• 9.377.673 stemmen

Komt een Vrouw bij de Dokter (2009)

Drama / Romantiek | 105 minuten

Met onder meer: Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Komt een Vrouw bij de Dokter

"Would you cheat on your partner when they needed you most?"

Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.

avatar van serpico

serpico

En die 3. Kom op, dat je een opmerking als

rep_robert schreef:

ze begint nu zo'n beetje voor elke Nederlandse film gecast te worden.

niet helemaal letterlijk moet nemen is iedereen wel duidelijk.

avatar van rep_robert

Ben populair in de quote

In april komt ALWEER een film met mevrouwtje van Houten uit, nu is het de beurt aan de boekverfilming van de Gelukkige Huisvrouw.

Maar de Nederlandse filmindustrie boeit me sowieso vrij weinig.

Ik vind Nederlandse films(van tegenwoordig) over het algemeen van vrij laag niveau en de thema's die de films bevatten zijn vaak ook niet echt boeiend genoeg om mijn interesse te kunnen wekken.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Bij mij is dat altijd al zo geweest. Wij maken over het algemeen aardig matige films als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de duitsers (Der Untergang, Das Boot)

serpico schreef:

En die 3. Kom op, dat je een opmerking als

niet helemaal letterlijk moet nemen is iedereen wel duidelijk.

Je moet er gewoon helemaal niks van nemen want het is gewoon bullshit.

planet_of_death schreef:

Tegenover Duitse oorlogfilms hebben wij ook gewoon internationale oorlogsuccessen; Oorlogswinter, De Aanslag, Soldaat van Oranje, Zwartboek...

Je moet niet vergeten dat Duitsland vele malen groter is dan Nederland, dat er daar veel meer geld is voor films en dat ze minstens tien keer zo veel films draaien in een jaar dan wij.

Sja, als je niet van dit soort films houdt, carice van houten niet bepaald een goede actrice vind (op alles is liefde na) maar zwartboek was dramatisch, en je over het algemeen nederlandse films maar een grote grap vind, blijft hier niet veel van over.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

En wat dacht je van Anubis? Gadverdamme! Bassie en Adriaan bewees dat een kinderen ook kwaliteit kunnen krijgen.

Drs. DAJA

Als je Bassie en Adriaan kwaliteit noemt en vind dat de Duitsers ten opzichte van ons uitblinken in oorlogsfilms heb je nog veel te leren, imho.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Volgens mij blinken Duitsers tov ons ook uit in oorlogsfilms.. dus dit punt snap ik niet helemaal.

planet_of_death schreef:

Nogal rare opmerking. Niet alleen omdat Anubis in essentie vrij veel gelijkenissen vertoont met B&A (qua aanpak, hoewel B&A nog kinderlijker), maar ook om Anubis als een representatief voorbeeld van een Nederlandse film te zien; producties als die werden hier tot voor kort niet tot zelden gemaakt.

avatar van hangtangding

hangtangding

Ik jank vrijwel nooit bij films, maar bij deze was het raak.

Al vond ik dat het nóg emotioneler had gekund, bijvoorbeeld door bepaalde muziek.

Het boek ben ik nu aan het lezen en is wel wat anders..

Die stijn blijft wel een zak, maar aan de andere kant denk ik dat dit zijn uitlaatklep is om met de kanker om te gaan..al is het niet goed natuurlijk.

Soms mis ik wat diepgang in de film. Met zo'n thema kan je het veel dramatischer maken.

avatar van serpico

serpico

Drs. DAJA schreef:

Je moet er gewoon helemaal niks van nemen want het is gewoon bullshit.

Nee nee. Ik vind het juist redelijk veelzeggend. Rep_robert meent onderworpen te zijn aan een Carice van Houten-overkill Wat gezien de Nederlandstalige films die hij eventueel in de bios is gaan zien geen vreemde conclusie is.

avatar van kMal

kMal

Prima film. "Stijn" kon af en toe de emotie die nodig was voor bepaalde scènes, niet geloofwaardig neerzetten. Stel nou dat de rollen omgedraaid zouden worden? Stijn zou overlijden aan een kanker en "Carmen" zou degene zijn die losbandig leefde en vreemd ging. DAT zou volgens mij een nog mooiere en een unieker film zijn geweest.

serpico schreef:

Misschien overdreef ik ook wel een beetje ja, maar voor mijn gevoel wordt ze nu wel veel gecast en vaak ook ongeveer dezelfde rollen.

