• 9.378.471 stemmen

Robin Hood (2010)

Actie / Drama | 140 minuten / 156 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 140 minuten / 156 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Cate Blanchett en Mark Strong

Gesproken taal: Engels, Frans en Oekraïens

Releasedatum: 13 mei 2010

Plot Robin Hood

"Rise and rise again, until lambs become lions."

Het legendarische verhaal over de ervaren boogschutter Robin Hood, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marian, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marian te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen...

Robin Longstride

Friar Tuck

Sheriff of Nottingham

avatar van vcrrr

vcrrr

Ik verwachtte een flauwe remake van the prince of thieves met Costner, maar niets is minder waar. Deze film vertelt het verhaal vóór de legende. Totaal anders dus en niet verkeerd. Wel enkele kanttekeningen;

Bij sommige acteurs hoor je een duidelijk Amerikaans accent wat hun 'Engels' niet heel geloofwaardig maakt. Verder probeert deze film net even te veel zaken in een te korte tijd te vertellen, dat had ook beter c.q. anders gekund.

Desalniettemin een mooie film met een ruime voldoende.

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Flop van het jaar, pfft en wat geven mensen hoge cijfers, gaan jullie 1 keer per jaar naar de film ofzo?

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Graag wat specifieker Zonderiaan, ben zowel benieuwd naar positieve als negatieve commentaren(ga namelijk volgende week de DVD kijken als ik die binnen heb) maar dan graag een beetje onderbouwd, dat is toch de bedoeling op deze site?

avatar van finalman

finalman

nah, geef me liever Robin Hood met Kevin Costner, met een boeiender verhaal.

Deze hier lijkt me zo vééééél te langdradig...

avatar van erpunited

erpunited

Een goede film. Op een gegeven moment wel een lange zit en begon ik een beetje mijn aandacht te verliezen maar desalnietemin een goed film.

avatar van Minotaures

Minotaures

Dit lijkt me een soort prequel op die van '91 van Costner.

Hierin maak je mee waarom Robin tot zo'n pad ging dwalen en wat die ervoor deed.

Opzich geen slechte film, had wel wat anders voorgesteld. Merendeels een soort remake.

Personages waren wel leuk, sommige leuk op een juiste moment. De humor zat er lekker in, niet te vaak en niet te weinig, gewoon op het goede moment. Verhaal was vrij dun en simpel.

Wat ik nog mooi vond waren de decors; landschappen en kastelen, bijv. Ook zagen de wapens en harnassen goed uit. De veldslagen helaas wat minder, bijna bloedvriendelijk zou je zeggen in vergelijking met Braveheart. Acteerwerk was best te doen. Persoonlijk vond ik de rol van Crowe om Hood te spelen niet zo interessant, vind hem totaal geen type voor.

Een hoge cijfer is dit niet waard en stukken minder vergeleken met die van '91. Toch is het een voldoende waard en is het geen verspillende tijd om 2,5 uur voor vrij te maken.

avatar van wu-tang

wu-tang

gister gekeken met lage verwachtingen en desondanks viel die me toch nog tegen !

matig acteer werk , matige veldslagen ,matig verhaal eigenlijk is alles matig aan deze film , eerste uur nog de voordeel van de twijfel gegeven daarna wordt die zeer langdradig en het romantische gedeelte van robin en marian was al helemaal om te janken

het verhaal van de kinderen in het bos komt al helemaal ongeloof waardig over en dat ze dan ook nog mee vechten in de laatste veldslag is natuurlijk helemaal slecht

geen enkele acteur wist echt te boeien zelfs onze russell crowe niet , na 2 uur kwam alles dus aan op de alles beslissende veldslag die dus ook zwaar tegen viel [ beetje prijsschieten vanaf de rotsen ] ook slecht camera werk waarschijnlijk om te verbloemen dat er toch niet zo heel veel man in mee deden

viel me op dat er verdomd weinig bloed in zat , heel wat anders dan bv braveheart en gladiator , en dan heb ik ook nog de directors cut gekeken dan vraag me af wat ervan de bioscoop versie is over gebleven

kunt het beter vergelijken met kingdom of heaven maar zelfs die scoort bij mij nog een volle ster meer en dat was ook niet geweldig

het feit dat de film voor 12 jaar en ouder is zegt dus eigenlijk al genoeg

avatar van Sjard

Sjard

wat een saaie en comercieële film!

niet zoals de oude robin hood met skills, in bomen zitten en voor de arme strijden. Gewoon hollywood style.

Valt mij héél erg tegen!

zeer jammer!

avatar van sporthaas

sporthaas

Vorige week tot een uur voor het einde gekeken... Film wist mij totaal niet te boeien. Begon me zelfs te vervelen tijdens de film, toen maar af gezet.

Mensen is het laaste uur nog de moeite waard?

avatar van Sir Dancelot

Sir Dancelot

sporthaas schreef:

Mensen is het laaste uur nog de moeite waard?

