• 9.377.805 stemmen

Komt een Vrouw bij de Dokter (2009)

Drama / Romantiek | 105 minuten

Met onder meer: Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Komt een Vrouw bij de Dokter

"Would you cheat on your partner when they needed you most?"

Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.

avatar van Bambi18

Bambi18

Ik had hier veel meer van verwacht. Oke, het verhaal is aangrijpend en herkenbaar. Maar in de film zit weinig diepgang. Ik miste een aantal dingen, waar onder waar/wie de andere personages zijn, de gesprekken tussen Carmen/Stijn/Roos. Dat maakte het een beetje langdradig en eentonig. Overigens vond ik wel dat Carice en Barry goed acteerden.

Sjoerdow schreef:

Maar buiten Carice om, heb ik mij laten vertellen dat vooral Barry Atsma hier de show steelt. Misschien moet hij maar eens naakt gaan!

He did

Quido schreef:

Heb je ze allemaal zelf gezien of waar destilleer je die wijsheid uit? En zoveel films komen er nu ook weer niet uit, zie hierboven.

Zwets niet zo joh!

Dat je de film in tegenstelling tot ons leuk vind ok, maar vertel ons nou niet zo dat er weinig films uitkomen. Er komen meer dan zat Nederlandse films uit het laatste jaar/de laatste tijd.

rep_robert schreef:

Zwets niet zo joh!

Als hier iemand niet zwetst ben ik het ... hou me gewoon bij de feiten.

Het gaat me niet eens om deze film of om welke andere (Nederlandse) film dan ook. Iedereen is vrij te vinden wat hij of zij van een prent vindt. Er worden hier weer allerlei uitspraken over 'de Nederlandse film' gedaan, die nergens op slaan en ongenuanceerd zijn. Daar mag best iets van gezegd worden. Ik zeg ook nergens dat er weinig NL films uitkomen, maar zoveel als jullie het doen voorkomen is het absoluut niet. Relatief gezien juist erg weinig, feitelijk gezien.

Bovendien: jij hebt KEVBDD nog niet eens gezien toch?

avatar van rep_robert

Nee ik hoef een film ook niet te zien om te constateren dat er een overkill aan Nederlandse films is.

In vergelijking met Hollywood of Bollywood komen er nergens veel fims uit, maar voor Nederlandse begrippen komen er gewoon (te) veel films uit.

Lijst van Nederlandse films - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Kijk alleen deze lijst al, hoe verder je terug gaat, hoe minder films er per jaar uitkomen. Vraag me af bij welke feiten jij het houdt, het lijkt mij gewoon een persoonlijke mening/voorkeur. Waar overigens ook niets mis mee is. Ikzelf vind persoonlijk dat 29 Nederlandse films in 1 jaar gewoon (te) veel.

Daarbij zei ik ook al dat het veelal hetzelfde(weinig creativiteit) is, als je kijkt naar de genres achter de films zie je ook dat meer dan 90% drama of een jeugdfilm is.

De discussie dwaalt ook af, nu houd ik echt op en laat ik jou en anderen gewoon over de film discussieren

rep_robert schreef:

Maar je concludeerde wel al dat je deze film niks vond ...

maar voor Nederlandse begrippen komen er gewoon (te) veel films uit.
Hoe is zoiets in hemelsnaam mogelijk?

hoe verder je terug gaat, hoe minder films er per jaar uitkomen.
Natuurlijk worden er nu meer films gemaakt dan in de jaren zeventig, tachtig en negentig. Als dat niet zo was geweest, klopte er iets niet. Dat heb ik ook nooit ontkend.

Ikzelf vind persoonlijk dat 29 Nederlandse films in 1 jaar gewoon (te) veel.
Je vergeet wel dat zes daarvan telefilms zijn en een aantal films zo klein is uitgebracht dat vrijwel niemand ervan gehoord heeft. Buiten dat zie ik niet in waarom dat veel of te veel zou zijn; hoe meer, hoe beter zelfs, wat mij betreft. Zo kan er eindelijk een soort van industrie ontstaan en vergroot het de kans op goede films. En nogmaals: relatief is het érg, érg weinig: gemiddeld zo'n zes van de zeven films die hier draaien komen uit Hollywood.

