, bij wie de angst overheerst. Er is echter een dorp dat vooralsnog gespaard lijkt te blijven voor de ziekte. Het is veraf gelegen, omringd door moeras. Er wordt gefluisterd dat het dorp geleid wordt door een tovenares. Deze Langiva zou doden weer tot leven kunnen wekken. De gevreesde ridder Ulrich krijgt van de kerk de opdracht deze geruchten te onderzoeken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van rep_robert

Ik heb zelf het gevoel dat ze ook beter gewaardeerd wordt omdat ze hele tijd met dr blote tieten in beeld komt bij verscheidene films.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Daarmee heeft ze in ieder geval een streepje voor op Tygo.

rep_robert schreef:

Tja als ze daar haar waardering mee moet verdienen kan ze beter een ander beroep kiezen.....

avatar van rep_robert

Mwoah, heb hem nu 2x in een film gezien. Hier is ie wel aardig en in het Schnitzelparadijs was ie ook de enige met een leuke rol. Valt me reuze mee tot nu toe die Tygo.

avatar van johnrambo

johnrambo

Poppe schreef:

[Dus jij verbetert iedereen die in jouw ogen een te laag cijfer geeft aan een film? Haha..

Wat een kul zeg. Had ik echt een statement willen maken jegens Black Death dan had ik wel een 0,5 ster gegeven.., maar goed.. dan had jij natuurlijk je stem verhoogd naar 5*

Wie is er nou ongeloofwaardig dan?

Ik verbeter niet iedereen die in mijn ogen een te laag cijfer geeft maar in dit geval kon ik het inderdaad niet laten. Ik gebruikte zelf niet het woord verbeteren, maar in dit geval mag dat zelfs gebruikt worden.En dat je jezelf aangesproken voelde klopt ook, want ik had het over je stem. En dat heeft niets te maken met arrogantie of betweterigheid. Als je een film gaat kijken na eerst gekeken te hebben waar die over gaat en wie er mee spelen, kun je, als je jezelf serieus neemt bijna niet op één ster uitkomen. Het zou alleen kunnen als de film een B-film is met slechte acteurs en een zeer laag budget. En daar is in dit geval geen sprake van.

avatar van Wouter

Thorak schreef:

Rutger Hauer was ik niet vergeten hoor

Hij heeft niet zo'n Nederlands accent als de anderen naar mijn idee, vandaar dat ik hem niet noemde.

Sterker nog, hij speelt/de vaak gewoon Amerikanen.

avatar van Poppe

Poppe

johnrambo schreef:

Waarom zou ik me totaal verdiepen in een film? Ik lees de omschrijving op MoMe, en daarna is het aan de film om mij totaal mee te slepen.

Ik vond het een flutfilm, dan verdient het in mijn ogen ook een flutscore. Dat mag jij dubieus vinden, maar ik ben wel eerlijk tegenover mezelf. Jij daarentegen niet, want je vindt de film klaarblijkelijk geen 4 sterren waard.

Wat ik al eerder zei, wie is er nou ongeloofwaardig?

avatar van Kierkegaerd

Kierkegaerd

Keer op keer worden weer dezelfde discussies gevoerd over het onbegrijpelijke stemgedrag. In talloze topics vind je dat terug. Het probleem ontstaat simpelweg doordat het stemmen subjectief is en verwacht wordt dat er op objectieve gronden (wat die dan ook zijn) wordt gestemd.

Stel nu bijvoorbeeld dat voor Poppe het verhaal te moeilijk is, dan krijgt die film van hem een 1-maar in dit geval moet dat begrepen worden als een andere 1 dan voor bijvoorbeeld een 1 voor de Zeemeerman, Ernest Goes to Camp of Porky's II: The Next Day.

Kwaliteit objectief herkennen is ingewikkeld, stemmen in het licht van objectieve criteria nog ingewikkelder.

avatar van Monkey68

Monkey68

blablablablablablabla....................................

avatar van custom22

custom22

wat een draak van een film. pff de acteerprestaties van Van Houten en Bean overtuigen nergens en het camerawerk sluit daar naadloos op aan. al met al zonde van de tijd. plot is flinterdun en de plottwists (voor zover die er al zijn) zie je al bijna aankomen alvorens de intro voorbij is.

on a sidenote; hoezo dien je je te verdiepen in een film? tis vermaak geen examen. ik kijk alle films van alle genres. zelfs degene die me gewoonlijk niet zullen liggen. je weet maar nooit welke film je verrast.

ik snap de hele discussie niet echt over stemgedrag. de een vind een film goed de ander niet. zelfs discussies over camerawerk, soundtracks, plots etc. zijn subjectief.

maar wel blijven stemmen, want ik kijk altijd bij users die eenzelfde film als ik goed vinden om te kijken of ik in hun top10 nog verassingen zie staan

avatar van dpompert

dpompert

Had een leuke film kunnen worden. Er valt met het thema genoeg te doen. Jammer, helemaal mislukt deze film. Carice van Houten bakte er helemaal niets van. Geef mij maar famke janssen die kun je tenminste serieus nemen.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Indien geen B-film, heeft deze prent in ieder geval kenmerken van een B-film.

Wat geweldig stoort is dat deze film nauwelijks over de 'black death' gaat. De zwarte pest komt af en toe kortjes naar voren, thats it.

Een ander onderwerp heeft de film ook niet echt, een dun verhaaltje over een oplichtster, een hoopje volgers en dan enkele ruige mannen die het boeltje moeten uitklaren Zeer traag allemaal, zeer weinig actie, matig acteerwerk.