Als je zelfs het relatief zeer sterke begin niets vond, dan wordt het richting het einde al helemaal niets voor je, want het gaat alleen maar down hill...

avatar van Thorongil

Thorongil

Ik vond van wel. Geen seconde in de bioscoop verveelt. Het genre moet je natuurlijk wel wat liggen en je moet ook geen torenhoge verwachtingen hebben. Het is ook een serieuzere film dan de vorige Robin Hood tv-serie of film.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik snap de vele slechte kritieken die deze film krijgt eerlijk gezegd niet helemaal hoor.

Ik vind dit een uitstekende prent, prima cast, prachtige beelden, sets en locaties.

Ik ga ermee akkoord, het is niet het Robin Hood-verhaal zoals we dat allemaal kennen, maar het is net dat wat me zo beviel aan deze film, niet weer eens dat verhaaltje van de boogschutter uit de bossen.

Ik vond dit verhaal best zeer goed, en het eindigt trouwens daar waar de vele eerdere Robin Hood-filmen net beginnen. Misschien dat Ridley Scott al met een vervolg in zijn hoofd zat toen hij aan deze film begin, hier kan hij makkelijk nog een film op laten aansluiten, met het welbekende originele verhaal dan. De cast heeft hij al.

2,5 Uur en ik heb me met deze knappe film geen seconde verveeld.

Topfilm en aanrader op Blu-ray wegens de knappe sound.

avatar van rkdev

rkdev

Dit is inderdaad een soort van 'Robin Hood Begins' en zoals Tarkus eerder zei is dat juist het verfrissende van deze film. Het is allemaal wat minder braaf dan dat we bijvoorbeeld gezien hadden in de 'prince of thieves' versie en deze actie wordt goed gedoseerd, en prachtig in beeld gebracht. Het eerste half uur vond ik wat traag, maar van het moment dat Robin naar Nottingham gaat en Marian ontmoet heeft het verhaal me te pakken. Ik denk inderdaad ook dat Ridley Scott minimaal 2 films in z'n hoofd had toen hij deze maakte en verwacht dat er ook wel een vervolg zal komen met het verhaal dat we beter kennen.

avatar van wu-tang

wu-tang

deze film is juist te braaf had best wat harder gemogen , in de hele film zie je maar een paar keer bloed terwijl er toch heel wat afgevochten wordt , te commercieel iets teveel disney gehalte voor mij

avatar van m1701

m1701

Goeie film, goed acteerwerk, gevechten ook mooi gedaan.

Alleen vond ik soms al die namen wel erg verwarrend.....

Het was ook net of er 2 verhaallijnen langs elkaar liepen, dit had iets beter uitgewerkt kunnen worden... miste toch iets.

Voor de rest een erg goeie en mooie film!

ps. beste robin hood blijft voor mij Robin Hood: Men in tights!!! GENIAAL

avatar van Thieuke

Thieuke

Onsamenhangend verhaal. Russel Crowe is echt te oud om een Robin Hood te spelen, was ik al bang voor.... En Marian (Cate Blanchett) vond ik er echt niet uit zien

Het verhaal zelf is wel aardig verzonnen, maar ook niet echt nieuw. De aanval vanuit het Noorden, door de nobelen, en tegelijkertijd de aanval uit het zuiden, door de Fransen, nota bene opegzet door de Fransen zelf.......

1,5 ster (oftewel een 3)

Robin Hood: Men in Tights

Mel Brooks en Cary Elwes

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Een verschrikkelijke film, ik had er zoveel zin in maar hij viel ontzettend tegen. Een hele rare verhaallijn en naar mijn mening valt het in het niets als je kijkt naar Robin Hood: King of Thieves. Het kan natuurlijk aan de Cast liggen maar ik vind Russel Crowe een top acteur.

Alleen Crowe = GEEN Robin Hood!

avatar van lagaiske

lagaiske

Ik had na vele negatieve commentaren geen goed voorgevoel bij deze film maar niet is minder waar.

Ik heb me kostelijk geamuseerd bij deze film!!!

avatar van Pete_033

Pete_033

Iemand de Director`s Cut van de film al gezien??

avatar van Zeriel

Zeriel

Pete_033 schreef:

Iemand de Director`s Cut van de film al gezien??

Ja zojuist. Ik weet niet om welke 16 minuten het precies ging. Het had idd wel een kwartiertje korter gekund. In dit geval is verlenging geen verbetering.

Want laten we wel wezen, het verhaaltje is niet zo belangrijk, het gaat vooral om de actie.

Degelijk gemaakt, maar niet een film die beklijfd.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Als ik een gokje zou moeten maken is Robin Hood een van de grotere producties van 2010.

Eigenlijk volgt de film een standard Hollywood procedure: men neme een verhaal dat zo diep is als een kikkerbadje, men zorgt ervoor dat de actie van het scherm spat, en bovenal, men zorgt ervoor dat kosten noch moeite worden bespaard om het visueel werkje overtuigend te laten overkomen.

Robin Hood doet alles van dit recept, en alles goed.

