• 157.993 films
 • 9.624 series
 • 28.724 seizoenen
 • 607.245 acteurs
 • 352.886 gebruikers
 • 8.840.602 stemmen
Avatar
 
banner banner

London after Midnight (1927)

Horror / Drama | 95 minuten
3,22 9 stemmen

Genre: Horror / Drama

Speelduur: 95 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Tod Browning

Met onder meer: Lon Chaney, Marceline Day en Henry B. Walthall

IMDb beoordeling: 6,6 (1.432)

Gesproken taal: Engels

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot London after Midnight

"Lon Chaney in a great Scotland Yard mystery"

Als Roger Balfor doodgeschoten wordt aangetroffen in zijn huis, gaat de politie uit van zelfmoord. Vijf jaar later wordt zijn huis verhuurd aan twee vreemd uitziende vreemdelingen, wat sir James Hamlin, een buurman die niet geloofde dat Balfor zelfmoord pleegde, doet geloven dat zij te maken hadden met wat volgens hem een moord was. De politie reageert aanvankelijk sceptisch op Hamlin's aantijgingen, totdat het lijk van Balfor spoorloos verdwijnt.

logo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Professor Edward C. Burke

Lucille Balfour

Sir James Hamlin

Williams, Balfour's Butler

Arthur Hibbs

Miss Smithson, the New Maid

Luna, Bat Girl

Roger Balfour

Bat Girl's Assistant

Real Estate Broker (onvermeld)

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van streeter

streeter

 • 1436 berichten
 • 6799 stemmen

Deze film is verloren, maar een paar jaar geleden is er een reconstructie gemaakt, en die is op TV geweest en is op DVD verkrijgbaar.


avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

 • 4775 berichten
 • 3110 stemmen

Ik meen ergens gelezen te hebben dat die reconstructie voor het grootste gedeelte uit stills bestond met daartussendoor samenvattingen van het plot afgaande op beschrijvingen van het origineel (dus niet de oorspronkelijke intertitles), en maar voor een relatief klein deel de oorspronkelijke filmbeelden bevatte. Logisch natuurlijk, want het groorste deel van de oorspronkelijke film is (hoogstwaarschijnlijk) verloren gegaan, maar een echte 'reconstructie' (zoals bij Lawrence of Arabia of Spartacus gedaan is, is het hier dus niet).avatar van Halcyon

Halcyon

 • 9933 berichten
 • 0 stemmen

Er zijn twee redenen waarom 85 jaar na datum nog steeds met ontzag over deze prent gefluisterd wordt: de iconische rol van Lon Chaney en het feit dat de enige kopie in de jaren '60 in vlammen is opgegaan en dus als definitief "verloren" beschouwd wordt. Daarom zijn een aantal jaren geleden enkele mensen met het initiatief gekomen om een reconstructie te maken aan de hand van bewaarde moviestills die men bij allerlei musea en archieven verzameld heeft. Daarnaast werd er ook een geheel nieuwe soundtrack gecomponeerd. Het resultaat is een 46 minuten durende film waarin zorgvuldig uitgekozen stills worden afgewisseld met tekstbordjes in een poging de originele versie zo goed mogelijk te evenaren.

Ik had het genoegen om deze reconstructie te kunnen bekijken. Dit zijn de momenten waar je als horrorliefhebber voor leeft. Toegegeven, het deed wel een beetje raar om naar een collage van statische beelden zonder dialoog te kijken, maar desondanks was ik behoorlijk onder de indruk. Niet zozeer van het door Browning zelf geschreven verhaal, want dat is redelijk gekunsteld uitgewerkt en verder niet erg spectaculair. Maar wel van de look die grotendeels te danken is aan de beklijvende zwart-wit fotografie die elk beeld een enge uitstraling bezorgt. En natuurlijk ook door de performance van Chaney (in dubbelrol) als de scherpgetande vampier, al lijkt hij met zijn brede grijns meer een pennywise avant la lettre. Werkelijk elke scène waarin hij verschijnt zou een afzonderlijke nachtmerrie kunnen zijn.

