• 9.382.071 stemmen

Jack et la Mécanique du Coeur (2013)

Animatie / Avontuur | 94 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titels: Jack and the Cuckoo-Clock Heart / The Boy with the Cuckoo-Clock Heart / Jack en het Koekoekshart

Oorsprong: Frankrijk / België

Geregisseerd door: Stéphane Berla en Mathias Malzieu

Met onder meer: Mathias Malzieu, Olivia Ruiz en Grand Corps Malade

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Jack et la Mécanique du Coeur

Jack werd geboren op de koudste dag uit de geschiedenis en heeft zijn hart voelen bevriezen. Madeleine, de horlogemaakster die hem in huis heeft genomen, heeft in zijn borstkas een klok getransplanteerd zodat zijn hart blijft kloppen. Maar als Jack op een dag verliefd wordt, zou zijn klok kunnen breken met de dood tot gevolg. Ondanks het feit dat Madeleine hem zoveel mogelijk beschermt van de buitenwereld, kruist Jack het pad van Miss Acacia, een jonge zangeres die door haar onhandigheid bij Jack in de smaak valt. Wanneer zij naar Spanje vertrekt en Jack per ongeluk een andere minnaar van de knappe zangeres verwondt, moet hij vluchten. Zijn hart wordt stevig op de proef gesteld en ondanks de waarschuwingen van Madeleine ontdekt hij wat vriendschap is.

Jack (stemrol)

Anna (stemrol)

Madeleine #1 (stemrol)

Brigitte Helm (stemrol)

Arthur (stemrol)

Gebaseerd op het boek La Mécanique du Coeur (2007) van Mathias Malzieu, die ook een van de regisseurs van deze film is.

Teaser (YouTube)

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een animatiefilm die inhoudelijk meer een dramafilm lijkt te zijn. Er word de nadruk op de relatie gelegd tussen de hoofdpersoon en het personage wat hij ontmoet en zijn leven omgooit om bij haar te zijn. Dat levert een interessant verhaal op, dat grafisch gezien niet hoogstaand is maar wel naar behoren eruit ziet. De personages worden goed weergeven en ook de band tussen de twee is goed. Echter is het einde waarbij Jack zijn leven geeft voor Miss Acacia niet wat je aan ziet komen en hield ik persoonlijk een dubbel gevoel eraan over . Een behoorlijke animatie al met al, maar wel één met een niet al te makkelijk thema naar mijn idee.

avatar van Bantavoer

Bantavoer

De eerste half uur is het echt saai (booooring). Het schiet niet op. Na een half uur ging het wat vlotter en kon mijn aandacht vasthouden. Kortom: een saai film. Animatie was prima in orde. Je moet niet verwachten dat dit een leuke film wordt, zoals Shrek of Ice Age. Integendeel. Een beetje Romeo/Julia verhaal met een paar aanpassingen. Deze film zal ik vast niet vaker gaan bekijken, daarvoor vind ik het te saai. De soundtrack/muziek is prima in orde, hoewel ik het een beetje te veel vond in deze film.