Hoewel ik het sowieso vaak niet eens ben met in hokjes passende genre-indelingen, is creativiteit ook mogelijk binnen een bepaald genre. En dat gebeurt hier regelmatig. Zoals ik al eerder toegaf ontbreekt het hier wel aan echte genrefilms, of je daar wakker van moet liggen is een tweede.

Denk dat dit ook wel naar het forum verplaatst gaat worden

Bigking.nl

Laten we nou niet gaan doen alsof Nederland ook maar enige rol speelt op de internationale filmmarkt en er zoveel geniale films uit dit kikkerlandje komen. 99% is hetzelfde genre, met dezelfde acteurs en soortgelijke stijl. Het enige wat Nederlandse films misschien wat onderscheidt is de directheid en daardoor in veel gevallen het gebrek aan subtiliteit.

Nederland doet op veel markten aardig mee vergeleken met grotere landen, maar de films horen daar niet bij. Er zit werkelijk niemand in het buitenland te wachten tot er een nieuwe Hollandse film in première gaat.

De meest succesvolle films zijn ook de meest hapklare. Vandaar dat deze ook weer een miljoen bezoekers trekt.

Ik geef het op...

avatar van Bambi18

Bambi18

Zoals eerder gezegd, dit gaat niet echt meer over KEVBDD.

avatar van pauliennn

pauliennn

Heb me er lang op verheugd om deze film te gaan zien, maar wat viel het tegen zeg.. Het boek vond ik schitterend en emotioneel, maar de film raakte me op geen enkel moment. Chaotisch geregiseerd en de personages werden niet uitgediept. Je komt eigenlijk niks te weten over de vrienden van Stijn en Carmen, zoals Frenk en Anne en Jeroen, die in het boek een veel grotere rol hebben. Wel aardig geacteerd maar naar mijn mening had Oerlemans hier veel meer mee kunnen doen!!

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER bereikt in recordtijd 1 miljoen bezoekers

Opnieuw breekt Komt een vrouw bij de dokter van regisseur Reinout Oerlemans een record: de film heeft binnen zeven weken één miljoen bezoekers getrokken en heeft daarmee de status van de Diamanten Film behaald. Op 6 december 2009 bereikte de film al de Platina Film status. Nooit eerder haalde een Nederlandse film in zo'n korte tijd één miljoen bezoekers.

De miljoenste bezoeker wordt vanavond om 19.00 uur welkom geheten door hoofdrolspeler Barry Atsma in bioscoop Cinema Palace, Grote Houtstraat 111-113 in Haarlem.

De uitreiking van de Diamanten Filmtrofee vindt vanavond live plaats in de uitzending van RTL Boulevard tussen 18.35-19.30 uur. Presentator Albert Verlinde overhandigt de award aan regisseur Reinout Oerlemans.

(persbericht Nederlands Film Festival)

avatar van Rodehaan

Rodehaan

Beetje dubbel , op zich natuurlijk een prestatie maar aan de andere kant een plaatsvervangende schaamte als dit het visitekaartje is voor de Nederlandse film.

Quido

Omdat? Het publiek geniet er kennelijk van, anders zou het niet zo massaal gaan. Een beter visitekaartje (voor het publiek) is er dan simpelweg niet.

Bigking.nl

Voor de doelgroep zal het ongetwijfeld leuk zijn. De Toppers verkopen ook standaard de Arena uit.

Definieer de doelgroep...

avatar van rep_robert

Is al vaak genoeg gemeld, kijk de vorige pagina's er is op na zou ik zeggen.

avatar van Joyy

Joyy

pauliennn schreef:

nouk barst eens los over die vrienden, want zoveel exra info staat er nou ook weer niet in het boek, het blijven bijfiguren die het verhaal wat opleuken

Quido

En als je ze allemaal wilde behandelen was het een 5 uur durend geheel geworden.

avatar van TANTE CORRIE

TANTE CORRIE

Je ziet in deze film duidelijk, in een positief opzicht, dat het van een boek komt. Ik vond dat ze goed lieten zien hoe het hele proces van kanker en alles wat daarbij komt er aan toe gaat.