Volgens verschillende bronnen is London after Midnight tot op heden de meest gezochte "lost film". Hij mag dan al een generale repetitie voor Dracula ('31) zijn en te lijden hebben onder matige storytelling, visueel weet deze silent vandaag nog steeds te overdonderden. Hopelijk komt er vroeg of laat iemand met een geheime kopie op de proppen zodat alsnog een volledige en gerestaureerde versie gemaakt kan worden. Voorlopig moeten we het stellen met een zwaar gehavende maar desondanks intrigerende reconstructie. Ga dat zien!


avatar van movie acteurs

movie acteurs

 • 2920 berichten
 • 3108 stemmen

Een van de meest bijzondere films die ik toch wel gezien heb. Oke, nou moet ik zeggen dat een foto reconstructie als film toch wel moeilijk is om naar te kijken. Het duurde bij mij ook 2 kijkbeurten om deze film geheel te zien. Bij de eerste kijkbeurt was ik bang dat ik dit niet kon volhouden. Bij de tweede kijk beurt ging het wat makkelijker. Je moet sowieso Engels snappen, en gelijk al goed opletten om de reconstructie te snappen. Nou is het merkwaardig dat je uiteraard naar een film zit te kijken die volgt met allerlei film stils. Wat hierboven ook beschreven staat. Maar het is gewoon ook een kwestie van wennen. Want als er uiteindelijk weer een foto voorbij komt en daarna een stuk tekst is het altijd gewoon begrijpelijk, lijkt mij. Maar het is ook wel een beleving van de kijker zelf. Dat sommige mensen dit niks lijkt kan ik me voorstellen. Maar het is toch het bekijken waard.

Na de film was ik positief verrast. En natuurlijk had ik deze film liever gezien, zoals de mensen hem zagen in 1927. Een interessante horror film uit het tijdperk van engheid en met een geweldig, maar helaas, vergeten icoon: Lon Chaney. 3,0.avatar van mrklm

mrklm

 • 7444 berichten
 • 7829 stemmen

Deze recensie betreft een versie uit 2002 van 45 minuten bestaande uit stills en tussentitels.

Lon Chaney speelt meerdere rollen in zijn meest succesvolle samenwerking met Tod Browning die hier elementen gebruikt die terug komen in de beroemdste vampierfilm aller tijden: Dracula (1931). Getuige de fraaie stills die hier gebruikt zijn om het verhaal te reconstrueren bevat dit één van Chaneys meest indrukwekkende prestaties als makeup-artiest. Chaney speelt professor Edward C Burke die samen met Sir James Hamlin [Henry B Walthall] onderzoek doet naar vampierverschijningen in en rond het huis van wijlen Roger Balfour, die recentelijk zelfmoord zou hebben gepleegd. Chaney is ook te zien als de spectaculaire creatie die op de poster te zien is, één van de vampieren die iedereen in Huize Balfour de stuipen op het lijf jaagt. Of is er toch een andere verklaring voor de angstaanjagende gebeurtenissen?

Het plot zit heel aardig in elkaar en als het acteerwerk net zo overtuigend is als de poses en gezichtsuitdrukkingen op de stills, moet dit een indrukwekkend griezelmysterie zijn geweest. Sowieso zien de sets er prachtig uit en is de fotografie uitmuntend, hetgeen doet vermoeden dat we hier werkelijk met een horrorklassieker te maken hebben. Niet zo gek dus dat dit kassucces sinds de jaren '60 zeer hoop het lijstje van "Most Wanted Lost Films" staat. Wie weet!!!


avatar van alexspyforever

alexspyforever

 • 20850 berichten
 • 2328 stemmen

Het is moeilijk zoniet onmogelijk om een film te beoordelen waarbij er geen bewegende beelden meer van bestaan maar toch een verdienstelijke poging is gedaan deze te reconstrueren met stills en tussentitels. Eigenlijk lijkt het meer op het lezen van een beeldverhaal. Over acteerprestaties kan je al helemaal niet oordelen al twijfel ik er niet aan dat Lon Chaney als vampier schitterde zoals hij dat al eerder deed in oa The Hunchback of the Notre Dame en The Phantom of the Opera. Niet de twee scherpe hoektanden die de vampiers al sinds mensenheugenis kenmerken, maar Chaney showtt een heel gebit van scherpe bijtertjes. Het verhaal is niet altijd makkelijk om te volgen maar ik heb het on grote lijnen wel begrepen. Of het zo helemaal correct is gaan we wellicht nooit weten. Maar ook zonder bewegende beelden is deze de moeite om te bekijken al is het enkel om de geslaagde montage van de toch wel dreigende vampier. Jammer van de goedkope moderne lawaaierige soundtrack die ik echt bij momenten af moest zetten omdat het pijn deed aan de oren en de sfeer verpestte.


avatar van joachimt

joachimt (crew films)

 • 3409 berichten
 • 8891 stemmen

Hier een link naar de reconstructie waarover hierboven gesprokem wordt. Wie op deze film heeft gestemd (waaronder ikzelf) heeft waarschijnlijk die versie gezien. Er is alleen geen aparte pagina voor op MM, omdat we niet meerdere pagina's voor verschillende versies van dezelfde film maken.