Alles wat je ziet komt ook erg minimalistisch over. Denk dat er maar enkele kleine décors gemaakt werden.

Laten liggen is mijn tip.

avatar van Triple G

Triple G

Bottleneck schreef:

Een pestfilm die aardig wegkijkt.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Redelijke film, die in het begin wat traag op gang komt, jammer dat Tygo zon korte en nietszeggende rol heeft haha, had best wat meer van hem willen zien.

Carice doet het goed, al hoor je toch dat ze niet echt engels is.

De film vind ik aan het einde best spannend.

Ik geef hem een 3.

avatar van kloostb

kloostb

leuke film als je het verhaal waardeer.

Leuk gevonden en einde toch wel verassend niet sterk geacteerd maar als je daar doorheen kijk zie je een goede film voor op een zondag middag.

een 3.0 voor mij

Welk verhaal?

Het hele verhaal in een paar woorden; even kijken waarom in dat stadje geen pest heerst. Meer is het niet en meer gebeurt er ook niet.

avatar van Orlibloompje

Orlibloompje

rep_robert schreef:

Dat is meestal in Nederlandse films... En ze heeft duidelijk acteertalent anders zou ze geen internationale films maken (zoals Black Death of Valkyrie).

Thorak

Heb je Valkyrie gezien? Hoeveel screentime heeft ze daar nou in? Alles bij elkaar mischien anderhalve minuut? Waarschijnlijk nog niet eens. Met die paar woorden die ze mag zeggen is ze niet veel meer dan een edel-figurant. Zelfde geldt voor Halina Reijn hoewel die (gelukkig) zelfs vaker in beeld komt dan Van Houten.

Dat ze in een paar buitenlandse films zit zegt naar mijn idee eerder dat ze een goede agent heeft dan dat ze kan acteren.

avatar van ags50

ags50

De waanzin van religie (welke dan ook) in beeld gebracht.

Een halve ster minder gegeven vanwege gebruik van met opzet verminderd verzadigde kleuren (dus onnatuurlijk, alleen maar voor de zogenaamde sfeer).

tal1b

wat een vorschrikkelijke film.. alleen omdat CvH erinspeelde was ik nieuwschierig, anders had ik hm allang geskipt.

middeleeuwse praktijken wat nogal ruw in beeld was gebracht, was idd wel horror. redelijk geacteerd, maar camerawerk was iritant slecht. hoofdrolspeler die pater, kon me ook niet veel boeien.

snel vergeten die film.

avatar van benq

benq

Wat ags50 ook al zei, het gaat om de waanzin van religie. Verder keek de film lekker weg en was redelijk onderhoudend met als pluspunt een redelijk wrang einde.

Nadeel was het slordige camerawerk, het matige acteren en de reis leek wel op Lord of the Rings (ook met Bean) maar dan light.

En vond van Houten goed. En heb me niet gestoord aan haar Engels, vond het wel redelijk klinken en ze kon me overtuigen.

***

tal1b schreef:

was idd wel horror.

Wat heb jij gezien dan wat dit horror maakt? Ik heb echt totaal geen horror elementen gezien... Dat had de film overigens wel kunnen redden.

tal1b

het in 4-en delen en met de bijl erop los hakken in beeld is nogal horror in mijn beleving, of is horror alleen met enge monsters?

Thorak

Nee niet alleen enge monsters, maar het vierendelen werd nou niet bepaald in beeld gebracht. Bij horror zie je dat dan juist weer explicieet in beeld. Dat met een bijl erop los hakken is een standaard gegeven in films met middeleeuwse setting, dat is gewoon actie en in deze film nog vrij matig ook. Een gemiddelde actie film heeft meer bloed en heftige beelden dan deze film, dus in mijn ogen absoluut geen horror...

tal1b

ja vanuit dat oogpunt heb je gelijk ja maar voor degene die niets gewend zijn is dit 'n genre die eventueel genoemd mag worden

avatar van 2009

2009

tal1b schreef:

degenen die niets gewend zijn... en dit 'n genre dat eventueel genoemd mag worden...

Moeilijk hè? Je moedertaal...

En jij wilt een doordachte (...) mening geven over deze film?

Nou ja, vooruit dan, ik doe gewoon mee: 'k vond 'm beregoed!

tal1b

smaken verschillen nu eenmaal...

maar als je nog ergens mee zit hoor ik 't wel :-/ als jij hm maar beregoed vind, dan zijn wij blij voor je.

avatar van Noodless

Noodless

Na een traag eerste half uur komt de film pas goed op gang met wat actie en mysterie. Het verhaal heeft een interessante gedachte : Wat of wie is de goede of de slechte ? Een andere gedachte die de kijker achtervolgt is dat je met simpele ondernemingen en door volle overtuiging een groep kunt stimuleren en leiden. Wat al doorheen onze geschiedenis is gebeurd. Dat zijn ook de redenen dat ik deze film best wel redelijk vond. Carrice van Houten deed het niet slecht ( eerste film die ik van haar zie ). Eddie Redmayne vond ik met zijn blikken soms wel wat storend. 6/10

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Noodless schreef:

Dat was niet duidelijk dan ?

avatar van Noodless

Noodless

Voor mij wel, maar sommige kijkers zullen toch de voorkeur geven voor de zogenaamde ' goede mensen ' . Heeft ook te maken hoe je het geloof zelf een beetje ervaart.