Genre: Avontuur / Thriller
Geregisseerd door: Joe Dante
Met onder meer: Chris Massoglia, Haley Bennett en Nathan Gamble
Releasedatum: 17 maart 2011
Plot The Hole
"What Are You So Afraid Of?"
Een alleenstaande moeder verhuist met haar twee tienerzoons vanuit de grote stad naar een klein plaatsje. In de kelder van hun huis vinden de twee broers een luik met daarachter een donker en schijnbaar bodemloos hol. Het openen van het luik veroorzaakt grote problemen voor de jongens en hun buurmeisje.
Dane Thompson
Travis
Young Cop
Rianneke_Dan
Vermakelijke spannende film.
Mijn verwachtingen voor The Hole waren niet zo heel hoog, maar dat is me alles meegevallen. De film was vooral het eerste uur best duister, spannend en de nodige sfeer was ook aanwezig. Acteerwerk was niet echt geweldig maar wel kijkbaar. Leuk gedaan ook dat de angsten van degene die in het gat kijken dan werkelijkheid worden. Zo vond ik de scéne's met die clown best wel creepy, en ook het kleine meisje gaf me soms rillingen. Vooral ook in de scene in de wc van dat café. Zat echt even op het puntje van mijn stoel. Maar dan word het op een gegeven moment allemaal minder, vanaf het moment dat de twee jongens in het gat verdwijnen tot het einde, is het stukken slechter. Op dat moment werd alles uitgelegd, wat van mij totaal niet nodig was, en ook de spanning en sfeer was op slag verdwenen.
Effecten waren nog wel om aan te zien, maar heel die wereld binnen in het gat vond ik niet zo geweldig, op dat moment werd de film ook iets te kinderlijk. Jammer want het begin was echt ijzersterk. Gelukkig werd het einde van de film niet te langdradig dus het slechte gedeelte was ook niet al te lang, waardoor de film toch een redelijk hoog niveau blijft houden.
Ik vond het eerste uur in ieder geval erg spannend en sfeervol, en ondanks het veel mindere einde krijgt The Hole toch een ruime voldoende. 4*
Elineloves
Ik moet bekennen positief verrast te zijn door deze film. Vanochtend heb ik hem gekeken (met niet al te hoge verwachtingen, met name omdat de poster me al niet zo aansprak) en ik moet zeggen dat ik best genoten heb.
Leuke en interessante personages, al begint het vrij cliché. Moeders heeft een nieuwe baan, de oudste zoon verzet zich tegen alles, en het kleine jochie begint vreemd gedrag te vertonen. Dan hebben we nog de sexy girl next door, en het feest is compleet. Toch is dit nergens storend. De opbouw van de film is prima, je leert de personages kennen en ontdekt langzaam wat er aan de hand is. Het kinderlijke sfeertje gluurt hier en daar om het hoekje, maar wat spanning betreft wordt het nergens minder.
Nathan Gamble, die de kleine Lucas speelt, heeft mijn hart gestolen. Schattig en overtuigend mannetje. Nergens overdreven kinderlijk, maar zelfs lekker ad-rem op sommige momenten. Chris Massoglia, voor mij een nieuwkomer, doet het ook niet slecht. Flinke portie zwarte humor er bij wat het geheel net iets luchtiger maakt.
Moet wel bekennen dat ik na de aftiteling best even schrok toen dat creepy clownshoofd in beeld kwam. Ik hou niet van clowns!!!
Denk dat bij mij hetzelfde uit het gat zou komen.
Joe Dante heeft een verfrissend filmpje gemaakt over een uitgemolken onderwerp. Knap. De toegevoegde waarde van 3D snap ik zelf niet zo, maar wellicht heeft dat zijn charmes ook wel. Wel erg fijn dat hij bepaalde aspecten weg heeft gelaten. De film bevat geen gore, geen naakt, geen zoetsappig liefdesverhaaltje waarbij op het einde een liefdevolle romance ontstaat en de held en heldin elkaar passioneel in de armen vallen.
I'm impressed! 4.0*
Partyboooi
De film pretendeert helemaal niet horror te zijn, het genre is thriller. De zwarte humor is juist een fijne aanvulling.
Horror/thriller - potato/potaato
Het is maar hoe je het wil noemen, maar ik vond hem erg kinderlijk worden op gegeven moment en met een typisch 'horror'-einde zoals 20 jaar geleden vaak gedaan werd. Vond ikzelf beetje jammer.
SandLover
Mulholland Dr. in je top 10 zetten en dit infantiel stukje cinema een voldoende geven. 1 + 1 is blijkbaar niet altijd 2.
Elineloves
Ja, want je mag natuurlijk geen gevarieerde filmsmaak/interesse hebben. Dat jij het infantiel vindt, zegt nog niet dat het ook daadwerkelijk zo is.
SandLover
Uiteraard, maar ik vind deze 2 films in de verste verte niet matchen.