Maar ieder zijn eigen meuk en eigen mening uiteraard. Ik hol over een paar maanden i.i.g. niet naar de bios om haar weer in een soortgelijke rol te zien.

avatar van The Godjoshi

The Godjoshi

Het was geen hele slechte film maar eerlijk gezegd kon de film mij niet zo boeien. Ik denk ook wel dat dit echt de catagorie vrouwenfilm betreft.

Ik geef een 2

rep_robert schreef:

Mag jij me vertellen wat haar karakters in Zwartboek, Alles is Liefde en Komt een Vrouw bij de Dokter gemeen hebben.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Zojuist voor het eerst de film Simon gezien.

Vond die eigenlijk velen malen beter dan deze film!

Iemand die hier anders over denkt toevallig?

Ben wel benieuwd naar andere meningen

Mocht je hem niet gezien hebben..... Echt een keertje voor gaan!

En laat ze maar is tegen elkaar afwegen.

Ben benieuwd of je dan nog zo ondersteboven bent van deze versie!

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

zo al mijn maat hier boven al aangeeft! deze film kan niet tippen aan Simon!!!

avatar van Bigking.nl

Bigking.nl

Ben hier heengeweest omdat de andere films waren uitverkocht. Niet dat ik veel van de andere film(Avatar) had verwacht, maar die bioscoopbonnen voor kerst moet je toch eens gebruiken.

In ieder geval was dit een echt drama. En dan heb ik het niet over het genre, maar bedoel ik dramatisch slecht. Toen ik de hordes huisvrouwen de zaal binnen zag wandelen en de naam van Reinout Oerlemans bij de regie zag staan vreesde ik al het ergste. Ik werd niet teleurgesteld.

De film leek op de Nederlandse versie van de oude RTL 4 woensdagavond films, based on a true story. De vaste GTST-kijkers in de zaal slikten het uiteraard als zoete koek, telkens wanneer er op het scherm een traantje te zien was hoorde je overal het gesnotter. Mij deed het allemaal bar weinig. Houterig acteerwerk, niet of nauwelijks chemie tussen de personages en een eindeloze herhaling tot het onvermijdelijke einde.

De soundtrack was ook de slechtste allertijden, op Grease na. Het klonk als een Mega Dance1994 cd met zo'n halfnaakte dame in latex op de voorkant. Slechte oude dance nummers van Tiësto gecombineerd met de hitjes van Kane. Verschikkelijk. Alleen de paar seconden Benni Benassi waren nog vermakelijk.

Moest ook nog erg m'n lach inhouden (ik wilde het gesnotter voor de Tena Ladies in de zaal niet verpesten) tijdens een van de meest tenenkrommende scenes allertijden: Stijn staat in de club en ziet heel groot op de schermen continu zijn dochtertje het zelfde slecht-geacteerde zinnetje oplepelen, terwijl een waardeloos nummer van Tiësto en Kane te horen is op de achtergrond.

Het verhaal werd ook onlogisch verteld, zo zie je op een gegeven moment dat Stijn z'n auto in de prak rijdt, terug naar huis gaat en vervolgens wordt er niks over gezegd, geen opmerkingen van de collega's, geen gesprek met het vrouwtje, niks. Wat betreft het bloot in de film: het lijkt wel ter vervanging van interessante conversaties of op een andere manier de chemie tussen de personages te laten zien. Of Oerlemans besefte dat er altijd wel mannen mee moeten naar de film en zorgde voor wat eye-candy in de vorm van ontblote borsten om ze de 105 minuten door te helpen. Aan de andere kant valt me altijd op hoeveel bloot en seksscenes er zitten in vrouwenfilms (en vrouwenboeken/-blaadjes idem dito). Ik vraag me af of dezelfde vrouwen boos worden als ze erachter komen dat hun man naar Bangbros surft.

Gelukkig konden de Telegraaf-lezeressen na het eind van de film met een goed gevoel naar huis. Het leven kan tenslotte altijd nog droeviger: hun man gaat vast niet zo vaak vreemd en ze hebben zelf geen enge tietziekte.

1* voor de tieten.

Aangezien dit Moviemeter is verwacht ik nu wel dat andere leden mijn gehele stemgedrag op andere films gaan analyseren om te concluderen dat mijn stem op deze film niet relevant is.

avatar van Stephan

Stephan

De stem is inderdaad niet echt relevant als je 'm niet plaatst

avatar van rose

rose

SnakeDoc schreef:

Zojuist voor het eerst de film Simon gezien.

