• 9.374.549 stemmen

Geregisseerd door: Dylan Kidd

Met onder meer: Campbell Scott, Jesse Eisenberg en Isabella Rossellini

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Roger Dodger

"The naked differences between men and women."

Reclameman Roger (Campbell Scott) heeft zijn wereldbeeld opgebouwd uit overzichtelijke slogans. Die botsen regelmatig met de realiteit, bijvoorbeeld met het feit dat hij de bons heeft gekregen van zijn vriendin en bazin (Isabella Rossellini). Dan klopt bij hem Nick (Jesse Eisenberg) aan, zijn zestienjarige neefje. Nick heeft gehoord dat zijn oom een 'ladies man' is en vraagt om een stoomcursus vrouwen versieren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van david bohm

david bohm

Cool filmpje met interessante dialogen en prima acteren, met name van Jesse Eisenberg. Film begint sterk om vervolgens wat in te kakken en dan weer sterk af te sluiten. Aanrader.

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een jongen les krijgt van zijn oom in het versieren van vrouwen. De film heeft geen plot en ook niet echt een verhaal, maar is meer dialoog-gedreven over onderwerpen zoals seks en mannen en vrouwen. Gelukkig zijn deze dialogen dan ook boeiend, goed geschreven en bij vlagen scherp. Visueel gezien is de film wat aan de saaie en, soms zelfs, lelijke kant. Goed acteerwerk en voor Jesse Eisenberg betekende dit zijn filmdebuut.

avatar van Passiebloempje

Passiebloempje

Ik hoop dat alle puberjongens die deze film kijken 'm ook helemaal uitkijken, zodat ze geen rare ideeën krijgen.

Leuke film met een wijze les! (Al heb ik niet het idee dat iedereen hier die les heeft meegekregen.)

avatar van K. V.

K. V.

Hm, 'k weet niet echt wat 'k er moet van vinden. De film heeft niet echt een verhaal, maar weet toch op de één of andere manier toch te boeien. Dit kwam grotendeels door de cast en dialogen en die waren wel goed.

Tja, het was eens iets anders, 'k heb me er zeker niet mee verveeld.

avatar van BBarbie

BBarbie

Zelden of nooit een irritanter hoofdpersonage gezien als Roger Dodger in deze film. Campbell Scott’s nagenoeg perfecte invulling van deze rol haalt het bloed onder je nagels vandaan. De film vertelt het aanstootgevende verhaal over een mannelijke chauvinist/narcist, die zijn jonge neef wel eens zal leren hoe om te gaan met vrouwen. Wat daaromheen gebeurt is niet bijster interessant, zodat de film als geheel toch nog moeite heeft om een voldoende te scoren, ondanks de vertolking van Scott.