Genre: Avontuur / Thriller
Geregisseerd door: Joe Dante
Met onder meer: Chris Massoglia, Haley Bennett en Nathan Gamble
Releasedatum: 17 maart 2011
Plot The Hole
"What Are You So Afraid Of?"
Een alleenstaande moeder verhuist met haar twee tienerzoons vanuit de grote stad naar een klein plaatsje. In de kelder van hun huis vinden de twee broers een luik met daarachter een donker en schijnbaar bodemloos hol. Het openen van het luik veroorzaakt grote problemen voor de jongens en hun buurmeisje.
Dane Thompson
Monster Dad
Normal Dad
Travis
Young Cop
Snap niet waaom deze film uit 2009 zo laat in de bioscoop komt zo speciaal is hij ook weer niet.
En ziet, daar is de reden.
Oliveri
Ik snap de benaming thriller niet helemaal bij deze onwerkelijke mysterie/horrorfilm. Inderdaad, tijdverspilling, zowel voor de matige acteurs als voor de hoopvolle kijker. Einde niet gehaald, een halve punt voor de moeite.
eddyeddy
Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken, toch een onderhoudende film die nergens stil valt en die niet verveeld.
Aan het einde te zien komt er misschien een volwassen vervolg?
Cinzano
Vond het wel een vermakelijke film, zoals al eerder gezegd verveeld hij geen moment en je bent toch benieuwd hoe hij afloopt.
Vond het alleen wel raar dat het gat op het eind voor die moeder niet te zien was, terwijl ook voor haar 'het donker' op zoek was naar haar grootste angst.
Knoei
Er zat zoooooooooooooo veel potentie in deze film, ik dacht echt even dat het spannend ging worden en toen..... schot voor open goal meters over. 2 sterren omdat het concept goed was (ja ik weet het, niet helemaal origineel)
Ze hadden beter evil dead 3 kunnen maken! (nee, niet army of darkness)
jeeke21
Vond het ook een goede film , die zoals hierboven al vermeld geen enkel moment verveeld...
En het einde laat inderdaad plaats voor een mooi vervolg wat voor mij niet echt hoeft , aangezien dat niet altijd een betere film voortbrengt.
SiNNeD
Geen enkel moment verveeld? Deze film is één lang slaapverwekkend drama. Nergens spannend, slecht geacteerd en slechte effecten. Wat een tijdverspilling.
NightSpirit
Dan heb jij zeker een andere film gezien? Deze was alles behalve slaapverwekkend. Alleen deed hij me in het begin veel aan een film van disney denken. Pas nadat die oude gast dood was, werd het echt horror. Vader was ook vet gespeeld trouwens. Ik geef hem toch 4*, want ik vond hem niet cliche ofzo...
De film is eigenlijk niet geschikt voor de allerkleinsten en eigenlijk ook niet voor de wat oudere kinderen (tieners) , voor de jonge kijker te eng denk ik ( de clown) en voor de tieners te braaf .
De films van Joe Dante haden altijd een sprankel magie maar helaas de magie en de sprankel zijn ver te zoeken.
Stewie Griffin
Goeie film!
Een spannend verhaal en enge scenes.
Ik geef de film 4 sterren.
Drs. DAJA
Joe Dante heeft wat mij betreft een wisselende carriere. Ben erg gecharmeerd van Small Soldiers, Gremlins, Gremlins 2: The New Batch, Homecoming en bovenal van The Howling, maar vond anderzijds Looney Tunes: Back in Action, The Screwfly Solution en Piranha pijnlijk om naar te kijken. The Hole heb ik recentelijk kunnen zien en daarvan heb ik ook een recensie opgenomen; The Hole – videoreview | MovieSense - Online filmmagazine
jstinissen
ik vond hem geeneens zo slecht
heb me niet verveeld
maja horror/thriller is mijn genre
Jules15
De poster laat de film een beetje kinderachtig lijken.
Is deze film dat ook?
leeu7851
Slechte film,horror onwaardig heeft niets te zoeken in de bios.
1.5 voor de moeite
erpunited
Geen super film. Maar zeker niet slecht. Heb van begin tot eind boeiend zitten kijken. De graphics vond ik wat minder. Al met al een redelijke film
lagaiske
Uitermate zwakke film.
Enkel nog de clownpop wist ik ergens nog leuk te vinden.