Elineloves
Ik heb Step Up 3D ook heel hoog staan, dat matcht ook niet met de rest van mijn top 10. Wat niet wil zeggen dat ik het niet kan/mag waarderen. Beide films hebben iets bij me los weten te maken, ookal zijn ze zo verschillend. Daarom vind ik film kijken zo leuk, net die waar je het niet van verwacht kunnen je verrassen.
Miss Lola
Het is een film met een boodschap, een metafoor; fight your own battles, zeg maar. Helemaal niet kinderlijk, maar kan me voorstellen dat als je de metaforen er niet uit kunt halen dat de film een beetje over the top is. Het verhaal gaat dan echt wat ver na de twist en gaat dan richting a la harry potter. Inderdaad werd het wat minder.
Toch zat de spanning er wel in, leuk verhaal, kijkt lekker weg.
@Elinloves Ontopic blijven aub
Ik blijf ontopic hoor, ik leg n.a.v. een vraag van iemand uit waarom ik deze film kon waarderen a.d.h.v. een voorbeeld. Mijn punt was dat een top 10 er niks mee te maken hoeft te hebben hoe je een individuele film beoordeelt. Dat had ik gedaan, dus daar was het klaar mee.
tal1b
thriller? dit is meer van het kaliber, home alone, maar dan met z'n 2en en een buurmeis.
Awasiku
Een typisch Joe Dante film , lekker stout griezelen
Er zitten genoeg spannende momenten in de film , vooral stukjes met Lucas en de ******* .
En voor je het weet was het afgelopen , wat ik eigenlijk weer jammer vond
Ik ( Wij ) heb(-ben ) in ieder geval genoten van deze frisse film
Hmmm kweet nie of deze wel 3D
waard is
erik1677
Nee helaas, dit vond ik dus helemaal niks.
Moet zeggen dat het buurmeisje wel een lekker ding is,dat hield dan nog wel heel even mn aandacht vast.
Maarverders een zeer zwakke film.
woopie
Als je van "are you afraid of the dark" houdt, moet je deze zeer kinderachtige "enge" film kijken.
Anders moet je hem gewoon lekker laten liggen.
Davidus
Ach, gewoon een leuke Roald Dahl kinderfilm. Heeft wat van Jumanji en Home Alone.
Niet verkeerd hoor, maar zeker geen "grote mensen" thriller. Leuk voor de kids
andijvie
Inderdaad leuk voor de kids, maar dan wel boven de 12 jaar denk. xD
Davidus
ja, maar dan m.n. door het psychologische element in de film. Achtervolgd worden door en afrekenen met je angsten (demonen) uit je verleden is dan weer een meer volwassen element.
Dat is ook het vreemde aan deze film, dat het aan de ene kant poogt een zwaar onderwerp aan te pakken maar de uitwerking is kinderlijk...
perceived
Vermakelijke en redelijk boeiende Dante. Deed me denken aan een moderne, lange aflevering van Twilight Zone.
gijsvogel
kinder-griezelfilm... thriller is dan ook echt geen sprake van...
Wauze
Sluit me volledig aan bij gijsvogel.
Film is ook volledig ongeloofwaardig en ook nog overgoten met een Amerikaanse saus.
Desondanks leuk om naar te kijken maar vooral niet hoogstaand.
jollyjoker
acteurs/personages zijn redelijk. Camerawerk, sfeer en setting ruim voldoende. het is zeer duidelijk geen kinderfilm, maar naar het einde toe kreeg het er toch iets van weg. laaste 10/15 was voor mij de spanning er al weer af na de scene bij de achtbaan, vanaf daar werd het ook enigzins voorspelbaar. Alles bij elkaar toch een film die ik met plezier heb uitgekeken.
Pistons
Een kind zal het geweldig vinden, ik vond het niet vervelend. Nergens spectaculair en eigenlijk constant tussen matig en voldoende, maar het liet zich kijken.
Bozkurt
Heel simpel gezegd t is gewoon een B film dus verwacht er niet heel veel van.
vago
Vond het een leuke spannende film en ik denk voor de mensen die hem 3d gaan kijken is hij wel de moeite waard denk ik, heb hem zelf 2d gezien maar zitten wel wat 3d stukken tusssen.
Veel plezier, een aanrader.
Filmkriebel
Gemiddelde kinderhorror die de jongsten nachtmerries zou kunnen bezorgen. Vooral de clown was eng. Verder typisch "face your fears" plot met enkele schrikmomenten, goedkope special effects en veel te veel van hetzelfde. Er mocht wel een extra verrassing of originele wending in zitten. De mysterieuze sfeer van het begin werd niet tot het einde volgehouden en eens je weet wat de verklaring voor dit alles is, valt de interesse volledig weg. De meerwaarde van de 3D ontgaat me volledig.
Denny&Melenie
Niet verkeerd hoor, maar zeker geen "grote mensen" thriller. Leuk voor de kids
Ja leuke kids film net een soort boogyman film maar dan voor de kids

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

The Proposition