Vond die eigenlijk velen malen beter dan deze film!

Iemand die hier anders over denkt toevallig?

Ben wel benieuwd naar andere meningen

Mocht je hem niet gezien hebben..... Echt een keertje voor gaan!

En laat ze maar is tegen elkaar afwegen.

Ben benieuwd of je dan nog zo ondersteboven bent van deze versie!

Zijn toch ook heel verschillende films.

avatar van Bigking.nl

Bigking.nl

Stephan schreef:

De stem is inderdaad niet echt relevant als je 'm niet plaatst

Thanks!

Quido schreef:

Ik heb Alles is Liefde niet gezien, maar ik gok dat ze in alle films met haar tieten staat te zwaaien?

avatar van demonski

demonski

Eerst het boek gelezen en vanavond de film gezien...afknapper

Bigking.nl schreef:

Thanks!

Zoiets ja Snap het nut daar ook niet echt van (ondanks dat boobs altijd wel ok zijn). Je maakt jezelf daarmee echt niet serieuzer voor mij als je serieus probeert over te komen.

Verder is komt deze zomer een 2e boekverfilming op rij met haar uit.

Laat haar maar naar Amerika verhuizen a la Hauer ipv in deze goedkope Nederlandse pulp te spelen.

Ik vind dat er weinig creativiteit in de Nederlandse filmindustrie zit, misschien ook door een gebrek aan geld, maar maak dan geen film... Ik zit niet te wachten op alweer een serieuze boekverfilming met slechte acteurs, een komedie met Marokanen of ex-soapies in de hoofdrol, een waardeloze film met een slecht acterende Paul de Leeuw in de hoofdrol, een film over schaatsen in de kou en ga zo maar door.

Je hebt in Nederland al snel je plafond bereikt als je een beter dan gemiddelde actrice bent, dus ik zou maar snel de overstap maken als ik van Houten was.

Bigking.nl schreef:

Helaas ...

rep_robert schreef:

Als je beide films - Zwartboek, KEVBDD - gezien hebt misschien wel. In eerstgenoemde speelt ze een personage dat haar lichaam in de strijd moet gooien om te overleven, in de tweede heeft ze borstkanker.

Het acteren van Carice afdoen als het 'zwaaien met haar tieten' is ongepast, denigrerend en maakt je argumentatiepositie allesbehalve sterker.

Verder is komt deze zomer een 2e boekverfilming op rij met haar uit.
Goh ... ramp? Boekverfilmingen worden overal gemaakt, en talloze acteurs en actrices (ook de zgn. grote Hollywood-sterren) spelen wel eens in twee films in een half jaar tijd. Lijkt me ook wel nodig, wil je je brood verdienen en serieus met je vak bezig zijn.

Puur gebash, deze opmerking. Inhoudelijk raakt ze kant noch wal.

Grappig dat je nu zelf al een aantal totaal verschillende genres noemt. Dat je de films niks vindt mag best, maar gooi niet alles op één hoop. Er wordt hier meer gemaakt dan je denkt, en de productie is ook vrij divers. Enige wat eventueel te staven valt is het gebrek aan echte genrefilms, waaronder horror, maar ook daar is meer in te vinden dan je denkt.

Is alles daar per definitie beter? De films waar ze hier in Nederland in gespeeld heeft, zijn bijna stuk voor stuk beter dan het gros van wat hier vanuit het buitenland in de bioscopen verschijnt.

avatar van rep_robert

Om een lang verhaal kort te maken voordat je elk argument van mij gaat beargumenteren, waar ik bij deze vrouwenfilm geen zin heb:

Ik heb het niet op de Nederlandse films, er zijn maar een paar die kunnen acteren. De rest is allemaal bout en ik probeer dan ook zoveel mogelijk Nederlandse zooi te vermijden, is ook meer een persoonlijke smaak.