Tja, en dan kan de film voor de ene tegenvallen omdat het verhaal niet echt boeiend is, en tja, dan kan de film voor de andere tegenvallen omdat diegene een Robin Hood verhaaltje als in 'stelenvanderijkenendatgevenaandearmen terwijlwijlekkerinbomenzitten' verwachtte, daar kan ik helaas niets aan doen.

Ikzelf wist al dat ik deze film tof ging vinden tijdens de eerste echte scene, waar de Crusaders onder een burcht zaten te wachten op een allesvernietigende aanval. En dan maakt het niet uit of ik 13 of 53 zou zijn, dan vind ik dat gewoon vet. Ridders zijn vet. Scenes met 40 ridders op paarden zijn vet. Scenens met 40 ridders vechtend tegen 40 andere ridders met paarden en speren en zwaarden zijn helemaal vet.

Oftewel, je snapt me, Robin Hood is gewoon een hele vette film. Voor mij zijn werken als deze misschien wel de essentie van cinema in zijn pure zin. Gewoon ruim 2.5 uur knallen. Ik heb er in ieder geval van genoten. Natuurlijk kijk je ook vaak films voor de diepere betekenissen, om te puzzelen of om je hersens te kraken. Maar je moet het ook eens afwisselen met een Ridley Scott film. Gewoon gaan zitten, drank en eten erbij en genieten.

En het ziet er toch fantastisch uit? Die kastelen hebben mij van jongs af aan al geinteresseerd (welk klein ventje niet?), net als ridders en boogschutters. De scene waarin het schip The Tower of London binnenvaart, en natuurlijk de slag aan de kust zijn voor mij echt wel hoogtepuntjes in deze film.

Een acteur als Crowe past dan ook goed in het receptenboekje van Robin Hood. Een gevestigde naam, zware stem, dikke triceps en een leuk koppie. Dat moet. Voor de vrouwtjes.

En natuurlijk is Crowe stiekem iets te oud om de rol van onze held uit Nottingham te vervullen. Maar maakt dat uit? Ik heb me er geen moment aan gestoord.

Zelfde geldt voor de muziek. De oorspronkelijke receptenmaker had het niet beter kunnen brengen. Lekker bombastisch, typische blaasinstrumenten die lekker aansluiten bij het thema, mooi!

Uiteindelijk is het alleen jammer dat Tuck en Little John wat weinig screentime geven, maarja, een dikke monnik is natuurlijk niet vet. En je weet, Hollywood recepten zijn altijd vet. Net als Robin Hood! Niks mis mee toch?

avatar van dennis1979

dennis1979

Wat een teleurstelling; ik had iets meer creativiteit van Scott verwacht maar Robin Hood is in alle opzichten Gladiator in een ander jasje. Heel erg jammer want de legende rond Robin Hood leent zich erg goed voor een verfilming, zeker als je zoals Scott een groot budget tot je beschikking hebt.

avatar van Blokland

Blokland

Okee, I suppose, maar toch wel wat aan de saaie kant.

avatar van notsub

notsub

De film ziet er erg goed uit en is daarom al de moeite waard. Het verhaal loopt alleen een beetje moeilijk en wordt niet lekker opgebouwd. Daarom kijkt de film niet plezierig en dat is bij een avonturenfilm als dit een absolute voorwaarde. In dit genre zijn er snel betere films te bedenken; een gemiste kans derhalve.

avatar van Wauze

Wauze

Goh ik wist niet dat Robin Hood zo'n belangrijke rol in de geschiedenis van Engeland heeft gespeeld?...

Heeft ie ook niet. Een beetje googelen leert dat het überhaupt de vraag is of de man ooit bestaan heeft. En als ie al bestaan heeft dan zullen eerder verschenen films dichter bij de waarheid komen.

Deze interpretatie is wel erg 'over the top', waarschijnlijk om het een spektakelfilm te laten zijn.

Dat is op zich aan de ene kant wel gelukt, aan de andere kant niet. Vond de hoeveelheid franse en engelse strijders maar magertjes om daar de geschiedenis van beide landen van af te laten hangen.

Russell Crowe vond ik prima acteren maar niet de uitstraling van een Robin Hood hebben.

Desondanks een onderhoudende film die met een korreltje zout genomen moet worden.

avatar van Bartt88

Bartt88

Wauze schreef:

Robin Hood is dan ook niet voor niets een mythe. Als regisseur kun je daar dan van alles om heen verzinnen, aan welke gebeurtenissen heeft die zich nou te houden? Dat het dan niet allemaal geloofwaardig is lijkt me dan ook niet zo gek.

avatar van Zobor

Zobor

Bartt88 schreef:

Uiteraard, toch pretendeert de film historische betrouwbaarheid. Een korrel zout is dan ook terecht.

avatar van annakin

annakin

voor zo'n lange film kijkt ie lekker weg, leuke aktie en gewoon leuk om te kijken op avondje vrij.. Niet meer dan 3*

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Prachtige film, boeiende acteurs en eindelijk eens een uitweiding over het hoe en wat van VOOR het gekende!