Mijn commentaar bij deze film is dat hij veel te sentimenteel gemaakt is, veel te american. Ze hadden hem van mij veel rauwer mogen maken. En vooral het einde vond ik echt verschikkelijk, eventjes laten zien dat alles nog wel goed afloopt. Ze hadden een veel mooier einde kunnen geven.

avatar van NERD

NERD

Stem toch maar een halve stem verhoogd. Ook al zijn er veel mensen die de film vonden tegenvallen vind ik dit toch een van de beste Nederlandse films die ik ken. Stem wordt dus een 4 ipv 3,5. Als ik al een 4 had staan had ik geen moeite gehad om er een 4,5 van te maken. Prachtige film met een sterke eigen identiteit. Een product waar Nederland trots op kan zijn.

avatar van lanin

lanin

Al met al vond ik het een prima film om te zien. Niet veel Nederlandse films weten mij te boeien, vaak irriteren ze me zelfs, slechte acteerprestaties vervelende figuranten (Johnny de Mol als verzetsheld, ik noem maar wat). Maar de laatste tijd lijkt de Nederlandse filmindustrie enigszins te groeien, er komen steeds betere films en acteurs/actrices. Een goede zaak. Deze film past in de lijn van die betere films.

De acteerprestaties van Barry Atsma vond ik prima. De goede man op de goede rol. Carice speelde brilliant, zoals we van haar gewend zijn. Ook Anna Drijver was prettig om te zien. Goede cast dus. Je kan ook weer zo'n film hebben waarin de acteerprestaties je irriteren. Dan is het alsof je gtst kijkt, maar dan in de bioscoop, heel vervelend. Dat is bij deze acteurs zeker niet het geval. Daarbij had de film een goed camerawerk en konden de scènes gaandeweg de film me zeker aardig boeien.

Het einde zorgt ervoor dat de film niet echt goed is. Er is veel te veel gebruik van muziek waardoor die échte emotie niet naar voren komt, terwijl dit makkelijk had gekund. Het einde had inderdaad een stuk rauwer gekund, dit had veel meer indruk gemaakt. Nu eindigt het toch een soort van happy. Iets dat in mijn optiek totaal niet past bij de rest van de film. Beetje jammer, dit maakt de film een stuk minder goed.

Toch moet ik zeggen dat Reinout is geslaagd met deze film. Vooraf werd de film in de media gebracht als een topper. Dit heeft Reinout slim gedaan, iedereen wilde daardoor de film zien. Meestal valt een film dan júist tegen, maar dit was niet het geval in mijn ogen. Complimentje voor Reinout dus.

avatar van billgoldberg

billgoldberg

Was benieuwd naar deze film na alle juichverhalen, maar god, wat viel het tegen. Het is de zoveelste Nederlandse film met houterig acteerwerk die absoluut niet kan boeien. De dialogen worden nog net niet van papier opgelezen door de hoofdrolspelers die m.i. echt door de mand vallen. Ze roepen totaal geen emotie op, iets wat toch wel de bedoeling is in deze film. Als dit het toptalent van de Nederlandse film is, is het slecht gesteld op acteergebied in ons land.

Verder leren we de diverse personages amper kennen. Daardoor blijft de film oppervlakkig, ook al omdat er door de tijd heen wordt gesjeesd. De filmmuziek tenslotte kwam ook niet tot z'n recht. Op momenten waar het een 'emotionele' scene moest ondersteunen kwam de muziek veel te bombastisch en dus zwaar overdreven en te aangedikt over.

Nee, KEVBDD mag dan dankzij het hoge bezoekersaantal een succes zijn, de film zelf is dat voor de meer kritische kijker zeker niet.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Bigking.nl schreef:

Totale onzin, anders winnen we geen oscars en zijn mensen als Jos Stelling, Paul Verhoeven en Alex van Warmerdam niet zo enorm in het buitenland. Kijk eens wat er van Nederlandse bodem in het buitenland op festivals draait en prijzen wint, dan roep je zulk soort achterlijks niet meer.

avatar van erik1677

erik1677

helemaal met je eens drs daja.

Sommige lieden vinden het trouwen ook niet fijn dat inglorious bastards word afgekraakt.

wil deze film nog graag zien, het boek was geweldig

Drs. DAJA schreef:

Dit bedoel ik dus met overdrijven.

Anders winnen we geen oscars? De laatste speelfilm uit Nederland die er eentje kreeg was Karakter uit 1997, alweer bijna 13 jaar terug.

Je hebt honderden filmfestivals per jaar waar ze 100 films uit 30 verschillende landen draaien. Dat er een Hollands plaatje tussenzit zegt niet zoveel.

Noem mij één Nederlandse film die in het buitenland net zo bekend is als films als Pan's Labyrinth, City of Gods, The Ring, Crouching Tiger Hidden Dragon, Taxi of Der Untergang hier zijn. Dan mag je roepen dat ik wat achterlijks verkondig.

Ik denk echt dat ze in het buitenland al massaal tickets boeken voor het geval dat deze meest succesvolle Hollandse low -budget kaskraker daar wordt uitgebracht.

Het is geven en nemen

Door deze ongeschreven regel, zat ik in de bioscoop samen met mijn vriendin, die zat te popelen om deze te zien Achja nu mag ik in ieder geval de volgende 4 keer de film uitkiezen

Aller eerst, het boek heb ik niet gelezen, maar ik wist wel waar het over ging door de vele aandacht die is geschonken aan deze film. (en boek)

Ik moet toegeven, de film is me behoorlijk meegevallen. Dit dankzij de puike regie die Oerlemans hier heeft gevoerd. Lekker tempo'tje en nergens onnodig op een punt blijven hangen. Acteerprestaties meer dan goed, ik was aangenaam verrast door Barry Atsma. Ik kende heel deze man niet. Carice van Houten, wist ik wel langer dan vandaag, dat je zulk werk wel aan haar kan overlaten.

Nadelen, tja ik ben niet zo van de Nederlandse films. Ik heb zelfs Zwartboek nog niet gezien. Ook vond ik het personage Roos, maar anoniem en flets. Je kon moeilijk zien wat Stijn in haar zag.

De film springt, vooral in het midden, nogal van hak op de tak. Ik weet niet hoe dit in het boek was, maar sommigen stukken mochten van mij wel achterwege worden gelaten.

Oerlemans, een prima debuut heeft hij geleverd. Allemaal wel op safe gespeeld, want je ziet nergens iets nieuws.

Maar ik moet gewoon eerlijk zeggen, het is een goede film, vooral voor Nederlandse begrippen.

3.0 *

avatar van Stephan

Stephan

$pecial schreef:

Het is geven en nemen

...ik ben niet zo van de Nederlandse films. Ik heb zelfs Zwartboek nog niet gezien.

...het is een goede film, vooral voor Nederlandse begrippen.

3.0 *

Right...

$pecial

Je maakt me niet echt blij met een NL film neen. Wilt niet zeggen dat ik er niet veel heb gezien, maar door ' vooroordelen' misschien? begin ik er de laatste tijd niet veel aan. Door deze reden niet toegekomen aan Zwartboek. Maar ik vond deze film voor Nederlandse begrippen goed. Wellicht beetje tegenstrijdig neergezet, maar is 't zo goed?

• 11915 berichten

Vooroordelen zijn er om terug te nemen... net als ieder land produceert Nederland een aantal zeer slechte films en komt er even goed veel moois voor in de plaats.

$pecial

Klopt klopt. Zwartboek ligt inmiddels klaar hier Misschien nog meer aanraders? Ik heb er best wel een aantal al gezien, maar met name dan de oudere.

PM gestuurd!