Ik houd niet zo van films in de Nederlandse taal, enkelen uitgezonderd. Maar dan ook echt enkelen, het gros van de films bestaat gewoon uit waanzinnig slechte rotzooi. Acteren in het Nederlands klinkt hardstikke lelijk, nep en komt (over)geacteerd over bij mij. Als ik die trailer van Komt een Vrouw bij de Dokter kijk krijg ik gelijk het gevoel alsof ik naar een verschrikkelijk, overgeacteerde versie van GTST of ONM aan het kijken ben. Daarbij zeg jij dat ik het afdoe als "gezwaai met haar tieten" en dat het ongepast is. Ik vind het niet meer dan terecht, in de trailer zie je haar al naakt rondlopen, als je dat soort dingen al in een trailer moet verwerken als "serieuze" film is het einde ver zoek.

Zal wel zijn geweest zodat er ook nog wat mannen op de film afkomen.

Maar dit is ook gewoon een persoonlijke smaak van mij, er komt ook genoeg troep uit Hollywood hoor, als er troep uitkomt beoordeel ik er ook gerust naar Maar voor mij klinkt Engels in films een stuk beter dan Nederlands, het staat wat minder dichtbij me en komt dus niet nep over.

Weltrusten alvast

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Opzich snap ik de redenatie hierboven wel.

Maar aan creativiteit heeft de nederlandse filmindustrie niet tekort. Daar scoren de Nederlandse films normaal gesproken juist mee. Zie films als Turks Fruit, Simon en Van god los, waarin een pittig onderwerp word aangesneden zoals alleen wij Nederlanders het goed kunnen brengen.

Van komt een vrouw bij de dokter heb ik opzich geen hoge hoed op, maar om nou de hele nederlandse filmindustrie hiervoor bij de ballen te grijpen vind ik nogal generaliserend.

En tuurlijk komt er een hoop troep uit in NL, maar er zijn genoeg films die wél goed scoren en ook een hoop losmaken in het buitenland. En tja, Carice van houten is een getalenteerd actrice die toevallig in zwartboek naakt te zien is, en daarom is hollywood ook op haar afgekomen denk ik. Gelukkig doet dat niet onder voor haar acteertalent, want dat heeft ze.

Maar buiten Carice om, heb ik mij laten vertellen dat vooral Barry Atsma hier de show steelt. Misschien moet hij maar eens naakt gaan!

Ik wil wel nog een opmerking maken over de overkill aan Nederlandse films momenteel, want daar word ik wel zat van. Ik zit net als rep_robert niet te wachten op de zoveelste film met een overheersende Blöf-soundtrack. Dat vind ik toch wel zo irritant!

Bovendien komen er nu wel veel nederlandse films uit en denk ik dat de kwaliteit niet hoog is momenteel. Er zijn echt betere tijden geweest.

Die lui van Anubis kunnen vooral niet acteren, dus als je af gaat geven op een Nederlandse productie, doet het dan alsjeblieft op de juiste!

Toch doet Oerlemans het niet slecht met zijn regiedebuut en al bijna 1 miljoen bezoekers.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

rose schreef:

Zijn toch ook heel verschillende films.

Vind ik dus niet.

Ze komen allebij op het zelfde neer,

Bij 'er komt een vrouw bij de dokter', is er veeeeel minder humor aanwezig, terwijl dit in het boek juist veel voorkomt.

Simon staat bol van de flauwe humor, en daarom kijkt het vele malen lekkerder weg.

Heb vandaag Simon voor de 2e keer gezien. Vind 'Komt een vrouw bij de dokter' eigenlijk maar echt een slap aftreksel van het verhaal.

Simon is veel leuker om naar te kijken.

Wist er sinds een maand geleden nog niks vanaf. Maar vind het sinds kort een geniale film, en nogmaals: Vele malen beter dan deze!

Sjoerdow schreef:

Er komt deze maand geen enkele Nederlandse fictiefilm in de bioscopen; goh, wat een overkill! Zeker wanneer je je bedenkt dat er wekelijks een stuk of zeven buitenlandse films hun première in de Nederlandse bioscopen beleven (waarvan gemiddeld 6 komma nog wat uit Hollywood).

Want ook dat zijn er zoveel, maar liefst twee (!) in het laatste decennium (en volgens mij zelfs 'ooit'). Bovendien bleef hun bijdrage voor De Storm beperkt tot de aftiteling. Laten we vooral de andere (laat ik het bescheiden houden) bijna honderdtachtig Nederlandse films waarin ze niet zaten het afgelopen decennium vergeten.

Gebaseerd op? Heb je ze allemaal zelf gezien of waar destilleer je die wijsheid uit? En zoveel films komen er nu ook weer niet uit, zie hierboven.