Joe Dante shame on you!
Delta65
Ik ben het er mee eens dat het geen supergoeie film is en dat er meer uit gehaald kon worden. Maar de film heeft mij wel vermaakt en geen moment verveeld.
-P-
Ontzettend spannende film, heb op het puntje van mijn stoel gezeten!
Het einde is wellicht wat over de top maar dat kan de pret net drukken!
Le Professionnel
Kinderhorror de film verveelde me niet maar echt spannend werd het nergens.
JacoBaco
The Hole is helemaal niet verkeerd eigenlijk, maar de eerste 3 kwartier zijn wel meteen het leukst. Daarna vind ik het zelf wat minder worden allemaal. Ik heb wel 3x erg moeten lachen wat weer bevestigd wat voor een vreemd gevoel voor humor ik heb. De Lampen-man, de Nar of Joker en het Eric Cartman moment. Het staat voor mij buiten kijf dat het hilarisch was! Verder had de film een vervolg kunnen zijn op de Griezelbus. Een beetje kinderen voor kinderen horror, maar toch erg amusant. De film is voor mij dan ook meer geslaagd als komedie dan als griezelfilm. Al zitten er wellicht 1 of 2 spannende momentjes in. Leuke acteurs ook wel en ik heb er toch wel van genoten. Jammer dat de 2e helft van de film toch wel een stuk minder is, anders had ik hier best een 3,5 voor willen geven. Verder een leuke mix van humor en griezel.
Northernstar
snap de reacties hier nooit zo. vaak als hier slechte recensies staan is de film best ok. en de top 10 vind ik weer helemaal niks.
maargoed, smaken verschillen.
ik vond het een goede film die van begin tot eind boeide. De nodige schrikeffecten en mysterie en wat humor op zijn tijd. niks mis mee!
aspers
Mmmm... beetje een vreemde mix. Joe Dante, mijn held van vroeger, heeft hier een horror film willen maken voor de jeugd. Althans... zo komt het bij over, dus mag voor hem hopen dat het ook de bedoeling was. Maar dat werkt niet echt lekker. De twee broertjes leveren zo'n campy, acteerprestatie dat goed werkt in een jeugd film, maar niet serieus te nemen is voor een horror. En dan is de oudste broer nog het ergste geval.
Idee is erg goed, maar de uitwerking niet echt. Nee, dit haalt niet het niveau van de oude Dante films als Gremlins, Small Soldiers, The Burbs, etc... of ik word nu gewoon echt heel erg oud ; )
gauke
Voorspelbaar met niet echt veel spanning, maar wel wat griezelmomenten. Meer een televisiefilm voor de zaterdagavond.
essepluisje
Ik vond dit eigenlijk een verrassend goede film.
Camerawerk kwam op mij wat amateuristisch over maar niet heel storend.
Acteerwerk was prima, eens een keer niet zo overdreven ik vond de gesprekken veel realistischer zoals ik ze bij wijze van ook zou voeren.
Special effects waren toppie, geluidseffecten waren goed.
Leuk verhaal met een goed einde.
Ik heb echt een paar keer op het puntje van mijn stoel gezeten en de scenes met de narrenpop waren toch echt wel creepy. Scenes met de vader waren ook erg goed.
digi
Ik had geen hoge verwachtingen van de film en aan de trailer te zien leek het echt een jeugdfilm. Gelukkig viel het nog best mee al wordt de film nergens echt spannend.
De stukjes met het kleine meisje en de manier van bewegen deden soms aan The Ring denken.
dragonmaster
redelijk spannende film. echter meer op de jeugd gericht. leuk tussendoortje.
Partyboooi
De spanning wordt aardig opgebouwd in deze film tot een punt waarna het echt dramatisch wordt. Achteraf vraag ik me af of het nou een serieuze horror-film moet zijn of toch meer een enge komedie? In het begin lijkt ie op de Ring met dat rare meisje, vanaf het punt dat dat uitgelegd wordt, wordt de film slechter en slechter. Acteerwerk ook niet echt optimaal, maar ok, het zijn nog kinderen. Toch jammer, want eerste 50 minuten zijn wel aardig. Daarom 2 sterretjes.
Elineloves
De film pretendeert helemaal niet horror te zijn, het genre is thriller. De zwarte humor is juist een fijne aanvulling.

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod